Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Trať ČD/ŽSR Olomouc - Ostrava - Žilina - (Košice)

milan.luxembursky napsal:
.....tak mi na hlavnych navestidlach uz bude pri posune svietit aj biela?
Bílá svítí všude tam, kam je nalinkována stavitelem. Vzhledem k jízdám vlaků se tyto mohou linkovat jen na manipulační koleje. Ale pokud je na odjezdovém návěstidle bílá, svítí bílá i na cestovém, bez ohledu na linkování. Takže jezdit při posunu od vlaku a na vlak na bílou, to už je práce pro šikovného aktivitáře. Pokud se jezdí ze šturců do stanice na vlak, tak je vhodné, aby stavitel trati taková seřaďovací návěstidla při linkování zatrhl "Nekontroluje obsazení oddílu" Jinak se musí jet na TAB.

Zbyněk Šemora napsal:
.....tak mi na hlavnych navestidlach uz bude pri posune svietit aj biela?
Bílá svítí všude tam, kam je nalinkována stavitelem. Vzhledem k jízdám vlaků se tyto mohou linkovat jen na manipulační koleje. Ale pokud je na odjezdovém návěstidle bílá, svítí bílá i na cestovém, bez ohledu na linkování. Takže jezdit při posunu od vlaku a na vlak na bílou, to už je práce pro šikovného aktivitáře. Pokud se jezdí ze šturců do stanice na vlak, tak je vhodné, aby stavitel trati taková seřaďovací návěstidla při linkování zatrhl "Nekontroluje obsazení oddílu" Jinak se musí jet na TAB.

Uz mi je to jasne. Biele svetielko na hlavnych navestidlach platnych pre jazdu vlaku aj posun (odjazdove, cestovne) je problem v tomto programe, lebo to nefunguje ako by malo podla predpisov. Funguju len posunove navestidla (modro-biele) na nakladnych kolajach, tak ako je to aj vo Vasej aktivite z Blavy do Prahy. Tam sa posunovat da. Takze je na Stavitelovi xxx, aby aj on svoje posunove modro-biele semafory nahradil funkcnymi, lebo tie zatial ukazuju vzdy modru.

A ked bude Martin v buducnosti sfunkcnovat zriadovacie modro-biele navestidla, bude ich treba nastavit tak, aby nekontrolovali volnost oddielu, ako pisal pan Semora, aby v pripade obsadenej kolaje za takym navestidlom nesvietila modra. Lebo sa mi scucha farba z tlacitka TAB :lol:

Uz mi je to jasne. Biele svetielko na hlavnych navestidlach platnych pre jazdu vlaku aj posun (odjazdove, cestovne) je problem v tomto programe, lebo to nefunguje ako by malo podla predpisov. Funguju len posunove navestidla (modro-biele) na nakladnych kolajach, tak ako je to aj vo Vasej aktivite z Blavy do Prahy. Tam sa posunovat da. Takze je na Stavitelovi xxx, aby aj on svoje posunove modro-biele semafory nahradil funkcnymi, lebo tie zatial ukazuju vzdy modru.
Není jasné. Zahrej si mou Topírnu noc a zjistíš, že do stanice pojedeš na 40 a výstraha, na odjezdu na červenobílém návěstidle bude svítit bílá pro posun a až odšibuješ, tak se Ti na tom samém odjezdu rozsvítí znak pro vlak (40 a volno). Jak jsem psal, je to jen o šikovnosti aktivitáře a správném nalinkování návěstidel stavitely tratí. Jsou bohužel stanice, kde tohle nejde (ve směru se nevyskytuje žádná manipulační kolej nebo nesprávná kolej dvoukolejné trati, která neumožňuje obousměrný provoz). V tomto případě se v aktivitě návěstidlo označí jako nefunkční a v aktivitě se jezdí na TAB a rozkaz.
Takže není pravda, že v MSTS se na bílou jezdí jen na modrobílých návěstidlech.

Posle mi niekto kto bude taky laskavy tieto subory na mail lebo mi chybaju v MSTS.
Vopred dakujem.
aa1t1mstrt.s
aa1tenpnt3d.s
aa1typnt3d.s

LukyMichalovce napsal:
Posle mi niekto kto bude taky laskavy tieto subory na mail lebo mi chybaju v MSTS.
Vopred dakujem.
aa1t1mstrt.s
aa1tenpnt3d.s
aa1typnt3d.s

Přesně tyto mi také chybí v Bohumíně.

A máte staženu aktualizaci 11? V ní bylo doplnění všech chybějících textur a modelů...

neonxc napsal:
A máte staženu aktualizaci 11? V ní bylo doplnění všech chybějících textur a modelů...
Hej mam stiahnute ale ono je ten problem v Bohumine, subory boli v aktualizacii s nazvom OPRAVA ta uz nieje
na stranke s tratou 321 takze neviem................

neonxc napsal:
Hej mam stiahnute ale ono je ten problem v Bohumine, subory boli v aktualizacii s nazvom OPRAVA ta uz nieje
Inac v akt. 11 niesu ziadne subory do ../Global/Track_k/Shapes.
Tam chybaju tie subory!

LukyMichalovce napsal:
neonxc napsal:
Tam chybaju tie subory!

A proč sis nestáhnul soubor OPRAVA když byl na internetu???
Teď je obsažený v Aktualizaci 10, tak si stáhni desítku a potom jedenáctku a bude to OK.

Naposled editoval moderátor:

Stavitelxx napsal:
LukyMichalovce napsal:
neonxc napsal:
Tam chybaju tie subory!

A proč sis nestáhnul soubor OPRAVA když byl na internetu???
Teď je obsažený v Aktualizaci 10, tak si stáhni desítku a potom jedenáctku a bude to OK.
No mal som tu opravu ale teraz som instaloval zase MSTS a neviem nejako ten subor najst.
Akt. 10 mam ale tieto subory tam niesu

Pochopil bych,aby jsi si jí stahnul znova ze stránek,v aktualizaci 10 už bude zapracovaná oprava.A potom na to dokopírovat akt.11.

Ovšem nikde jsem nenarazil na soubory s aa na začátku.Tak kdo se mýlí?Stan

Stan napsal:
Ovšem nikde jsem nenarazil na soubory s aa na začátku.Tak kdo se mýlí?Stan

Panebože proč furt řešíš nějaké soubory s AA na začátku, stáhni si aktualizaci 10, pak 11 a bude to fungovat, sobory s AA byla chyba, už neexistují, nikde je nenajdeš.

Panebože řeším to,co bylo v dotazu.Těm jsem chtěl pomoci a proto jsem to hledal.Nevím,proč se dovoláváž boha,ten ti nepomůže.Kdyby sis přečetl ten jejich dotaz pořádně,taky bys odpověděl,že žádné aa neexistuje. Tak si ten tvůj tón nechej od cesty.Stan

Stan napsal:
Panebože řeším to,co bylo v dotazu.Těm jsem chtěl pomoci a proto jsem to hledal.Nevím,proč se dovoláváž boha,ten ti nepomůže.Kdyby sis přečetl ten jejich dotaz pořádně,taky bys odpověděl,že žádné aa neexistuje. Tak si ten tvůj tón nechej od cesty.Stan

Vždyť jsem napsal, že žádné aa neexistuje. Každopádně jsem jediný, kdo tady konečně napsal, že žádné aa neexistuje, tys napsal jen to, že ho nemůžeš nikde najít, tím akorát ostatní ještě více zblbneš a pak se tu budou hromadit připomínky, že ty aa chybí :mad:
A rozhodně nikomu nepomůžeš tím, že ty aa hledáš, nenajdeš je, protože neexistují a nikdy neexistovaly. To není narážka na tvou snahu o pomoc, je to pouze informace, abys to zbytečně nehledal.

Takže pro všechny: MSTS vyhazoval hlášky, že chybí soubory aa, protože v Bohumíně byly špatně nadefinované některé části kolejiště. To jsem následně opravil a vydal aktualizační soubor s názvem OPRAVA. Tento aktualizační soubor ale neobsahoval žádné chybějící soubory s dvěmi aa, tento soubor obsahoval opravené kolejiště v Bohumíně tak, aby už MSTS žádné nesmyslné soubory aa nevyžadoval. Takže nikdy žádné aa nebyly.
Kdo si stáhnul aktualizační soubor OPRAVA, má vše v pořádku. A kdo si ho nestáhnul a v Bohumíně po něm MSTS chce ony zmiňované soubory aa, tak ať si stáhne Aktualizaci 10, v ní už je obsažený i opravený Bohumín.

A už prosím ani slovo o AA, je to zbytečné... Raději běžte modelovat objekty, nebo stavět tratě, bude to užitečnější :idea:

Stavitelxx napsal:
Stan napsal:

Vždyť jsem napsal, že žádné aa neexistuje. Každopádně jsem jediný, kdo tady konečně napsal, že žádné aa neexistuje, tys napsal jen to, že ho nemůžeš nikde najít, tím akorát ostatní ještě více zblbneš a pak se tu budou hromadit připomínky, že ty aa chybí :mad:
A rozhodně nikomu nepomůžeš tím, že ty aa hledáš, nenajdeš je, protože neexistují a nikdy neexistovaly. To není narážka na tvou snahu o pomoc, je to pouze informace, abys to zbytečně nehledal.

Takže pro všechny: MSTS vyhazoval hlášky, že chybí soubory aa, protože v Bohumíně byly špatně nadefinované některé části kolejiště. To jsem následně opravil a vydal aktualizační soubor s názvem OPRAVA. Tento aktualizační soubor ale neobsahoval žádné chybějící soubory s dvěmi aa, tento soubor obsahoval opravené kolejiště v Bohumíně tak, aby už MSTS žádné nesmyslné soubory aa nevyžadoval. Takže nikdy žádné aa nebyly.
Kdo si stáhnul aktualizační soubor OPRAVA, má vše v pořádku. A kdo si ho nestáhnul a v Bohumíně po něm MSTS chce ony zmiňované soubory aa, tak ať si stáhne Aktualizaci 10, v ní už je obsažený i opravený Bohumín.

A už prosím ani slovo o AA, je to zbytečné... Raději běžte modelovat objekty, nebo stavět tratě, bude to užitečnější :idea:
Sice jsem mimo nynější téma, ale chtěl bych se zeptat jak jsi na tom s podklady k trati 280 ?

Podklady k trati 280 nemám žádné, jediné co mám k dospozici jsou plány stanic z internetu. Proč se ptáš, máš něco k nabídnutí? :wink:

Ondra.H napsal:
Sice jsem mimo nynější téma, ale chtěl bych se zeptat jak jsi na tom s podklady k trati 280 ?

Zdravím,
pracuje se na nich. :wink:

David

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře