Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Trať ČD/ŽSR Olomouc - Ostrava - Žilina - (Košice)

Blackwolf : Spíše je škoda, že ještě nemáš počasí pro všechny verze tratí co existují ... To by bylo žůžo jet v Maďarsku, nebo Rakousku/Německu s novým počasím, než defaultně od autorů, kde počasí hodně nepasuje pro lokalitu .. Hodilo by se pro Maďarský Alfold,jako pro Wupertal tratě

Zdravím, máte někdo zimní texturu: MSForestlineExtra73.ace ???
Je to kulisa, jednou se tady někde na foru o ní psalo.

http://www.ama-cb.cz/msts/Stavitelxx/Kulisa.JPG

Je to už poslední textura, která mi chybí doplnit, pak vydám aktualizaci a při jízdě v kterémkoliv počasí a kterékoliv roční době už nebudou vyskakovat žádné chybové hlášení :wink:

Děkuji

Naposled editoval moderátor:

Zdravím všechny chytřejší.
Prosím o pomoc s tratí.
Rád bych si zajezdil trať 321 ale mám mnoho problémů. Trať od pana Šemory jsem jezdil v pohodě ale instalací 321ky mi vše zkolabovalo. Nakonec jsem vše odinstaloval a mám holý MSTS. Můžete mi poradit co a kdy instalovat?
Určitě musím dát češtinu, pak "trainupdate.exe " a pak patch 1.7.102222 - že jo???
Předpokládám správně, že trať 321 předpokládá že už mám nainstalované nějaké české a slovenské lokomotivy a vagony? Stačí ty co jsou v trati od pana Šemory???
Šel bych na to správně pokud bych si do čistého MSTS nainstaloval trať pana Šemory a pak k tomu přihodil trať 321 - bude mi to fungovat???
Mám v tom nějaký zmatek a tak moc rád bych jezdil...
DÍKY VŠEM ZA POMOC!!!!!!

Trať 321 nemůžeš instalovat do stejného adresáře jako BP !!! Funguje pod X-tracks a tudíž ji musíš mít ve zvláštním adresáři. Ale to už tady vše bylo a proto ti doporučím hledej v předchozích příspěvcích - odpověď tam určitě najdeš i se správným postupem.

Ono by bolo možno najlepšie mať dve inštalácie MSTS,v jednej Trať 321 a v druhej Trať BP,a navyše každá má aj svoj Global takže aj preto ti to nejde.

Stavitelxx napsal:
Zdravím, máte někdo zimní texturu: MSForestlineExtra73.ace ???
Je to kulisa, jednou se tady někde na foru o ní psalo.

http://www.ama-cb.cz/msts/Stavitelxx/Kulisa.JPG

Je to už poslední textura, která mi chybí doplnit, pak vydám aktualizaci a při jízdě v kterémkoliv počasí a kterékoliv roční době už nebudou vyskakovat žádné chybové hlášení :wink:

Děkuji

Nešla by ta zimní textura udělat přeskinováním? Prostě ve fotošopu to udělat černobíle a zesvětlit? Vím že je to dost provizorní, ale jedná se o přecijen o kulisu...

Trať 321 nemůžeš instalovat do stejného adresáře jako BP !!! Funguje pod X-tracks a tudíž ji musíš mít ve zvláštním adresáři.

A proč by nemohli být ve stejné složce? Já mám všechny trati,které používám ve složce Routes.A je úplně jedno,že používají různé Globaly.Jenom musím nepoužívané Globaly přejmenovat a nechat jenom ten Global,který je potřeba pro trať,na které chci jet.

Rocker napsal:
Ono by bolo možno najlepšie mať dve inštalácie MSTS,v jednej Trať 321 a v druhej Trať BP,a navyše každá má aj svoj Global takže aj preto ti to nejde.

Ježíši, proč 2 instalace???

Já pouze přesouvám adresáře s tratěma někam mimo MSTS a přejmenuju GLOBAL podle trati, kterou chci jet..
Je pravda, že těch GLOBALů mám víc, ale mám v nich pořádek :salut: :salut: :salut:

Mňa nebaví presúvanie noooo :lol: :twisted:

To s tím adresářem Global chápu, šlo mi spíš o to že jsem nějak nepochiopil jak je to s lokomotivami a vagony. Můžu tam tedy nejdřív nainstalovat trať pana Šemory (čímž tam teoreticky dostanu loko i vagony) a pak tam přepsat GLOBAL, SOUND a trat???
A jak to je s tím patchem a trainupdate.exe???
Jsem z toho nějak zmatený a tak rád bych se projel :D
Díky...

Navrs napsal:
To s tím adresářem Global chápu, šlo mi spíš o to že jsem nějak nepochiopil jak je to s lokomotivami a vagony. Můžu tam tedy nejdřív nainstalovat trať pana Šemory (čímž tam teoreticky dostanu loko i vagony) a pak tam přepsat GLOBAL, SOUND a trat???
A jak to je s tím patchem a trainupdate.exe???
Jsem z toho nějak zmatený a tak rád bych se projel :D
Díky...
Prostuduj si oddíl FAQ na tomto fóru......

Žižkovský Josef napsal:
Trať 321 nemůžeš instalovat do stejného adresáře jako BP !!! Funguje pod X-tracks a tudíž ji musíš mít ve zvláštním adresáři.
A proč by nemohli být ve stejné složce? Já mám všechny trati,které používám ve složce Routes.A je úplně jedno,že používají různé Globaly.Jenom musím nepoužívané Globaly přejmenovat a nechat jenom ten Global,který je potřeba pro trať,na které chci jet.
Tak to pěkně kecáš !
Jestliže se spouští štreka BP ( případně jiná, která používá její speciální Global ), nesmí být současně v adresáři ROUTES přítomna žádná trať, která používá Xtracks, jinak to padne.
Rozhodující pro simulátor je přítomnost souboru "tratxyz.trk ve vlastním adresáři trati.
Pokud simulátor nenajde v adresáři trati soubor s touto příponou, tak ji ani nepovažuje za trať a vůbec neprovede její verifikaci a načtení do menu výběru.
Z uvedeného vyplývá i návod, jak si ponechat všechny trati bezkolizně ve společném adresáři Routes, ale za podmínky, že před enginem hry skryjeme - přesuneme mimo nebo do podadresáře případně přejmenujeme příponu tohoto souboru u trati, která nesmí být aktuálně čtena.
Přesunutí souboru používá utilita Trasin Store, přejmenování Martensův MSTS Starter.
plukas napsal:
Rocker napsal:
Ježíši, proč 2 instalace???
Já pouze přesouvám adresáře s tratěma někam mimo MSTS a přejmenuju GLOBAL podle trati, kterou chci jet..
Je pravda, že těch GLOBALů mám víc, ale mám v nich pořádek
Přesně tak. Více instalací MSTS v jednom OSwin je cesta do pekla pro uživatele, kteří nemají tušení, jak správně zacházet se zálohami vybraných klíčů registrů, které se bezprostředně týkají nastavení simulátoru.

dobrý.....no neviem ale ja tom mám 2x.....zakladný..MSTS som dal do D-čka ...ten som skopiroval a prilepil do E-čka..
v D-čku mam BP....a vE-čku 321 a ostatné..a nemám problém..akurat že keť chcem 321 tak to musim spúšťat priamo z hry..

mirsam napsal:
dobrý.....no neviem ale ja tom mám 2x.....zakladný..MSTS som dal do D-čka ...ten som skopiroval a prilepil do E-čka..
v D-čku mam BP....a vE-čku 321 a ostatné..a nemám problém..akurat že keť chcem 321 tak to musim spúšťat priamo z hry..
A vovovotom to je.
Sice spouštíš odjinud, ale nastavení, editory a spousta některých souborů se načítá podle zadané cesty v registrech tedy z jiného simulátoru, než který jsi spustil.

Tommy66 napsal:
Trať 321 nemůžeš instalovat do stejného adresáře jako BP !!! Funguje pod X-tracks a tudíž ji musíš mít ve zvláštním adresáři. Ale to už tady vše bylo a proto ti doporučím hledej v předchozích příspěvcích - odpověď tam určitě najdeš i se správným postupem.

Sorry, ale toto uz tu bylo milionkrat zodpovezeno a stale se tu nekomu nabizeji stribrne, pardon opravuji zlate podnosy. :mad: :mad:
Nedaji si rict a nedaji. Za par dnu se to tu bude znova opakovat. :x

Já nevím proč se to tu pořád řeší.
Trať BP se instaluje sama, tam není o čem mluvit a kdo si chce nainstalovat Trať 321, má k tomu na DVD stručný a jasný návod, tak ať se do něj podívá... :idea:

Stavitelxx napsal:
Trať BP se instaluje sama, tam není o čem mluvit a kdo si chce nainstalovat Trať 321, má k tomu na DVD stručný a jasný návod, tak ať se do něj podívá... :idea:
A ty máš pocit, že návody někdo čte? Já tedy ne. Proto jsem už na svých stránkách udělal verzi obrázkovou, ale nejlepší by asi byl komix nebo přímo video i se zvukem, kde by se uživatel navigoval, co má dělat. :lol:

Zbyněk Šemora napsal:
Stavitelxx napsal:
A ty máš pocit, že návody někdo čte? Já tedy ne. Proto jsem už na svých stránkách udělal verzi obrázkovou, ale nejlepší by asi byl komix nebo přímo video i se zvukem, kde by se uživatel navigoval, co má dělat. :lol:

Tak to máš teda Zbyňku pravdu...bylo by to nejlepší.Čtení návodů je strašně zdlouhavé :lol:...ale nedělejme si z toho legraci,teď vážně.Kdyby nebylo návodů,tak by většina lidí nevěděla,co má jak udělat aby to správně fungovalo.Ale musím uznat,že to s tím komixem není špatný nápad :lol: :wink:

Bob47_cz napsal:
Tak to pěkně kecáš !
Jestliže se spouští štreka BP ( případně jiná, která používá její speciální Global ), nesmí být současně v adresáři ROUTES přítomna žádná trať, která používá Xtracks, jinak to padne.

Nyní kecáš ty,
když už mi tykáš.Jestli že mám v Routes třebas deset různých tratí a používám pro spuštění program TrainStore,potom je to MSTS úplně jedno.Jenom samozřejmně nemohu spustit trať,pro kterou není platný Global.Toto jsem nenapsal,protože jsem předpokládal,že je každému jasné,že používám Train Store a předpokládám,že ho používá více lidí,neboť docela zkracuje start MSTS.Takže jsem nekecal,jenom předpokládal,použití tohoto programu.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře