Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Trať ČD/ŽSR Olomouc - Ostrava - Žilina - (Košice)

Ondra.H napsal:
Ronoath napsal:
Nejlépe až do ValMezu. Ať můžeme prohánět tamější kvatra a brejle - blahé paměti...
Kruci, to asi fakt nejsu sám kdo chce to Valašsko :D , škoda je že to až tak nezáleží na nás kam by sme chtěli aby se stavělo, ale na Stavitelixx.

Nezáleží jenom na staviteli, co se bude stavět, důležité je i to, co je perspektivnější a více využitelné. Trať přes Frenštát je pěkná, ale pořád je to jen málo využitelná jednokolejka, která musí dát přednost mezinárodním hlavním tratím...
Jediný způsob, jak upřednostnit stavbu tratě přes Frenštát je jak tady psal David Hájek: Nafotit a vymodelovat co nejvíce objektů...

Naposled editoval moderátor:

David Hájek napsal:
Dan J. napsal:
Zdravím, taky přeji pevné nervy při další práci. Jinak já už se zase nemohu dočkat, až se protáhne trať s Frýdlyntu n/O na Frenštát p/R. ....

Zdravím,
snad pomůže informace,že veškeré materiály potřebné ke stavbě těchto úseků jsou zajištěny.Opět tedy zbývá "jen" nafotit objekty z těchto tratí a pokud možno je i vymodelovat.To by se to potom Martinovi stavělo. :wink:
Takže Ostraváci,Valmezáci a kdoví kdo ještě,sbalte fotoaparáty a hurá do terénu.V Čeladné,Kunčicích pod Ondřejníkem a v samotném Frenštátu pod Radhoštěm toho zase tak moc na focení není. :lol:

David
Ahoj Davide.
No, s tím Frenštátem by to neměl být problém. Mám tam rodinu, tak si udělám jednodenní výlet s foťákem. :D Jen bych chtěl poprosit, jestli by jsi mi neposlal na SZ co přesně a přibližně asi jak nafotit. Ještě jsem pro MSTS nic nefotografoval a nechci tam jet zbytečně plácat nesmyslně foto. :D :D
S přáním hezkého dne Dan.

Je tady někdo, kdo zná výšku Ružínského viaduktu? Nemůžu to nikde vypátrat, děkuji za pomoc.

O údaji 40 metrů sice vím, ale taky nevím, jestli je to od kolejí k vodní hladině, nebo až ke dnu nádrže, případně by i pomohlo, kolik metrů je ode dna ke hladině, kdyby to nebylo moc, tak nějaká minimální odchylka nevadí.
Nevím jestli můžu spoléhat na výšku sloupů podle fotky, protože tam ty sloupy jsou takové "zvláštní", viz foto:
http://www.vlaky.net/upload/galeria/001314/043926.jpg
Klasické sloupy mají cca 9 metrů výšku, takže trojnásobek by byl 27 metrů a zbylých 13 metrů by musela být hloubka vody...

No myslím, že se se stavbou vrátím zpátky k Popradu, předbíhat se nevyplácí :D

Stavitelxx napsal:
O údaji 40 metrů sice vím, ale taky nevím, jestli je to od kolejí k vodní hladině, nebo až ke dnu nádrže, případně by i pomohlo, kolik metrů je ode dna ke hladině, kdyby to nebylo moc, tak nějaká minimální odchylka nevadí.
Nevím jestli můžu spoléhat na výšku sloupů podle fotky, protože tam ty sloupy jsou takové "zvláštní", viz foto:
http://www.vlaky.net/upload/galeria/001314/043926.jpg
Klasické sloupy mají cca 9 metrů výšku, takže trojnásobek by byl 27 metrů a zbylých 13 metrů by musela být hloubka vody...

No myslím, že se se stavbou vrátím zpátky k Popradu, předbíhat se nevyplácí :D

Já bych hádal, že hloubka vody pod viaduktem bude právě okolo 12 - 15 metrů. Je to ale jen hrubý odhad podle turistické mapy, když jsem se díval, jak se tam sbíhají vrstevnice.

Stavitelxx napsal:
Je tady někdo, kdo zná výšku Ružínského viaduktu? Nemůžu to nikde vypátrat, děkuji za pomoc.
Ružínský viadukt má 40 metrů.
Další užitečné věci Ti pošlu na email.

Zaťiaľ nemam doma túto trať ale chystam sa ju objednať a to, že trať pokračuje až do KE ma veľmi potešilo lebo som Košičan :) :twisted: Inak tiež želam pevne nervy a nech sa to podari čo najvernejšie urobiť (nechcem nikoho uraziť ale v trati 169 mi tie "Košice" vôbec nepripadali ako Košice)

Dělat velký stanice je přinejmenším očistec! :shaking:

Šnek napsal:
Dělat velký stanice je přinejmenším očistec! :shaking:
Neviem či si reagoval namňa ale akhej tak ... stanica aj koľaje nastupištia su v poriadku len to okolie

Ono i to okolí je někdy právě u velkých měst dost náročný a chybí orig objekty.

Šnek napsal:
Ono i to okolí je někdy právě u velkých měst dost náročný a chybí orig objekty.
Lenže autor tej trate býva niekolko km od KE a vie ako to tam vyzera... Nemyslel som objekty ale ich ROZMIESTNENIE. No nechajme to tak ajtak obdivujem ľudi ktori niečo take dokažu postaviť z ničoho :salut:

Dneska jsem si zase po čase projel Poprad-Žilina a je tam zase přiděláno plno práce. :D :D :D
Moc se mi to líbí.Škoda,že není tolik aktivit právě na tenhle úsek.

Vyzerá to ozaj reálne,najprv som myslel,že je to fotka.Veľmi pekná práca :wink:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře