Aktivita 471_Osobák 2

Matýsek

Průvodčí
Tak teď jsem začal aktivitu 471_osobák2 a hned v Pardubích mě překvapily dvě věci.Tak za prvé čekání 27min. než je odjezd ( to jsem ještě něják překousnul ) no a za druhé jsem čuměl jak péro,že na ČD normálně jezdí loko 169.001-5 prototyp.To jsem viděl na vlaku poprve i když už pamatuju a nejen na dráze,hodně. :?: :?: :?:

169.001

Svého času tuším v letech 1990 až 1992 byl asynchron 169.001 testován a zařazen jak do vozby osobních i nákladních vlaků.Hodně často byl k vidění na severu v UL,ale také v okolí Prahy.Nějaký čas jezdil v Č.Třebové.Osobně jsem ho mnohokráte viděl v těch letech jako přípřežní na os.vlacích Velký Osek - Choceň.

Dnes už bude jako vzpomínka jezdit pouze v msts.Nějakou dobu postával bez průkazu od DÚ a nyní je ve Škodovce,kde ze 169.001 dělají prototyp nového stroje řady 380.

T.

Re: 169.001

T napsal:
Svého času tuším v letech 1990 až 1992 byl asynchron 169.001 testován a zařazen jak do vozby osobních i nákladních vlaků.Hodně často byl k vidění na severu v UL,ale také v okolí Prahy.Nějaký čas jezdil v Č.Třebové.Osobně jsem ho mnohokráte viděl v těch letech jako přípřežní na os.vlacích Velký Osek - Choceň.

Dnes už bude jako vzpomínka jezdit pouze v msts.Nějakou dobu postával bez průkazu od DÚ a nyní je ve Škodovce,kde ze 169.001 dělají prototyp nového stroje řady 380.

T.
To je pravda,ale když dělat součastnou aktivitu tak by tam být neměl.Ještě jedna zajímavost z této aktivity.V Přelouči stojím na červenou a vedle na koleji stojí náklad ( právě 169.001 v čele vlaku!!! ) a asi 4min. po plánovaným odjezdu se náklad pomaloučku rozjede a na zhlaví najednou zmizí a pak je teprve postaveno na odjezd.

Mirec, já ti snad věnuji bonus 5000,-Kč, až se mi podaří od tebe stáhnout aktivitu, kterou po instalaci bez problémů spustím. Cifix, kde leží například cd_471003.eng, cd_071003.wag a cd_971003.eng ? To, že mi ta aktivita vysypala v Conbuilderu 37 chyb, to raději ani nepíšu. To jsem si myslel, že mám Trainset podle Zbyňka komplet, ale asi ne e.
Karel

ok1dnh napsal:
Mirec, já ti snad věnuji bonus 5000,-Kč, až se mi podaří od tebe stáhnout aktivitu, kterou po instalaci bez problémů spustím. Cifix, kde leží například cd_471003.eng, cd_071003.wag a cd_971003.eng ? To, že mi ta aktivita vysypala v Conbuilderu 37 chyb, to raději ani nepíšu. To jsem si myslel, že mám Trainset podle Zbyňka komplet, ale asi ne e.
Karel

Mirec ale uvádí, že autorem je Josef Karlec, takže se obracíš na špatnou adresu. On pouze umístil aktivitu na své stránky nic víc.
471003 a 971003 před časem naskinoval Vlado, ale byl mu zde tak zkritizován, že pozastavil link na jeho stažení do doby, než jej upraví.
To je takový problém jej nahradit 015 ?

ok1dnh napsal:
Je, brečí to na jiné spřáhlo.
Karel

Já jsem to jenom zatím stahnul, ještě jsem to netestoval, ale pokud vím, tak u Zbyňka už byly ty spřáhla opravený, tak nevím. Já na to pak kouknu.

ok1dnh napsal:
Karel
Karle, tohle asi bude jediné řešení jak donutit tvůrce aktivit BP, aby dodržovali jeho trainset
Pokud je mi známo cd_471003, tento skin Dejv neschválil a vrátil autorovi k dodělání (kvůli světlům) Tato jednotka pak byla stažena z downloadu.
Ohledně Tvé nabídky pro T s prostorem pro jednotný Trainset Ti patří velké díky. Velikost, počítej tak 3 giga (BP má 1,6 GIGA v instalačce) Je lepší, když to bude na dvou místech. Ale až se vše komplet nezávisle proklepne.
Kdo není v obraze, tak BP se už rok doplňuje vozidly značení ala slezina a to se rovná značení T (možná tam jsou kosmetické odchylky v některých koncovkách.)

ok1dnh napsal:
Je, brečí to na jiné spřáhlo.
Karel

Ano to je důsledek. Nejen upravený skin, ale i eng. V originále BAR na 003 něco jiného, asi Chain. Skinaři, ale i ostatní by se měli přestat vrtat ve vlastnostech modelu, nebo musí autor takovéhle změny zkontrolovat a odsouhlasit, pak to takhle dopadá....

Mirec:

Prosím, uprav aktivitu Osobák_471 2. díl tak, aby neřvala, že jí chybí zase nějaké vozy, které nejsou v Trainsetu BP. Je to na nic, když je v ní vůz, který není nikde dostupný ke stažení. Nejde o mě, já si to v pohodě přejmenuju a opravím. Ale hlavně jde o ostatní nezkušené uživatelé, kteří si chtějí aktivitu stáhnout a zahrát a pak mají problém. :roll:

Vidíte....už by jsme zase mohli začít debatu o trainsetu :-)

JOHNZ: Tak sa s nou presunte tam kde treba ...

Tady se pořád řeší něco jiného.Původní dotaz byl proč se v aktivitě,která nová,objevuje loko 169.001 které na ČD nejezdí a proč je to v Přelouči uděláno tak jak je. :roll: :roll: :roll:

Matýsek napsal:
Tady se pořád řeší něco jiného.Původní dotaz byl proč se v aktivitě,která nová,objevuje loko 169.001 které na ČD nejezdí a proč je to v Přelouči uděláno tak jak je. :roll: :roll: :roll:

To v Přelouči bude nejspíš tím, že aktivita nebyla dostatečně vyladěna a otestována, než se dostala na web. Takovéto zmizení trafficu před očima by se stávat nemělo. Ledaže by si jel pozdě. A s tím prototypem - proč ne? Je to první aktivita s touto lokomotivou. Já osobně bych ji rád viděl alespoň jako traffic vlak-anebo ještě lépe, jako strojvedoucí!

Pavlík napsal:
Matýsek napsal:

To v Přelouči bude nejspíš tím, že aktivita nebyla dostatečně vyladěna a otestována, než se dostala na web. Takovéto zmizení trafficu před očima by se stávat nemělo. Ledaže by si jel pozdě. A s tím prototypem - proč ne? Je to první aktivita s touto lokomotivou. Já osobně bych ji rád viděl alespoň jako traffic vlak-anebo ještě lépe, jako strojvedoucí!
Já to nepsal proti prototypu,naopak ten se mi líbí a taky bych se s nim rád svezl,ale myslím si,že by se hodil do jiné aktivity.Jo a ještě jsem zapoměl na jeden traffic který taky zmizí před očima a to ještě v Pardubicích při stání najednou vedle se objeví a hned zase zmizí nějaký motor.

ok1dnh napsal:
Karel

ok1dhn,

Jozef na burze napísal že v aktivite budú použité aj iné vozidlá, teda mimo trianset BP.A dal tam aj link na ich download.Takže neviem o čo kráča?A druhá vec - navrhol som Jozefovi že uverejním aj verziu aktivity ktorá bude komplet z trainsetu BP, aby sa nestalo to čo sa stalo práve teraz.Ale Jozef to zatiaľ zamietol, takže na webe je aktivita vo verzii ktorá bola ohlásená na Burze tu vo fóre.A ja si myslím že nemám právo upraviť aktivitu niekoho iného a potom ju ešte bez jeho vedomia publikovať.

Boby napsal:
Mirec ale uvádí, že autorem je Josef Karlec, takže se obracíš na špatnou adresu. On pouze umístil aktivitu na své stránky nic víc.

Presne tak Boby, ale tu nejde ani tak oto že kto je autorom, ale oto že autor to do príslušnej sekcii (Burza) napísal a takpovediac "varoval" že pre spustenie aktivity si treba sťiahnuť aj iné vozidlá.

Pavlík napsal:
Mirec:

Prosím, uprav aktivitu Osobák_471 2. díl tak, aby neřvala, že jí chybí zase nějaké vozy, které nejsou v Trainsetu BP. Je to na nic, když je v ní vůz, který není nikde dostupný ke stažení. Nejde o mě, já si to v pohodě přejmenuju a opravím. Ale hlavně jde o ostatní nezkušené uživatelé, kteří si chtějí aktivitu stáhnout a zahrát a pak mají problém.

Pavlík,

ono aktivita je už upravená (a takmer okamižite pripravená na download).Ja som presne predpokladal takúto reakciu užívateľov a preto som Jozefovi navrhol že uverejním dve verzie, ale zatiaľ to Jozef stopol.

Tak že pánové, mirec dal do oběhu zřejmě předposlední verzi aktivity, kde byl problém s pošťákem v Přelouči, opravil jsem to a máte normálně zelenou, Mirec mě upozorňoval na stojící objektý, že jich tam mám moc, tak jsem to upravoval, a chyba byla na mé straně, to usuzuji.
Dále, že jsem asi jediný co má stáhnutý všechný československé mašiny a vagóny, tek, že jsem přidal např. 854, 471, a td. Když jste líní, tak jste líní, pro mě to není problém, to je otázka dvou minut a mám to vyměněný za trainset co posílá Zbyněk. Vás baví se koukat furt na ty samé mašiny, mě ne, proto jsem tam přidal i tu 169, kterou si pamatuji z cesty na učňák, tenkrát tahala osobák Choceň-HK.
No nic upravím to dle BP a pošlu to znovu.
A že se stojí v Pardubicích půl hodiny, normálně tam stojí už od 8:25, koukněte se na grafikón. Mirec psal o TA, ta si ho tam dejte a budete tam stát třeba jenom 5 minut. Nazdar.

Back
Nahoře