Xtracks nebo kolejivo BP?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Hawk
  • Datum začátku Datum začátku

Jaký typ kolejiva je lepší?

• Kolejivo BP

Hlasů: 28 43.8%
  • X-tracks

Hlasů: 36 56.3%

• Hlasovalo členů
    64
regedit77 napsal:
Přiznávám, že si teď nasypu dosti popela na hlavu :D
Přes víkend jsem si řekl, že si dám oddych, ale nedalo mi to.
A po 25 minutách mi asi bylo jasné proč nepojede společný globál pro BP a X track. Je to asi takto: Globál BP
položíme kolej na plochu - ta si přebere data z tsection.dat
TrackShape ( 253
FileName ( A1tPnt3dBRgt.s )
NumPaths ( 2 )
MainRoute ( 0 )
ClearanceDist ( 20 )
SectionIdx ( 1 0 0 0 0 349 )
SectionIdx ( 2 0 0 0 0 346 346 )
)
...

Tyto pozice vznikly až po konečném ortelu, že není možné přejít na pozice, které má Xtracks. Tak se rozhodl kompromis, že BP bude kompatibilní jen se základním kolejivem. Pro byla i skutečnost, že stejně není možné mít současně načteny tratě BP a 321 plus něco dalšího. V každé trati budete mít načtenu jednu pořádnou dlouhou aktivitu a MSTS bude startovat 10 minut. Pokud nespouštím přes Trainstore. Jinak oddělené adresáře provozu jen prospějí.
Takže se vybralo kolejivo a postupně se zaplňovaly pozice, které jsou v původním Global volné.
A k tomu jsem musel vymyslet, pokud to už někde neexistovalo, který volný parametr vyrobit na konec zápisu. V Xtrack jsou úplně jiné hodnoty. Já si je vycucal z prstu, respektive jsem použil číslo, které bylo další volné v pořadí. Proto je zbytečné v tom hledat logiku.
SectionIdx ( 2 0 0 0 0 346 346 )

Petr Novák: Taky by mě zajímalo, co speciálního jsem dělal pro trať 150. Že jsi na slezině nic neřekl...

Michal napsal:
Petr Novák: Taky by mě zajímalo, co speciálního jsem dělal pro trať 150. Že jsi na slezině nic neřekl...
Nebulus je také Michal. Možná myslí tohoto. Ten určitě pro 150 hodně vymodeloval, ale kolejivo to asi nebylo, to by se mi snad pochlubil.

Jediné, čo sá na koľajivo odo mňa podobá, to sú rôzne šturce, ktoré sú asi už všade. Ale originál som pre 150 som robil iba domčeky a viadukt. Ale pod Uniglobalom mi to v 150 písalo písalo chýbajúce textúry, niektoré sa volali jpxxx.ace, potom nejaká stena, lampa, ale zoznam som už niekde zahodil. V každej stanici niečo iné. Nakoniec ma to prestalo baviť a dokopíroval som zo stašieho globálu všetky textúry do Uni Globálu. Je možné, že som spravil nejakú chybu pri inštalácii toho update 150 na Uni Global, tak som sa tu o tom nechcel rozpisovať.

Čo sa týka modelov pre 150-tku,tak to boli len bežné modely budov a pod.Špeciálne objekty,ktoré boli doplnené do Globalu,boli niektoré objekty vymodelované špeciálne pre 240-tku a TSECTION.DAT som vtedy upravoval spolu s autorom trate 240 aby obe trate fungovali pod jedným Globalom.Na ďalšie špeciálne objekty si už nespomínam,ktoré by mohli byť doplnené.U mňa bez problémov fungovali po jedným Globalom trate 240,183,Dvoukolejka,Vysočina 1,2 a niektoré ďalšie a do istého času aj 321.

Zbyněk Šemora napsal:
Nebulus je také Michal. Možná myslí tohoto. Ten určitě pro 150 hodně vymodeloval, ale kolejivo to asi nebylo, to by se mi snad pochlubil.

Zbyňku, to asi ne, když napsal toto:
Petr Novák napsal:
Dověděl jsem se,že tam jsou originální modely od p.Tučka,které v Uniglobalu nejsou.

Back
Nahoře