753.7 CD 755 (ale teraz hlavne 754)

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna TTV01
  • Datum začátku Datum začátku
Ahojky.

Mám prosbu najde někdo z vás na svém hadru rekonstruovanou slovenskou 755 a mohl by ji poslat. Děkuji. Měl jsem ji na zálohovaném dvd, ale při stěhování jsem dvd někde potratil.

Hentá kabína a aj model (neviem či sú k tomu aj zvuky, nepamätám sa) sú totálny paskvil ako drvivá väčšina západných modelov. Skrátka model ŽSR 755 sa robil systémom "aby bolo" ...

Hoci, keď som ho videl na vlastne bulvy na skúškach a teda hýbať sa vlastnou silou na trati 170, vyzeral ohromujúce dobre ...

Dráčik napsal:
Aj predloha, nie len model :lol: však, nebulus...
Celý príbeh "Slovenského orla" je skôr tragikomédiou v slovenskom podaní, na konci ktorej zostalo niekoľko stovák milónov v ....respektíve aspoň časť z nich na účtoch niektorých nemenovaných "podnikateľov". Pre verejnosť zostala aspoň spomienka v podobe "vrakov" lokomotív 755 a 772.

Naposled editoval moderátor:
nebulus napsal:
Dráčik napsal:
Aj predloha, nie len model :lol: však, nebulus...
Celý príbeh "Slovenského orla" je skôr tragikomédiou v slovenskom podaní, na konci ktorej zostalo niekoľko stovák milónov v ....respektíve aspoň časť z nich na účtoch niektorých nemenovaných "podnikateľov". Pre verejnosť zostala aspoň spomienka v podobe "vrakov" lokomotív 755 a 772.
Proč "vrakov" lokomotív 755, když 755 byla funkční a jezdila vlastní silou, jen se nechtěli dát prachy na schválení???

V súčasnosti sú z nich iba vraky bez perspektívy spojazdnenia. Faktom je že 755 bola v princípe funkčná, ale to bolo pekných pár rokov dozadu.

Keď som ju videl naposledy (cca 6 rokov dozadu), stála vo Vrútockom depe niekde vzadu v hale a bola na nej asi 1cm hrubá vrstva prachu. Možno ju odvtedy niekam premiestnili, ale nič iné sa s ňou pravdepodobne neurobilo (maximálne sa z nej niečo vybralo) a to, že sa ani neurobí je viac než isté.

Abych vás trochu navnadil, připravil jsem si pro vás pár screenů. Nemusím připomínat, že tahle upravená střecha lze použít i pro 753.7 Unipetrolu a 753.7 Viamontu. Engy se už ladí 8)

5d11564112c4664a51678e6cd31cb6bb.jpg

9c2bca185d780c9755a5820e490d9a49.jpg

Kromě toho se chystají samozřejmě dlooooouho slibované 752.6 752.0 a dvojice 750 od Viamontu (750.059 a 750.199)

Back
Nahoře