Dĺžka pobytu osobákov v stanici (presun z aktivít)

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
G

Guest

Host
No taky se v aktivitách stávají takové nešvary, ale je to vina konstruktéru aktivit. Například. V jedné zastávce vlak stojí dejme tomu minutu a 30 sekund. Tak je to nadefinováno v tzv. " timetable " po stisknutí klávesy F10, ale už se také stalo i v této aktivitě, že jsem přijel o 3 minuty později do stanice a když jsem přijel a stisknul ENTER, tak nástup a výstup cestujících trval jen 25 sekund a pak jsem dostal pokyn k odjezdu. Tedy autoři aktivit by měli v AE nadefinovat v každé zastávce počet cestujících, aby i tedy, když někdo přijede s nějakým minutovým či nedej bože 10 minutovým zpožděním, tak aby i pak ten vlak ve stanici nečekal 25 vteřin, ale skutečně těch zmíněných 90 vteřin. :!: Když jsem programoval svoji aktivitu betaverzi EC 121 Košičan ( která je sice nedokonalá se špatným trafficem a ve vývoji této aktivity už nepokračuji, jelikož konkureční konstruktér aktivity vyvinul lepší aktivitu rozdělenou na dvě části pro trať 321 ), a v Bohumíně vlak čekal 13 minut, pak jsem musel definovat počet cestujících. Čím víc cestující v AE nastavím, tím déle vlak ve stanici stojí. A tak se může stát, že i 10 minutové stání vlaku ve stanici znamená pro konstruktéra aktivity nastavit počet cestujících na nějakých 400 či 500. Aby to pak odpovídalo, pokud si dám automatický výpočet .

AndrewM

Jiří napsal:
No já jsem nabral celkové 6 minutové zpoždění ( tedy do Brna jsem přijel o 6 minut pozdějc) právě díky tomu, že jsem jel tzv. opatrně a nejel jsem na dotah.Tedy, kde byla rychlost 120 km/h, jsem jel nanejvýš 115 km/h, tam kde byla rychlost 70, 80 nebo 90 km/h, jsem jel nanejvýš rychlosti 65, 75 nebo 85 km/h. Navíc je to tím, že ty zastávky jsou od sebe většinou vzdáleny cca 2 až 5 km, a než se rozjedu s mašinou, už abych pomaličku brzdil. V té aktivitě se mi jednou stalo, že jsem jel příliš rychle a když jsem vjížděl k nástupišti, měl jsem rychlost 60 km/h a než jsem úplně zabrzdil, tak cestující z prvního vagónu už vystupovali skoro do trávy, jelikož jsem zastavil až 0.02 km za perónem, a taky se mi stalo, že jsem brzdil příliš brzo a to mělo opačný efekt, tedy že ( timetable klávesa f10 ) jsem zastavil u nástupiště ( konkrétně zastávka Rozhraní ) , kde naopak cestující z posledního vagónu vystupovali na železničním přejezdu a do konce nástupiště mi zbylo cca 0.15 km.

To jsou takové malé chyby, které se ani nezaznamenaly jako provozní chyby, tedy neuložily se do celkového vyhodnocení aktivity. Jinak správně se trefit a zastavit ve správné poloze u nástupiště, s tím mají problémy i jiní fírové v MSTS. Proto obdivuji skutečné fíry, že když vjíždí do stanice 50 km/h, že dokáži správně zastavit na daném místě. Na některých železničních zastávkách, zase když příjíždí vlak se do kolejiště postaví posunovač a na něho ukazuje, kde má zastavit. Jestli v pravo od budovy nebo v levo od budovy. Ale jinak to skvělá aktivita.

ZKouset, zkouset a zase zkouset. Ja jako pomucku pouzivam prave tu vzdalenost. Pokud tam nejsou extremni podminky, da se (pravda na plnou brzdu) zastavit ze 40 km/h na 100 metrech a ze 60 km/h na 150-200 metrech. Takto to lze pochopitelne odpozorovat i dale, jen uz mi pamet uplne neslouzi :-)

Já jsem toho názoru, že tohle je v rukou.
MSTS je hra a lze celkem snadno odvodit dle sklonových poměrů, současné rychlosti a složení soupravy v jaké vzdálenosti začít brzdit.
Konkrétně v Os 4705 to není vůbec žádný problém, protože je tady vždy min. rezerva těch 30sek. Zpoždění sice naberu kvůli zmiňované poruše, ale jak píše DH ve Svitávce už je to ok ( já tam měl zpožd. 1 sec. ).
Mě se mise moc líbila a právě o tom, že je to courák to je.
To nastavení jsem ani nezaregistroval, protože rychlost o víc než 1 km/hod nepřekračuji. Do Brna jsem přijel vpohodě a včas a ještě jsem si dal záležet při dobržďování, abych měl 0.00.
Časový posun jsem měl oproti reálu 3 sek. a to nemám žádné herní dělo.
Jo a ani jednou mi to nespadlo.

Jiří:

PříspěvekZaslal: so leden 28, 2006 2:45 pm Předmět:
No taky se v aktivitách stávají takové nešvary, ale je to vina konstruktéru aktivit. Například. V jedné zastávce vlak stojí dejme tomu minutu a 30 sekund. Tak je to nadefinováno v tzv. " timetable " po stisknutí klávesy F10, ale už se také stalo i v této aktivitě, že jsem přijel o 3 minuty později do stanice a když jsem přijel a stisknul ENTER, tak nástup a výstup cestujících trval jen 25 sekund a pak jsem dostal pokyn k odjezdu. Tedy autoři aktivit by měli v AE nadefinovat v každé zastávce počet cestujících, aby i tedy, když někdo přijede s nějakým minutovým či nedej bože 10 minutovým zpožděním, tak aby i pak ten vlak ve stanici nečekal 25 vteřin, ale skutečně těch zmíněných 90 vteřin. Exclamation

kedy si šiel naposledy vlakom? Vlak má pobyt v stanici podľa GVD povedzmeže 2 minúty ... a myslíš si, že vždy trvá nástup cestujúcich práve 2 minúty? Nikdy ... na zastávke môže byť 500 ľudí a trvať nástup 6 minút a na zastávke môžu byť 3 ľudia čo sú nasadnutí za 10 sekúnd ...

A v tom práve spočíva možnosť krátenia meškania, že aj keď máš poyt 2 minúty, stojíš len pár sekúnd a zvyšok ti ide k dobru ... takže to na čo ty nadávaš nie je chyba, práve naopak je to verná simulácia reality ...

JOHNZ: Nesouhlasím, jestliže podle jízdního řádku vlak ve stanici stojí dejme tomu 10 minut a já v MSTS přijedu do této stanice se zpožděním a nástup trvá 10 vteřin, tak těch 10 minut tam neodstojím, jelikož mi výpravčí dá pokyn k odjezdu. To se právě řeší tím, že tam nastavím počet cestujících na zastávce či ve stanici a je to ošetřeno i tím, že když přijedu byť s malým zpožděním, tak tu dobu musím zkrátka odstát. Nikdy v reálu není možné, aby vlak ve stanici vyřídil cestující za 10 sekund tak jako v MSTS. Přijedu do stanice, stisknu ENTER pro nástup a výstup, 10 vteřin uběhne a hned vodjezd. Ani v malých zastávkách se to neděje, většinou to je cca 25 až 30 sekund. A ve větších stanicích vlak stojí až 1 minutu.

JOHNZ: Musím souhlasit s Jiřím, už se mi párkrát stalo, že jsem na zastávce nastupoval sám a i když vlak přijel se spožděním (jednou i deset minut), tak vždy stál aspoň půl minuty. Kdyby tam stál 10 sekund, tak by měl smůlu ten, kdo by chtěl vystupovat a nestál přímo u dveří. Protože než by k nim došel a než by je otevřel, tak by vlak dávno jel.

Je sice pravdou, že šikovností strojvedoucího se leckdy podaří stáhnout zpoždění...ale u osobních vlaků se leckdy musím kvůli dodržení JŘ rozjíždět na plný výkon a brzdit na 4 či 5 barů a to ani ve skutečnosti není možné (prokluz atd.). Takže by bylo třeba nalézti v tom určitou rovnováhu...

Jiří napsal:
JOHNZ: Nesouhlasím, jestliže podle jízdního řádku vlak ve stanici stojí dejme tomu 10 minut a já v MSTS přijedu do této stanice se zpožděním a nástup trvá 10 vteřin, tak těch 10 minut tam neodstojím, jelikož mi výpravčí dá pokyn k odjezdu. To se právě řeší tím, že tam nastavím počet cestujících na zastávce či ve stanici a je to ošetřeno i tím, že když přijedu byť s malým zpožděním, tak tu dobu musím zkrátka odstát. Nikdy v reálu není možné, aby vlak ve stanici vyřídil cestující za 10 sekund tak jako v MSTS. Přijedu do stanice, stisknu ENTER pro nástup a výstup, 10 vteřin uběhne a hned vodjezd. Ani v malých zastávkách se to neděje, většinou to je cca 25 až 30 sekund. A ve větších stanicích vlak stojí až 1 minutu.

Ale tohle si muzete nastavit prece :-) Doba nastupu je zavisla na nastavenim v AE, vetsinou je v aktivitach nastavena na tu pul minutku. Tak v cem je problem ?

Jeden příklad:
Stanice x - pravidelný př. 9:00 pravidelný odjezd 9:05
V MSTS přijedete s 2 min. zpožděním, výměna cestujícících trvá třeba 30 s. -> je 9:02:35 a výpravčí dá odjezd až v 9:05.
Pokud se do stanice přijede až po 9:05, je jasné, že nám výpravčí dá volno hned po výměně cestujících...

Onkor: Z praxe vím, že ten, kdo při zastavení vlaku teprve zvedne zadek a jde ke dveřím často vystoupí až o stanici dál...
průvodčí vykoukne, nikdo nevystupuje, zamává a jede se dál..... :-)

Ja sa pridávam k AndrewM-ovi ... V AE sa je dosť možností, aby sa autor s pobytmi v staniciach, zastávkach pohral ... Veď vlak má napr. príchod do stanice o 10.30 a odchod chcem mať o 10.31, ale počet cestujúcich je tam malý a MSTS odchod ohlási skôr ako o 10.31.Preto sú dve možnosti - hrať sa s počtom cestujúcich dovtedy, kým MSTS nehodí odchod o 10.31, alebo ručne v act súbore zadať odchod o 10.31.

Mirec napsal:
Ja sa pridávam k AndrewM-ovi ... V AE sa je dosť možností, aby sa autor s pobytmi v staniciach, zastávkach pohral ... Veď vlak má napr. príchod do stanice o 10.30 a odchod chcem mať o 10.31, ale počet cestujúcich je tam malý a MSTS odchod ohlási skôr ako o 10.31.Preto sú dve možnosti - hrať sa s počtom cestujúcich dovtedy, kým MSTS nehodí odchod o 10.31, alebo ručne v act súbore zadať odchod o 10.31.

A nebo pouzit Actvity Changer :-) Btw problem pri tomto hrani je, ze se nastavuje k prislusnemu nastupisti (resp. koleji) a zustava tak pro vsechny vlaky, ktere na teto koleji v aktivite zastavi. Da se toto nejak osidit ?

Jiří, onkor:

V prípade, že máte v stanici nastavený príchod na 17:28 nástup na 35 sekúnd a odchod 17:30 tak vám garantujem, že z nástupišťa vás to skôr ako o 17:30 legálne nepustí. Ale ak prídete 17:35 tak čakáte len tých 35 sekúnd kým nastúpia a vystúpia ľudia. Tí čo prišli až teraz majú proste smolu, mali tu byť v čase pravidelného odchodu vlaku ...

Onkor: Čo je to za vlak? Nejaká 810 na nejakej zaprášenej lokálke (kde tých 30 sekúnd trvá, kým sa sprievodca rozhýbe, vstane zo sedačky a výjde ku dverám) alebo je to osobný vlak na nejakom vyťaženom koridore, kde dispečer a výpravcovia cez rádio húkajú na majstra, nech tomu vytne, že 3 oddiely za ním ide EC? Ja osobne som tiež raz namiesto na Milochove vystupoval až v Bystrici a šiel späť autobusom ...

Odporúčam vám jedno: Prídite ku nám a odvezte sa osobným vlakom o 17:28 z Košíc. Kvôli zmeškanému R z čiech zmeškanému IC atď. budete zmeškaný o 5 minút a vypravený tesne pred rýchlikom. To potom uvidíte tie fofry, čo budú na zastávkach.

Mirec: Menšou okľukou sa dajú ručne časy príchodu aj odchodu zadávať aj priamo v AE ...

AndrewM: Nedá, tie nástupištie píše defaultne pre všetky vlaky naraz.

Jiří (či PUDr. Matějko či čo to vlastne si), onkor: Robte si ako chcete, no nevyhlasujte za niečiu chybu niečo čo chybou nie je ...

JOHNZ napsal:
Odporúčam vám jedno: Prídite ku nám a odvezte sa osobným vlakom o 17:28 z Košíc. Kvôli zmeškanému R z čiech zmeškanému IC atď. budete zmeškaný o 5 minút a vypravený tesne pred rýchlikom. To potom uvidíte tie fofry, čo budú na zastávkach.
By si sa čudoval, nemám väčšie nervy, keď meškám 3 minuty, snažím sa to dohnať a keď nastúpia cestujúci, tak sprievodca zleze dole a pomaličky sa vydá po celom vlaku pozatvárať dvere, vtedy by som ho vedel zabiť.

Miro: To už je potom o ľuďoch ... u nás sa občas stane, že sprievodca berie tie dvere šprintom a polku zatvára až za jazdy ... inak rekord na pobyt v stanici (s frekvenciou cestujúcich) tu majú tuším 3 sekundy - keď na Kotešovej týpek nastupoval už sa to hýbalo ...

A stálo to vôbec? :lol: To sú potom svetlé výnimky. Práve s vlakmi od Žiliny sme mali takéto problémy, raz dokonca už výpravca v Novom Meste nad Váhom si utieral čelo, ja som už len kývol plecom a prestal som aj týrať peršinga, šak načo. Ale odbočili sme od témy.

nazdar kluci, mám takový zvláštní problém. Když vytvořím aktivitu (řekněme prostá jízda s nějakým traficem okolo) z Bratislavy přes Kúty směr Břeclav a dál, tak mi jízda z Bratislavy do Kůt bez zastávky trvá cca 36 min, což se dá říct, je dle reálu. (alespoň podle jízdních řádů). Ovšem pokud si dám simulaci jízdy v editoru, kvůli nastavení trafficu, tak tam trvá jízda skoro hodinu a půl. Dá se toto nějak vyřešit ?

To v poslednej dobe začali poniektorí ... lebo s kerýmsi osobákom do TN išla na mašine jakási inšpekcia a vlaková čata si tam dávala dosť načas a napokon z toho bol celkom prúser ... tak už sa bočas aj rozhýbu, ale väčšinou to končí ako ty popisuješ ... raz som bol v PB svedkom ako výpravca nadával vlakvedúcemu, že čo sa tak vlečú ...

ale dosť, už sme od témy moc ďaleko ... idem to hodiť do Hydeparku ...

JOHNZ: je to trať 072 Lysá nad Labem - Všetaty a dál a v zastávkách jako jsou Otradovice nebo Dvorce stojí vždy min.půl minuty i když má zpoždění. Taky jsem se tomu divil ale je to tak, prostě vyleze jeden člověk a vlak stále čeká. A s tim že nestojí u dveří - už sem párkrát viděl starší lidi, který vstali až když vlak zastavil a pak se ještě potýkali jakou dobu s dveřma. Na jinejch tratí to možná chodí jinak, já moc vlakem bohužel nejezdim, takže to nemůžu moc posoudit

Back
Nahoře