Editor Cabiny pada pri otvoreni kabiny

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
G

Guest

Host
Mám problém , vždy když chci si v Editoru Cabiny otevřít cabinu 810.cvf, tak po mne editor pošle k Billovi, bez problému dokáže otevřít cabinu modelů které jsou součástí instalace MSTS, jenom ty české kabiny nemůže editor načíst a pokaždé mne to pošle k Billovi, nevíte v čem je háček ?

To bude preto, lebo ( pravdepodobne ) je ten cab smerovaný do common.cab/bla-bla-bla .
Toto je príčina, prečo Ťa to hádže k Billovi. Ako to urobiť, aby to fungovalo neviem, pretože mám ten istý problém :roll: . Už som skúšal aj vymazať smerovanie ace súborov v súbore *.cvf =) nepomohlo

Jediná cesta je ta, že celou kabinu přesunete do původní složky Cabviews a v cvf upravíte směrování na ace soubory.....

S jinými cestami editor kabiny nebude fungovat.

Re: Editor Cabiny mi nefunguje

Jiří napsal:
Mám problém , vždy když chci si v Editoru Cabiny otevřít cabinu 810.cvf, tak po mne editor pošle k Billovi, bez problému dokáže otevřít cabinu modelů které jsou součástí instalace MSTS, jenom ty české kabiny nemůže editor načíst a pokaždé mne to pošle k Billovi, nevíte v čem je háček ?

Zkontroluj taky EngineData, ten musi byt totozny s nazvem ENG. souboru vozidla.

Ale jinak me to taky nenacte ani nabudku editoru, pokud mam vsechny eng a wag soubory v adresri TRAINSET ve slozce se hrou.
Proto, mam v kazdem cvf. stejny naze eng souboru a v TRAIN SOTRE si navolim to dane vozidlo, ktere mam v cvf.

no teoreticky může být s editorem kabiny i jiný problém. Kdysi jsem se na tento stejný problém ptal zde na diskusi, že mě to posílalo k Billovi a tehdy mi bylo řečeno, že to způsobuje základní velikost obrázků kabiny, které byly 1024x1024. Údajně editor zvládá pouze 512x512, ale co je na tom pravdy netuším, poté jsem to již nezkoušel.

Kabínu môžete mať aj v common.cab. Príčinou môže byť, že v riadku EngineData cvf súboru máte uvedený názov eng súboru ktorý nemáte v PC.

Takže k editaci kabiny a kdy editor funguje.

1) Základní textury kabiny mohou mít i velké rozlišení 1024x1024. Tohle u kabin MSTS zvládal od samého počátku. Textury vozidel už na tom byly hůře a bez updatu MSTS to šlo jen do 512x512.

2) Soubory s kabinou musí být nahrány v adresáři modelu v podadresáři CABVIEW.

3) CVF soubor musí mít v parametru EngineData ( ) uveden název odpovídajícího eng souboru aby editor byl schopen zjistit vazby podstatné pro chování kabiny mezi cvf a eng souborem které nejsou součástí cvf.

4) V CVF nakopírovaném z jiného než defaultního adresáře (tím není common.cab/...) je nutné v textovém editoru pomocí funkce najdi a zaměň vymazat veškeré trasování před souborem textur. Čili veškeré odkazy na textury budou obsahovat pouze název textur použitých souborů.

Až po této předpřípravě je možné editor kabiny spustit a začít s ním pracovat. Podotýkám že pokud není cvf a eng ve vzájemné shodě tak editor některé parametry dost podstatně svévolně upraví podle odkazovaného eng souboru. Proto je nutné mít kvůli určitým ručním úpravám zazálohován původní cvf soubor a nežádoucí úpravy editoru pak navrátit zpět. Konkrétně jde například o počet poloh u ovládacích prvků kde je definován plynulý pohyb v eng a ručně pro odpovídající hodnoty je doupraven i cvf.

Po skončení editace a odzkoušení funkčnosti lze kabinu dodatečně přesunout jinam ale je pak nutné opět doplnit i odpovídající směrování před soubory textur.

Tuto drobnou komplikaci berte jako daň tomu že je MSTS donuceno používat některé věci jinak než to původně jeho autoři zamýšleli a naprogramovali. Jinak je MSTS schopen vytvořit mnoho dalších zákeřností. Martens by mohl pár příspěvků na téma tvorby kabiny napsat. Naposledy byl polapen při tvorbě kabiny na 451 v jejích počátcích. Jak se k tomu ale dopracoval netuší ani on a ani já.

Takže jedna podstatná rada - před započetím rýpání do již chodících věcí si vše nejdříve pečlivě zálohujte!

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře