Letecké mapy ČR

Tak to je skvělý! :D Jsou tam i souřadnice míst, takže trať si můžeš přesně vytyčit, kudy povede! :D :eek:

Naposled editoval moderátor:
Díky Martensi, fakt super mapa, ale chybí mi 3D view, a taky větší zoomování. Škoda, že existuje jen pohled z ptačí perspektivy. :roll:

Jiří napsal:
Díky Martensi, fakt super mapa, ale chybí mi 3D view, a taky větší zoomování. Škoda, že existuje jen pohled z ptačí perspektivy. :roll:
Hele, buď rád, že to máš zadara......a nebo si připlať za přístup na stránky GEODISu a můžeš to mít ve větším rozlišení......

IMHO na to, abych věděl azimut a poloměry oblouků je to docela dostačující......pokud nehodláš stavět trať s tím, že bys tam detailně dělal každý nedopalek v kolejišti.....

A co ten Google Earth, sice jsem ho nepoužíval, ale ten by to líp neuměl ? Jinak se všichni můžete podívat v jakém rybníku jsem se koupal, když jsem jako mladý teenager jezdil na prázdniny k prarodičům. Podívejte se na Medkovy rybníky. Pravda po povodních z roku 1997 se tam již koupat nedá, jelikož je to stojatá voda a je tam víc bakterií, ale i tak se v létě tam lidé koupají. http://beta.mapy.cz/?st=search&fr=Krom%C4%9B%C5%99%C3%AD%C5%BE&pw=908&ph=776&ocx=135289962&ocy=135163596&ozm=5&omp=base

Martens napsal:
Jiří napsal:
Hele, buď rád, že to máš zadara......a nebo si připlať za přístup na stránky GEODISu a můžeš to mít ve větším rozlišení......

IMHO na to, abych věděl azimut a poloměry oblouků je to docela dostačující......pokud nehodláš stavět trať s tím, že bys tam detailně dělal každý nedopalek v kolejišti.....
Já myslím, že to hodně stačí aspoň na to, že víš, kudy stavět trať a pro kontrolu, jestli stavíš zrovna správným směrem. Mimo stanice s tím mám dost problémy! :D

Martens napsal:

Já myslím ,že je to skvěký přínos pro každého stavitele.. Kdyby tyto mapy byly přístupné někdy před dvěmi lety ,tak by bylo tratí postaveno už daleko víc.. Super Martensi :wink:

znam jeste dalsi 2 adresy s leteckyma snimkama ale uz nevim kam jsem je napsal. Az je najdu tak to napisu.

http://tms.iriscrr.cz
Zda se mi ale ze souradnice nejsou uplne presne. typl bych ze je to ujete tak o 50m ale zkousel jsem to tak pred mesicem. Mozna uz jsou spravne.

KaMat napsal:
http://tms.iriscrr.cz
Zda se mi ale ze souradnice nejsou uplne presne. typl bych ze je to ujete tak o 50m ale zkousel jsem to tak pred mesicem. Mozna uz jsou spravne.

Prosímtě ,nevíš proč se nezobrazí mapa (PC nedokáže přečíst obrázek) ..

Myslím mapu.. Načte se stránka a pak na místo mapy tam mám "červený křížek v bíkém čtverci" ..

ocelot24 napsal:
Myslím mapu.. Načte se stránka a pak na místo mapy tam mám "červený křížek v bíkém čtverci" ..
Jestli to nebude tím že nemáš nainstalovanou Javu.Zkus to a uvidíš :wink:

souřadnice

jak se dají gps souřadnice z beta.mapy.cz převést do tvaru MSTS?

Zkus to pomocí lepší kalkulačky ze stupnů, minut, vteřin na desetinné číslo. Právě jsem to skusil a funguje to.
Příklad 19°11´28,86" se rovná 19.19135
Byl to překlep. Omlouvám se. Jinak mam kalkulačku Casio fx-85MS.

dá se někde na internetu sehnat taková kalkulačka ( v elektronické podobě )?

Jak to nie je nejaký haluz tak si to spočíta každý človek s absolovovanou ZŠ ...

počet sekúnd / 3600 + počet minút /60 + počet stupňov ...

Back
Nahoře