Práce s omezením rychlosti

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
G

Guest

Host
Miloslav Vlček napsal:
Jiří napsal:
A já jsem si to mohl myslet, že mi tam někdo hodí tento url link. Jenže já to mám už prostudované, ale stejně je to na mne složité.
Ahoj Jiří

Nastav si ty rychlosti s aktivační událostí na "0", pojmenuj je např. rychlost 60 km/h, 100 km/h apod. a v místě, kde ji chceš použít dáš událost závislou na místě a po rozbalení menu zadáš "zvýšit aktivační událost o 1" a po rozbalení okna událostí zvolíš příslušné pojmenování např. rychlost 60 km/h, 100 km/h apod. Tam kde chceš omezení zrušit nebo změnit dáš opět událost závislou na místě a zvolíš "snížit aktivační událost o 1" a opět zvolíš příslušné pojmenování např. rychlost 60 km/h, 100 km/h apod. Pokud to neuděláš, tak msts ti bere nejnížší nastavenou omezenou rychlost a úkol skončí. To zvýšení a snížení můžeš dělat v jednom místě, když zvolíš různé akce max od 1 do 4 nebo na různých místech dle potřeby.
Snad Ti to na vysvětlení stačí
milo

Tak jsem si s tím trošku pohrál, ale jakmile jsem opět vytvořil novou UDALOST jako ULOHU, dosahnete rychlosti 121 km/h a dál jsem si nevěděl rady.
V okne Událost jako úloha mám nastavené troje rychlostní omezení 51, 101 a 121 km/h. Při výjezdu z Olomouce jsem si nastavil poziční bod a zadal jsem " Snížit aktivační úroveň " a zadal jsem rychlost 51, tedy že mohu jet rychleji jak 51, ale nesmím jet rychleji než 101 km/h, jinak aktivita skončí. Pak jsem v Drahotuších opět dal poziční bod ( tedy událost závislá na místě ) a po projetí bodu vlakem jsem nastavil parametr pozičního bodu takto : Zvýšit aktivační úroveň a zadal jsem rychlost 51, tedy, že nemohu jet rychleji než 101 km/h, ale musím dodržovat rychlost pod 50 km/h, nebo aktivita skončí neúspěšně. No a teď příjde na řadu další věc. Jelikož chci zrušit rychlostní omezení 51 km/h, a chci nastavit nové rychlostní omezení 121 km/h v úseku Hranice na Moravě až Ostrava Svinov. Když jsem při výjezdu ze stanice Hranice zadal poziční bod a nastavil parametr pozičního bodu takto : Zvýšit aktivační úroveň a zadal jsem rychlost 121 km/h. Tedy, že bych mohl jet vyšší rychlostí než 51 km/h, ale zároveň bych nemohl jezdit vyšší rychlostí než 121 km/h, jelikož by se aktivita ukončila.

Takto jsem to zadal,až do Hranic jsem jel perfektně dobře ( často jsem si to ukládal a vyzkoušel,jakmile jsem vyjel z Olomouce a dal rychlost na plný plyn, tak po překročení 101 km/h došlo k ukončení aktivity, taktéž při průjezdu Drahotušemi, jsem si držel rychlost 99 km/h, ale jakmile jsem projel poziční bod, tak se aktivita ukončila, protože jsem jel přes 50 km/h, ) jenže po výjezdu z Hranic, kde jsem si údajně už nastavil nové rychlostní omezení 121 km/h, kdy jsem skoro docílil rychlosti 51 km/h, se aktivita ukončila neúspěšně. Sakra, kde dělám chybu, jak to mám nastavit? Podotýkám, že v okně Událost jako úloha mám nastavené tři rychlostní limity 101,51,121 km/h.

DOPLNĚNO :

Tedy zbývají tyto možnosti v definici pozičního bodu:

a) V okně Výsledek :buď zvýšit aktivační úroveň události o 1
v okně spouští : 51
b) v okně Výsledek : buď zvýšit aktivační úroveň události o 1
v okně spouští : 101
c) v okně Výsledek : buď snížit aktivační úroveň události o 1
v okně spouští: buď hodnoty 51,101,121

Tedy v mém názorném příkladě je neplatná definice : Zvýšit aktivační hodnotu události o 1 a v okně Spouští : hodnota 121, protože když pokaždé vyjedu z Hranic a docílím rychlosti 51, úkol se ukončí.

Když jsem při výjezdu ze stanice Hranice zadal poziční bod a nastavil parametr pozičního bodu takto : Zvýšit aktivační úroveň a zadal jsem rychlost 121 km/h.
No lenže kamaráte, ty do toho istého bodu musíš ako druhý výstup hodiť aj zníženie aktivačnej úrovne pre tú 51, lebo takto je stále zapnutá a platí ... čo si si aktivoval, musíš si aj deaktivovať. Tak ako si to urobil s tou 51 na začiatku ...

JOHNZ napsal:
Když jsem při výjezdu ze stanice Hranice zadal poziční bod a nastavil parametr pozičního bodu takto : Zvýšit aktivační úroveň a zadal jsem rychlost 121 km/h.
No lenže kamaráte, ty do toho istého bodu musíš ako druhý výstup hodiť aj zníženie aktivačnej úrovne pre tú 51, lebo takto je stále zapnutá a platí ... čo si si aktivoval, musíš si aj deaktivovať. Tak ako si to urobil s tou 51 na začiatku ...

Aha, tak v tomto je zakopaný pes, takže já budu muset udělat toto, jestli to říkám správně :

Ve stanici Hranice na Moravě ( kde budu stát ) zadám poziční bod : a pak Snížit aktivační úroveň a v okně Spouští dám hodnotu 51

A při výjezdu tedy mohu nechat ten poziční bod Zvýšit aktivační úroveň a nechám hodnotu 121.

Je to tak správně ?

Da sa to aj takto, ale je to zbytocne komplikovane ... ak si vsimnes v kazdom okne udalosti (tam ako nastavujes co to ma robit) tak nad tym je taky prepinac poctu tych vystupov. Ten prepnes na 2 a potom ten isty bod bude obe udalosti obsluhovat naraz.

Jiří napsal:
JOHNZ napsal:

Aha, tak v tomto je zakopaný pes, takže já budu muset udělat toto, jestli to říkám správně :

Ve stanici Hranice na Moravě ( kde budu stát ) zadám poziční bod : a pak Snížit aktivační úroveň a v okně Spouští dám hodnotu 51

A při výjezdu tedy mohu nechat ten poziční bod Zvýšit aktivační úroveň a nechám hodnotu 121.

Je to tak správně ?

Tak nějak.

milo

Jiří napsal:
JOHNZ napsal:

Je to tak správně ?

Tak teď jsem z toho úplný magor. Udělal jsem to přesně tak, jak jsem to v tom vlákně naznačil, tedy snížil jsem aktivační úroveň a v okně spouští : jsem zadal hodnotu 51, při výjezdu z Hranic jsem položil poziční bod a nastavil přesné parametry pozičního bodu, tedy Zvýšil jsem aktivční úroveń a v okně spouští jsem zadal hodnotu 121.

Co se ale pak stalo, při výjezdu z Hranic jsem sice mohl jet vyšší rychlostí, než těch 51 km/h, ale myslel jsem si, že se aktivovala ta omezená rychlost 121 km/h, ale jakmile jsem překročil rychlost 101 km/h, tak došlo k ukončení aktivity.
Teď nevím co mám dělat. Přitom jsem jasně definoval tu 121, ale ve skutečnosti se aktivovala omezená rychlost 101.

Jiří napsal:
Tak teď jsem z toho úplný magor. Udělal jsem to přesně tak, jak jsem to v tom vlákně naznačil, tedy snížil jsem aktivační úroveň a v okně spouští : jsem zadal hodnotu 51, při výjezdu z Hranic jsem položil poziční bod a nastavil přesné parametry pozičního bodu, tedy Zvýšil jsem aktivční úroveń a v okně spouští jsem zadal hodnotu 121.

Co se ale pak stalo, při výjezdu z Hranic jsem sice mohl jet vyšší rychlostí, než těch 51 km/h, ale myslel jsem si, že se aktivovala ta omezená rychlost 121 km/h, ale jakmile jsem překročil rychlost 101 km/h, tak došlo k ukončení aktivity.
Teď nevím co mám dělat. Přitom jsem jasně definoval tu 121, ale ve skutečnosti se aktivovala omezená rychlost 101.[/color]
Jiří, jestli dobře čtu, tak jsi v Drahotuších zvýšil aktivační úrovň rychlosti 51, ale už jsi nesnížil aktivační úrovň rychlosti 101, takže když pak v Hranicích snížíš aktivační úrovň rychlosti 51 a zvýšíš aktivační úrovň rychlosti 121, pořád máš aktivní tu 101.

Nejjednodušší se mi to jeví jak píše JOHNZ. Jedné události můžeš přiřadit až 4 akce, které vyvolá. Čili na začátku máš u 51 aktivační úroveň 1, u ostatních dvou 0. Ke každé události závislé na místě, kde chceš změnit omezení rychlosti, sniž aktivaci předchozí o 1 a zvyš aktivaci následující o 1.

Má někdo zkušenosti s použitím zákazu a konce ignorování maximální rychlosti? Dělám aktivitu, kde jedu po neprávné TK s jednostraným autoblokem - tudíž mě MSTS nutí jet 40 km/h až do další stanice. Zkoušel jsem umístit ignoraci jako závislou na místě - začátek ignorace v jedné stanici a konec ignorace v druhé stanici. Bohužel to nějak nefachá, track monitor ukazuje stále 40 km/h jako na návěstidlech a MSTS mě přes 50 km/h nepustí a strhne záchrannou brzdu....

Zdravíčko. Jsem tady z toho "mírně" zmaten. Zkoušel jsem všelijak nastavit v AE, aby se stala taková věc: Jedu se soupravou a vyskočí mi hláška abych nouzově zastavil vlak z důvodu nečekané události. V případě, že to do určitého místa stihnu, můžu odbrzdit a pokračovat dále. V případě, že to ale nestihnu, úkol skončí. Můžete mi prosím někdo poradit, kde a jak se toto dá nastavit??? Díky.

Vlado napsal:
Zdravíčko. Jsem tady z toho "mírně" zmaten. Zkoušel jsem všelijak nastavit v AE, aby se stala taková věc: Jedu se soupravou a vyskočí mi hláška abych nouzově zastavil vlak z důvodu nečekané události. V případě, že to do určitého místa stihnu, můžu odbrzdit a pokračovat dále. V případě, že to ale nestihnu, úkol skončí. Můžete mi prosím někdo poradit, kde a jak se toto dá nastavit??? Díky.

Jednoduše, uděláš dvě na sobě závislé události na místě! Jedna bude na vzdálená od hlášky na vzdálenost, kterou musíš odhadnout a vyzkoušet. Ta bude ukončovat úkol, když nestihneš zastavit, a druhou, která ten ukončovací bod vypne, a to tak, že ji nastavíš aby zapla když vlak stojí v celém rozsahu od úvodní hlášky ke koncovému vypínači a ta sníží aktivační úroveň té koncové a vypne ji a můžeš pokračovat dál 8) ...snad jsem to napsal srozumitelně:-)...

Kank napsal:
Má někdo zkušenosti s použitím zákazu a konce ignorování maximální rychlosti? Dělám aktivitu, kde jedu po neprávné TK s jednostraným autoblokem - tudíž mě MSTS nutí jet 40 km/h až do další stanice. Zkoušel jsem umístit ignoraci jako závislou na místě - začátek ignorace v jedné stanici a konec ignorace v druhé stanici. Bohužel to nějak nefachá, track monitor ukazuje stále 40 km/h jako na návěstidlech a MSTS mě přes 50 km/h nepustí a strhne záchrannou brzdu....
Tohle je chyba v trati. Nejpozději u vjezdového návěstidla se musí omezení zrušit.

Kank

Jinými slovy je to o tom jak je v dané trati aplikován systém návěstidel. Právě kvůli tomuto stavu jsou vjezdová návěstidla definována jako oboustraná aby při odjezdu (v protisměru) ukončily rychlostní omezení vyplívající z návěstních znaků na odjezdových návěstidlech.
Takže pokud o takovémto problému víš tak kontaktuj autora aby daný problém s následnou aktualizací tratě opravil a odstranil. Do té doby s tím nic nesvedeš. Jedině jet v protisměru na jiném úseku tratě kde nebude aktivní to omezení.

Je to jízda v protisměru z Běchovic do Libně - z Běchovic z 0. koleje na 1. traťovou....

Ahoj, chci se zeptat, kde najdu „UDALOST jako ULOHU, dosahnete rychlosti“, nebo jak se to vytváří. Prohledal jsem celej AE a nemůžu to najít. Dík za radu

Petr napsal:
Ahoj, chci se zeptat, kde najdu „UDALOST jako ULOHU, dosahnete rychlosti“, nebo jak se to vytváří. Prohledal jsem celej AE a nemůžu to najít. Dík za radu

Petr,

v hlavnom panely klikneš na "Okna", potom klikneš na "Úkolové okno" a následne na položku "Nový" a v dialógovom okne si cez "vysípačku" (tá šípka napravo) vyberieš položku "Dosáhnete rýchlosti".Zadáš hodnotu a vyberieš akciu ktorá sa spustí ... Hotovo ... Ak by bolo treba hodím ti obrázok ... :wink:

Jasně, jen jsem si to neuvědomil: Dosáhnete rychlosti 161 – výsledek: úkol ukončen neúspěšně! Díky za radu

Back
Nahoře