Přepínání denních a nočních cabů

Stav
nelze přidat další příspěvky.

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Martens: Prosímtě, vymyslíš něco na ty Baťáky den/noc? Přece jen s žabotlamou venku je to už dost aktuální a někdo by tak mohl (i já se připojím) takto upravit všechny kabiny, tím odpadnou všechny noční verze engů u všech vozidel.
Jedná se o to, aby jedním tlačítkem se přepnuly všechny kabiny buď na den nebo na noc. Bob 57 ještě vymyslel prasátka na střídavou a stejnosměrnou. to vše by tam mohlo být

Zbyněk Šemora napsal:
Martens: Prosímtě, vymyslíš něco na ty Baťáky den/noc? Přece jen s žabotlamou venku je to už dost aktuální a někdo by tak mohl (i já se připojím) takto upravit všechny kabiny, tím odpadnou všechny noční verze engů u všech vozidel.
Jedná se o to, aby jedním tlačítkem se přepnuly všechny kabiny buď na den nebo na noc. Bob 57 ještě vymyslel prasátka na střídavou a stejnosměrnou. to vše by tam mohlo být
Zbyňku, to by bylo v pohodě, ale zatím se každý bat jmenuje jinak a dělá něco jiného :

1) verze moje a PPoollllovy ( pominu-li odlišnost adresářů kabiny a common.cab) - tak se to chová de facto stejně
2) Pikkovy verze 721 zase přejmenovávají adresáře a jsou přímo v adresáři modelu a jmenují se zcela jinak....

Prostě v současné době nemám ani tucha, kolik lidí používá jaké verze přepínání kabiny na denní nebo noční verzi.....a jediné co mi vychází je nechat program scanovat celý adresář trainset na výskyt souborů bat.....ale tady zase nelze stanovit který bat soubor přepíná na den a který na noc......
Takže v současné době by tento program 100% spolehlivě přepínal pouze moji kabinu na 451 a kabinu na 240, kde zase navíc jsou 2 verze nočního pohledu......

Pokud by někoho napadnul lepší algoritmus, jak na jedno kliknutí po první instalaci přepínat denní a noční kabiny bez složitého ručního doplňování bat souborů tak, aby to pokud možno fungovalo na zcela stochastickém a nedefinovatelném prostředí trainsetu široké škály verzí trainsetů.....rád se přiučím a podle toho to napíšu.....přehazování aktivit do archivu je proti tomu hračka.....

Pokud se jedná o 240 a 451, není problém to sjednotit, pokud to bude pěkný udělátor, tak se ostatní rádi přizpůsobí a můžeme další doplňovat.
Za uživatele prohlašuji, že se mi opravdu nechce postupně otevírat všechny složky až se prokousám k baťákům v kabinách, abych si přepnul pohled. A mít 50 zástupců na ploše ke každé kabině extra, to také není šťastné řešení. Zatím máme (alespoň v BP) dvě takové kabiny, šel bych do toho a názvy sjednotit. Pak by to neměl být problém je ovládat hromadně.
Podle mě je to už akutní a mělo by se to nějak začít řešit.
Je nutné počítat i s tím, že mnozí uživatelé si neumí (spíše se jim nechce) udělat ani zástupce na ploše. Proto by jako první krok chtělo, současně s modelem by se tito zástupcové na plochu nainstalovaly, alespoň nějaké pěkné ikonky. Ale až se ikonky nahromadí, že vyplní celou plochu.....

Zbyněk Šemora napsal:
Pokud se jedná o 240 a 451, není problém to sjednotit, pokud to bude pěkný udělátor, tak se ostatní rádi přizpůsobí a můžeme další doplňovat.
Za uživatele prohlašuji, že se mi opravdu nechce postupně otevírat všechny složky až se prokousám k baťákům v kabinách, abych si přepnul pohled. A mít 50 zástupců na ploše ke každé kabině extra, to také není šťastné řešení. Zatím máme (alespoň v BP) dvě takové kabiny, šel bych do toho a názvy sjednotit. Pak by to neměl být problém je ovládat hromadně.
Podle mě je to už akutní a mělo by se to nějak začít řešit.
Je nutné počítat i s tím, že mnozí uživatelé si neumí (spíše se jim nechce) udělat ani zástupce na ploše. Proto by jako první krok chtělo, současně s modelem by se tito zástupcové na plochu nainstalovaly, alespoň nějaké pěkné ikonky. Ale až se ikonky nahromadí, že vyplní celou plochu.....
...tak se z toho stane tapeta s pracovním názvem "U hodináře" :-)

Zatím jediné řešení je opravdu překopat všechny caby....tady bacha na licenční ujednání autorů.....a předem se zeptat......
No a pak by ta aplikace asi udělala prvotní scan a našla všechny denní a noční bat soubory ( resp. všechny bat soubory) - z toho by se musely opět ručně vyloučit bat soubory, které dělají zcela něco jiného....

A pak opět (možná asi ručně) nadefiovat ( nebo jenom zkontrolovat),zda bat soubor přepíná do denní nebo noční verze.....

IMHO v nějaké vyšší verzi by se dala stahovat aktualizace z webu.....ale to je zatím hudba budoucnosti jako důsledek popuštění uzdy fantazii.....

Keď to tak pozerám ... spomínate si na to Berlin Subway, jak sme ho tam pozerali? Všetky jeho "advanced feautres" sú v podstate postavené na podobných veciach, ktoré tu my riešime. Len je to krajšie graficky zaobalené. Tak prečo neurobiť nejaký podobný "loader" aj pre naše MsTS ... tým by sa krásne dalo poriešiť veľa vecí ...

JOHNZ napsal:
Keď to tak pozerám ... spomínate si na to Berlin Subway, jak sme ho tam pozerali? Všetky jeho "advanced feautres" sú v podstate postavené na podobných veciach, ktoré tu my riešime. Len je to krajšie graficky zaobalené. Tak prečo neurobiť nejaký podobný "loader" aj pre naše MsTS ... tým by sa krásne dalo poriešiť veľa vecí ...
Johnzi, loader hej, preco nie, rozdíl mezi subway a MSTS Czech je ten, že u subwaye si to zastřešila jediná firma a ta si už umí pohlídat, že trainset má tak, jak to má vypadat......toto u nás NIKDO není schopen na 100% uhlídat......a hlavně, máme tady nedefinovatelný výchozí stav.......
IMHO ten loader pro Subway má stejné vlastnosti jako Trainstore, akurát neumí přehazovat tratě......

Ale zase na druhé straně si dokážu představit, že by takovýto loader dokázal řešit spoustu jiných věcí......

JOHNZ napsal:

I já si to dovedu představit Johnzi, ale to by jsi musel mít v podpisu jinou větu:
"Je dôležité aby bolo všetko podľa štandardu preto, aby všetko fungovalo. A to vždy a všade. A podle štandardov ..."
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

V tomto případě se bez standardů a norem prostě neobejdeme. Měj se fajn.

Miran: Precitaj si cely ten moj podpis 20x a dobre nad nim pouvazuj a daj si do suvisu vyznam oboch viet i tych troch bodiek na konci ...

JOHNZ napsal:
Miran: Precitaj si cely ten moj podpis 20x a dobre nad nim pouvazuj a daj si do suvisu vyznam oboch viet i tych troch bodiek na konci ...
Také jsem Ti chtěl napsat, že Tvé zápatí nechápu a mohu to číst 100x. Pokud se tím budeme řídit, tak nic dokonalého nevytvoříme.
Ale hlavně jsem Ti chtěl připomenout, že jsi mi neodpověděl na můj dotaz, pro vůz cd_Habbilns, který jsi mi na slezině nastavoval na 30 cm. Má po svěšení nárazníky od sebe. Dle tohoto systému jsem zkoušel přepočítat lokomotivy 240 a ten samý výsledek. Možná to nějak souvisí s tvým zápatím.
Ber to jako rýpnutí s humorem. Rád bych ten vůz donastavil, aby se nárazníky dotýkaly, je to kromě Ondrovy M240 a balmů jediná černá ovce nastavená na 80cm.

Zbyněk Šemora napsal:
JOHNZ napsal:
Také jsem Ti chtěl napsat, že Tvé zápatí nechápu a mohu to číst 100x. Pokud se tím budeme řídit, tak nic dokonalého nevytvoříme.
Ale hlavně jsem Ti chtěl připomenout, že jsi mi neodpověděl na můj dotaz, pro vůz cd_Habbilns, který jsi mi na slezině nastavoval na 30 cm. Má po svěšení nárazníky od sebe. Dle tohoto systému jsem zkoušel přepočítat lokomotivy 240 a ten samý výsledek. Možná to nějak souvisí s tvým zápatím.
Ber to jako rýpnutí s humorem. Rád bych ten vůz donastavil, aby se nárazníky dotýkaly, je to kromě Ondrovy M240 a balmů jediná černá ovce nastavená na 80cm.

Zbyňku

Mám takový dojem, že se délka spřáhla započítává do délky vozidla pouze jednou. Na Hurvajzovi, co jsem ti posílal to asi tak bylo. Porovnej si položky

Size v engu a položkky ESD_Bounding_Box v příslušném *:sd souboru pro obě nastavení a bude ti vše jasné.

A pro JOHNZE:

Kdyby nebylo norem a přesně definovaných standardů, tak nebude existovat ani internet, ba co dím, nelze vyrobit cokoliv hromadně. A to si laskavě spolu s dalšími, kteří si myslí, že předělají svět anarchií uvědomte....

Miran, takže nás Johnz na slezině blafoval.
Napiš to prosímtě česky, (délka-30cm?) jak jsi to u Hurvajze spočítal. Já to kontroloval a všichni Hurvajzové byli nárazník na nárazník, takže máš pravdu.

Zbyněk: Ja som hovoril Ppoollllovi, Martensovi aj bobo_57_cz-ovi nech ma opravuju ... ma to byt len jeden raz ... som sa sekol ... :eek:

Miran: Nepochopil. Takze takto: Cielom nie je standard, cielom je maximalna funkcnost ... a tu bez standardu nedosiahnes ... takto to bolo mienene, ale zjavne nebolo pochopene ... holt gympel robi s vyjadrovacimi schopnostami cloveka divy ... a toboz osemrocny ...

Naposled editoval moderátor:
JOHNZ napsal:
Miran: Nepochopil. Takze takto: Cielom nie je standard, cielom je maximalna funkcnost ... a tu bez standardu nedosiahnes ...

Ano, cílem skutečně není standard, standard je jen jedním z monoha předpokladů dokonalé funkčnosti a kompatibility věcí mezi sebou.......A to je cíl.

Měj se fajn

Denní - noční Caby

Zapomeňte na baťáky. Připravuji vydání patche pro automatické načítání a přepínání cabů ve hře dle denní doby. Beta mi funguje v pohodě, pracuji na přepínání přední a zadní kabiny u dvoukabinových lokomotiv, samozřejmě s plným ovládáním. Časem možná i kabin souprav typu Acela nebo "Panťák".

Re: Denní - noční Caby

Džordž napsal:
Zapomeňte na baťáky. Připravuji vydání patche pro automatické načítání a přepínání cabů ve hře dle denní doby. Beta mi funguje v pohodě, pracuji na přepínání přední a zadní kabiny u dvoukabinových lokomotiv, samozřejmě s plným ovládáním. Časem možná i kabin souprav typu Acela nebo "Panťák".
To už máme hotovo v testech. Jde jen o to, jak uživateli to přepínání zjednodušit. ( Dále v SZ .)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře