TRAINSET BP, připomínky, návrhy - archív #1

Vyhovuje mi Trainset BP ?

• Ano, vše mi funguje bez problémů

Hlasů: 23 57.5%
  • Souhlasím a jsem ochoten spolupracovat na dalším zdokonalení

Hlasů: 14 35.0%
  • Je mi lhostejný, vše si přeznačuji dle svého systému

Hlasů: 3 7.5%
  • Nevyhovuje, mám připravenu ke zveřejnění svou práci

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    40
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Jakých prehreškoch? Keď posunujem niekam do tmy, tiež si rozvietim reflektor, aj keď to neni podla predpisu. Neni to identický prípad, ale predpis nerieši všetko.

Bob57 mi raději zkomolil jméno, aby ukázal, kdo tu má poslední slovo :lol:
Bobe57, Jestli nevíš, kde je ONJ a jak se tam jezdilo, mám to zaznamenané na 8mm filmu a bylo to dle staničního řádu. Asi bych to měl dát do fóra, aby pochybovači uvěřili.
Měli jsme například noční pohotovost a bylo třeba z koleje bez drátů přestavit jednotku do haly. To byla práce pro jednoho strojvedoucího a mechanika. Fíra šel na traktor a mechanik na nečinnou jednotku. Tam se pozapínaly baterky, povolily kliky a mechanik zaujmul místo na od traktoru druhém čele. Jelo se například z myčky. Traktor to vytáhnul do Déčka za ranžírku a jakmile se rozsvítila bílá dával jsem baterkou fírovi návěsti a svítil si na cestu dálkovým reflektorem a hlídal cestu před sebou. Pokud bylo v jímkách trochu vzduchu, mohl jsem dávat i zvukové návěsti při vjezdu do haly, jinak jsem měl a ještě někde mám píšťalku. :lol:
A jestli žiješ v omylu, že mechanik neměl v popisu práce, aby odemkl mašinu, zapnul baterky, odstranil klíny a povolil kliky, tak to je potom těžké se o práci na dráze s Tebou bavit. Samozřejmě vše za určitých podmínek dle místních poměrů. Zkoušky seznání a zodpovědnost měl každý.

Dráčik napsal:
Jakých prehreškoch? Keď posunujem niekam do tmy, tiež si rozvietim reflektor, aj keď to neni podla predpisu. Neni to identický prípad, ale predpis nerieši všetko.
Jakých ? Třeba takových, že si svévolně pomocník zapne baterky, aby si posvítil. Pokud si pamatuji, tak pomocník nesměl nic, co neměl výslovně v povinnostech. Ani zapínat jakékoliv agregáty či spotřebiče. Nebo si snad mohl nastartovat mašinu při přepravě, aby si zatopil ? Takového jednoho jsme taky měli a vypálil všechny trakčáky při přepravě mašiny z Vrútek do Prahy, kde dělal doprovod a "zatopil si".
Reflektorem si posvítíš, to jo, ale na mašině, kde sedíš, na té druhé studené asi těžko.
Zbyněk Šemora napsal:
Bob57 mi raději zkomolil jméno, aby ukázal, kdo tu má poslední slovo :lol:
Bobe57, Jestli nevíš, kde je ONJ a jak se tam jezdilo, mám to zaznamenané na 8mm filmu a bylo to dle staničního řádu. Asi bych to měl dát do fóra, aby pochybovači uvěřili.
Měli jsme například noční pohotovost a bylo třeba z koleje bez drátů přestavit jednotku do haly. To byla práce pro jednoho strojvedoucího a mechanika. Fíra šel na traktor a mechanik na nečinnou jednotku. Tam se pozapínaly baterky, povolily kliky a mechanik zaujmul místo na od traktoru druhém čele. Jelo se například z myčky. Traktor to vytáhnul do Déčka za ranžírku a jakmile se rozsvítila bílá dával jsem baterkou fírovi návěsti a svítil si na cestu dálkovým reflektorem a hlídal cestu před sebou. Pokud bylo v jímkách trochu vzduchu, mohl jsem dávat i zvukové návěsti při vjezdu do haly, jinak jsem měl a ještě někde mám píšťalku.
A jestli žiješ v omylu, že mechanik neměl v popisu práce, aby odemkl mašinu, zapnul baterky, odstranil klíny a povolil kliky, tak to je potom těžké se o práci na dráze s Tebou bavit. Samozřejmě vše za určitých podmínek dle místních poměrů. Zkoušky seznání a zodpovědnost měl každý.
Komolíš mi moje pořád, alespoň jednou vidíš, jak je to na ho..o!
Ten tvůj přeposun 1x fíra + 1x mechhanik byl trošku jinak. Pomocník byl ve funkci posunovače !!! Návěsti z čela ano, zapínat baterky NE !
Ukaž mi jinde ve stanici, čím si posunovači svítí na sunutém posunujícím dílu. Mají snad baterku na přilbě jako horníci ? Nemají. Zapínají baterky na osobních vozech ? NE. Na nákladních ? NE. Mají nějaký reflektor ? NE !!!
Tak o čem to tu pořád pindáš ? A kdeže je ONJ ? Tam, kam jsem jezdil s panťáky jako fíra na PO a také udělal pro vás tu exkurzi.
Staniční řád ONJ jsi v životě neviděl, tak neříkej, že to bylo v souladu. Pro panťácké koleje a haly byl samostatný oddíl v příloze Provozního řádu depa TGM stejně jako hlavní a Vítkov ( ten byl i přílohou depa Libeň ).
Dnešní Provozní řád depa neznáš už ani ty ani já.

Budeš se muset smířit s tím, že prostě neobsazená mašina nesvítí, dokud ji neobsadíš a platí pro ni stejné podmínky jako pro posun s kterýmkoliv jiným vozem. :lol:

bob57_cz napsal:
I mašiny do a z dílen se vozily osazené koncovkami viaflex a žádné svícení se nekonalo. V msts jako v reálu !
Jenže ty jaksi v MSTS nemáme, tak proč by tam nesvítila světla? Pořád je to logičtější, než aby tam nebylo vůbec nic. Tohle už jsem kdysi dávno řešil s Ppoolllem každá chystaná mašina měla taky verzi mimo službu (bez fíry), porouchaná (chcíplá s fírou). U nich svítily koncovky vždy. O verzích dle D1 do roku 1997 nemluvě. Nákladní vozy dostaly koncovky jako freightanim, atd. Dnes všichni chtějí na jeden eng naroubovat úplně všechno a hlavně každý chce prosadit jen tu svou jedinou správnou variantu. A když prosazená není, je cokoliv jiného hned označeno za "unreal".
Když to nejsou startovací polohy brzdičů, tak jsou to světla, několik verzí engu, rozházené stupně v nich a když už nic, je třeba se zabývat aspoň "nezbytným" formátováním obsahu souborů.
Výsledek? Něco se naladí, něco rozdělá, ale téměř všechno skončí v šuplíku.

Jacek napsal:
Jenže ty jaksi v MSTS nemáme, tak proč by tam nesvítila světla?
Hrušky a jabka ?
Autor tuto cd_363039w.wag sestavil jako cd_363039w.wag a tím je snad řečeno vše. V definičním souboru je Name ( "CD 363.039-9 ms" ) - mimo službu, tedy neobsazená.
Kdyby ji postavil jako cd_363039w.eng, bylo by to o něčem jiném - byla by obsazená a pravděpodobně jen trakčně neschopná - Name ( "CD 363.039-9 por ), dalo by se do ní i vstoupit.

Není mezi uživateli nějaký fíra z osmdesátých let co jezdil v Praze s nějakým turnusovým mechanikem? Sám to proti Bobovi padesát sedum cézetovi (nebo jak se jeho nick skloňuje, abych jej neurazil) nemám šanci uhrát.
Kdybych fírovi řekl, kliky jsem povolil, ale baterky si musí zapnout sám, nebo při dávání do provozu 452 nezapnu na prostředních stanovištích baterky a nepomůžu foukat pomocným kompresorkem, aby se mašina dala rychleji do provozu, tak mne fíra požene kompresorovou tyčí a řekne strojmistrům, "tohoto mechanika nechci, už mi jej nikdy nedávejte". Je pravda, dělalo se i hodně věcí načerno, ale v zájmu provozu. Například měli jsme poruchu na jednokolejce Choceň - Týniště. A byly dvě možnosti. Ucpat jednokolejku a čekat na pomocnou lokomotivu nebo měl fíra mechanika, na kterého se mohl spolehnout a odejít na zadní stanoviště tahat za relátka, aby to nějak jelo , nechat mechanika řídit a dojet do cíle. Tohle jsem zažil já. Proto si každý fíra svého mechanika vždy prověřil jak jezdí. Mechanik měl podle předpisů v případě neschopnosti strojvedoucího zastavit vlak, nic víc. Jenomže, kdyby fíra dostal infarkt, co je lepší ? Dojet do nejbližší stanice nebo čekat na doktora někde na trati v nepřístupném terénu.
Bobe57, úplně jsi se odklonil od tématu. Já potřeboval do aktivity nečinnou lokomotivu s fírou a ten mi má svítit dopředu při sunutí. Wag takový jaký je, je v Trainsetu k ničemu. Hodí se jen do aktivit, kde se nešibuje, ale jezdí jen z A do B. Pokud to nadefinovat neumíš, tak raději neodpovídej. Já jsem světla nikdy nedefinoval, tak to neumím a proto se zde ptám. Pokud taková loko bude ve vlaku jako nečinná, tak svítit nebude. A když vzadu budou červené, jedině dobře, viaflexy nemáme.

Martens napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
A když vzadu budou červené, jedině dobře, viaflexy nemáme.
Zbyňku a cd_koncovky, by se Ti nehodily? Ty jsou v MSTS taky docela dlouho.
Ty už si děláš srandu, mě jde jen o to, abych rozsvítil dálkový reflektor a viděl na cestu. Nic víc. Odstavuji neschopnou lokomotivu od rychlíku a je na ní fíra. CD koncovky opravdu dálkově svítit neumí. Také nevím, jak by jsi je zařadil do vlaku :lol: :lol:
Pokud dálkově svítit nejde, tak jen upravit světla tak, aby po stisku klávesy H MSTS nezamrzal. Poziční světla tam svítí.

Zbyněk Šemora napsal:
Martens napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
A když vzadu budou červené, jedině dobře, viaflexy nemáme.
Zbyňku a cd_koncovky, by se Ti nehodily? Ty jsou v MSTS taky docela dlouho.
Ty už si děláš srandu, mě jde jen o to, abych rozsvítil dálkový reflektor a viděl na cestu. Nic víc. Odstavuji neschopnou lokomotivu od rychlíku a je na ní fíra. CD koncovky opravdu dálkově svítit neumí. Také nevím, jak by jsi je zařadil do vlaku :lol: :lol:
Pokud dálkově svítit nejde, tak jen upravit světla tak, aby po stisku klávesy H MSTS nezamrzal. Poziční světla tam svítí.
Koukám, že jsi vstal ráno koncovkama napřed :lol:
No nic, myslel jsem, že opravdu nevíš, že koncovky jsou jako wagy v trainsetu....promiň, že jsem se snažil, příště se polepším.....

Martens napsal:
No nic, myslel jsem, že opravdu nevíš, že koncovky jsou jako wagy v trainsetu....promiň, že jsem se snažil, příště se polepším.....
Víš ty spolu s bobem57_cz o co vůbec Zbyňkovi jde? Jeli jste tu aktivitu jak testeři? Pokud ne tak nechte těch vtipů, protože nevíte o co jde. Zkusím vám to popsat: V aktivitě najedete na vlak s neschopnou lokomotivou v čele a tento vlak odtáhnete jinam a tam máte za úkol tuhle neschopnou mašinu odpojit a vrazit někam do šturcu. Problém je v tom, že se to celé odehrává asi ve 3 hodiny ráno a kolem je, jak známo, tma jak v prdeli!. Pokud je to v reálu, tak tam je to přece jenom nasvětlené a kromě toho je vepředu na stupačce posunovač. Tady se to Zbyněk snaží hráčovi ulehčit tím, že alespoň trochu uvidí kam jede. Takže i kdyby se nechaly použít ony koncovky, tak musí být v consistu zařazené jako wag od samého začátku, ale to by snad tolik nevadilo. Horší je že by musely mít nadefinovaný alespoň nějaký světelný kužel a to je stejný problém jako s onou neschopnou lokomotivou. Pokud se tady někdo ohání reálem, tak by měl v MSTS zajistit taky řádné osvětlení nádraží a posunovače přesně podle předpisů a basta.

Miran napsal:
Martens napsal:
Víš ty spolu s bobem57_cz o co vůbec Zbyňkovi jde? Jeli jste tu aktivitu jak testeři? Pokud ne tak nechte těch vtipů, protože nevíte o co jde. Zkusím vám to popsat: V aktivitě najedete na vlak s neschopnou lokomotivou v čele a tento vlak odtáhnete jinam a tam máte za úkol tuhle neschopnou mašinu odpojit a vrazit někam do šturcu. Problém je v tom, že se to celé odehrává asi ve 3 hodiny ráno a kolem je, jak známo, tma jak v prdeli!. Pokud je to v reálu, tak tam je to přece jenom nasvětlené a kromě toho je vepředu na stupačce posunovač. Tady se to Zbyněk snaží hráčovi ulehčit tím, že alespoň trochu uvidí kam jede. Takže i kdyby se nechaly použít ony koncovky, tak musí být v consistu zařazené jako wag od samého začátku, ale to by snad tolik nevadilo. Horší je že by musely mít nadefinovaný alespoň nějaký světelný kužel a to je stejný problém jako s onou neschopnou lokomotivou. Pokud se tady někdo ohání reálem, tak by měl v MSTS zajistit taky řádné osvětlení nádraží a posunovače přesně podle předpisů a basta.

Mirane, blbý je to, že jsem to celou dobu myslel smrtelně vážně a vtipy z toho začal dělat Zbyněk. Ukaž mi pane moderátore jediný náznak toho, kde si dělám ze Zbyňka v posledních příspěvcích srandu, než někoho začneš napadat !!!!!!!!!

Ještě jednu srandu řeknu. Omylem jsem vložil koncovky (nebo servis?) doprostřed nákladního vlaku. Jedu z Nymburka do Hory a vlak se mi začal natahovat. Stále víc a víc. Dopadlo to tak, že začátek vlaku s lokomtivou byl na vjezdu do Hory a konec teprve vyjížděl z Kolína. Také MSTS po stisku klávesy 2 a 3 se mohl zbláznit, když načítal. Také byl pěkný pohled na samostatně jedoucí vozy zadní části vlaku.:lol: :lol: :lol: :lol:
Takže tudy cesta opravdu nevede.
Ale ten 363039.wag svítí. Jen po pokusu o zapnutí dálkového reflektoru MSTS zamrzne. Takže ikdyby svítit nešlo, koncovky přece nepotřebujeme. Podívejte se na screen. Proto jsem jej sem dával.
Ptám se proto, že by se měly updatovat všechny nečinné wagy.

(...upraveno, nemá smysl se dohadovat, jestli si někdo z někoho dělá srandu, čas je drahý...)

Zbyněk Šemora napsal:
Ještě jednu srandu řeknu. Omylem jsem vložil koncovky (nebo servis?) doprostřed nákladního vlaku. Jedu z Nymburka do Hory a vlak se mi začal natahovat. Stále víc a víc. Dopadlo to tak, že začátek vlaku s lokomtivou byl na vjezdu do Hory a konec teprve vyjížděl z Kolína. Také MSTS po stisku klávesy 2 a 3 se mohl zbláznit, když načítal. Také byl pěkný pohled na samostatně jedoucí vozy zadní části vlaku.:lol: :lol: :lol: :lol:
Takže tudy cesta opravdu nevede.
Ale ten 363039.wag svítí. Jen po pokusu o zapnutí dálkového reflektoru MSTS zamrzne. Takže ikdyby svítit nešlo, koncovky přece nepotřebujeme. Podívejte se na screen. Proto jsem jej sem dával.
Ptám se proto, že by se měly updatovat všechny nečinné wagy.
Zbyňku, možná je to blbost, ale nemůže být problém třeba i v tom, že by wag neuměl rozsvítit kužel a tady to padalo? Když svítí pozičky, tak to dává světelný kužel?

Je to jenom myšlenka, nápad, ale nemám bohužel čas na to to vyzkoušet - už jsem 10 dní nonstop v práci po 16 hodinách denně.

Ppoollll mi kdysi dávno říkal: "Jak wag? Je to pořád lokomotiva, tak to má být eng, ale s nulovým výkonem."
Asi věděl o čem mluví, pokud u nečinných loko wag způsobuje kolizi s dálkovým reflektorem. Ale pokud mám nečinnou loko za sebou a jedu vpřed, vzadu svítí červené a je vše OK.
Pokud je skutečně toto problém, tak by jen stačilo odebrat ze zápisu dálkový reflektor. Jde mi prioritně o funkčnost.
V mé aktivitě budete za tmy mnohokrát sunout vozy a nikdo Vám svítit nebude. :lol:

Martens napsal:
Mirane, blbý je to, že jsem to celou dobu myslel smrtelně vážně a vtipy z toho začal dělat Zbyněk. Ukaž mi pane moderátore jediný náznak toho, kde si dělám ze Zbyňka v posledních příspěvcích srandu, než někoho začneš napadat !!!!!!!!!
Promiň, ale ten nápad s koncovkami mi od člověka znalého problematiky přišel jako vtip, protože to nic neřeší. Takže přijmi moji omluvu.....

Miran napsal:
Martens napsal:
Promiň, ale ten nápad s koncovkami mi od člověka znalého problematiky přišel jako vtip, protože to nic neřeší. Takže přijmi moji omluvu.....

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
Bobe57, úplně jsi se odklonil od tématu. Já potřeboval do aktivity nečinnou lokomotivu s fírou a ten mi má svítit dopředu při sunutí. Wag takový jaký je, je v Trainsetu k ničemu. Hodí se jen do aktivit, kde se nešibuje, ale jezdí jen z A do B. Pokud to nadefinovat neumíš, tak raději neodpovídej.
Zbyňku, už jsem ti jasně napsal, že jsi použil .wag a ještě vadný. Opravený je dávno součástí archivu.
To, co ty požaduješ, není .wag, ale .eng a bude jako por. Klidně ti ho udělám, je to za chvíli a pošlu Jardovi a Jirkovi. Přestaň ale dřistat ty svoje pitominy, kdo co neumí.
Máš do vlaku řadit mašiny podle požadavků na jejich použití a ne se snažit z ní vydolovat něco, co neumí/nemůže.
Ještě jednou speciálně pro tebe:
mimo službu = XYZw.wag, chová se jako vůz, je zcela vypnutá, neobsazená ,nedá se do ní vstoupit a nesvítí.
porouchaná = XYZpor.eng, chová se jako lokomotiva obsazená avšak s poruchou trakčního výkonu, je obsazená, lze do ní vstoupit i svítit.
Po odebrání odkazu na cab už do porouchané vstoupit nelze, ale svítit bude.
Porouchaná může být ve dvou verzích a podle verze je také třeba nastavit i zvuky.
Zatímco pro loko ms stačí zvuky vozu bez dalších agregátů, u loko por je třeba rozlišit, zda bude porouchaná zcela, takže ani nezvedne sběrače a tudíž budou vypnuté i agregáty nebo sběrače zvedne a vše bude funkční krom výkonu.
A ještě je zde jeden efekt, o kterém nevíš.
Pokud vstoupíš do porouchané s definovanou cab, bude se to chovat jako při mnohonásobném řízení s propojeným kabelem dálkového řízení a z porouchané lze řídit vlakovou ( použito u Jardovy 114 ).
363 ale nic takové nemají.

Tak a teď si přesně nadefinuj, co od ní opravdu požaduješ:
.wag zůstane v opravené verzi, jak jsem ji udělal bez světel
.eng zatím není, bude podle podmínek
výkon - ano / ne ( to je jasné )
světla - ano / ne ( chceš, jinak bys tu neplakal )
kabina - ano / ne
sběrače - ano / ne
zvuky až podle upřesnění funkcí.
Podle požadavků se pak použije model cd_363039w.s nebo cd_363039.s .
Jak vidíš, všichni se můžeme strhat, abychom vyhověli tvým nadpožadavkům.

Jaké nadpožadavky. Já se s aktivitou trápím 4 měsíce a ve finále se to zasekne na chybném wag.
Tady je nutné aby se vyjádřili i ostatní aktivitáři, jaké požadavky mají na nečinné lokomotivy.
Takhle se opravdu nediskutuje. Někdo udělal eng a wag. Já jen dávám požadavky co je potřeba skutečně, dle praktických použití.
A odpovědi typu, "dej tam viaflexy" to není odpověď. Také Tvé pérování, že nemám co zapínat baterky a svítit si reflektorem.
Připadám si jak škodná, která chce dát ke zveřejnění zajímavou aktivitu. Jako by to byl odemne nějaký zlý úmysl. Teď mi milostivě nabízíš, abych neplakal, tak mi něco spíchneš. Je škoda, že se do diskuse nepřidal nějaký další aktivitář. Možná mám takové požadavky jen já, ale myslím, že ne. Hold přidat se do diskuze s rizikem, že zde dostane po papuli, aby neotravoval, to si málokdo riskne. :wink:

Snadno se přidám do diskuse,ale nemám žádnou aktivitu,ve které bych používal nečinou loko.To bude asi ten problém. :lol:

Zbyněk Šemora napsal:
Jaké nadpožadavky. Já se s aktivitou trápím 4 měsíce a ve finále se to zasekne na chybném wag.
Tady je nutné aby se vyjádřili i ostatní aktivitáři, jaké požadavky mají na nečinné lokomotivy.
Takhle se opravdu nediskutuje. Někdo udělal eng a wag. Já jen dávám požadavky co je potřeba skutečně, dle praktických použití.
A odpovědi typu, "dej tam viaflexy" to není odpověď. Také Tvé pérování, že nemám co zapínat baterky a svítit si reflektorem.
Připadám si jak škodná, která chce dát ke zveřejnění zajímavou aktivitu. Jako by to byl odemne nějaký zlý úmysl. Teď mi milostivě nabízíš, abych neplakal, tak mi něco spíchneš. Je škoda, že se do diskuse nepřidal nějaký další aktivitář. Možná mám takové požadavky jen já, ale myslím, že ne. Hold přidat se do diskuze s rizikem, že zde dostane po papuli, aby neotravoval, to si málokdo riskne.
Tak si trhni. :salut:
Já jsem podle požadavku autora nastavil cd_363039.eng, nečinná cd_363039w.wag nebyla v požadavku. Teprve po uveřejnění jsem zjistil, že v ní něco "nehraje" a udělal jsem opravu.
Kdyby nebyla vůbec žádná cd_363039w.xxx, neměl bys na co držkovat, protože bys ji nemohl zařadit jinak než činnou.
Výše jsem napsal nabídku varint, co si máš rozhodnout pro porouchanou.
Pokud tomu nerozumíš, tak si dej do aktivity jinou mašinu, která tvoje pořadavky splňuje ( pokud existuje ) a já se nebudu zabývat nastavováním alternativní varianty.
Aktivitu tvoříš 4 měsíce a mašina je venku jen pár dní, tak to i bez ní asi šlo.
Za nabídku pomoci opět sklízím držkovou !!!

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře