G
Guest
Host
Miloslav Vlček napsal:Ahoj JiříJiří napsal:A já jsem si to mohl myslet, že mi tam někdo hodí tento url link. Jenže já to mám už prostudované, ale stejně je to na mne složité.
Nastav si ty rychlosti s aktivační událostí na "0", pojmenuj je např. rychlost 60 km/h, 100 km/h apod. a v místě, kde ji chceš použít dáš událost závislou na místě a po rozbalení menu zadáš "zvýšit aktivační událost o 1" a po rozbalení okna událostí zvolíš příslušné pojmenování např. rychlost 60 km/h, 100 km/h apod. Tam kde chceš omezení zrušit nebo změnit dáš opět událost závislou na místě a zvolíš "snížit aktivační událost o 1" a opět zvolíš příslušné pojmenování např. rychlost 60 km/h, 100 km/h apod. Pokud to neuděláš, tak msts ti bere nejnížší nastavenou omezenou rychlost a úkol skončí. To zvýšení a snížení můžeš dělat v jednom místě, když zvolíš různé akce max od 1 do 4 nebo na různých místech dle potřeby.
Snad Ti to na vysvětlení stačí
milo
Tak jsem si s tím trošku pohrál, ale jakmile jsem opět vytvořil novou UDALOST jako ULOHU, dosahnete rychlosti 121 km/h a dál jsem si nevěděl rady.
V okne Událost jako úloha mám nastavené troje rychlostní omezení 51, 101 a 121 km/h. Při výjezdu z Olomouce jsem si nastavil poziční bod a zadal jsem " Snížit aktivační úroveň " a zadal jsem rychlost 51, tedy že mohu jet rychleji jak 51, ale nesmím jet rychleji než 101 km/h, jinak aktivita skončí. Pak jsem v Drahotuších opět dal poziční bod ( tedy událost závislá na místě ) a po projetí bodu vlakem jsem nastavil parametr pozičního bodu takto : Zvýšit aktivační úroveň a zadal jsem rychlost 51, tedy, že nemohu jet rychleji než 101 km/h, ale musím dodržovat rychlost pod 50 km/h, nebo aktivita skončí neúspěšně. No a teď příjde na řadu další věc. Jelikož chci zrušit rychlostní omezení 51 km/h, a chci nastavit nové rychlostní omezení 121 km/h v úseku Hranice na Moravě až Ostrava Svinov. Když jsem při výjezdu ze stanice Hranice zadal poziční bod a nastavil parametr pozičního bodu takto : Zvýšit aktivační úroveň a zadal jsem rychlost 121 km/h. Tedy, že bych mohl jet vyšší rychlostí než 51 km/h, ale zároveň bych nemohl jezdit vyšší rychlostí než 121 km/h, jelikož by se aktivita ukončila.
Takto jsem to zadal,až do Hranic jsem jel perfektně dobře ( často jsem si to ukládal a vyzkoušel,jakmile jsem vyjel z Olomouce a dal rychlost na plný plyn, tak po překročení 101 km/h došlo k ukončení aktivity, taktéž při průjezdu Drahotušemi, jsem si držel rychlost 99 km/h, ale jakmile jsem projel poziční bod, tak se aktivita ukončila, protože jsem jel přes 50 km/h, ) jenže po výjezdu z Hranic, kde jsem si údajně už nastavil nové rychlostní omezení 121 km/h, kdy jsem skoro docílil rychlosti 51 km/h, se aktivita ukončila neúspěšně. Sakra, kde dělám chybu, jak to mám nastavit? Podotýkám, že v okně Událost jako úloha mám nastavené tři rychlostní limity 101,51,121 km/h.
DOPLNĚNO :
Tedy zbývají tyto možnosti v definici pozičního bodu:
a) V okně Výsledek :buď zvýšit aktivační úroveň události o 1
v okně spouští : 51
b) v okně Výsledek : buď zvýšit aktivační úroveň události o 1
v okně spouští : 101
c) v okně Výsledek : buď snížit aktivační úroveň události o 1
v okně spouští: buď hodnoty 51,101,121
Tedy v mém názorném příkladě je neplatná definice : Zvýšit aktivační hodnotu události o 1 a v okně Spouští : hodnota 121, protože když pokaždé vyjedu z Hranic a docílím rychlosti 51, úkol se ukončí.