G
Guest
Host
No taky se v aktivitách stávají takové nešvary, ale je to vina konstruktéru aktivit. Například. V jedné zastávce vlak stojí dejme tomu minutu a 30 sekund. Tak je to nadefinováno v tzv. " timetable " po stisknutí klávesy F10, ale už se také stalo i v této aktivitě, že jsem přijel o 3 minuty později do stanice a když jsem přijel a stisknul ENTER, tak nástup a výstup cestujících trval jen 25 sekund a pak jsem dostal pokyn k odjezdu. Tedy autoři aktivit by měli v AE nadefinovat v každé zastávce počet cestujících, aby i tedy, když někdo přijede s nějakým minutovým či nedej bože 10 minutovým zpožděním, tak aby i pak ten vlak ve stanici nečekal 25 vteřin, ale skutečně těch zmíněných 90 vteřin. :!: Když jsem programoval svoji aktivitu betaverzi EC 121 Košičan ( která je sice nedokonalá se špatným trafficem a ve vývoji této aktivity už nepokračuji, jelikož konkureční konstruktér aktivity vyvinul lepší aktivitu rozdělenou na dvě části pro trať 321 ), a v Bohumíně vlak čekal 13 minut, pak jsem musel definovat počet cestujících. Čím víc cestující v AE nastavím, tím déle vlak ve stanici stojí. A tak se může stát, že i 10 minutové stání vlaku ve stanici znamená pro konstruktéra aktivity nastavit počet cestujících na nějakých 400 či 500. Aby to pak odpovídalo, pokud si dám automatický výpočet .