Nazdar Robo,
já používám "Servis 1" /narozdíl od Servisu 2 má spřáhlo pro připojení vozů/.Možnosti,jak ve stanicích simulovat pomoci servisu stojící soupravu jsou v podstatě dvě /alespoň já o více možnostech nevím/.Tou první je již zmíněné blokování "Servisem 2" /je to ale de facto další traffic navíc/ anebo nastavení výkonu /tj.rychlosti/ soupravy se Servisem 1 na minimum.
Postup je takový,že při tvorbě "stojící" soupravy na její začátek umístíš Servis 1 a za něj určitý počet vozů.Když pak takovouto soupravu umístíš do aktivity,nastavíš u ní výkon na minimum /dejme tomu 1-2%/ a na minimum nastavíš také startovací rychlost soupravy /klidně i 0 km/h/.Délka trasy této soupravy se zpravidla volí co možná nejkratší a pokud možno tak,aby nezasahovala do výměn a neovlivňovala tak i návěstidla.Nejdůležitější je ale nastavení času startu dané soupravy.Je tedy třeba vědět,v jakém čase budeme stanicí projíždět s vlakem hráče a podle toho nastavit i start soupravy se "Servisem1" tak,aby jsme měli iluzi o tom,že souprava ve stanici stojí.Já si tedy starty "stojících" souprav nejprve nastavím dle SJŘ /ZCP/ vlaku hráče a pak již jen vše dolaďuji podle skutečných časů ve hře.
Důležité je také to,zda stanicí bude vlak hráče jen projíždět či v ní bude mít pobyt.Bude-li vlak hráče stanicí jen projíždět,je nejlepší použít výše popsaný způsob bez Servisu 2.Bude-li ale vlak hráče ve stanici zastavovat v místě,kde budou "odstavené" vozy vidět z lokomotivy hráče,je lepší použít možnost se Servisem 2,protože i když "jede" odstavená souprava jen 1-2% výkonem,je její pohyb zblízka zřetelný.
S pozdravem
David