Model dvousoustavové lokomotivy řady 372 (180) "Bastard

Re: Model dvousoustavové lokomotivy řady 372 (180) "Bas

Jaroslav Skůra napsal:
Model "Bastarda" již k dispozici na http://skura.msts.cz
Příjemnou zábavu
Velice pekné ... dúfam, že budú nasledovať aj ostatné peršingoidné mašiny ... 162/163, 263, 362/363 :wink: :lol:

Naposled editoval moderátor:
Re: Model dvousoustavové lokomotivy řady 372 (180) "Bas

Tax napsal:
Velice pekné ... dúfam, že budú nasledovať aj ostatné peršingoidné mašiny ... 162/163, 263, 362/363 :wink: :lol:

Děkuji Taxi, při chuti a troše času se celé typové řady snad dočkáme

supeeer

jinak s fotkama na 362/3 neni problem :wink:

Jardo: ty napravy nemusis animovat, msts to umi sam, staci to jen pojmenovat a dobre vyexportovat

Vrbam napsal:
supeeer

jinak s fotkama na 362/3 neni problem :wink:

Jardo: ty napravy nemusis animovat, msts to umi sam, staci to jen pojmenovat a dobre vyexportovat

Díky a za fotku budu jenom rád.
Jinak já nápravy neanimuju to je práce msts

Jaroslav Skůra napsal:
Díky a za fotku budu jenom rád.
Jak jsem rekl mel bych i nejakeho Persinga a nekolik fotek na skiny Es a neni problem nafotit nejakou plzenskou krasku, bohuzel 363 046-4 to uz nebude, dostane novy lak po te bouracce u Chodove Plane.

Jaroslav Skůra napsal:
Jinak já nápravy neanimuju to je práce msts
a tak sorry

Dnes jsem upravil tento model na 80cm,p.Šemora nechť promine,tak krásný model mi chyběl,jezdí mi kousek pod barákem.Ale co je důležitější,po mailové korespondenci s autorem J.Skůrou vyšlo najevo,že byl použit poněkud starší eng,nesvítí mi zadní červené světlo vpravo při pohledu zezadu a tak jsme se dohodli,že se pokusím tento eng vyladit,jsou tam též nesrovnalosti v nastavení brzd.Proto berte upravený eng na stránce p.Skůry jako nedodělaný,do konce týdne bych chtěl ten eng dodělat. :(

Petr Novák napsal:
Dnes jsem upravil tento model na 80cm,p.Šemora nechť promine,tak krásný model mi chyběl,jezdí mi kousek pod barákem.Ale co je důležitější,po mailové korespondenci s autorem J.Skůrou vyšlo najevo,že byl použit poněkud starší eng,nesvítí mi zadní červené světlo vpravo při pohledu zezadu a tak jsme se dohodli,že se pokusím tento eng vyladit,jsou tam též nesrovnalosti v nastavení brzd.Proto berte upravený eng na stránce p.Skůry jako nedodělaný,do konce týdne bych chtěl ten eng dodělat. :(

Omlouvám se za komplikace, Zbyněk našel tyto problémy se šroubovkou i u základního modelu s nastavením 30cm, toto mi uteklo a nenapadlo mi, že při použití původnícho ENG bude vše jinak. Na problému se již pracuje a na mé stránce bude vydán Upgrade 1.2 pro verzi 30cm a Upgrade 1.1 pro verzi 80cm. V původním archívu bude také vše napraveno !!!
Současný odkaz na Upgrade 1.1 byl již z mé stránky odstraněn !!!

Petr Novák napsal:
Pan Petr Novák ať mi promine, právě jsem obě mašinky doladil pro nastavení spřáhel na 30, ale obě zadní světla na obou mašinkách svítí normálně. Na tlumený svítí bílé poziční na dálový reflektor dvě červené.
Jinak jsou nárazníky na nárazník a zítra ráno dodám J. Skúrovi nový Setup, jak jsme se odpoledne dohodli. Pokud je něco špatně na brzdách, tak dejte včas vědět. Vše mi připadalo standartní. Celkové chování, bych raději přenechal odborníkům, kteří mají s nastavováním parametrů nějakou praxi.
Co na to ostatní. Svítí Vám vzadu světla?

Ja bych potreboval radu: Jde o to že, kdyz si vyberuv Trainstore 372009, tak se nedostanu ani do msts, myslite ze je to tim, co ste tady psali, nebo je chyba u mne, ta nemecja 009 jezdi v poho.....

Veľmi pekné dielo, klobúk dole. Kebyže bývam okolo Ústí už len nafotiť kabínu...

duuso napsal:
Veľmi pekné dielo, klobúk dole. Kebyže bývam okolo Ústí už len nafotiť kabínu...
Duuso, kabina je nafocena a rozpracovaná.....

Zbyněk Šemora napsal:
Pan Petr Novák ať mi promine, právě jsem obě mašinky doladil pro nastavení spřáhel na 30, ale obě zadní světla na obou mašinkách svítí normálně. Na tlumený svítí bílé poziční na dálový reflektor dvě červené.
Jinak jsou nárazníky na nárazník a zítra ráno dodám J. Skúrovi nový Setup, jak jsme se odpoledne dohodli. Pokud je něco špatně na brzdách, tak dejte včas vědět. Vše mi připadalo standartní. Celkové chování, bych raději přenechal odborníkům, kteří mají s nastavováním parametrů nějakou praxi.

Na mé stránce je již vše vyměněno a doplněn upgrade 1.1 s nový nastavením spřáhel od Zbyňka Šemory. Vše je otestované a vyzkoušené, takže by neměly být další problémy. Za tento nedostatek se vám omlouvám a děkuji Zbyňkovi za pomoc, i přes to, že má sám své práce až nad hlavu.

Zbyněk Šemora napsal:
Petr Novák napsal:
P.Šemora,konzultoval jsem eng tohoto Bastarda s jedním zkušeným modelářem,jeho jméno nejsem oprávněn prozradit.Potvrdil můj názor,že eng je nevyladěný,nemluvím teď o spřáhlech!,chyby jsou jak světla tak ukazatelé tlaku,dále špatně nastavená animace brzdy a nakonec pantograf není úplně v pořádku.S p.Skůrou jsem to konzultoval a mám jeho souhlas ten eng upravit tak,aby odpovídal realitě.Pokud máte jiný názor,že ten eng je v pořádku,tak Vám nebudu odporovat,počkejte si na opravu a pak můžeme srovnat vlastnosti obou engů.

Já ale nic neviděl, chtělo by to screen, mě ta světla svítí normálně. Jestli nemáte podobný problém s rozladěným MSTS jako Hawk s kabinou 451.
Ohledně hejblátek, to nechte plavat, chodí to kompromisně a dle reálu to MSTS neumí, už se o tom psalo u jiných kabin. (ale já jsem žádný problém oproti ovládání 362 neviděl) Brzy bude orig kabina a vše se bude nastavovat znovu.
A kdo je ten tajný modelář? Že by nějaká nová krev? Já si myslím, že v tomto případě není anonymita na místě.
Jarda Skůra mi ráno psal, že mu světla také svítí dobře. Nebo jestli jste náhodou něco neposunul, když jste model nastavoval na 80.
Zatím je to jedna ku dvěma pro nás, že světla svítí dobře.
Ale nemá smysl, aby se v engech kde kdo vrtal, ale pokud někdo sahne na chování modelu, tak to musí být v souladu s kabinou a zvuky, které jsou zatím použity ze starších modelů. A hlavně by to měl dělat člověk, který tomu opravdu rozumí a ví co dělá.

Ale obecná rada "Máš výhrady k modelu? Postav si sám vlastní a lepší."

Pánové, nechci se vám do toho míchat, ale v něčem má Petr pravdu.....nefungují mi ani sběrače...prostě jej nezvednu a světla mi svítí na obou stranách bílá poziční....a taky by chtěly trošku od sebe....ne o moc.....o pár bodíků....
A to nepoužívám žádné wifikundace v simulátoru, žádný hack atp.......a dělá mi to i 372.009, tak DB 180.009

Ale aby vše nebylo černobílé, tak by sis Petře mohl uvědomit, že když ještě není na bastarda lepší kabina a je použita Dejvova z 362, tak je z hlediska ovládání 100% lepší, když je eng nastavený na DAKO BSE a funguje s s takto upraveným engem, než když upravíš eng dle reálu na DAKO BS2 a necháš k tomu kabinu z 362.....to by ten Tvůj neznámý "zkušený modelář" mohl taky vědět.....

IMHO Petře, ruku na srdce, jak by si se díval na slova odborníka, který se stydí za svůj názor až tak, že chce zůstat v anonymitě? Já rozhodně tak, že bych se ho snažil přehlídnout

--------------------------------------------------------------------------------
Pod čarou
Kouknul jsem se i na tlaky a v engu je :

EngineBrakesControllerMaxSystemPressure( 70 )
TrainBrakesControllerMaxSystemPressure( 70 )

není to trošku málo?

Martens napsal:
Pánové, nechci se vám do toho míchat, ale v něčem má Petr pravdu.....nefungují mi ani sběrače...prostě jej nezvednu a světla mi svítí na obou stranách bílá poziční....a taky by chtěly trošku od sebe....ne o moc.....o pár bodíků....
A to nepoužívám žádné wifikundace v simulátoru, žádný hack atp.......a dělá mi to i 372.009, tak DB 180.009

Ale aby vše nebylo černobílé, tak by sis Petře mohl uvědomit, že když ještě není na bastarda lepší kabina a je použita Dejvova z 362, tak je z hlediska ovládání 100% lepší, když je eng nastavený na DAKO BSE a funguje s s takto upraveným engem, než když upravíš eng dle reálu na DAKO BS2 a necháš k tomu kabinu z 362.....to by ten Tvůj neznámý "zkušený modelář" mohl taky vědět.....
Martine, ale mě to šlape jak hodiny. Nemáš náhodou také modifikovanou verzi na 80cm?
Stáhni si balíček v instalačce, jak jsem jej zabalil, je tam i consists a dej vědět. Mě tam funguje vše.

Jinak Vám řeknu zkušenost s nastavováním parametrů spřáhel na 30cm u laminátek.
Spočítal jsem hodnoty podle skutečné délky modelu, ve složce cd_240 mám 3 varianty. Zapřáhl jsem 044 za osobák, odbrzdím a chci jet. Trakčáky se rozbíhají ale mašinka stojí, kola se protáčí na místě. Vzal jsem další mašinky ze složky a ty už jely normálně. Asi jsem něco zblbl v engu, ale nic jsem nenašel. Tak záloha a nastavil jsem to znovu a už všechny mašinky fungovaly. No jo, ale já zapomněl změnit hodnoty v sd souborech. Jakmile jsem je překopíroval, 044 opět stávkovala, tentokrát nechtěla najet na výkon vůbec.
Tak mne napadlo, že asi je špatně, když jsem třetí a šestou hodnotu zapsal na 3 desetinná místa. Po zaokrouhlení na dvě desetiny už vše šlape jak hodiny. Vysvětlí mi to někdo? Záhada je to, že ostatním mašinkám ve složce 3 desetinná místa v sd nevadila.
Proto, když to jezdí, zbytečně nevrtat a když už, tak ať to dělá jen jeden člověk, který ví co dělá a nestřílí hodnoty metodou pokusu a omylu.

Zbyňku, oba modely 372.009 i DB 180.009 jsou dneska staženy ze stránek od Jardy Skůry včetně posledních updates.....

Martens napsal:
Zbyňku, oba modely 372.009 i DB 180.009 jsou dneska staženy ze stránek od Jardy Skůry včetně posledních updates.....

Už jsou zase dostupné ke stažení...

Back
Nahoře