Padání aktivity

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Richie
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
R

Richie

Host
Seknutí tartě

Máum dotaz, jestli někdo nevíte, proč se MSTS někdy v určitém místě trati (pořád stejném) sekne. To seknutí se projeví jako úplné zatuhnutí, dá se to stěží ukončit, je to vždy ve stejném místě trati. Stalo se mi to i na jiné trati, momentálně mi to dělá v úseku Praha - Kolín. Na aktivitě nezáleží, volnou jízdu jsem nezkoušel.
Díky za tip, maximálně zkusím přeinstalovat :)

Re: Seknutí tartě

Richie napsal:
Máum dotaz, jestli někdo nevíte, proč se MSTS někdy v určitém místě trati (pořád stejném) sekne. To seknutí se projeví jako úplné zatuhnutí, dá se to stěží ukončit, je to vždy ve stejném místě trati. Stalo se mi to i na jiné trati, momentálně mi to dělá v úseku Praha - Kolín. Na aktivitě nezáleží, volnou jízdu jsem nezkoušel.

Zkus to takhle: Načti aktivitu, kousek popojeď a dej ESC a Konec úkolu. Potom hned znovu aktivitu spust a mělo by to chodit, pokud tam nemáš nějakou jinou chybu. Totéž se týká volné jízdy. Ono to je podle mého názoru o tom že asi MSTS nestihne něco načíst a jde k čertu. Pokud to uděláš takto, pravděpodobně mu něco zbude někde v paměti a on toho nemusí najednou tolik načítat a nepadne. Pokud se ti tahle rada osvědčila tak to sem napiš, abych se měl o co opřít při dalším bádání.

Miran napsal:
Richie napsal:

Zkus to takhle: Načti aktivitu, kousek popojeď a dej ESC a Konec úkolu. Potom hned znovu aktivitu spust a mělo by to chodit, pokud tam nemáš nějakou jinou chybu. Totéž se týká volné jízdy. Ono to je podle mého názoru o tom že asi MSTS nestihne něco načíst a jde k čertu. Pokud to uděláš takto, pravděpodobně mu něco zbude někde v paměti a on toho nemusí najednou tolik načítat a nepadne. Pokud se ti tahle rada osvědčila tak to sem napiš, abych se měl o co opřít při dalším bádání.

Ahoj,
postup co jsi napsal běžně pomáhá, pokud MSTS hlásí, že nemůže načítat objekty nebo vlaky - to používám běžně. Ale problém je tentokrát v tom, že i když aktivitu načtu třeba 100m před místem seknutí tak mi nic nepomůže. A místo je vždycky přesně stejné. A seknutí nedoprovází žádná chybová hláška. Jediné, podle čeho jej lze identifikovat je to, že se to po cca 30 sekundách pohne o 1 frame :? ... ale vypadává zvuk, i přepnutí do Windows trvá sekundy až desítky sekund... jednou se mi to stalo na trati LGV Med v 3.0 - tam tehdy pomohla myslím přeinstalace, zkusím ji zde.

A když už jsem se rozepsal, mám dost problémy s aktivitami jako Smetana apod... Musím někdy načítat i 30x
Přitom HW - A64 3700+, 1GB RAM, VGA 7800GT, akorát disk mám jen 1 - Barracuda 160GB na SATu, ale je defragmentovaný SpeedDiskem (to pomáhá dost) a vypínám i AntiSpyware a Antiviry... Někdy už je to na zabití :(

To Richie

U mne se to kousne bez jakékoliv hlášky. Je pravda, že jsem nijak dlouho nečekal na posunutí o frame, ale okamžitě jsem tiskl Reset, jinak se nedalo z toho utýct. Ale tahle metoda mi skutečně pomáhá. Zkoušel jsem to na XP64 a tam je to bez problémů a sekání. Je sice fakt že tam OS jede z jiného disku než u XP32 ale instalace je přád na stejném SATA 200 GB.
Vyzkouším to v téhle kofiguraci ještě i s XP32 a uvidím.

P.S. Martensi hoď tuhle debatu někam jinam ať tady nezacláníme.

To Richie
Pokud je to za všech okolností ve stejném místě, tak to vypadá, že se snaží o načtení objektu, který je na disku přítomen, ale jeho soubor je pravděpodobně poškozen. Kdyby chyběl, vyskočila by chybová hláška, nechybí - nevyskočí - jen si s ním neví rady. Třeba se vloudila do definice objektu chyba a msts jej zkouší umístit "do Austrálie" a protože je to daleko, zabere to hodně prostředků.
Pokud je poškozen, pomůže jeho přepsání - přeinstalace, pokud je špatně definován, pomůže jen autor, bude-li mít dost info o přesném místě a nastavení zobrazovací vzdálenosti.
Zkus ještě projít místo v editoru trati.
( Případnou úvahu o možném HW problému s adresací vadné buňky paměti zatím raději necháme bokem. )

bob57_cz napsal:
To Richie
Pokud je to za všech okolností ve stejném místě, tak to vypadá, že se snaží o načtení objektu, který je na disku přítomen, ale jeho soubor je pravděpodobně poškozen. Kdyby chyběl, vyskočila by chybová hláška, nechybí - nevyskočí - jen si s ním neví rady. Třeba se vloudila do definice objektu chyba a msts jej zkouší umístit "do Austrálie" a protože je to daleko, zabere to hodně prostředků.
Pokud je poškozen, pomůže jeho přepsání - přeinstalace, pokud je špatně definován, pomůže jen autor, bude-li mít dost info o přesném místě a nastavení zobrazovací vzdálenosti.
Zkus ještě projít místo v editoru trati.
( Případnou úvahu o možném HW problému s adresací vadné buňky paměti zatím raději necháme bokem. )

Díky, HW jsem si téměř jistý že je OK... Memtest86+ nic nehlásí a všechno ostatní je ok.
Editor zkusím, zatím jsem provedl přeinstalaci a na projetí aktivity ještě nebyl čas.

Väčšinou mi MSTS keď nestíha, padne s hláškou " nedá sa načítať...", alebo padne pekne do "okien". Párkrát vytuhol celý PC nadobro, ale v poslednom čase chce telefonovať Billovi, čo predtým nemal vo zvyku. Neviete prečo?

nebulus napsal:
Väčšinou mi MSTS keď nestíha, padne s hláškou " nedá sa načítať...", alebo padne pekne do "okien". Párkrát vytuhol celý PC nadobro, ale v poslednom čase chce telefonovať Billovi, čo predtým nemal vo zvyku. Neviete prečo?

Vetšinou mi to dělalo, když byl u aktivity špatný path, např po aktualizaci, která zasáhla do trasy vlaků v aktivitě.

nebulus napsal:

No mne hlášku "nedá sa načítať ..." vyhodí vždy pri pohybe, a keď stojím na stanici buď vytuhne nadobro, alebo v lepšom prípade chce zavolať Billovi a potom padne do okien.Darmo, MSTS je more záhad ... :roll:

Mirec, máš pravdu telefonovať chcel, keď som stál v stanici.... :mad: :mad: :mad:

Naposled editoval moderátor:
Když už jsme u těch pádů, jak se u modelů dělá LOD zjednodušení (kdyby to šlo třeba dodělat dodatečne..)? Je totiž dost možné, že načítání trafficů tvořených vozidly s LOD by bylo "postupné" a MSTS by nedostal takové bomby, jako když musí najednou načíst obrovské množství modelů v plné kvalitě...

V adresáti MSTS/UTILS sa nachádza súbor Conv3DS Release Notes.txt kde je popísaný aj spôsob ako sa robí LOD. Dá sa urobiť jedine ak je k dispozícii zdrojový súbor modelu. Alebo urobiť si model nový aj s LOD!

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře