Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Trať ČD/ŽSR Olomouc - Ostrava - Žilina - (Košice)

Ondra.H napsal:
Sice jsem mimo nynější téma, ale chtěl bych se zeptat jak jsi na tom s podklady k trati 280 ?
A protože jsi mimo, tak musíš citovat kompletní nesouvisející citaci ??? !!! Naučte se, vážení, laskavě trochu zacházet s tímto forem.

Ani se nedá říct že bych něco měl, jediné o čem vím je že na stránkách kde jsou pomůcky gvd, jsou tabulky traťových poměrů, jsou tam nějaké informace, např. poloha stanic, rychlosti, ale nejsou tam sklonové poměry, na ty sklony jsem se ptal na K-Reportu, jestli by mi je někdo neposlal na mail, potom jsem se ptal jednoho člověka co staví okolí Valašského Meziříčí do Trainzu, ten je taky nemá prýs taví od oka, taky jsem se ptal výpravčího a ten měl pouze to co je na internetu.

Zdravím,
Ondro.H,jak jsem psal výše,materiály týkající se traťového úseku Hranice na Moravě-Střelná se již shánějí.Jediné co nebudu moci "zařídit" je pořízení fotodokumentace objektů stojících podél této tratě. :? Proto se toho fotografování bude muset co možná nejdříve ujmout někdo jiný a využít tak období,kdy se nezelenají stromy a většinou je i pod mrakem. :wink:
Co se mi zatím doneslo je skutečnost,že na celý Moravskoslezský a Olomoucký kraj jsme asi jen tři fotografové objektů.No a o nedostatku místních modelářů objektů už ani nepíši. :cry:

David

David Hájek napsal:
Zdravím,
Ondro.H,jak jsem psal výše,materiály týkající se traťového úseku Hranice na Moravě-Střelná se již shánějí.Jediné co nebudu moci "zařídit" je pořízení fotodokumentace objektů stojících podél této tratě. :? Proto se toho fotografování bude muset co možná nejdříve ujmout někdo jiný a využít tak období,kdy se nezelenají stromy a většinou je i pod mrakem. :wink:
Co se mi zatím doneslo je skutečnost,že na celý Moravskoslezský a Olomoucký kraj jsme asi jen tři fotografové objektů.No a o jejich modelářích už ani nepíši. :cry:

David

Davide a můžeš mi říct, na jakých materiálech se pracuje? Minimálně je důležité mít video z lokomotivy, sklonové poměry s přesnou kilometrickou polohou a plány stanic, které jsou na internetu. A pokud by byly i další materiály, jako poloměry oblouků, rychlosti na tratinadmořské výšky atd, tak by to bylo úplně perfektní.

David Hájek napsal:
Zdravím,
Co se mi zatím doneslo je skutečnost,že na celý Moravskoslezský a Olomoucký kraj jsme asi jen tři fotografové objektů.No a o nedostatku místních modelářů objektů už ani nepíši. :cry:

David
Já bych mohl něco nafotit, ale problém je že naprosto nevím jak fotit na textury, na nějakých stránkách byl snad i nějaký návod jak modelovat a bylo tam i jak fotit na textury ale mám dojem že ten návod na těch stránkách už není.

Re: Trať Č�ŽS�Olomouc - Ostrava - Žil�a - (Košice�

Ondra.H napsal:
Já bych mohl něco nafotit, ale problém je že naprosto nevím jak fotit na textury, ...

Zdravím,
Ondro.H,z adresy http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/23178/Bohumin_ustredni_stavedlo.rar_3.15MB.html si stáhni mé fotografie bohumínského ústředního stavědla a považuj je za "vzor" / :lol: / pro fotografování objektů.Nezapomeň,že ideální je fotografování za oblačného počasí a rozlišení snímků 5 Mpix.Vzhledem k tomu,že modeláři většinou daný objekt v životě neviděli,je dobré také každou stavbu nafotit i v celkovém pohledu že všech možných stran.Ale jak jsem psal,ve složce s fotografiemi stavědla je snad jasně vidět,jak by fotodokumentace každého objektu mohla vypadat.Při fotografování nezapomeň také na obléknutí si oranžové výstražné vesty a při pohybu v kolejišti také na to,že vlaky jsou na tom s váhou a rychlostí přeci jen o něco málo lépe než Ty. :) Opatrnosti je opravdu zapotřebí. :!: :!: :!:
Omlouvám se za odbočení od tématu věnovanému projektu "Trať 321". :eek:

David

Naposled editoval moderátor:

irisbus_4293 napsal:
sem strašně rád, že mi tady každý vždycky odpoví :roll:

kdyby jsi alespon zopakoval, na co jsi se ptal.. to by bylo super... !!
:salut: :salut: :salut:

irisbus_4293 napsal:
sem strašně rád, že mi tady každý vždycky odpoví :roll:
No ještě aby si nadával.

vyhledal jsem si tvůj dotaz a jediné co mne napadá je : nemáš NÁHODOU ještě původní verzi tratě 321 ? protože,jak píšeš, že Ti to hned po 1.aktualizaci nenačte svět ("inicializace terénu selhala") a že jsi to předtím "2 roky hrál " ? nynější aktualizace jsou pouze pro tu novější verzi tratě !!! nejsou mezi sebou kompatibilní !!!

Zdravíčko.Mám tu jeden problém.
Hral som osobák do Žiliny,a v Liptovskom Hrádku mi vždy padne aktivita keď s vlakom opúšťam perón (hneď za objektom nástupišťa).Vôbec neviem ako to vyriešiť :mad: :roll:
Nestalo sa to tiež niekomu? poprípade v čom je chyba.Ďakujem

Zdravím

Chtěl jsem se zeptat Martine,jak jsi daleko se stavěním krajiny a co zrovna stavíš :wink: .Díky

Simons napsal:
Zdravím

Chtěl jsem se zeptat Martine,jak jsi daleko se stavěním krajiny a co zrovna stavíš :wink: .Díky

Zdravím Simonsi,
trošku odbočím od Tvého dotazu. :) Jak tak koukám,trvalé bydliště máš v Bedihošti u Prostějova a tak bych si dovolil jeden skromný dotaz.Troufl by sis nafotit nějaké objekty na traťovém úseku Olomouc hl.n. - Nezamyslice či Prostějov - Senice na Hané - Olomouc hl.n. ? Připravuji totiž stavitelům tratí balíky s dokumentací k uvedeným tratím,ale k nafocení objektů na textury se už bohužel nedostanu.Holt,je to pro mě daleko. :cry:
Případnou odpověď jak Tvou či kohokoli jiného /ochotného v dané věci pomoci/,prosím odeslat na můj e-mail davca@iol.cz .

David

Simons napsal:
Zdravím

Snažím se postavit krajinu v úseku Poprad Tatry - Košice. A jak jsem daleko, to je těžká otázka, už mám hotovo asi tak 0,1% :lol: :lol: :lol: Je mi líto, ale tady to půjde hodně pomalu, zatím jsem vymodeloval pár kopečků kousek za Popradem, toť vše... asi jsem měl začít raději na Bratislavu :lol:
Navíc teď několik týdnů stavět vůbec nebudu, kvůli stěhování atd, takže spíš až tak někdy za čtvrt roku se mě můžeš zase zeptat, jak jsem na tom se stavbou, to už snad budu mít hotový alespoň úsek Poprad Tatry - Spišská Nová Ves :lol:

No, ja by som nebol proti, keby si sa pustil smerom na Bratislavu :wink:

Stavitelxx napsal:
Simons napsal:
Zdravím

Snažím se postavit krajinu v úseku Poprad Tatry - Košice. A jak jsem daleko, to je těžká otázka, už mám hotovo asi tak 0,1% :lol: :lol: :lol: Je mi líto, ale tady to půjde hodně pomalu, zatím jsem vymodeloval pár kopečků kousek za Popradem, toť vše... asi jsem měl začít raději na Bratislavu :lol:
Navíc teď několik týdnů stavět vůbec nebudu, kvůli stěhování atd, takže spíš až tak někdy za čtvrt roku se mě můžeš zase zeptat, jak jsem na tom se stavbou, to už snad budu mít hotový alespoň úsek Poprad Tatry - Spišská Nová Ves :lol:

To je škoda,že se bude stavět pomalu,ale chce to pouze trpělivost.Jednou se toho dokončení dočkáme všichni :lol: .Tak dobře,za čtvrt roku se Tě tedy zeptám,jak jsi pokročil se stavbou :P :lol: .Doufejme,že to už bude delší zhotovený úsek než Poprad Tatry - Spišská Nová Ves :lol: :wink:

David Hájek napsal:
Simons napsal:
Zdravím

Zdravím Simonsi,
trošku odbočím od Tvého dotazu. :) Jak tak koukám,trvalé bydliště máš v Bedihošti u Prostějova a tak bych si dovolil jeden skromný dotaz.Troufl by sis nafotit nějaké objekty na traťovém úseku Olomouc hl.n. - Nezamyslice či Prostějov - Senice na Hané - Olomouc hl.n. ? Připravuji totiž stavitelům tratí balíky s dokumentací k uvedeným tratím,ale k nafocení objektů na textury se už bohužel nedostanu.Holt,je to pro mě daleko. :cry:
Případnou odpověď jak Tvou či kohokoli jiného /ochotného v dané věci pomoci/,prosím odeslat na můj e-mail davca@iol.cz .

David

S radostí se té možnosti ujmu :wink:

Prosím Vás a v této trati (321) nejsou hlášení ve stanicích?
Všude kde přijedu, tak ticho po pěšině. U Šemory se hlášení vyskytuje.
Díky Sam.

Samuel222 napsal:
Prosím Vás a v této trati (321) nejsou hlášení ve stanicích?
Všude kde přijedu, tak ticho po pěšině. U Šemory se hlášení vyskytuje.
Díky Sam.

Vytvor alebo nahraj staničné hlásenia a ponúkni ich "staviteľovi". Prilož ruku k dielu.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře