Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Jakých ? Třeba takových, že si svévolně pomocník zapne baterky, aby si posvítil. Pokud si pamatuji, tak pomocník nesměl nic, co neměl výslovně v povinnostech. Ani zapínat jakékoliv agregáty či spotřebiče. Nebo si snad mohl nastartovat mašinu při přepravě, aby si zatopil ? Takového jednoho jsme taky měli a vypálil všechny trakčáky při přepravě mašiny z Vrútek do Prahy, kde dělal doprovod a "zatopil si".Dráčik napsal:Jakých prehreškoch? Keď posunujem niekam do tmy, tiež si rozvietim reflektor, aj keď to neni podla predpisu. Neni to identický prípad, ale predpis nerieši všetko.
Komolíš mi moje pořád, alespoň jednou vidíš, jak je to na ho..o!Zbyněk Šemora napsal:Bob57 mi raději zkomolil jméno, aby ukázal, kdo tu má poslední slovo![]()
Bobe57, Jestli nevíš, kde je ONJ a jak se tam jezdilo, mám to zaznamenané na 8mm filmu a bylo to dle staničního řádu. Asi bych to měl dát do fóra, aby pochybovači uvěřili.
Měli jsme například noční pohotovost a bylo třeba z koleje bez drátů přestavit jednotku do haly. To byla práce pro jednoho strojvedoucího a mechanika. Fíra šel na traktor a mechanik na nečinnou jednotku. Tam se pozapínaly baterky, povolily kliky a mechanik zaujmul místo na od traktoru druhém čele. Jelo se například z myčky. Traktor to vytáhnul do Déčka za ranžírku a jakmile se rozsvítila bílá dával jsem baterkou fírovi návěsti a svítil si na cestu dálkovým reflektorem a hlídal cestu před sebou. Pokud bylo v jímkách trochu vzduchu, mohl jsem dávat i zvukové návěsti při vjezdu do haly, jinak jsem měl a ještě někde mám píšťalku.
A jestli žiješ v omylu, že mechanik neměl v popisu práce, aby odemkl mašinu, zapnul baterky, odstranil klíny a povolil kliky, tak to je potom těžké se o práci na dráze s Tebou bavit. Samozřejmě vše za určitých podmínek dle místních poměrů. Zkoušky seznání a zodpovědnost měl každý.
Jenže ty jaksi v MSTS nemáme, tak proč by tam nesvítila světla? Pořád je to logičtější, než aby tam nebylo vůbec nic. Tohle už jsem kdysi dávno řešil s Ppoolllem každá chystaná mašina měla taky verzi mimo službu (bez fíry), porouchaná (chcíplá s fírou). U nich svítily koncovky vždy. O verzích dle D1 do roku 1997 nemluvě. Nákladní vozy dostaly koncovky jako freightanim, atd. Dnes všichni chtějí na jeden eng naroubovat úplně všechno a hlavně každý chce prosadit jen tu svou jedinou správnou variantu. A když prosazená není, je cokoliv jiného hned označeno za "unreal".bob57_cz napsal:I mašiny do a z dílen se vozily osazené koncovkami viaflex a žádné svícení se nekonalo. V msts jako v reálu !
Hrušky a jabka ?Jacek napsal:Jenže ty jaksi v MSTS nemáme, tak proč by tam nesvítila světla?
Zbyňku a cd_koncovky, by se Ti nehodily? Ty jsou v MSTS taky docela dlouho.Zbyněk Šemora napsal:A když vzadu budou červené, jedině dobře, viaflexy nemáme.
Ty už si děláš srandu, mě jde jen o to, abych rozsvítil dálkový reflektor a viděl na cestu. Nic víc. Odstavuji neschopnou lokomotivu od rychlíku a je na ní fíra. CD koncovky opravdu dálkově svítit neumí. Také nevím, jak by jsi je zařadil do vlakuMartens napsal:Zbyňku a cd_koncovky, by se Ti nehodily? Ty jsou v MSTS taky docela dlouho.Zbyněk Šemora napsal:A když vzadu budou červené, jedině dobře, viaflexy nemáme.
Koukám, že jsi vstal ráno koncovkama napředZbyněk Šemora napsal:Ty už si děláš srandu, mě jde jen o to, abych rozsvítil dálkový reflektor a viděl na cestu. Nic víc. Odstavuji neschopnou lokomotivu od rychlíku a je na ní fíra. CD koncovky opravdu dálkově svítit neumí. Také nevím, jak by jsi je zařadil do vlakuMartens napsal:Zbyňku a cd_koncovky, by se Ti nehodily? Ty jsou v MSTS taky docela dlouho.Zbyněk Šemora napsal:A když vzadu budou červené, jedině dobře, viaflexy nemáme.![]()
Pokud dálkově svítit nejde, tak jen upravit světla tak, aby po stisku klávesy H MSTS nezamrzal. Poziční světla tam svítí.
Víš ty spolu s bobem57_cz o co vůbec Zbyňkovi jde? Jeli jste tu aktivitu jak testeři? Pokud ne tak nechte těch vtipů, protože nevíte o co jde. Zkusím vám to popsat: V aktivitě najedete na vlak s neschopnou lokomotivou v čele a tento vlak odtáhnete jinam a tam máte za úkol tuhle neschopnou mašinu odpojit a vrazit někam do šturcu. Problém je v tom, že se to celé odehrává asi ve 3 hodiny ráno a kolem je, jak známo, tma jak v prdeli!. Pokud je to v reálu, tak tam je to přece jenom nasvětlené a kromě toho je vepředu na stupačce posunovač. Tady se to Zbyněk snaží hráčovi ulehčit tím, že alespoň trochu uvidí kam jede. Takže i kdyby se nechaly použít ony koncovky, tak musí být v consistu zařazené jako wag od samého začátku, ale to by snad tolik nevadilo. Horší je že by musely mít nadefinovaný alespoň nějaký světelný kužel a to je stejný problém jako s onou neschopnou lokomotivou. Pokud se tady někdo ohání reálem, tak by měl v MSTS zajistit taky řádné osvětlení nádraží a posunovače přesně podle předpisů a basta.Martens napsal:Koukám, že jsi vstal ráno koncovkama napřed
No nic, myslel jsem, že opravdu nevíš, že koncovky jsou jako wagy v trainsetu....promiň, že jsem se snažil, příště se polepším.....
Miran napsal:Víš ty spolu s bobem57_cz o co vůbec Zbyňkovi jde? Jeli jste tu aktivitu jak testeři? Pokud ne tak nechte těch vtipů, protože nevíte o co jde. Zkusím vám to popsat: V aktivitě najedete na vlak s neschopnou lokomotivou v čele a tento vlak odtáhnete jinam a tam máte za úkol tuhle neschopnou mašinu odpojit a vrazit někam do šturcu. Problém je v tom, že se to celé odehrává asi ve 3 hodiny ráno a kolem je, jak známo, tma jak v prdeli!. Pokud je to v reálu, tak tam je to přece jenom nasvětlené a kromě toho je vepředu na stupačce posunovač. Tady se to Zbyněk snaží hráčovi ulehčit tím, že alespoň trochu uvidí kam jede. Takže i kdyby se nechaly použít ony koncovky, tak musí být v consistu zařazené jako wag od samého začátku, ale to by snad tolik nevadilo. Horší je že by musely mít nadefinovaný alespoň nějaký světelný kužel a to je stejný problém jako s onou neschopnou lokomotivou. Pokud se tady někdo ohání reálem, tak by měl v MSTS zajistit taky řádné osvětlení nádraží a posunovače přesně podle předpisů a basta.Martens napsal:Koukám, že jsi vstal ráno koncovkama napřed
No nic, myslel jsem, že opravdu nevíš, že koncovky jsou jako wagy v trainsetu....promiň, že jsem se snažil, příště se polepším.....
Zbyňku, možná je to blbost, ale nemůže být problém třeba i v tom, že by wag neuměl rozsvítit kužel a tady to padalo? Když svítí pozičky, tak to dává světelný kužel?Zbyněk Šemora napsal:Ještě jednu srandu řeknu. Omylem jsem vložil koncovky (nebo servis?) doprostřed nákladního vlaku. Jedu z Nymburka do Hory a vlak se mi začal natahovat. Stále víc a víc. Dopadlo to tak, že začátek vlaku s lokomtivou byl na vjezdu do Hory a konec teprve vyjížděl z Kolína. Také MSTS po stisku klávesy 2 a 3 se mohl zbláznit, když načítal. Také byl pěkný pohled na samostatně jedoucí vozy zadní části vlaku.![]()
![]()
![]()
![]()
Takže tudy cesta opravdu nevede.
Ale ten 363039.wag svítí. Jen po pokusu o zapnutí dálkového reflektoru MSTS zamrzne. Takže ikdyby svítit nešlo, koncovky přece nepotřebujeme. Podívejte se na screen. Proto jsem jej sem dával.
Ptám se proto, že by se měly updatovat všechny nečinné wagy.
Promiň, ale ten nápad s koncovkami mi od člověka znalého problematiky přišel jako vtip, protože to nic neřeší. Takže přijmi moji omluvu.....Martens napsal:Mirane, blbý je to, že jsem to celou dobu myslel smrtelně vážně a vtipy z toho začal dělat Zbyněk. Ukaž mi pane moderátore jediný náznak toho, kde si dělám ze Zbyňka v posledních příspěvcích srandu, než někoho začneš napadat !!!!!!!!!
Miran napsal:Promiň, ale ten nápad s koncovkami mi od člověka znalého problematiky přišel jako vtip, protože to nic neřeší. Takže přijmi moji omluvu.....Martens napsal:Mirane, blbý je to, že jsem to celou dobu myslel smrtelně vážně a vtipy z toho začal dělat Zbyněk. Ukaž mi pane moderátore jediný náznak toho, kde si dělám ze Zbyňka v posledních příspěvcích srandu, než někoho začneš napadat !!!!!!!!!
Zbyňku, už jsem ti jasně napsal, že jsi použil .wag a ještě vadný. Opravený je dávno součástí archivu.Zbyněk Šemora napsal:Bobe57, úplně jsi se odklonil od tématu. Já potřeboval do aktivity nečinnou lokomotivu s fírou a ten mi má svítit dopředu při sunutí. Wag takový jaký je, je v Trainsetu k ničemu. Hodí se jen do aktivit, kde se nešibuje, ale jezdí jen z A do B. Pokud to nadefinovat neumíš, tak raději neodpovídej.
Tak si trhni. :salut:Zbyněk Šemora napsal:Jaké nadpožadavky. Já se s aktivitou trápím 4 měsíce a ve finále se to zasekne na chybném wag.
Tady je nutné aby se vyjádřili i ostatní aktivitáři, jaké požadavky mají na nečinné lokomotivy.
Takhle se opravdu nediskutuje. Někdo udělal eng a wag. Já jen dávám požadavky co je potřeba skutečně, dle praktických použití.
A odpovědi typu, "dej tam viaflexy" to není odpověď. Také Tvé pérování, že nemám co zapínat baterky a svítit si reflektorem.
Připadám si jak škodná, která chce dát ke zveřejnění zajímavou aktivitu. Jako by to byl odemne nějaký zlý úmysl. Teď mi milostivě nabízíš, abych neplakal, tak mi něco spíchneš. Je škoda, že se do diskuse nepřidal nějaký další aktivitář. Možná mám takové požadavky jen já, ale myslím, že ne. Hold přidat se do diskuze s rizikem, že zde dostane po papuli, aby neotravoval, to si málokdo riskne.