Kade jazdia v ČR slovenské jednosystémové rušne ...

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna JOHNZ
  • Datum začátku Datum začátku

JOHNZ

Průvodčí
Robo (pri presúvaní som to nechtiac smáznul z fóra) napsal:
Pawlik napsal:
Bobina je opravdu nádherná. Právě jsem ji projel se soupravou ČSD vozů
ve starém úseku Úvaly - Praha při západu slunce. Jak ta se na trati vyjímala!
Určitě by si zasloužila hlavní roli v nějaké retro aktivitě.

tu by som ešte vydržal (na skin) a nerobil by som žiadnu aktivitu. Bobina 140 005 bola už od predania k ČSD depovaná v depe (SPD) Špišská nová Ves. Chcem tým povedať len toľko, že je to to isté, akoby sa medzi Č. Třebovou a Prahou preháňal košický peršing 163 :lol:
Ale ak to niekto chce mať, kľudne, aj keď ...

Robo: Položím ti kontrólnu otázku: Čo jazdí na Laborcovi a Cassovii keď sa na nej pokazí 150ČD a v RD KE nie je žiadny žilinský peršing? ... 163ZSSK, SPD Košice ... a pepíci si ho zavše prevezú až do Prahy ... a v poslednej dobe sa v ČT dá vidieť aj 131 VP Spišská Nová Ves ... (nechcem si robiť reklamu, ale vozí tam súpravy tých mojich Shimmsov s produktami US Steel a prázdne berie naspäť)

Kamarát má na stene povesenú fotku E499.0005 v čele R Košice - Praha cez Púchov - Horní Lideč niekde pri Pardubicích ...

tomi: Tak toto sa ti teeeda podarilo! Parááda!

A teraz položím kontrólnu otázku ja tebe :lol: Čo sa v Přerove okrem odoberania vozňov deje ? .. PREPRAH :twisted:
Smiem vedieť, z akého obdobia má tvoj kamarát fotku E499.005 v Pardubiciach ?
JEDINÁ rada, ktorá v súčasnosti jazdí do Prahy je LEN rada 350

Naposled editoval moderátor:
Robo:
Fotka by mala byť z roku 1969.

Laborec: Ten neprepriahajú nikde
Cassovia: V Přerove sa mi už en krát stalo, že z prevádzkových dôvodov z Přerova pokračovala 163, čo prišla z Košíc ... a ak to bola (2x) naša, tak išla naša ...

K fotke: Iste vieš, že to bolo obdobie ČSD. Nebol problém vidieť zachádzať ostravské pantografy 460 až do Žiliny/Skalitého. Správa bola jedna, menili sa len čaty. Môžem sem uviesť rok, kedy sa objavili naše peršingy v Prahe ?

Robo: keby si postavil podmienku na to, že to malo byť po rozdelení, určite by som odpovedal inak ... avšak na tebou položenú otázku je, že rušne E499.0 RD Spišská Nová Ves patrili za ČSD neodmysliteľne na rýchliky z trate Praha - Košice. Neskôr (2. pol. 80. rokov) sa za ČSD na týchto vlakoch turnusovo vysskytoali aj vtedy nové 163 z RD Košice)

Objavovanie sa našich 163 je spravidla vecou mimoriadnosti (naposledy myslím v 1998 vozili naše 163 /tam bol dvojdeň, prvý deň išiel z RD ZA druhý z RD KE/, turnusovo Vsacan a Bečvu do Přerova). Inak sa naša 162/3 dostane do ČR (občas až do Prahy) najmä na spomínaných nočných rýchlikoch - Laborec, Cassovia, poprípade i Vihorlat, (len do Přerova potom Excelsior, tam sa prepriaha za radu 151, občas potom aj na denných rýclikoch - Bečva, Vsacan). Na Ostravsku (po Žst. Bohumín) jazdia v tomto GVD naše 163 bežne turnusovo na denných R/IC a páre vlakov EC120/121 Košičan (turnusy na Ostravsko obsadzuje SPD Žilina, v prípade neschopnosti turnusového rušňa opäť SPD Košice).

Prakticky si môžeme výskyt košického peršinga v Prahe ukázať tu: http://eso.ts-web.info/fotky/163-103.jpg keď v predposledný deň roka 2003 do Žst. Praha hl.n. doviezla 163.103 neschopnú 151ČD na R424 Laborec.

Naposled editoval moderátor:
spominal som úsek Č. Třebová - Praha. To, že naše stroje jazdia po Bohumín/Ostrava/Přerov je normálka. Zabudol si na Ex 140/1, na ktorom sa objavujú naše 162 od Vrútok po Ostravu.
Mal som predtým dodať, že v BEŽNEJ prevádzke sa Prahe vyskytuje rada 350. To, čo si sem hodil nieje bežný výkon, ale mimoriadnosť.

Robo: A? Ja som nikdy netvrdil, že naše 163 turnusovo jazdia do Prahy. Naše 163 jazdia v ČR turnusovo najďalej do Žst. Bohumín a zabudol som na Žst. Hranice na Moravě (na osobných vlakoch).

citujem sám seba: "Objavovanie sa našich 163 je spravidla vecou mimoriadnosti" (založte si to do kontextu celého príspevku)

:D ale vrátme sa úplne na začiatok :D Myslím, že nechceme robiť len mimoriadné aktivity :lol:

Back
Nahoře