Tramvajová trať Ostrava do MSTS

Nejlepší řešení je dát na jednokolejný úsek dva odvraty tak, aby nikdy nemohlo se dojet přímo (nereálné ale jediné úspěšné).
Tramvaj musí jet do odbočky, zajet na konec, přehodit za sebou a zacouvat, přehodit před sebou a může pokračovat. viz přejezd.

Ale to je spíše apel na Vlada než na mne, protože s tím nic neudělám. Jinak dle obrázku je to pěkné, a nebo udělat triangely. V MHD Ostrava je tuším jenom jeden triangl a to na zastávce NH Jižní brána, sice je ten zvuk takový divný,když musím couvat tramvají,ale aspoň mohu jezdit tzv. dokola.

Vlado, pokud to nenaruší trať, mohl bys ty koleje na zastávce Poruba - vozovna vyrvat a udělat to dle schématu ?

Souhlasím, stejně tak jak perfektně funguje Vřesinská-výstup by mohly fungovat ostatní vozovny,točny konečné, ať to nazveme jakkoliv jako např. ( Poruba Vozovna,Dubina, Hlavní nádraží,Plynárny,Zábřeh atd),aby se souprava mohla buď přes vyhybky nějak vytočit nebo rovnou posunovat po trianglu ( jak to funguje dobře na zast.NH Jižní brána ). Bohužel i ve volné jízdě MSTS zatuhne při pokusu o přehození vyhybky u Poruby-vozovny a musí následovat tvrdý restart Windows.

Vlado, udělej s tím něco !! :(

Teď už vím,proč při trasování mi to MSTS nechce brát a bere to jako nefuknční trasu. Podívejte se pozorně na tento obrázek

d5ea924719e0a0cf49e841ba7d87997b.gif

Chyba je v tom, že autor tratě postavil obě vyhybky proti hrotu a nedal mezi dvěma vyhybkami přímou kolej. Ta červená čára znamená chybu.

Ti z vás co mají tuto trať, tak se mrkněte na moji natrasovanou cestu, na první pohled to vypadá bez problému,ale zřejmě je to způsobeno těmi vyhybkami blízsko sebe. Stáhněte si můj path soubor zde

Doplněno :

Tak pořídil jsem screenshoty v rozlišení 1280x1024 pixelů z toho kritického místa a opravdu se jeví,že se jedná o postavené vyhybky proti sobě aniž by autor trati postavil krátkou přímou kolej.
http://msts-forum.ic.cz/01.gif
http://msts-forum.ic.cz/02.gif

Naposled editoval moderátor:
Tak mi řekni jak si mám zvětšit citlivost myší, když to mám skoro na maximum ? Ta červená čára znamená chybná trasa, proto jsem myslel,že je to způsobeno těmi vyhybkami,které jsou blízsko sebe.

Tak pánové, když jsem začínal s rozšířeným kolejivem BP , měl jsem stejný problém a musím se zastat Jiřího. Mezi dvě vyhýbky proti hrotu lze dát nejkratší kolej 1m. Poprve jsem dal 0,3, kvůli úspoře místa a měl jsem stejný problém jako obrázek nahoře.
Takže si otevřte editor této tratě a koukněte na kolejničku mezi vyhýbkami a bude hned jasno.

Já jsem to věděl,že pravda je na mé straně. Ještě jsem dělal takovou pokusnou aktivitu, kde jsem hodně používal reverzních bodů a všude jinde mi to fungovalo, ale když jsem šiboval s tramvají na té točně za zastávkou Poruba-Vozovna, tak mi vždy MSTS zamrznul. Vždy v momentě, jakmile jsem couval, přehodila se vyhybka a při couvání to zmrzlo. Jinak zkoušel jsem další aktivity, kde jsem osázel reverzními body na zastávce Hlučínská - výstupní, tzv posun po trianglu. [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://msts-forum.ic.cz/03.gif Bez problému to fungovalo, jenom ta točna v Porubě zlobila. Takže celá ta točna je nějaká zakletá. Jediné co bych doporučil, pokud to nenaruší trať, celou tu točnu postavit znova za tou zastávkou Poruba vozovna, ve stylu Hlučínská - výstupní.

Tak zatím jsem vozovnu na Porubě ošetřil dle Jiřího návrhu - tak, jak to nakreslil ve schématu. Do Martinova přibylo pár desítek aut.

Jiří napsal:
Bravo,a kdy bude aktualizace ?

Aktualizace bude dnes večer. Ještě je potřeba opravit aktivity a některé paths, došlo totiž ke změnám v jednom místě. Nápovědou může být obrázek:
85b0bce30d674eef83d875720e8f3520.jpg

Naposled editoval moderátor:
Tak změn bylo hned několik, Jiřím tolik kritizované neuzavřené smyčky jsou nyní uzavřeny. Mělo to ovšem velký vliv na stabilitu activity editoru, takže dvě smyčky musely zůstat neuzavřeny - Hlučínská a Nová huť. Jinak je vše podstatné na mojí webovce.

Další změna, a to dost podstatná. Musel se udělat kompromis - buď uzavřu smyčky a MSTS se stane nestabilním, nebo smyčky neuzavřu a MSTS pošlape jak hodinky. Naštěstí se dalo udělat obojí - na dvoukolejných smyčkách jsem to vyřešil tak, že vnější kolej je přerušena, kdežto kolej vnitřní je uzavřena, to znamená, že v aktivitě se dá jezdit bez problémů, a stejně tak i v explore route, stačí si jen na smyčce přehodit výhybku směrem dovnitř. Na stránce o mém díle je odkaz ke stažení aktuální verze i s opravenou aktivitou.

A proč si to neudělal dle tohoto návodu : :?:

VáclavS napsal:
Nejlepší řešení je dát na jednokolejný úsek dva odvraty tak, aby nikdy nemohlo se dojet přímo (nereálné ale jediné úspěšné).
Tramvaj musí jet do odbočky, zajet na konec, přehodit za sebou a zacouvat, přehodit před sebou a může pokračovat. viz přejezd.

Tak jsem tedy ještě pozdě v noci udělal to co jsi navrhl, ale bohužel.. Když natrasuju jednotlivé linky, musí začínat až za smyčkou, nemůžou být uvnitř ní. Dneska jsem si udělal zkušební aktivitu s novou trojwanou a užuž jsem se radoval, že to vyšlo, ale v zastávce Prostorná mi zatuhl celý MSTS. Když není narušena moje linka, kazí to jiná, a to přesto, že její trasa začíná úmyslně až v první zastávcea končí tak, aby ani teoreticky nemohla skončit v kruhové trase.

Vladův web napsal:
Síť ODIS bude distribuována od pondělí 21.8.2006 na CD poštou formou dobírky. V archivu bude vlastní Global, síť ODIS a celý tramvajový set pro Ostravu.

Tak to už nebude možné tu trať stahovat z webu ani vozový park ? A kolik bude stát distribuce ?

Bude, ale pokud nebude někdo chtít stahovat velké množství aktualizací, bude si ji moci objednat. Alespoˇ/n takhle bych to viděl já, protože naistalovat větší množství aktualizací bývá problém.

Mám problém, stáhnul jsem si od Vlada soupravu T3tram, jenže soubor T3-729.s odkazuje na ace soubor Bogiegra.ace, který vůbec není v adresáři T3tram. Zkoušel jsem decompilovat s soubor a zkusil jsem to vymazat, pak jsem znovu zkompiloval, jenže pak při načtení souboru v ShapeViewer to posílá k Billovi. Nevíte,kde ten soubor seženu ?

Back
Nahoře