E499.0/140

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna tomi
  • Datum začátku Datum začátku
Pikku napsal:
Nastav si správně svůj antivirový program, stránka je v pořádku.
Tak neviem, či je v poriadku stránka!!! Používam Eset Smart securirty a určite ho mám aj správne nastavený!
29.9.2008 22:59:16 HTTP filter súbor http://bobina.tyk0kso.sk/ JS/TrojanDownloader.Agent.NFZ trójsky kôň prerušené spojenie - uložený do karantény.

S pozdravom Bigfoot! :P:(

Bigfoot napsal:
Tak neviem, či je v poriadku stránka!!! Používam Eset Smart securirty a určite ho mám aj správne nastavený!
29.9.2008 22:59:16 HTTP filter súbor http://bobina.tyk0kso.sk/ JS/TrojanDownloader.Agent.NFZ trójsky kôň prerušené spojenie - uložený do karantény.
K tomuto: Eset Smart Security sa nie príliš vydaril, šili ho horúcou ihlou a nie vždy sa naň dá spoľahnúť. Ovšem niečo sa predsalen udialo, pretože zľahol celý Apache na serveri Mariana Šima a narobil nejaké škody. Mimo iné zneprístupnil nejaké stránky, vrátane mojej poddomény xtrain.tyk0kso.sk. Bohužiaľ Marian Šimo dnes nemá toľko času, aby sa serveru naplno venoval a sprístupňuje to postupne, ako mu vychádza čas.
K Tomiho stránke - pred nedávnom mi Tomi napísal toto ( doslova citujem ) :

Cau Laci,

presiel som zdrojak stranky, je tam jeden velmi prefikany javascript, ktory na klientovi ulozi cookie a otvori pop-up s nejakou cudzou strankou (nastastie nie p-ecko). Takze niekto urcite manipuloval so zdrojakom. Downloady funguju, len keby si nahodou narazil na Mariana, mohol by si ho poprosit o poskytnutie pristupu, aby som to mohol opravit a pripadne v buducnosti umiestnit dalsie modely

Takže aby neboli dohady, niečo je tam, ovšem v tejto chvíli nie je možné s tým nič urobiť, takist nie je možné umiestniť k downloadu prichystaný model. Chce to trocha času a trpezlivosti.

K tomu javascriptu - záleží, jak má jednotlivý člobrda nastavený svoj PC, niekomu sa to prejaví, niekomu nie. Mne na IE7 a s Norton Internet Security 2008 to nerobí nič, čo by ma obťažovalo.

Tax napsal:
... K tomu javascriptu - záleží, jak má jednotlivý člobrda nastavený svoj PC, niekomu sa to prejaví, niekomu nie. Mne na IE7 a s Norton Internet Security 2008 to nerobí nič, čo by ma obťažovalo.
Na konci indexu je pod počítadlem:
script language="javascript">$="%64b%3d%22%3c7....
.....
....%3b";eval(unescape($));document.write($);</script>
Tohle tam nepatří.

Mi to nedělá nic v OperaUSB a Google chrome si toho taky nevšímá,

Netscape Navigator otevřel druhé okno se stránkou http://for777daily.com/479/, stejně je na tom i FF , Safari a IE6.

Potešiteľné je, že sa tam znova objaví ďalšia verzia bobiny, ak som teda správne pochopil.:)

Dohovoril som sa s Tomim ( po patrične dlhom presviedčaní :D ), že Pikku a ja môžeme vydať skiny bobín, ktoré sme pre Tomiho kedysi dávnejšie nachystali pri príprave modelu.
Ako prvú z nich vám čoskoro poskytnem bobinu ZSSK 140.079-5. Ovšem musím všetkých hyperrealistov, počítačov nitov a rýpalov upozorniť, že sa jedná o mierny FAKE, pretože Tomi tento model neprispôsobil skutočnej predlohe, je to len skin na model ČSD 140.071 a vo viacerých detailoch sa odlišuje. Download očakávajte na mojom webe v priebehu pár nasledujúcich dní, predtým pre kontrolu ho odošlem najprv testerom a aktivitárom.

6475ab4387d4947896ca77a0c76f0db5.jpg

Pozn. autora: Na screene je verzia už s finálnymi textúrami ( Tax 17.5.2009 16:15 SELČ )

Naposled editoval moderátor:
RE: 140.079-5 ZSSK

Tax napsal:
Bobina 140.079-5 je už opatrená DXT1 textúrami ( :D stop parazitizmu )...
Je to síce trochen OT ale mal by som jednu poznámku alebo otázku, "ošetrenie" textúr systémom DXT1 pri rozlíšení do 1024 predsa umožní bezproblémový export do TGA nie ? Tak potom aká ochrana ? Pri rozlíšení 2048 /príklad model 740 od Kebarka/ je už textúra po otvorení v TGAtool zašumená, to je OK, ale v menšom rozlíšení to ide v pohode vyexportovať, blbne niečo mne alebo je to tak ?
Ináč na tie staršie skiny bobín sa teším...

RE: 140.079-5 ZSSK

duuso napsal:
... ale v menšom rozlíšení to ide v pohode vyexportovať, blbne niečo mne alebo je to tak ?

Je to tak, preto som musel pôvodnú textúru skonvertovať na 2048x2048 pix a tam už parazitizmus nie je tak jednoduchý. On je fakt, že keď si pozriem, čo som z tých pseudofotiek určených na textúry vykúzlil ( nechcem sa chváliť, ale podklady boli naozaj biedne ), čo som sa s tým narobil, aby z toho bola nejako vyzerajúca textúra, tak nie je najmenší dôvod, aby si to potom niekto bezprácne privlastňoval.

:D hehe, v súvislosti s tým mi napadá, že by sme mohli do textúry modelu/skinu vkladať nenápadnú obchodnú značku autora tak, aby nerušila, ale aby bola pekne viditeľná ... napr: (c) + (p) Tax 2009 SK - niekde na rám či skriňu, kde to nebude rušiť - som zvedavý, ako by potom tzv. "downloaderi" umiestňovali takéto modely/skiny na svoje weby s dovetkom, že je to "ich práca", alebo "autor neznámy", ako tomu chodí na poniektorých maďarských, poľských ale aj iných weboch :D:cool:

Nemáte, prosím, někdo aktuální kontakt na Tomiho? Pokud ano, a Tomi není proti jeho šíření, prosím o zaslání přes SZ.

No neviem. Sú perfektne maľované. Za to sa neoplatí robiť nič načo nie sú reálne fotky, ale bo keď niekto nie je majster na nejaký grafický program. Pre mňa nula bodov, ale to nevadí je tu dosť takých komu táto úroveň stačí.
Tá štvorka ešte ujde, ale to ostatné už nie.

Naposled editoval moderátor:
No neviem Carlosi, 140 004 tuším fotil David Hájek, neviem to takto posúdiť či to je ono, 140 007 nepoznám ale 140 047 je bohužiaľ úplne vedľa, absolútne nesedí odtieň zelenej ktorý je až moc svetlý a presýtený, ale veď táto mašinka sa dá pomerne ľahko nafotiť na rôznych akciách.

duuso napsal:
No neviem Carlosi, 140 004 tuším fotil David Hájek, ...

Zdravím,
bude-li zájem,někde bych ještě snímky stroje 140 004 mohl "vyhrabat".;)
Pokud si ale dobře pamatuji,kdesi na foru se řešil fakt,že uvedený stroj má jiné rozměry tabulek apod. než stroje jiné a tak by byl nutný zásah do modelu. K tomu se ale Tomi nikdy nevyjádřil /alespoň tedy o tom nevím/,takže je těžké přemítat o tom,zda by se pak skin lokomotivy 140 004 mohl zveřejnit.;-)

David

Tyto stroje sem si udělal pro radost ;), nazakládám si na tom že odpovídají skutečnosti. Vždyť i skin "E499.007" je inspirovám modelem bobiny pro TT. Jen se mi zdála "E499.005" na trati dost opuštěná. Tomiho sem se sice se žádostí o svolení k downloadu pokusil kontaktovat, snad si je i stáhnul, ale svolení k jejich uvolnění ani nepředpokládám.

P.S. jedná se vlastně o přebarvené původní textury pětky.

David Hájek napsal:
... bude-li zájem,někde bych ještě snímky stroje 140 004 mohl "vyhrabat ...

Nemusíš hrabať, ja ich mám, ale 140.004 je od E499.005 značne odlišná, vznikla by z toho riadna haluz. Hyperrealisti by nám dali. Takže netreba nič skinovať, stačí premalovať radové tabulky - bude to tak či tak fake :cool:

Back
Nahoře