Nejdřív mix - potom MSTS na LINUXu

Jaroslav Skůra

Provozní technik
bob57_cz napsal:
A co bys doporučil ?
Kromě nás obyčejných počítačových negramotů s kalkulačkami okolo Ath1800+ --- 2500+, 512BM--1GB RAM a ATIx / GF4--GF6600GT je tu i pár šťastnějších s ATH64/3000+ 2xGF6600 RAID 2GB RAM a padne jim to taky !

Já chtěl jenom upozornit na to, že nelze obměňovat pouze software a netvrdím, že se mi někdy msts taky neodporoučí, to je právě to 0.1%

1GB RAM ani 2x NX 6600GT MSTS nepomôžu. Jediné čo ho trochu uspokojí je výkonný CPU. Keby MSTS dokázal využiť ( vyťažiť ) súčasný HW, to by sa z neho nestávala nestabilná "slide show". :mad:

Naposled editoval moderátor:
2 J.Skura> Jj, default MSTS jsem začal hrát na Celeronu 433, TNT2 Rivě a 512 ramkách a jelo to nádherně:-)...tehdy jsem nevěděl, že nějaké FPS existuje, a tak jsem ho neměřil a plynulost jsem bral jako samozřejmost 8) a přišlo mi to vše i detailní...ale uvažuji o návštvě nějaké defaultní tratě a modelů a porovnat je s naší českou špičkou(kam se řadí vlastně všechny české modely) a bojím se, že oči dostanou bombu 8) ...(kostička-čtvereček-trojúhelníček-kostička) :roll:

P.S.: Moc se těšim na Messerschmitta, ale asi se stavý těžce bez reálného podkladu

Hawk napsal:
2 J.Skura> Jj, default MSTS jsem začal hrát na Celeronu 433, TNT2 Rivě a 512 ramkách a jelo to nádherně:-)...tehdy jsem nevěděl, že nějaké FPS existuje, a tak jsem ho neměřil a plynulost jsem bral jako samozřejmost 8) a přišlo mi to vše i detailní...ale uvažuji o návštvě nějaké defaultní tratě a modelů a porovnat je s naší českou špičkou(kam se řadí vlastně všechny české modely) a bojím se, že oči dostanou bombu 8) ...(kostička-čtvereček-trojúhelníček-kostička) :roll:

P.S.: Moc se těšim na Messerschmitta, ale asi se stavý těžce bez reálného podkladu

Ta stavba není zas tak obtížná, dokonce bych řekl, že je jednoduší než Kyklop, ale to sem nepatří

Hezky to píšete o procesorech, RAM, grafických kartách atd. (jsem na tom relativně dobře: MB Profi Use Hawlett Packard, P4/3GHz/HT, 1GB RAM Dual pro HT, GF6400), ale to vše je na velmi široké dálnici.
Ale nějak jste pominuli tu úzkou lávku a tou je podle mne komunikace HD se zbytkem. Procesory stíhaj, grafárny taky, ale ten chudák hardisk to jaksi nemá kudy nacpat podle požadavků najednou. Plus Swap Windows i kdyby jste měli 60GB RAM :-).
Toto kecání je v návaznosti na povídání tvůrců mašin a tratí, jak stoupá množství dat, s čímž nelze než souhlasit. Již nemáme jen dřevěnou boudu na holé pláni, ale slušnou zátěž pro hardisk. Tak se mi osvědčila konfigurace System na klasice IDE, komplet MSTS na samostatném SATA.
Karel

ok1dnh napsal:
Hezky to píšete o procesorech, RAM, grafických kartách atd. (jsem na tom relativně dobře: MB Profi Use Hawlett Packard, P4/3GHz/HT, 1GB RAM Dual pro HT, GF6400), ale to vše je na velmi široké dálnici.
Ale nějak jste pominuli tu úzkou lávku a tou je podle mne komunikace HD se zbytkem. Procesory stíhaj, grafárny taky, ale ten chudák hardisk to jaksi nemá kudy nacpat podle požadavků najednou. Plus Swap Windows i kdyby jste měli 60GB RAM :-).
Toto kecání je v návaznosti na povídání tvůrců mašin a tratí, jak stoupá množství dat, s čímž nelze než souhlasit. Již nemáme jen dřevěnou boudu na holé pláni, ale slušnou zátěž pro hardisk. Tak se mi osvědčila konfigurace System na klasice IDE, komplet MSTS na samostatném SATA.
Karel
Pred časom som si dovolil maličký experiment, 2xATA100 RAID 0 ( stripping ) kvôli urýchleniu MSTS, ale efekt to neprinieslo takmer žiadny. Jediné, čo bolo vidieť, že Wokna mierne zrýchlili, ale MSTS vôbec nie. Škoda peňazí ... Premýšlal som o 2x WD Raptor s 10.000 rpm s RAID 0, ale mám obavy, že okrem prievanu v peňaženke tiež by to neprispelo k citeľnému urýchleniu či k plynulejšiemu chodu simulátora na našich tratiach.

No to je nápad. Já mám v tom PC co jsem popisoval ještě jeden HD, kde mám slušně vybavenýho Debiana (bootuju z volby co bude živé). Ale nevím nevím, přes WINE to nebude to pravý ořechový.Nicméně za zkoušku....
Karel

Hmm, Bobe57_cz, tak ti nevím. Používám distribuci DEBIAN, KDE jako wokenní manažer a když zkusím spustit TRAIN.EXE přes WINE, tak se mi zobrazí licenční povídání EULA od Microsoftu, dám Accept a to je vše. Jsem zpět v KDE a nic se neděje.
Karel

No to na to treba LinDX (neviem ci je to vobec uz hotove) ... jedna sa o Linuxovu reprezentaciu DirectX, ktora je na beh MsTS nezbytna ... standardne ju WINE pokial viem neumi ...

No, o tom jsem jiz take slysel, ale nebyl jsem si jisty. OK, zkusim se doma vecer podivat pres aptitude, jestli je to k mani. Diky Johnzi za info.
Karel

bob_57: OT: ja mam od dochodcu trochu daleko, nemyslis? :? :eek: :o

A já taky. Nějak se jim daří ten důchod pořád odkládat, takže mi chybí nějakých 7 či 8 let. Už v tom mám bordel. Bob57_cz je podle mne jen srandista, k PC se dostanu až hodně v noci, kdy již on jako mladík dávno spí. Bobe Bobe....
Grafárnou to nebude, ovladače tedy nepotřebuji. Spíše chybí nějaké to ošálení windowsího DirectX či co...
Karel

Back
Nahoře