Jak nastavit pohled cestujícího - vykloněného z okna ?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
G

Guest

Host
Z internetových stránek http://www.masiny.zde.cz/ jsem si stáhnul interní model ČD B, kde po stisknutí klávesy 5 se člověk může vyklánět z okna. Mne by zajímalo, jakým způsobem to lze nastavit i u jiných souborů (.WAG ) s interním pohledem a by se cestující vždy vyklonil z okna ?

Naposled editoval moderátor:
Zkus hádat? :) Je to úplně stejné jako u sedícího cestujícího. Jsou jen změněny souřadnice umístění pohledu vně vůz, případně upraveny meze rotace. U Béčka jsem si to taky kdysi vyrobil, protože rád sleduju celou soupravu.

Jiří napsal:
Z internetových stránek http://www.masiny.zde.cz/ jsem si stáhnul interní model ČD B, kde po stisknutí klávesy 5 se člověk může vyklánět z okna. Mne by zajímalo, jakým způsobem to lze nastavit i u jiných souborů (.WAG ) s interním pohledem a by se cestující vždy vyklonil z okna ?
Musíš si ve wag souboru najít sekci Inside, kde je asi toto :

Inside (
PassengerCabinFile ( bmz_int.S )
PassengerCabinHeadPos ( 0.99 2.4 -0.72 )
RotationLimit ( 45 160 0 )
StartDirection ( 0 0 0 )
Sound ( "cdvagbmzin.sms" )
)

Důležitý je parametr PassengerCabinHeadPos, který určuje pozici hlavy cestujícího na souřadnicích x y z. Takže vyklonění z okna je závislé na parametru x, který by měl být v kladných hodnotách tak okolo 1.5-2 m od středu vozu

X-souřadnice je napříč vagonem
Y-svislá osa
Z - podélná osa - tím si určíš, ze kterého okna by ses chtěl vyklonit

Pak ještě zkus laborovat s parametry StartDirection (měla by určit směr prvního pohledu) a RotationLimit (určuje, v jakém rozpětí se můžeš otáčet kolem jednotlivých os - bacha - je to symetrické)

Naposled editoval moderátor:
Díky, já jsem se díval do toho WAG souboru a mám to takto nastavené :

Inside (
PassengerCabinFile ( CDvagBa.s )
PassengerCabinHeadPos ( -1.75 2.8 -4.95 )
RotationLimit ( 40 180 0 )
StartDirection ( 0 0 0 )

Chci se zeptat, když toto použiji jako šablonu červeně označeno jestli to mohu použit pro všechny WAG soubory, nebo musím mít ještě mít příslušný S soubor, aby mi to fungovalo ?

Ten *.s soubor musí souhlasit se souborem, který je ve složce vagonu.
Je to vlastně to, co jako cestující vidíš. Takže u toho Béčka by mělo být Bint.s, tedy podle Zbyňkova značení. To je ale pro případ, že nekoukáš z okna, tedy vidíš model interiéru.
Když se kocháš pohledem na vlak, tak by tam mělo být cdvagB.s, jinak by jsi viděl jenom model interiéru a ne celý vagon.

Back
Nahoře