Problém se stránkou http://duuso.demmsts.sk

Martens

Strojvedoucí
Správce
Obracím se na širší forum uživatelů, kteří sosáte ze stránek http://duuso.demmsts.sk a máte nainstalovaný download akcelerátor a MSIE ( jakou verzi).

Bob57_cz má totiž nepřekonatelné problémy s tím, že se mu počítadlo pod každým downloadem při načítání stránky nabízí ke stažení a musí to pokaždé odklikávat....a to až 47 krát (jak mi psal v mailu).....má v DA vypnuto automatické stahování.

Máte s tím někdo další takovéto problémy? Pokud ano jsou stejné?

Ahoj..

Já používám DAP (aktualizovaný vždy když je nová verze k dispozici).. Žádné problémy u stahování z těchto stránek nemám..
Naopak ,plynulá rychlost stahování od 70 - 130 kb/s..

bob57_cz napsal:
ocelot24 napsal:
Ahoj..

Já používám DAP (aktualizovaný vždy když je nová verze k dispozici).. Žádné problémy u stahování z těchto stránek nemám..
Naopak ,plynulá rychlost stahování od 70 - 130 kb/s..

Tady ale nejde o rychlost stahování.
Problém je v tom, že po přepnutí z výchozí stránky na stránku s downloady (třeba http://duuso.demmsts.sk/elektricke.htm ) vyskočí požadavek na stahování souborů tolikkrát, kolik je tam odkazů.
Všechny musím ( u aktivit jsou to jen 3, ale u el. 50x ) odmítnout a teprve pak se stránka na ploše zobrazí.
Nedělá to ve W98, ale zlobí to v XPP a je to pouze na těchto stránkách, kde jsou kvůli počítání downloadů použity určité parametry.

Problém bude v shit prohlížeči IE.
Já používám Operu a nevyskakuje na mě nic.

Naposled editoval moderátor:
Ahoj, tak jsem zkusil download ze zmíněných stránek a vše OK, žádnej problém. Používám IDM verze 3.14 build 3 a IE verze 6.0.2900

Amazon napsal:
Ahoj, tak jsem zkusil download ze zmíněných stránek a vše OK, žádnej problém. Používám IDM verze 3.14 build 3 a IE verze 6.0.2900
Já to zkusil taky a manažer se mě šel zbláznit,jenže tento problém nebyl před poslední aktualizací,tak to bylo vše O.K.Takže bych tak moc nehledal problém na PC ale spíše na webu.

742.041 napsal:
Amazon napsal:
Já to zkusil taky a manažer se mě šel zbláznit,jenže tento problém nebyl před poslední aktualizací,tak to bylo vše O.K.Takže bych tak moc nehledal problém na PC ale spíše na webu.

Před poslední aktualizací čeho? A kdy to bylo OK? Z Tvého příspěvku to není moc jasné.....
Není jasné ani to, jaký akcelerátor používáš.....

Dělají to tedy všechny typy download akcelerátorů nebo ne?

O co vlastně jde?
Je tam implementováno počítadlo dovnloadů, které je script, kde jako parametr předávám url na daný download.....při natažení dané stránky tento script vrací JAKO OBYČEJNÝ GIF hodnotu počtu downloadů....

Problém je zřejmě v tom, že KONKRÉTNÍ akcelerátor manager NEUMÍ DOBŘE PARSOVAT HTML STRÁNKY......když něco, co je jako parametr volání bere jako download......a ne chyba webu....kdyby to byla chyba webu, tak se takhle budou chovat všechny akcelerátory....

a toto je IMHO názorná ukázka toho, jak to dopadá, když něco nemá standard nebo se nedodržuje......

Martens napsal:
a toto je IMHO názorná ukázka toho, jak to dopadá, když něco nemá standard nebo se nedodržuje......

Ano tohle je problém.
Ještě může být problém, ve špatné hlavičce, a download accel nepozná co má vlastně stahovat.
Tahle počitadla jsou stejně na nic. Má tam být jen odkaz přes tag A a hotovo... :)

Počty stažených souborů se dají zjisiti i jinak, třeba z logu IIS nebo Apache. viz. Awstats...
Třeba takhle - http://www.idisk.cz/statistika/cybgate.cz.html 8)

Ještě mě napadlo:
V tom odkazu je přímý odkaz na soubor, zkopírovat a ručně vložit do stahovače a pak odmazat to co tam přebejvá.
Jiné řešení mě teď nenapadá... :/ Taky tohle nemám rád...

CybGate napsal:
Martens napsal:

Ano tohle je problém.
Ještě může být problém, ve špatné hlavičce, a download accel nepozná co má vlastně stahovat.
Tahle počitadla jsou stejně na nic. Má tam být jen odkaz přes tag A a hotovo... :)

Počty stažených souborů se dají zjisiti i jinak, třeba z logu IIS nebo Apache. viz. Awstats...
Třeba takhle - http://www.idisk.cz/statistika/cybgate.cz.html 8)

BTW teď jsem si zkoušel navodit tuto situaci i u sebe....
mám : MSIE s verzí XinXP SP2 ( tuším je to MSIE 6.1, SP2)
DAP verze 7.5.

Mám nastaveno upozorňování na stažení, a MSIE i DAP mlčí jak zabitý, takže problém opravdu na webu není.....

je fakt, že starší verze to může dělat, ale proč pracovat se staršími verzemi?

U mě se kombinace Windows 2000 + IE 6.0.2800.1106 + GetRight 5.0 chová stejně blbě jako u boba57.

Martens ... to je ako v Orangei ... tam im ten ich firemny system poriadne funguje len na IE 5.5.0254126 build z 20.4.2001 ... inak to blbne ...

JOHNZ napsal:
Martens ... to je ako v Orangei ... tam im ten ich firemny system poriadne funguje len na IE 5.5.0254126 build z 20.4.2001 ... inak to blbne ...

:lol:

A musíš mít židli na kolečkách, pototevřené okno, na hlavě kšiltovku s nápisem - Bez MSIE ani ťuk, nohy křížem, pít Redbull s RFID koupeným v Lidlu.... :D

To je tak, když někdo nedodržuje standardy a využívá chyby, jinak to nedokážu nazvat.

Co mám zkušenosti, tak WebZdarma má obecně problémy s přenosem větších souborů. Hostuje tam víc modelářů a je to stejný... :/

Martens napsal:
742.041 napsal:
Amazon napsal:

Před poslední aktualizací čeho? A kdy to bylo OK? Z Tvého příspěvku to není moc jasné.....

O co vlastně jde?
Je tam implementováno počítadlo dovnloadů, které je script, kde jako parametr předávám url na daný download.....při natažení dané stránky tento script vrací JAKO OBYČEJNÝ GIF hodnotu počtu downloadů....

Problém je zřejmě v tom, že KONKRÉTNÍ akcelerátor manager NEUMÍ DOBŘE PARSOVAT HTML STRÁNKY......když něco, co je jako parametr volání bere jako download......a ne chyba webu....kdyby to byla chyba webu, tak se takhle budou chovat všechny akcelerátory....

Omluva--před posledni aktualizací webu,před ní mě to jelo tak jak má,ale teď jsem se taky nestačil divit.Mám DAP posledni verzi,jináč jedu pod IE 6.1 SP2

742.041 napsal:
Martens napsal:
742.041 napsal:
Amazon napsal:

O co vlastně jde?

Omluva--před posledni aktualizací webu,před ní mě to jelo tak jak má,ale teď jsem se taky nestačil divit.Mám DAP posledni verzi,jináč jedu pod IE 6.1 SP2

Tak co tam máte v tom DAP nastaveno jinak že vám to nefunguje? Pochopím, že když si zapnu potvrzení každého downloadu, tak to bude na mne řvát 100x, ale proč si ho zapínám?

No já ho mám nastavenej standartně a ani si nezapínám 100xstahování,prostě to naskočí automaticky a není to jak vidím jen můj problém,možná to bude něco v linku .Trochu nerozumím tvé otázce,proč ho zapínat stokrát.O tom to tu není.

No tak jsem to zkoušel znovu a už to zase jede normálně,downloady se chovají tak jak mají,nic nevyskakuje,tak tě nevím,asi erupce na slunci.
To bob57_cz:ta čeština komplet funguje i na DAP 7.5

bob57_cz napsal:
742.041 napsal:
No tak jsem to zkoušel znovu a už to zase jede normálně,downloady se chovají tak jak mají,nic nevyskakuje,tak tě nevím,asi erupce na slunci.
Vyprázdni si T.I.F cache a zkus to znovu. Efekt se dostaví.
Dokážu si to představit i bez toho co by to udělalo,jako popelka pozbírat to smetí Ale to už záleží na každém kdo si chce pohrát

742.041 napsal:
bob57_cz napsal:
742.041 napsal:
Dokážu si to představit i bez toho co by to udělalo,jako popelka pozbírat to smetí Ale to už záleží na každém kdo si chce pohrát
??? Nejak si Tvůj příspěvek neumím dát do kontextu......co tím chtěl básník říct?

Martens napsal:
742.041 napsal:
bob57_cz napsal:
742.041 napsal:
??? Nejak si Tvůj příspěvek neumím dát do kontextu......co tím chtěl básník říct?
Byl to ohledně těch downloadů a češtiny do DAP,jelikož se to pak rozsipe na nečitelné něco a pak se v tom vyznej. :eek:

Ja som včera odtial sťahoval nejaké veci a rýchlosť sťahovania mi pripomenula minulosť, keď som mal dial-up pripojenie :mad: .

nebulus napsal:
Ja som včera odtial sťahoval nejaké veci a rýchlosť sťahovania mi pripomenula minulosť, keď som mal dial-up pripojenie :mad: .
Tohle může být i problém providera nebo poskytovatele hostingu.....

Back
Nahoře