Problém s activitama

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Fender napsal:
David

Cize ak tomu spravne rozumiem :)

Staci ked si v Route Editore urcim rychlost pomocou tych rychlostnych tabuliek???

Jakých rychlostních tabulek ??? :eek:
Nic takového snad v editoru aktivit není.Jak jsem psal výše.Na trase vlaku hráče,si vybereš výměnu /pardon - výhybku/ a tu přestavíš do odbočky.Tím se Ti také zelená čára /trasa vlaku/ změní na vedlejší kolej.Dejme tomu,že pro danou výhybku platí v odbočném směru rychlost 40 km/h.Autor trati tuto rychlost nalinkoval u návěstidla /to je před výhybkou/ a v aktivitě to vypadá tak,že na návěstidle potom svítí spodní žluté světlo.Ovšem s tímto spodním žlutým světlem musí vždy svítit i světlo horní a to buď žluté,zelené,pomalu kmitavé žluté či zelené anebo rychle kmitavé žluté či zelené.Horní světlo předvěstí návěst na následujícím návěstidle a podle něj strojvůdce ví /anebo alespoň tuší :D /,jaká návěst bude na náledujícím návěstidle.Připouštím,že je to asi pro Tebe složitější,ale obecně platí výše uvedené.V aktivitě si prostě nějaký vlak pošli do odbočky a dočkáš se nějakého toho spodního žlutého světla / 40 km/h do odbočky / či dokonce spodního žlutého světla a žlutých nebo zelených pruhů / 60 km/h,80km/h či 100 km/h do odbočky/.Ale jak jsem už psal,všechny tyto návěsti nastavuje stavitel trati a ty s nimi nemůžeš při tvorbě aktivity nic udělat.Určitě bych Ti ale doporučil pročtení si návěstního předpisu D1.

David

Naposled editoval moderátor:
David:

Doma mam Navestne predpisy tak viem asi co a ako :)

Takze budem hrat aktivitu a pocas jazdy si teda prehodim vyhybku,hej?

Inak tie rychlostne tabulky su v Northeast Corridore...Su zlte a maju tvar obdlznika...

Fender napsal:
David:

Doma mam Navestne predpisy tak viem asi co a ako :)

Takze budem hrat aktivitu a pocas jazdy si teda prehodim vyhybku,hej?

Inak tie rychlostne tabulky su v Northeast Corridore...Su zlte a maju tvar obdlznika...
Výhybky si v aktivitě můžeš sám přehazovat, pokud jsou na to určené.
Normálně se v aktivitě vexle přepínat nedají, protože by to změnilo trasu v úkolu a tím pádem by došlo k vybočení z přednastavené aktivity a stala by se z ní nedokončená a nedokončitelná.
Ve volné jízdě - prohlídce trati si přehazuj, co chceš.
( Defaultními tratěmi se tady už prakticky nikdo nezabývá a vše je tady pomalu směrováno k realitě. )

Cawte, sorry, ale nechcel som kvoli takejto otazocke zakladat nove vlakno, tak som to hodil sem. Ked si spustim MSTS a chcem hrat niektore aktivity, tak pri vybere aktivity sa mi ukaze v kolonke, kde sa zobrazuje nazov lokomotivy s ktorou pojdem - NEZNAMY. A pritom ked spustim aktivitu tak lokomotiva normalne funguje. Aj consisity mam skontrolovane, vsetko vyzera ok! kde robim chybu?

151-tka napsal:
když si stáhnu aktivitu a dám ji tam,tak některé když je spustím přes trainstore,tak mi najede train simulator a jak se dáva tratě a vlaky tak je to šedé.Poč

Asi takhle: Když si stáhne aktivitu a spustí ji přes Train Store, najede mu menu ale to je šedé takže maximálně z toho menu může odejít...Chápete?

Ivan.ps napsal:
Cawte, sorry, ale nechcel som kvoli takejto otazocke zakladat nove vlakno, tak som to hodil sem. Ked si spustim MSTS a chcem hrat niektore aktivity, tak pri vybere aktivity sa mi ukaze v kolonke, kde sa zobrazuje nazov lokomotivy s ktorou pojdem - NEZNAMY. A pritom ked spustim aktivitu tak lokomotiva normalne funguje. Aj consisity mam skontrolovane, vsetko vyzera ok! kde robim chybu?

Vypadá to na úpravu consistu hráče v nějakém programu ( ConBuilder ?)
výměna loko. Buď edituj uvedený soubor ručně nebo použij jiný program např. MSTS Activity Analysis.
Řešení je jednoduché - otevřít v editoru, vyměnit loko, uložit a dát použít jako výchozí.

Ivan.ps napsal:

To,že se v kolonce lokomotiva objeví text neznámý je způsobeno něčím jiným než popisuje Boby.Lítají v tom velká a malá písmena.Aktivita obvykle od autora zabalená a následně rozbalená má názvy všechny (srv,pat,con) souborů malými písmeny.Pokud autor při tvorbě použije písmena v označení velká je problém v srv souboru vlaku hráče.Otevři si srv soubor vlaku hráče a řádek ,který označuje použitý con soubor napiš malými stejně tak jako je označen consist.Pak už se vše bude zobrazovat korektně.

T napsal:
Ivan.ps napsal:

To,že se v kolonce lokomotiva objeví text neznámý je způsobeno něčím jiným než popisuje Boby.Lítají v tom velká a malá písmena.Aktivita obvykle od autora zabalená a následně rozbalená má názvy všechny (srv,pat,con) souborů malými písmeny.Pokud autor při tvorbě použije písmena v označení velká je problém v srv souboru vlaku hráče.Otevři si srv soubor vlaku hráče a řádek ,který označuje použitý con soubor napiš malými stejně tak jako je označen consist.Pak už se vše bude zobrazovat korektně.

Mal si pravdu... Diky za pomoc!!!

T napsal:
Máš pravdu, ja používam veľké písmená, ale AE po zabalení vymení všetky písmenka za malé.Teda ak nejaký servis začína Mirec_..., tak už je z toho mirec_... Ale aj tak je mi to najak čudné, ja to robím takto odjakživa a nikto nemal problém.

Mirec napsal:
T napsal:
Máš pravdu, ja používam veľké písmená, ale AE po zabalení vymení všetky písmenka za malé.Teda ak nejaký servis začína Mirec_..., tak už je z toho mirec_... Ale aj tak je mi to najak čudné, ja to robím takto odjakživa a nikto nemal problém.

Já s tím taky problém nemám.

Velká a malá písmena

On to není žádný velký problém.Pokud při vytváření použiju v názvech a velká písmena udělá to přesně to co popisoval Ivan.ps .

Aktivita po rozbalení má všechny názvy srv,pat,con malými nicméně uvnitř pokud jsem při vytváření aktivity používal velká písmena zůstanou prostě velká a msts na to zareaguje tak,že do kolonky lokomotivy napíše Neznámý.

Žádný problém kromě této kosmetické vady to neudělá,aktivitu lze bez problémů spustit.

Re: Velká a malá písmena

T napsal:
On to není žádný velký problém.Pokud při vytváření použiju v názvech a velká písmena udělá to přesně to co popisoval Ivan.ps .

Aktivita po rozbalení má všechny názvy srv,pat,con malými nicméně uvnitř pokud jsem při vytváření aktivity používal velká písmena zůstanou prostě velká a msts na to zareaguje tak,že do kolonky lokomotivy napíše Neznámý.

Žádný problém kromě této kosmetické vady to neudělá,aktivitu lze bez problémů spustit.

Ale já to myslel tak, že tam normálně ten název loko mám. Názvy mám malými a uvnitř po otevření jsou velká a nevadí to.

Ad Boby.

No já jsem se již dříve setkal s tímto problémem a pokud bych to měl jako Ty(Vy) dočkám se stejného výsledku jako Ivan.ps .

Nevylučuji možnost,že také možná záleží na tom,zda-li je název consistu v srv souboru uveden v závorkách či nikoliv.To je však polemika,prakticky jsem to netestoval.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře