Xtracks nebo kolejivo BP?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Hawk
  • Datum začátku Datum začátku

Jaký typ kolejiva je lepší?

• Kolejivo BP

Hlasů: 28 43.8%
  • X-tracks

Hlasů: 36 56.3%

• Hlasovalo členů
    64
to Johnz: Ahoj..

Zasmát se samozřejmě můžeš ,protože mě to nijak nevadí a navíc je to zdravé.. Nikdy nikdo učený z nebe nespadnul ,ale já mluvím tak trošku o svých zkušenostech.. HDD i když by byl nastaven na 200 000 000 přejmenovávání adresářů (global) ,zkolabuje či po čase rozhodí operační systém (XP.. už nemluvím o XPH a XPP ,protože nová verze je jen jedna a tyto typy už jsou staršího data vydání ,že..) .. Pokud se Ti nikdy nestalo ,že si přišel o HDD díky windows ,asi to jednou příjde.. HDD nemusí vydržet ani uložení operačního systému (a to si ho můžeš zrovna zakoupit a dovézt domů).. Je to tak citlivá věc ,že asi těžko zjistíš ,proč a co způsobilo zničení HDD.. Prakticky to nezjistí nikdo ,ani výrobce , ... prostě ho vyhodí a Tobě pošlou nový.. Jediné co můžeš ,je předpokládat a to z toho ,co jsi naposledy (tedy ve dnech) dělal s HDD..

Čao ...

ocelot24 napsal:
to Johnz: Ahoj..

Zasmát se samozřejmě můžeš ,protože mě to nijak nevadí a navíc je to zdravé.. Nikdy nikdo učený z nebe nespadnul ,ale já mluvím tak trošku o svých zkušenostech.. HDD i když by byl nastaven na 200 000 000 přejmenovávání adresářů (global) ,zkolabuje či po čase rozhodí operační systém (XP.. už nemluvím o XPH a XPP ,protože nová verze je jen jedna a tyto typy už jsou staršího data vydání ,že..) .. Pokud se Ti nikdy nestalo ,že si přišel o HDD díky windows ,asi to jednou příjde.. HDD nemusí vydržet ani uložení operačního systému (a to si ho můžeš zrovna zakoupit a dovézt domů).. Je to tak citlivá věc ,že asi těžko zjistíš ,proč a co způsobilo zničení HDD.. Prakticky to nezjistí nikdo ,ani výrobce , ... prostě ho vyhodí a Tobě pošlou nový.. Jediné co můžeš ,je předpokládat a to z toho ,co jsi naposledy (tedy ve dnech) dělal s HDD..

Čao ...
To ocelot :
Ať počítám, jak počítám, tak při 200 000 000 zápisech na HDD , tak kdyby jsi přehazoval globaly každou sekundu, tak to děláš 232 dní v roce non-stop.......o wokna jsem přišel taky a o HDD asi jednou za 12 let co se živím programátořinou a databázemi, takže na disku se hrabu dost intenzivně.....

No asi jsi první, kdo má nějak dokázáno, že změna globalů likviduje HDD.....gratuluji

A opravdu tvrzení typu JPP jsou velmi úderná a argumenty podložená ...... chlapi fakt jenom tak dál a problém s globaly a trainsetem se sám vyřeší, protože po takovýchto tvrzeních už opravdu NIKDO nebude tak blbý, aby po nekonkrétní kritice dělal něco dalšího pro MSTS a skončíme s defaultním Trainsetem a tratěmi......

Je zajímavé ,jak někteří jedinci dokáží pořád dokola psát o jedné větě..
Když se pak podívám na historii příspěvků ,kde se někdo čertí ,vždy jsou vidět dva tábory.. Jaké ,to je asi každému jasné..

Nikomu neříkám ,jestli je lepší stavět s nebo bez ,pouze jsem zde uvedl svůj názor.. To že někdo má zkušenosti takové a někdo makové ,může pouze dokládat zde písemně a zda je první ,to nikdo neví..

Pokud si všichni přečtou můj příspěvek celý (teď myslím ten o x-Tracks) ,asi si všimnou ,že celý článek je o mém názoru na x-Tracks a bp..

Nemám čas zde stále psát takovéto věci ,tak mě pro příště omluvte..
Jdu se věnovat něčemu hodnotnějšímu..

A Zbyňku ,mám takový dojem ,že stále se snažíš přesvědčit lidi o tom ,jak je Tvá trať skvělá a nejlepší.. Myslím že dřív tomu tak nebylo..

S i Z pozdravem ,ocelot24

ocelot: tak podme dalej ... ouzitim Xtracks sa zvysuje nutny pocet UIDs a tympadom sa predluzje velkost .w suboru a tympadom kym presiahne 700 kilobajtov staci menej ... o tomto napisem asi jedno extra vlakno, co a ako ovplyvnuje padanie route editoru pri ukladani, resp. potom na slezine mozem informovat ...

ocelot24 napsal:
A Zbyňku ,mám takový dojem ,že stále se snažíš přesvědčit lidi o tom ,jak je Tvá trať skvělá a nejlepší.. Myslím že dřív tomu tak nebylo..

S i Z pozdravem ,ocelot24
Ocelote, já nikoho nepřesvědčuji, jen obhajuji svou práci. Kdyby jsi v životě něco dokázal, také to budeš obhajovat a za svou prací si stát.
Pokud je mi známo, nikdo v podobném rozsahu ještě nic nevydal. Až tomu tak bude, rád smeknu. Zatím mne dohání Martin s 321 a velmi mu přeji, aby trať dotáhl do většího rozsahu než je trať moje. Postaví vám Praha - Košice - Vladivostok, na mou lokálku Praha - Bratislava pak zapomenete a bude klid. Hlavně si oddechnu já.
Pokud narážíš na mě, alespoň cituj, kdy jsem se sám chválil a přesvědčoval všechny, že jsem ten nejlepší. Jinak padáš na úroveň komunikace "jedna paní povídala" a opravdu je z Tebe cítit jen závist. Ale závidět není co, žádná finanční odměna z toho není (která by pokryla výrobní náklady) Však za dva týdny je slezina, máš to kousek, přivez svou práci a můžeme popovídat. Anebo se přijeď jen tak podívat, ať se všichni poznáme osobně.
Jinak těmito útoky na mou 3letou práci jen oddalujete další aktualizace. Je to záměr?

Já se Vám divím, že Vám tyto narážky stojí za odpověď. Před rokem jste o pokusech s novým kolejivem informoval s X-tracks jste pokusoval a mnohokrát jste o výsledcích informoval. Věc je už daná a jakákoliv diskuze je podle mně zbytečná. Nevím co koho ohledně kolejiva trápí. Vy jste se takhle rozhodl a byl jste natolik slušnej, že jste uživatele o svých důvodech informoval. Tečka. Hotovo. Vymalováno.

Pelikán napsal:
Já se Vám divím, že Vám tyto narážky stojí za odpověď. Před rokem jste o pokusech s novým kolejivem informoval s X-tracks jste pokusoval a mnohokrát jste o výsledcích informoval. Věc je už daná a jakákoliv diskuze je podle mně zbytečná. Nevím co koho ohledně kolejiva trápí. Vy jste se takhle rozhodl a byl jste natolik slušnej, že jste uživatele o svých důvodech informoval. Tečka. Hotovo. Vymalováno.

Více méně souhlasím.
Tato diskuse mi příjde o ničem. Tsection.dat je určen PRIMÁRNĚ pro BP. Pokud se nějaký autor rozhodne použít toto kolejivo asi ví proč a počítá se všemi výhodami a nevýhodami. A o tom , že to jde vypovídá počet uživatelů této trati , kolik nás po ní jezdilo v dobách kdy bylo použito pouze defaultní kolejivo a nikomu to nevadilo až na Zbyňka , který ve spolupráci s Michalem provedli úpravu kolejiva.

Roman napsal:
Pelikán napsal:

Více méně souhlasím.
Tato diskuse mi příjde o ničem. Tsection.dat je určen PRIMÁRNĚ pro BP. Pokud se nějaký autor rozhodne použít toto kolejivo asi ví proč a počítá se všemi výhodami a nevýhodami. A o tom , že to jde vypovídá počet uživatelů této trati , kolik nás po ní jezdilo v dobách kdy bylo použito pouze defaultní kolejivo a nikomu to nevadilo až na Zbyňka , který ve spolupráci s Michalem provedli úpravu kolejiva.
No jelikoz jsem kdisi videl z ceho jsou original trate postavene tak jsem to se stavbou vlastni trate vzdal.

KaMat napsal:
No jelikoz jsem kdisi videl z ceho jsou original trate postavene tak jsem to se stavbou vlastni trate vzdal.
Takže se tady do nikoho nenavážej, zatím tiše v koutě seď a šoupej nohama, nebo se uč .... A až něco, kromě keců, dokážeš, tak můžeš přijít a říct: "Ttohle a tohle jsem dokázal... " a pak se uvidí, ....

Co to meles za kraviny. Ja myslim original MSTS trate. Z toho bych trat podle mych predstav asi tezko udelal.

Hm, hm, hm......já si furt říkám: "Jak je možný, že ještě ten Zbyněk není v tom Vladivostoku, vždyť přece umí stavět trať takovým fofrem" :D .......a pak jsem si přečetl ty tuny zbytečných diskuzí, které musel absolvovat a už je mi to jasný.

Lord napsal:
Hm, hm, hm......já si furt říkám: "Jak je možný, že ještě ten Zbyněk není v tom Vladivostoku, vždyť přece umí stavět trať takovým fofrem" :D .......a pak jsem si přečetl ty tuny zbytečných diskuzí, které musel absolvovat a už je mi to jasný.
Tak to jsi trefil hřebíček na hlavičku. Takový Martin z 321, ten zde nekoresponduje a jak mu jde práce pěkně od ruky. Ale to bych si musel v počítači zakázat tuto stránku. Ale to bych také neviděl kladné připomínky.

Zbyněk Šemora napsal:
Lord napsal:
Tak to jsi trefil hřebíček na hlavičku. Takový Martin z 321, ten zde nekoresponduje a jak mu jde práce pěkně od ruky. Ale to bych si musel v počítači zakázat tuto stránku. Ale to bych také neviděl kladné připomínky.

Zdravím, asi teď budu ten, co "otravuje", ale rád bych věděl jak se používá složka Track_B?

Davidus napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Lord napsal:

Zdravím, asi teď budu ten, co "otravuje", ale rád bych věděl jak se používá složka Track_B?

Ahoj, víceméně nijak, ta se ti tam prostě nainstalovala spolu s aktualizací BP (číslo nevim), ve které se začalo používat kolejivo přizpůsobené pro potřeby této tratě. S ní nemusíš nic dělat, hlavně nemazat.

Dotaz byl asi pro stavitele tratě, jak ji používat.
Je nutné otevřít w soubor a již osazené koleje, například
TrackObj (
UiD ( 1 )
SectionIdx ( 9 )
Elevation ( -0.00261799 )
CollideFlags ( 527 )
FileName (A2t500mstrt.s )
StaticFlags ( 00200180 )
Position ( -187.864 10.0617 992.953 )
QDirection ( -0.000238288 0.98329 -0.00128712 0.182041 )
VDbId ( 4294967294 )
)
pro starý beton se doplní
TrackObj (
UiD ( 1 )
SectionIdx ( 9 )
Elevation ( -0.00261799 )
CollideFlags ( 527 )
FileName (../../TRACK_B/shapes/A2t500mstrt.s )
StaticFlags ( 00200180 )
Position ( -187.864 10.0617 992.953 )
QDirection ( -0.000238288 0.98329 -0.00128712 0.182041 )
VDbId ( 4294967294 )
)
nebo ostatní kombinace:
../../TRACK_B/shapes/ -starý beton, vyhýbky dřevo
../../TRACK_B/shapes-2/ -vše dřevo
../../TRACK_B/shapes-8/ -vyhýbky dřevo, nový štěrk
../../TRACK_B/shapes-9/ -staré dřevěné pražce, travnatý štěrk
../../TRACK_B/shapes-T/ -tunely betonová klenba
../../TRACK_B/shapes-ts/ -tunely kamenná klenba
celkem "rychlá" práce, ale dá se to i dávkově, kdy se používá příkaz "nahradit"

Ale doporučuji nepospíchat, protože připravuji rošádu.
v Global bude vše z ../../TRACK_B/shapes/
a v ../../TRACK_B/shapes/ bude koridorové kolejivo.
Ostatní složky budou zachovány. Tím se zmenší celková velikost w souboru ve velkých stanicích a dostane se tam více objektů. Také pro Luhačovice a ŽSR130, bude osazeno přímo standartní kolejivo.
Ale na slezině Johnz navrhl vyšší rošádu, kdy se Track_B zruší a vše bude v Global, kde se jednotlivé varianty kolejiva rozliší indexy za názvem, například.
FileName (A2t500mstrt.s ) se změní na FileName (A2t500mstrt9.s ) a bude to na dřevě v trávě.
Tímto odpadne ../../TRACK_B/shapes-9/ a násobeno například 100 kolejí se podstatně zmenší velikost w souboru ve World a tím se na čtverec dostane podstatně více objektů.

Hele já jsem si sehnal xtracks a píše mi to tam že chybí textury a ty k tomu nebyli co stím?????

Back
Nahoře