Tramvajová trať Ostrava do MSTS

V noci jsem si s tím hrál, vymodeloval jsem si i model semaforu. Na "T-čkách" to funguje bezvadně, jen se musí upravit časování. Kříže pokud je silnice položena souběžně a nepřerušovaně, tak to funguje také bezvadně.

Par screenů je tady http://vrbam.ic.cz/ostatni/tram/

Je to zajímavé, ale většinou budou auta stát až za semaforem (viz screeny od Vrbama)...nešlo by ještě toto nějak upravit? Mám to tak i u neviditelných přejezdů, auta stojí těsně u kolejí, přitom semafor s červenou mají za sebou... - auta mi stoji většinou tam, jak ukazuje tečka ve screenu, přitom by měla být někde v úrovni toho náklaďáku...
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://image024.mylivepage.com/chunk24/722828/467/kriz.JPG

Zkus jestli nepomůže si pohrát s nastavením přejezdu, s tímhle problémem bojuju taky.

No myslím že by tomu pomohly zvětšit rozestupy mezi auty...ale zase mít 5 metrové rozestupy bude vypadat divně že... tak nevím, v nastavení přejezdu se mi to upravit nepodařilo, aby auta zastavovala dále od přejezdu. Poradí někdo?

Udělat přejezd vícekolejný? = dát těsně k semaforu skrytou kolej tak aby byla součást přejezdu?
Kód:
              | kolej
        *     |           
========*=====|=========  cesta
  --ooo *     |
              |
hvězdičky značí pomocnou kolej

Dobře, to zní zajímavě. Jakmile budu mít čas na MSTS, vyzkouším tento návrh.

Naposled editoval moderátor:
sokola.petr napsal:
Udělat přejezd vícekolejný? = dát těsně k semaforu skrytou kolej tak aby byla součást přejezdu?
Dejme tomu ...To by bylo pro přímé křížení .... a co s tramvajemi odbočujícími ... ?

Sokola.petr: Tak jsem se konečně dostal k přebudování křižovatek, návrh s neviditelnou kolejí funguje báječně i při odbočování tram - viz screen...takže ještě jednou díky za typ , dříve totiž auta stála těsně u kolejí, což vypadalo dost divně.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://image024.mylivepage.com/chunk24/722828/467/scrgrb82.jpg

Download na ostravskou tramvajovou trať do MSTS
Zdravím:
Pro zájemce o tramvajovou síť Ostravy ji pro vás mám. Vlado mi nahrání povolil samozřejmě. Ale pozor. Jde o verzi, jakou mi kdysi poslal. Mě funguje pod Olomouckým globalem, ale počasí funguje jen asi léto jasno a zima. Tedy instalujete a stahujete na vlastni nebezpečí :) Tedy nechci slyšet že to a to nejede, za případné problémy já bohužel nemohu, já jsem jen zprostředkovatel :D

PS: jako vozidla jsou použity T4D a jakési německé modely nízkopodlažních...

Majitelé MSTS OLOMOUC mohou na této trati provozovat ostravské Vario LF1 - více info zde.
15323659.jpg

Link na trať: zde
Link na vozidla: zde

Můžu se zeptat proč v msts ostrava na Lince 2 kurzu 101(2/101) mezi zast.Stodolní a Elektra asi kolem 10:48 (čas ve hře) vykolejím????ale tramvaj je pořát na kolejích a nejedu ani rychle ani neporušuju pravidla-najednou začne hrát zvuk jako kdybych vykolejil.Jak je to možné????

Jo to se v Ostravě někdy stává - nejspíše se srazily jiné tramvaje. Je to dost těžké všechno uhlídat, v MSTS Olomouc by se to stát nemělo, strávil jsem dost času tím, abych křižovatky uhlídal. Takže s tím asi nic neuděláš, leda se vrtat v editoru, ale to nedoporučuji.

Vážně? A to se mi pak opravdu nemůže nic srazit? Se mi nějak nezdá :eek: Si budu muset znovu přelouskat návod k BINU teda...

Jendo, pokaždé, když jsem měl kolizní aktivitu, kde hrozily srážky, opravdu jsem deaktivoval (díky, Fííííro) kolize a pak se ty srážky přestaly vyskytovat. Stávalo se tak zejména v trojúhelníkových křižovatkách, kde si tramvaje křížily cesty a pak se v daném místě srazily. Například na Mariánském náměstí linky 9 od Hulváků na centrum a 3 od Mírového náměstí na Hulváky. Jedna z tramvají zůstane stát, druhá projede a po jejím projetí křižovatkou se ta první dá do pohybu. Odzkoušeno, doporučeno. Samozřejmě tohle nelze aplikovat na tramvaje jedoucí za sebou, tam je potřeba si všechno v průběhu tvorby aktivity hlídat a upravovat.

Vytvořil jsem souhrnnou stránku se soubory k tramvajové trati Ostrava.
Zájemci se mohou podívat tady.
Možná by bylo dobré dát tento odkaz někam do katalogu nebo tak něco, protože jinde trať už získat bohužel nelze.

Ahoj, sice tady už nikdo nic nenapsal 8 let, to je ale jedno :D Chtěl bych se zeptat zda existuje nějaký funkční odkaz na Tramvaje Ostrava. Jestli ano budu rád, kdyby jste mi ho poslali

Díky!

Ahoj, sice tady už nikdo nic nenapsal 8 let, to je ale jedno :D Chtěl bych se zeptat zda existuje nějaký funkční odkaz na Tramvaje Ostrava. Jestli ano budu rád, kdyby jste mi ho poslali

Díky!
Zdravím
našel jsem na síti pouze tuto verzi:

v jakém je stavu nevím. Existovaly dvě verze (starší/mladší) ale ani jednu z nich již nemám.
Mám jen svoji "přestavbičku" ... :-)
Dnešní zkušební stažení balíčku proběhlo bez závad ...

Díky!
Tak ta nalezená verze DP Ostrava na Ulozto.cz je asi ta nejnovější.
Mírové náměstí už nemá smyčku a je postavená vozovna Křivá včetně napojení přes Zahradu.

Back
Nahoře