Model dvousoustavové lokomotivy řady 372 (180) "Bastard

Martens napsal:
Pánové, nechci se vám do toho míchat, ale v něčem má Petr pravdu.....nefungují mi ani sběrače...

Pánové rád bych věděl jestli problém se světly a teď nově i se sběračem je pouze otázkou několika instalací u několika uživatelů, nebo se s ním potýkáte všichni.
Já si prostě nemůžu pomoct, ale mě obě tyto věci chodí na 100%. Navíc modely prošly rukami testerů a ti žádný z těchto problémů neobjevily.

Prosím o reakce z vašich zkušeností s těmito modely. Pokud je to hromadné budu nucen stáhnout modely do doby, než by se "údajné" problémy vyřešily.

Tady je důkaz mých slov (obě světla i sběrač v horní poloze):

b32ac1df0ab907b62415ecc67efe63ea.jpg 26160680df8c0fd275038e284598b631.jpg

Děkuju

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
Já se stotožňuji s Jardou. Testoval jsem to na 3 PC.
Není jinde chyba mezi klávesnicí a židlí?
Chlapi sorry, já to měl ještě zabaleno v zipu (zřejmě ještě z bety) a aplikoval jsem na to update........byla to ještě verze, kdy 372.009 byla v adresáři cd_372009 a pak jsem na to šoupnul jenom update......

Takže je to plně funkční.....ale stejně....na dobrém monitoru je vidět, že když dám plné světla, tak se vzadu rožnou červená, ale celé zadní čelo je jakoby nasvícené něcím zezadu z pozice kamery........

Takže je to OK...Jardo sorry, ale je fajn, že se to vyjasnilo.....

Nebyl jsem si jist, jestli jsem s ní jel i na PC v práci. Abych neblafoval.
Světla svítí dle obrázku výše
stěrače stírají
klakson troubí nebo jak to bylo ve "Vrchní prchni" ?

Soustředil jsem se na popisované závady.
Tlaky na manometrech ukazují normálně, obě brzdy plus EDB učínkují jak mají, polohy odpovídají (s ohledem na kabinu 362)

Co jsi měl Martine za problém s brzdou?
Cituji:
Kouknul jsem se i na tlaky a v engu je :

EngineBrakesControllerMaxSystemPressure( 70 )
TrainBrakesControllerMaxSystemPressure( 70 )

není to trošku málo?

Tak to mají všechny 363, 371, atd, jen Bob 57 tam dvě jednotky přidal (u svého skinu).

Martens napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Chlapi sorry, já to měl ještě zabaleno v zipu (zřejmě ještě z bety) a aplikoval jsem na to update........byla to ještě verze, kdy 372.009 byla v adresáři cd_372009 a pak jsem na to šoupnul jenom update......

Takže je to plně funkční.....ale stejně....na dobrém monitoru je vidět, že když dám plné světla, tak se vzadu rožnou červená, ale celé zadní čelo je jakoby nasvícené něcím zezadu z pozice kamery........

Takže to samé jako Hawk a T s 451.

Tento planý poplach způsobil pan Petr Novák a nejhorší na tom je, že tím zaměstnává ostatních a já tohle řešil na úkor svých prací do MSTS
Přece jen jsem Jardovi dělal nastavení spřáhel na 30 a setup, tak se eventuelní problém týkal i mě.
PS zadní čelo mám také takto trochu nasvícené, ale to není nedostatek zásadního charakteru. Až bude kabina, bude i update modelu a pak se to může opravit vše najednou.

Problém s nasvícením bude vyřešen jak psal Zbyněk až bude model vydán s novou kabinou. Po konzultaci s Pikkem je problém už ve zdrojáku s názvy materiálu textur, takže toto je nutné přepracovat přímo u mě. Jinak je zvláštní, že neměl nikdo problémy s nasvícením modelu z pohledu kamery u Kyklopa ?!

Jsem rád, že se vše vyjasnilo.

Zbyněk Šemora napsal:
Martens napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

Takže to samé jako Hawk a T s 451.

Tento planý poplach způsobil pan Petr Novák a nejhorší na tom je, že tím zaměstnává ostatních a já tohle řešil na úkor svých prací do MSTS
Přece jen jsem Jardovi dělal nastavení spřáhel na 30 a setup, tak se eventuelní problém týkal i mě.
PS zadní čelo mám také takto trochu nasvícené, ale to není nedostatek zásadního charakteru. Až bude kabina, bude i update modelu a pak se to může opravit vše najednou.
No je to něco podobného, akurát, že jsem si do MSTS nenahrával žádné věci bokem....jenom standard...

K těm brzdám...neměl by tam být hodnota 73 nebo 74...

bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

není to trošku málo?
Tak to mají všechny 363, 371, atd, jen Bob 57 tam dvě jednotky přidal (u svého skinu)..
Ta hodnota 70 není dobře. Hodnota 73 psi odpovídá 5 bar (5,03), což by měla být správná hodnota tlaku brzdového potrubí.
Pro tlak brzdových válců má být nastaveno u litiny 6,5 a u RUBOS 3,8 bar.
Musíte si s Jardou vybrat, na čem to brzdíte, takhle jste někde mezi. Tlak hlavních jímek 10 bar (144psi)
To nejsme my s Jardou, ale komplet vše a všichni s X63, X62, kromě Tvé 074

Zbyněk Šemora napsal:
bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

není to trošku málo?
Tak to mají všechny 363, 371, atd, jen Bob 57 tam dvě jednotky přidal (u svého skinu)..
Ta hodnota 70 není dobře. Hodnota 73 psi odpovídá 5 bar (5,03), což by měla být správná hodnota tlaku brzdového potrubí.
Pro tlak brzdových válců má být nastaveno u litiny 6,5 a u RUBOS 3,8 bar.
Musíte si s Jardou vybrat, na čem to brzdíte, takhle jste někde mezi. Tlak hlavních jímek 10 bar (144psi)
To nejsme my s Jardou, ale komplet vše a všichni s X63, X62, kromě Tvé 074

Bobe, myslím, že tam je volba jediná a to těch 5 bar.....protože ikdyž máš RUBOSky v modelu, tak bys pak neodbrzdil vozy, které jsou taky nastaveny na 73....nebo se Ti to snad daří?
Respektive takto, u Engine Brake by měla být jiná hodnota, než u Train Brake.....

Bob asi myslel max. tlak v brzdových valcoch. Osobne by som to nerozlišoval a nemenil, pretože liatiny a nekovovky majú iný súčiniteľ brzdového trenia a ten sa asi v MSTS nastaviť nedá. Aby sa docielil brzdiaci účinok, tak by sa museli meniť zas iné parametre v eng.

Na mou stránku jsem doplnil pro řadu 372 (resp. DB 180) alternativu s funkčním předním sběračem. Snad se budou hodit do případných aktivit.
Můžete stahovat.

Back
Nahoře