vlastnictví souborů v MSTS

To jsem udělal,ale nechápu tu poznámku o bat.souboru,to si snad nemyslíš,že jsem takový osel,abych nepochopil,že chceš přepínat mezi caby,ale nic víc.Z deního cabu tím noční neuděláš,to je ti snad jasné.A co když já jako autor zakážu tento noční cab používat,co budeš dělat?Poběžíš za autorem modelu a budeš mu žalovat? :lol:

Já vůbec nechápu, co tady řešíte. Každý autor modelu lokomotivy bude velmi rád, pokud mu někdo vyrobí kvalitní kabinu. Ale aby si každý hrál na svém písečku, to opravdu nelze.
Arwy napřiklad vyrobil pěknou kabinu k Bobině, ale co je to platné, když nevychází z engu autorova modelu. Pokud někdo vyrobí byť nádhernou kabinu a nebude chtít spolupracovat s autorem modelu, tak ať se s kabinou nechá třeba vyfotit a neotravuje ostatních.

Pokud vše půjde takto dál, asi se nedočkáme žádného nového skinu ani nové kabiny. Přitom veškerá opatření byla jen z důvodu, aby nikdo nepovolaný do engu nevrtal a když už vrtal, tak dál nešířil, aby všichni uživatelé měli stejně vyladěný model a aktivity měli všichni kompatibilní.

Petr Novák napsal:
A co když já jako autor zakážu tento noční cab používat,co budeš dělat?Poběžíš za autorem modelu a budeš mu žalovat? :lol:

V duchu si poviem "vyser si oko" :lol: a pôjdem sa venovať užitočnejším činnostiam ... napríklad upratovaniu tohoto fóra ... :lol: Nepustíš ty, pustí možno druhý ... mne na tom nesejde ... ani nepamätám kedy som mal naposledy zapnutý MsTS :lol: Vlastne teraz ho nemám ani nainštalovaný :lol: Neni času :( Ale až bude, určite dorobím skin MÁV Shimms "DUNAFERR ÓZD" /s autorom som už dohodnutý, a ani to dlho netrvalo :lol: / možno nejaké 131 či 18x a možno zopár vecí navyše ... :lol: Každopádne tvoj nočný cab mi k tomu chýbať nebude ... :lol:

Tady se řeší jen jedna věc -kdo a co si může dát na svůj web,aby se kvůli tomu něco nesemlelo.Arwy nemohl vyjít z autorova engu,jelikož je to zakázané,na tom jste se snad všichni shodli,ne?Tady vidíte,že nikdo z vás nepřemýslí na tom,co to až do důsledků může znamenat.Že se někdo vrtá v engu a neumí ani pořádně nastavit spřáhla,na to těžko něco říci.Pokud si to někdo upravuje jen pro sebe no dejme tomu,ale když se takto upravený eng dá na web,jakto,že to autor nezakáže?
Přesně řečeno,žádný nový skin či kabina nebude apak se budete všichni navzájem ptát,čí je to vina.Jako vždy se to hodí na toho nepravého,jen aby byl klid.A ještě když se tady nakousla otázka skinů,co se stalo s temi skiny,co byly u Havla?Já mám od něj stažené skoro všechno a ještě něco navíc a podoba některých modelů je až zarážejíci.Snad jste pochopili,co tím chci říci.

JOHNZ napsal:
Petr Novák napsal:
A co když já jako autor zakážu tento noční cab používat,co budeš dělat?Poběžíš za autorem modelu a budeš mu žalovat? :lol:

V duchu si poviem "vyser si oko" :lol: a pôjdem sa venovať užitočnejším činnostiam ... napríklad upratovaniu tohoto fóra ... :lol: Nepustíš ty, pustí možno druhý ... mne na tom nesejde ... ani nepamätám kedy som mal naposledy zapnutý MsTS :lol: Vlastne teraz ho nemám ani nainštalovaný :lol: Neni času :( Ale až bude, určite dorobím skin MÁV Shimms "DUNAFERR ÓZD" /s autorom som už dohodnutý, a ani to dlho netrvalo :lol: / možno nejaké 131 či 18x a možno zopár vecí navyše ... :lol: Každopádne tvoj nočný cab mi k tomu chýbať nebude ... :lol:
Johnzi,jsi jak malé dítě,kterému někdo sebral jeho oblíbenou hračku.Takové vyjadřování také o něčem svědčí.Mě teď připadáš jako nějaký puberťák,který si léčí svoje mindráky na nepravém místě.Oháníš se tím,že něco děláš a máš k tomu souhlas autora?Ty,který tolik dbáš na to,aby to bylo podle standartů.Navíc jsi moderátorem tohoto fora,tak by jsi měl mít nějakou úroveň.V mých očích jsi teď hodně klesl,dříve jsem si myslel,že jsi dobrý chlap,ale po tomhle musím změnit názor,takové výlevy sem nepatří.Škoda.

T

... to s tým autorským súhlasom bol len pokus o vtipnú narážku na tvoje večné lapálie s autorskými právami, nakoľko autorom príslušného modelu som opäť len a len ja ...

Nemám pocit,, že by somm si tu liečill nejaký mindrák :lol: No a tomu že som puberťák sa nebránim :lol: veď je to ostatne pravda (a všetci zo sleziny potvrdia) :lol: Ja nedbám o štandardy, ja sa len snažím o to, aby všetko všetkým v rámci možností fungovalo (no a to sa bez štandardov nedá) ... a chcel si po mne, čo budem robiť keď to zakážeš, ja som ti len úprimne a popravde odpovedal ... na Slovensku máme jedno také pravidielko "Na blbú otázku blbá odpoveď" ... a osobne si myslím, že už si na tomto fóre tak dlho, že by si mal vedieť, čo je a čo nie je blbá otázka ...

vecny rypal Petr Novák napsal:
A autor modelu např.140 mi nemůže nic říci,není autorem mého cabu,to snad chápeš?

Stupil si na hrable?? Zmienil som sa niekedy v suvislosti s modelom bobiny o cabe alebo zvukoch a podmienkach na ich sirenie/upravu? Aj cab, aj zvuky su uplne nezavisle na modeli a je mi uuuplne jedno, co si s nimi kto urobi. To uz je vec prislusnych autorov.

Rovnako nikde nepisem, ze s modelom bobiny smies pouzivat len Arwyho cab. Ja len smerujem odkazy do common.cab a common.snd v sulade so standardom BP.

Arwy nemohl vyjít z autorova engu,jelikož je to zakázané,na tom jste se snad všichni shodli,ne?

Ako to ze Arwy nemohol vychadzat z engu? Je snad zasifrovany alebo inym sposobom necitatelny??

Přesně řečeno,žádný nový skin či kabina nebude apak se budete všichni navzájem ptát,čí je to vina.Jako vždy se to hodí na toho nepravého,jen aby byl klid.

Keby kazdy len tak cele dni pod*eboval na fore ako ty, tak urcite ziadny skin a ani kabina nebude, to je snad logicke :)

No a teraz k tomu predposledn

Petr Novák napsal:
Tady se řeší jen jedna věc -kdo a co si může dát na svůj web,aby se kvůli tomu něco nesemlelo.
Každý si môže dať na svoj web svoju robotu, pokiaľ sa on sám s niekým nedohodne inak

Petr Novák napsal:
Arwy nemohl vyjít z autorova engu,jelikož je to zakázané,na tom jste se snad všichni shodli,ne?
Arwy predsa môže použiť autorov eng bezo zmeny ... a keď tam nájde problém, môže napísať autorovi a vydiskutovať si to ... pochybujem, že tomi je taký zadubenec, že bude trvať na svojom, ak to je nesprávne ...

Petr Novák napsal:
Pokud si to někdo upravuje jen pro sebe no dejme tomu,ale když se takto upravený eng dá na web,jakto,že to autor nezakáže?
To je individuálnne, ale tí, čo to majú v licenčných ujednaniach si to väčšinou strážia ...

Petr Novák napsal:
Přesně řečeno,žádný nový skin či kabina nebude apak se budete všichni navzájem ptát,čí je to vina.Jako vždy se to hodí na toho nepravého,jen aby byl klid.A ještě když se tady nakousla otázka skinů,co se stalo s temi skiny,co byly u Havla?Já mám od něj stažené skoro všechno a ještě něco navíc a podoba některých modelů je až zarážejíci.Snad jste pochopili,co tím chci říci.

Zaprve, nemýľ si modely a skiny ... pri skinoch nie je použitie neoriginálnej textúry vylúčené, závisí len od toho, nakoľko je povolené jej autorom (viď Dem a ZSSK Bh) ... aj otázka autorských práv je jednou z vecí, rečo sa tieto skiny doteraz nezverejnili. Tou ďalšou je ich vyladenie a úpravy. Potom budú určite zverejnené ... stačí?

A na záver ... skús prestať hľadať v týchto opatreniach len poškodzovanie druhých ... osobne si myslím, že väčšina autorov repaintov, ak na ne chcú použiť modely s týmto obmedzením je schopná sa s autormi modelu dohodnúť ... nie sú všetci zadubenci, a doba kedy sa autorské práva moc nepodporovali skončila pred 15 rokmi ... a skús nehľadať vo všetkých vyjadreniach na tvoju osobu len mindráky, výlevy a urážky ... myslím, že to tu všetkým pomôže ... čo ty na to ...

A ešte posledná vec na Petra ... pred slezinou si tu riešil nejakú agendu o konci Havlovych stránok ... ale nejak to padlo pod stôl ... mohol by si teda toto opäť (v príslušnej diskusii) oživiť, vypočul som si medzi tým zopár názorov, tak ma to veľmi zaujíma?

Takže pánové,vezmeme to z jedné vody načisto,jak Tomi,tak Johnz.
Asi máte oba velice špatnou paměť,když tvrdíte,že Arwy mohl vycházet z engu.Tady na foru se velice často tvrdilo a oba jste se pod to podepsali,že jakékoliv zásahy do engu jsou zakázané.Tak aby bylo jasno,jednou tvrdíte tohle a zítra je to jinak?Ale pánové,to mě snad máte za vola,který neumí číst?
Další věc:veškeré součásti modelu,tedy i cab a sound patří k modelu a jen autor modelu má právo o tom rozhodovat.Bylo to tak prezentováno? Bylo!!!A dnes je to zase jinak?Jak píše Tomi:Stupil si na hrable?? Zmienil som sa niekedy v suvislosti s modelom bobiny o cabe alebo zvukoch a podmienkach na ich sirenie/upravu? Aj cab, aj zvuky su uplne nezavisle na modeli a je mi uuuplne jedno, co si s nimi kto urobi. To uz je vec prislusnych autorov. Zase jeden veliký rozpor,kolik jich ještě bude?
Co myslel Johnz tím,že napsal: Každý si môže dať na svoj web svoju robotu, pokiaľ sa on sám s niekým nedohodne inak.Proč bych se měl s někým dohodnout o tom,že si dám něco na svůj web?Tohle je už zasahování do mých vlastnických práv,neníliž to pravda?Pokud někdo sáhne na vaše práva,tak je na foru bouře,ale pokud se to týká někoho jiného,tak je to v pořádku.Přesně tohle se mi vůbec nelíbí,kdo vám dal právo rozhodovat o mých věcech?Nikdo a já teprv ne.Takže když to vezmu podle vás,budu strkat nos do vašich věcí,budu vám zakazovat a přikazovat co máte dělat,bude vše v pořádku.OK?
A k úpravám engů: zase si protiřečíte - viz Johnz: To je individuálnne, ale tí, čo to majú v licenčných ujednaniach si to väčšinou strážia ...
Sečteno a podtrženo: někomu je dovoleno vše,ostaním nic,jen držet hubu a krok

Petr Novák napsal:
Asi máte oba velice špatnou paměť,když tvrdíte,že Arwy mohl vycházet z engu.Tady na foru se velice často tvrdilo a oba jste se pod to podepsali,že jakékoliv zásahy do engu jsou zakázané.Tak aby bylo jasno,jednou tvrdíte tohle a zítra je to jinak?Ale pánové,to mě snad máte za vola,který neumí číst?
NIE NEMÁME ŤA ZA VOLA, KTORÝ NEVIE ČÍTAŤ, MÁME ŤA ZA VOLA, KTORÝ HOVORí O VECIACH, KTORÝM NEROZUMIE A ROBÍ PRI TOM ZO SEBA BOSSA ... OMFG ...

TVORBA KABÍNY NIE JE ŽIADNYM ZÁSAHOM DO .ENG SÚBORU :!: :!: :!:
KABÍNA JE ULOŽENÁ V .CVF SÚBORE A TO JE DEFINÍCIA S KTOROU ROBÍ AUTOR ... POKIAĽ NIE JE V ENGU CHYBA NEMÁ AUTOR KABÍNY DOVOD DO ŇHO ZASAHOVAŤ ...

Petr Novák napsal:
Další věc:veškeré součásti modelu,tedy i cab a sound patří k modelu a jen autor modelu má právo o tom rozhodovat.Bylo to tak prezentováno? Bylo!!!A dnes je to zase jinak?Jak píše Tomi:Stupil si na hrable?? Zmienil som sa niekedy v suvislosti s modelom bobiny o cabe alebo zvukoch a podmienkach na ich sirenie/upravu? Aj cab, aj zvuky su uplne nezavisle na modeli a je mi uuuplne jedno, co si s nimi kto urobi. To uz je vec prislusnych autorov. Zase jeden veliký rozpor,kolik jich ještě bude?

TO SAMOZREJME PLATÍ LEN V PRÍPADE, ŽE TIETO SÚČASTI BOLI VYDANÉ S MODELOM, ALE TO HADAM DÁ ROZUM (no asi ako komu, že)

Petr Novák napsal:
Co myslel Johnz tím,že napsal: Každý si môže dať na svoj web svoju robotu, pokiaľ sa on sám s niekým nedohodne inak.Proč bych se měl s někým dohodnout o tom,že si dám něco na svůj web?Tohle je už zasahování do mých vlastnických práv,neníliž to pravda?

ACH JO, NIEKTO SI NEPOMOŽE ... PREČÍTAJ SI TO 20X, SNAŽ SA TOMU 60 min. POCHOPIŤ A AK TOMU NEPOCHOPÍŠ, OPÝTAJ SA 30 ĽUDÍ ... SNÁĎ TI TÚ VETU VYSVETLIA ... JA NAOZAJ NEMIENIM ZASAHOVAŤ DO TVOJICH AUTORSKÝCH PRÁV, TO LEN TY TU SILOU MOCOU CHCEŠ ZASAHOVAŤ DO PRÁV DRUHÝCH ...

Petr Novák napsal:
Přesně tohle se mi vůbec nelíbí,kdo vám dal právo rozhodovat o mých věcech?Nikdo a já teprv ne.Takže když to vezmu podle vás,budu strkat nos do vašich věcí,budu vám zakazovat a přikazovat co máte dělat,bude vše v pořádku.OK?
A k úpravám engů: zase si protiřečíte - viz Johnz: To je individuálnne, ale tí, čo to majú v licenčných ujednaniach si to väčšinou strážia ...
Sečteno a podtrženo: někomu je dovoleno vše,ostaním nic,jen držet hubu a krok
NIKTO NIKOMU NEDAL PRÁVO ROZHODOVAŤ O DRUHÉHO TVORBE, POKIAĽ TÁTO NEZASAHUJE DO JEHO DIELA ... TY SI ROB S TÝM ČO VYTVORÍŠ ČO CHEŠ, MNE JE TO JEDNO ... HOCI SI TO AJ STRČ ZA KLOBÚK ... MYSLÍM, ŽE SA TI TO TAM ZMESTÍ ...

Petr Novák napsal:
Tady se řeší jen jedna věc -kdo a co si může dát na svůj web,aby se kvůli tomu něco nesemlelo.Arwy nemohl vyjít z autorova engu,jelikož je to zakázané,na tom jste se snad všichni shodli,ne?Tady vidíte,že nikdo z vás nepřemýslí na tom,co to až do důsledků může znamenat.
Petře, mám obavy, že jsi to TY, kdo to nepochopil.....pokud mám eng od autora, klidně si na něj můžu našít kabin kolik chci......ale musím respektovat to, co je v engu nastaveno pro brzdy, kontroler a další ovladače.....( to by si jako člověk, který upravuje engy mohl vědět)..... tím, že eng respektuji nic nezkazím.....

Pokud mám výhrady k některým nastavením, tak není nejmenší problém kontaktovat autora modelu nebo autora engu a pokud mi změny odsouhlasí, tak se zase vytvoří symbioza mezi cabem a engem.....proboha, je to tak těžké na pochopení pro dospělého chlapa? Mám pocit, že buď to nemůžeš nebo nechceš pochopit......nevím.....

Petr Novák napsal:
A ještě když se tady nakousla otázka skinů,co se stalo s temi skiny,co byly u Havla?Já mám od něj stažené skoro všechno a ještě něco navíc a podoba některých modelů je až zarážejíci.Snad jste pochopili,co tím chci říci.
Petře a proč myslíš, že se skinaři jako Tax tady hádali o tom, že změna tabulky s číslem není skin.......

A co se stalo s těmi skiny? Předpokládej to,že autoři skinů dali souhlas ke zveřejnění Filipovi...zánikem jeho webu tím zaniknul i daný souhlas...takže pravděpodobně byly z jeho webu zlikvidovány a pokud má autor své stránky, tak je najdeš asi tam.....

Petr Novák napsal:
Takže pánové,vezmeme to z jedné vody načisto,jak Tomi,tak Johnz. Asi máte oba velice špatnou paměť,když tvrdíte,že Arwy mohl vycházet z engu.Tady na foru se velice často tvrdilo a oba jste se pod to podepsali,že jakékoliv zásahy do engu jsou zakázané.Tak aby bylo jasno,jednou tvrdíte tohle a zítra je to jinak?

A co znamena vychadzat z engu? Analyzovat ho a podla toho upravit kabinu! Do engu nedovolujem zasahovat z dovodov, ktore uz popisal jonz a bob (x verzii engu a nasledny bordel a chaos v trainsete). Ak ma niekto pripomienku, co by bolo mozne v engu vylepist, moze napisat mne alebo autorovi engu (pan ZSR) - ak navrh nebude odporovat realu tak je velmi velka pravdepodobnost, ze sa zmena zapracuje.

Mimochodom nechapem, co sa tu furt ohanas Arwym - ten mi svoje navrhy poslal a na update engu sa pracuje.

Petr Novák napsal:
Ale pánové,to mě snad máte za vola,který neumí číst?

Nerad to priznavam, ale ako tak citam tvoje prispevky, tak ano :wink:

Petr Novák napsal:
Další věc:veškeré součásti modelu,tedy i cab a sound patří k modelu a jen autor modelu má právo o tom rozhodovat.Bylo to tak prezentováno? Bylo!!!A dnes je to zase jinak? Zase jeden veliký rozpor,kolik jich ještě bude?

Cab ani zvuky NIE SU sucastou modelu bobiny. Odkazy na ne smeruju do adresarov common podla standardu BP. Aky cab a zvuky pouzijes, je len a len na tebe. Povolene upravy engu navyse zahrnaju upravu smerovania.

Ak vytvoris pre bobinu vlastny cab, mozes (nemusis) ma o tom informovat, jedina vec ktoru mozem (nemusim) pre teba urobit je umiestnenie odkazu na moje stranky. Licencne podmienky na cab si urcis sam.

Johnzi,potvrdil jsi spoustu informací,díky!A co se týče Havla,to nespadlo pod stůl,to bylo zameteno pod koberec,čau.

Petr Novák napsal:
Johnzi,potvrdil jsi spoustu informací,díky!A co se týče Havla,to nespadlo pod stůl,to bylo zameteno pod koberec,čau.
BTW nic nespadlo pod stůl ani nebylo zameteno pod koberec....zametl jsi to pod koberec......jenom upřesňuji.......ponevadž jsi asi jediný, kdo má zaručené informace a neventiluje je.....

I ta první věta sice píše, že Johnz potvrdil spoustu informací, ale nic neříká o tom, jak jsi je pochopil Ty.....já jenom, abys tady za chvilku zase nevykřikoval.....

Nemáš za čo, čo sa dohodlo treba potvrdzovať ... ono je ťažké vysvetliť niekomu, že 1+1=2 keď si dotyčný myslí, že + znamená mínus ...

Havla si si zhodil pod stôl sám, veď to je len a len tvoja agenda ... nikto iný to tu neriešil ... takže ak chceš aby sa o tom diskutovalo vylož na stôl fakty ... ale podotkýam fakty a nie prapodivné konštrukcie zúfalej mysle, ako hovorieval náš bývalý zemepisár študentom pri odpovedi ...

To by mne fakt zajímalo, proč Filip Havel uzavřel svůj web ? Tam našel člověk všechno, ještě štěstí, že jsem si vypálil na CD tratě jako Opava - Olomouc či Plzeň - Furt im Wald, ale i tak je to škoda.

Jiří napsal:
To by mne fakt zajímalo, proč Filip Havel uzavřel svůj web ? Tam našel člověk všechno, ještě štěstí, že jsem si vypálil na CD tratě jako Opava - Olomouc či Plzeň - Furt im Wald, ale i tak je to škoda.
Tohle škoda není, protože minimálně trať 321 je u ok1dnh na webu...a co se týče šnekovy trati, pokud by se vyjednal souhlas, tak se tam určitě vleze taky......

Něco jiného pak byly modely a skiny, to je pravda.....těch bolo neúrekom....

No skončil z prostého dôvodu ... používatelia preťažovali server, takže po ňom chceli jeho správcovia, aby si za to platil a to si on nemohol dovoliť, tak to zavrel ...

Back
Nahoře