Práce s omezením rychlosti - část 1.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
G

Guest

Host
Potřebuji radu ohledně aktivity. Když si mezi Olomoucem a Drahotušemi nastavím omezenou rychlost 100 km/h, kdy po překročení rychlosti, dojde k ukončení úkolu ( tzv. událost na místě ) a když si mezi Drahotušemi a Hranicemi na Moravě nastavím omezenou rychlost 60 km/h, kdy po překročení rychlosti, dojde k ukončení ukolu ( tzv. událost na místě ), jak je tedy možné, že když za Olomoucem dosáhnu rychlosti 61 km/h, tak se mi úkol ukončí i přesto, že jsem to tam měl nastavené na 100 km/h.

Jak to správně nastavit ?

Aktualizace dotazu :

Potřebuji radu ohledně aktivity. Když si mezi Olomoucem a Drahotušemi nastavím omezenou rychlost 100 km/h (nastavení - Událost jako úloha rovná se DOSÁHNETE RYCHLOSTI 101 km/h -> viz například úlohy naložit vozy atd.), kdy po překročení rychlosti, dojde k ukončení úkolu a když si mezi Drahotušemi a Hranicemi na Moravě nastavím omezenou rychlost 60 km/h, kdy po překročení rychlosti, dojde k ukončení ukolu , jak je tedy možné, že když za Olomoucem dosáhnu rychlosti 61 km/h, tak se mi úkol ukončí i přesto, že jsem definoval Událost závislá na místě viz podrobnosti pozičního bodu -> kde na záložce Akce: 0 zvolím Výsledek :Aktivovat událost -> Spouští: Událost jako uloha 101 km/h a to tam jsem měl nastavené na 100 km/h.

Jak to správně nastavit, aby se aktivita neukončovala, jakmile dosáhnu vyšší rychlosti než 60 km/h při odjezdu z Olomouce nebo během jízdy mezi stanicemi Grygov a Prosenicemi ?

Štastný a úspěšný vstup do nového roku přeji všem modelářům, stavitelům a všem těm, co se podílí na tvorbě aktivit, hodně zdraví, štěstí, a ať ten příští rok je lepší než ten letošní. PF 2006

No ale tu 60 si musis najprv vypnut, lebo ona je nastavena po celu dobru trvania misie ... musis jej nastavit aktivacnu uroven na 0 a potom ju spustit ...

A jak se to dělá ? Já ještě neumím dělat složitější úlohy, tak mi poraďte jak to mám nastavit, nejraději mi to vysvětlete polopatě.

A já jsem si to mohl myslet, že mi tam někdo hodí tento url link. Jenže já to mám už prostudované, ale stejně je to na mne složité.

Jiří napsal:
A já jsem si to mohl myslet, že mi tam někdo hodí tento url link. Jenže já to mám už prostudované, ale stejně je to na mne složité.
Také se mi to zdálo složité, ale chce to zkoušet a zkoušet, napřed něco menšího, vyzkoušet si vazby, logiku, proč, když dám to, udělá to to a tak na vše časem přijdeš. Jinak jedině dej někomu námět a on to možná vytvoří. Já se na tom návodu "vyučil" a věř mi, jde to. Jen chtít. :wink:

Jiří napsal:
Ahoj Jiří

Nastav si ty rychlosti s aktivační událostí na "0", pojmenuj je např. rychlost 60 km/h, 100 km/h apod. a v místě, kde ji chceš použít dáš událost závislou na místě a po rozbalení menu zadáš "zvýšit aktivační událost o 1" a po rozbalení okna událostí zvolíš příslušné pojmenování např. rychlost 60 km/h, 100 km/h apod. Tam kde chceš omezení zrušit nebo změnit dáš opět událost závislou na místě a zvolíš "snížit aktivační událost o 1" a opět zvolíš příslušné pojmenování např. rychlost 60 km/h, 100 km/h apod. Pokud to neuděláš, tak msts ti bere nejnížší nastavenou omezenou rychlost a úkol skončí. To zvýšení a snížení můžeš dělat v jednom místě, když zvolíš různé akce max od 1 do 4 nebo na různých místech dle potřeby.
Snad Ti to na vysvětlení stačí
milo

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře