Zbyněk Šemora
Strojvedoucí
Opravil jsem 451/2, jak navrhl Martens (dakovka, front) a už je to OK. Dále jsem opravil zadní pohled z okna, už je také OK.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
zítra vydám další update. Ale asi použiji do finálního doladění původní engy 350 a 151, kde je jen opraveno plnění brzdy a přepíšu světla od Boba. (aby LC nesvítil jak vánoční stromeček) Nezdá se mi, abych ve třiceti km/h byl schopen nakrokovat bez problémů 27. stupeň. Tohle by měl posoudit někdo, kdo na tom jezdí. Ale zatím se nikdo z fírů neozval.Wagon ( cd_151006 )
Která oprava platí, ta první nebo druhá? Dostal jsem dva různé emaily se stejnou přílohou. (ve 2. 43 a 2. 49)Vrbam napsal:v S souborech lokomotiv 181: 028, 064, 131 je chyba, rozmazávají textury ve větší vzdálenosti
oprava již byla odeslána
Spíš ta druhá, při tý první mi slítlo PC tak může být ten archiv poškoženýZbyněk Šemora napsal:Která oprava platí, ta první nebo druhá? Dostal jsem dva různé emaily se stejnou přílohou. (ve 2. 43 a 2. 49)Vrbam napsal:v S souborech lokomotiv 181: 028, 064, 131 je chyba, rozmazávají textury ve větší vzdálenosti
oprava již byla odeslána
A kolik táhneš kočárů? A na kolik ampér. Ať můžeme porovnávat. Předpokládám v rovině.Dráčik napsal:Na 350 sa dostanem na 27. stupeň pri cca 55-60km/h, pri kvalitných 25kV (3kV)
A když dáš víc Ampér? V MSTS to dovolí něco přes 1000, zasáhnou nějaké nadproudy nebo skluzy? V tom je asi ten rozdíl, že MSTS nám umožňuje jet na vyšší proudy. Pak by měl pravdu Bob z Ostravy, když mi poslal další ladění 151, kdy na sérii při 650A nakrokuje při 55km/h.Dráčik napsal:To máš jedno kolko kočiarov, pri cca 700A, pri menej vozoch to bude skôr. 32 dám pri asi 80km/h, tiež záleží na napätí v troleji. Pri 100km/h keď urobím prechod, tak akurát nakrokujem na šupu do 51, to vyjde tiež okolo 750A.
Všechny x6x, tedy i 263 jsou laděné od ŽSR. Doporučuji v dalších skinech se držet těchto engů. Kdyby náhodou bylo něco třeba doladit, obraďte se na ŽSR, není problém pak vše updatovat. Zařazení do BP je vítané. Poprosil bych i dodržet systém značení, ať je to ve složce přehledné.duuso napsal:Nazdar všetci!
Chcel by som sa spýtať v akom stave je eng na 263 z trainsetu BP? Je to ladené,funguje tam korektne EDB,sedia ako tak vlastnosti? Potreboval by som to pre nový balík zssk_263, ktorý vydám na našom webe a hádam by sa ho zišlo aj zaradiť do TBP, bude to ako prechodné riešenie pokiaľ sa odniekiaľ nevykľuje nový model 263.Díky vopred za info.
Zbyněk Šemora napsal:A když dáš víc Ampér? V MSTS to dovolí něco přes 1000, zasáhnou nějaké nadproudy nebo skluzy? V tom je asi ten rozdíl, že MSTS nám umožňuje jet na vyšší proudy. Pak by měl pravdu Bob z Ostravy, když mi poslal další ladění 151, kdy na sérii při 650A nakrokuje při 55km/h.Dráčik napsal:To máš jedno kolko kočiarov, pri cca 700A, pri menej vozoch to bude skôr. 32 dám pri asi 80km/h, tiež záleží na napätí v troleji. Pri 100km/h keď urobím prechod, tak akurát nakrokujem na šupu do 51, to vyjde tiež okolo 750A.
Při asi 1000A to tam naháže už ve 35km/h. Já to ještě netestoval, mám to v pořadí do další aktivity.
Snad už budete konečně spokojeni s nastavením výkonu pro loko350,150,151 - trošku jsem si pohrál - tady jsou obrázky:Dráčik napsal:Pri viac ampér určite dojdeš skôr na 27. ale 35km/h určite nie, bežne sa teraz jazdí ma max. 800A, to ale neznamená, že neznese aj viac. Nadprúdy zasiahnu už ozaj niekde nad 1000A, ale zažil som aj pri 700A. Čo sa týka sklzu, to záleží velmi na počasí, sklzla mi už aj na 500A a niekedy drží v pohode 1000A. Je to vždy individuálne.
Tohle nechápu, copak pokud bude reálně vyladěná mašina, tak bude třeba jezdit s hůře vyladěnými? Tenkrát jsme sice také použili parametr ES499, ale to se jednalo o pracovní verzi. A já blb to už tak nechal. Sice to ničemu nevadí, ale například 350.cvf tímto zůstalo ladem, tak jej můžeš použít. 150.cvf zabral Bob pro naladěnou 150.bob57_cz napsal:....nové cvf a sms, které budou mít vlastní jména, aby se to netlouklo se stávajícími.
Upravené soubory sms budou součástí nových Jackových zvuků a nové cvf zase součástí nové cab150. Eng bude v novém modelu 150/151 a jako update 350001.
Zbývá zkompletovat a rozeslat testovací skupině autorů jednotlivých modelů/komponent.
Snad se vám bude tohle nastavení zamlouvat víc, než jsme dosud udělali.
Nové ladění bude mít i vlastní pojmenování cvf. Naprosto mne nezajímá původní 350.cvf nebo ES499.cvf. Prostě pro konkrétní nastavení stroje 350001 bude 350001.cvf a další, které budou poté překlonované na nové nastavení se budou odkazovat na tento. Nebudou se tak hádat navzájem různé verze nastavení. 150015.eng bude mít také 150015.cvf a 150.cvf zůstane pro původní mašiny netknutý.Zbyněk Šemora napsal:Tohle nechápu, copak pokud bude reálně vyladěná mašina, tak bude třeba jezdit s hůře vyladěnými? Tenkrát jsme sice také použili parametr ES499, ale to se jednalo o pracovní verzi. A já blb to už tak nechal. Sice to ničemu nevadí, ale například 350.cvf tímto zůstalo ladem, tak jej můžeš použít. 150.cvf zabral Bob pro naladěnou 150.bob57_cz napsal:....nové cvf a sms, které budou mít vlastní jména, aby se to netlouklo se stávajícími.
Upravené soubory sms budou součástí nových Jackových zvuků a nové cvf zase součástí nové cab150. Eng bude v novém modelu 150/151 a jako update 350001.
Zbývá zkompletovat a rozeslat testovací skupině autorů jednotlivých modelů/komponent.
Snad se vám bude tohle nastavení zamlouvat víc, než jsme dosud udělali.
bob57_cz napsal:Komunita se hezky rozrůstá a s tím i varianty skinů a kabin a to je dobře.