TRAINSET BP, připomínky, návrhy - archív #1

Vyhovuje mi Trainset BP ?

• Ano, vše mi funguje bez problémů

Hlasů: 23 57.5%
  • Souhlasím a jsem ochoten spolupracovat na dalším zdokonalení

Hlasů: 14 35.0%
  • Je mi lhostejný, vše si přeznačuji dle svého systému

Hlasů: 3 7.5%
  • Nevyhovuje, mám připravenu ke zveřejnění svou práci

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    40
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Mám takový problém při hraní aktivit se mě pokaždé oběvuje, že některé vozidlo: se nemohlo přidat do světa , nebo chyba při čtení ... apod přitom mám trainset updatovaný..

např.. jedu aktivitu vyskočí chybová hláška že některé vozidlo nejde načíst tak jsem to vozidlo stáhl znovu z MSTS sinus a při další jízdě mě se chyba oběví znovu i u toho samého vozidla co jsem stáhl!
:(

neotryx napsal:
Mám takový problém při hraní aktivit se mě pokaždé oběvuje, že některé vozidlo: se nemohlo přidat do světa , nebo chyba při čtení ... apod přitom mám trainset updatovaný..

např.. jedu aktivitu vyskočí chybová hláška že některé vozidlo nejde načíst tak jsem to vozidlo stáhl znovu z MSTS sinus a při další jízdě mě se chyba oběví znovu i u toho samého vozidla co jsem stáhl!
Samotné vozidlo bude asi v pořádku, ale nesouhlasí cesta jeho umístění. Autor aktivity je má v jiném adresáři než ty. Může to být i mrtvý consist a ten není mezi *.con, je zapsán přímo v aktivitě. Před startem msts doporučuji kontrolu nějakou k tomu určenou utilitkou ( ActMaster, ActAnalyzis, apod ) nebo ruční editací souborů aktivity.

bob57_cz napsal:
neotryx napsal:

Samotné vozidlo bude asi v pořádku, ale nesouhlasí cesta jeho umístění. Autor aktivity je má v jiném adresáři než ty. Může to být i mrtvý consist a ten není mezi *.con, je zapsán přímo v aktivitě. Před startem msts doporučuji kontrolu nějakou k tomu určenou utilitkou ( ActMaster, ActAnalyzis, apod ) nebo ruční editací souborů aktivity.

Bobe podle mne to znamená že asi nestíhá comp (vyčerpány systémové prostředky). Hláška "Nelze přidat vozidlo do světa" by tomu nasvědčovala. MSTS soubory vidí na disku ale paměť jaksi nestačí....

Miran napsal:
Bobe podle mne to znamená že asi nestíhá comp (vyčerpány systémové prostředky). Hláška "Nelze přidat vozidlo do světa" by tomu nasvědčovala. MSTS soubory vidí na disku ale paměť jaksi nestačí....
Mi to dělá v tom mém případě ( chybí třeba něco v trati ), mám 1024RAM a alokace je dána podle "bin", takže nedostatkem paměti netrpím a tudíž ten druhý případ podle tvého nemívám.

To, co píše Miran, se mi hojně dělo před Binem. Potom jsem se s touto hláškou už nesetkal.

Já mám ramku 512 a toto se mi nezobrazuje. Před Binem ale jo :!: Zkus defragmentovat disk. Mě to pomáhá

Mohl bych se zeptat, nehodlá někdo vydat nějaký návod, nebo něco, pokud tedy nějaké povídání tady není, jak si vyladit vozy kvůli binu? Například některé vozy, co nejsou v tbp, bych měl rád i nadále a skutečně nechci, aby mi "cukaly" při jízdě. Jedná se mi o vozy například MÁV WLABmz , PKP Bcdmnu, a tak dále. Děkuji

DJ LA DÉFENSE napsal:
Mohl bych se zeptat, nehodlá někdo vydat nějaký návod, nebo něco, pokud tedy nějaké povídání tady není, jak si vyladit vozy kvůli binu? Například některé vozy, co nejsou v tbp, bych měl rád i nadále a skutečně nechci, aby mi "cukaly" při jízdě. Jedná se mi o vozy například MÁV WLABmz , PKP Bcdmnu, a tak dále. Děkuji
Něco už tady dříve bylo, ale ne jako přímý návod do FAQ.
Zatím to můžeš okoukat z vyladěného vozidla.
Najdeš si vyladěné vozidlo z TBP, které je podobné tomu, které chceš sladit. Z vyladěného zkopíruješ nastavení spřáhla, potom jej otevřeš v prográmku ShapeView a podíváš se, jaké má udané rozměry a jak jsou tyto zapsané v *.sd a *.wag,eng.
Stejným způsobem pak zapíšeš rozměry upravovaného vozidla podle údajů zjištěných v SV.

bob57_cz napsal:
DJ LA DÉFENSE napsal:
Něco už tady dříve bylo, ale ne jako přímý návod do FAQ.
Zatím to můžeš okoukat z vyladěného vozidla.
Najdeš si vyladěné vozidlo z TBP, které je podobné tomu, které chceš sladit. Z vyladěného zkopíruješ nastavení spřáhla, potom jej otevřeš v prográmku ShapeView a podíváš se, jaké má udané rozměry a jak jsou tyto zapsané v *.sd a *.wag,eng.
Stejným způsobem pak zapíšeš rozměry upravovaného vozidla podle údajů zjištěných v SV.
Moc díky, ale to je na mě složitý :lol: :lol: Teďka vážně díky moc, pokusím se podle tvého manuálu si s tím hrát

Vzhlede k tomu že mi instalace update3 nadělala v trainsetu naprostou paseku jen těžce to dávám do hromady. Tak moje otázka zní zda bude lepší instalace updete4 nebo rovnou celej trainset(bylo by to lepší) :wink:

Draco napsal:
Vzhlede k tomu že mi instalace update3 nadělala v trainsetu naprostou paseku jen těžce to dávám do hromady. Tak moje otázka zní zda bude lepší instalace updete4 nebo rovnou celej trainset(bylo by to lepší) :wink:
Aktualizace vynechat nelze. Celý trainset se vyskytuje na MSTS SInus, ale aktuální , bez nutnosti update bude až po další aktualizaci (pokud Karel náhodou už aktualizace 1,2 a 3 do souborů nezapracoval.)

Píšu , protože už nevím jak dál.
Dlouho jsem nechal MSTS stát a teď jsem se pustil do 3.update trainset.
Smazal jsem všechny vozy a spustil instalaci , jenže po najetí Msts chybějí skoro u všeho wag soubory.
Můžu se zeptat , co dělám špatně?

David Kodet napsal:
Píšu , protože už nevím jak dál.
Dlouho jsem nechal MSTS stát a teď jsem se pustil do 3.update trainset.
Smazal jsem všechny vozy a spustil instalaci , jenže po najetí Msts chybějí skoro u všeho wag soubory.
Můžu se zeptat , co dělám špatně?
No to jsi právě neměl mazat úplně všechny vozy, měl jsi smazat pouze ty vagony z které začínají cd.

Narazil jsem na takový problém u el.jednotky 460, když přejdu do druhé mašiny tak nesvítí světla vůbec žádné, takže mám v noci před očima tak leda velké... .
U jiných jednotek např. 451 to funguje tak jak má.

Naposled editoval moderátor:
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře