TRAINSET BP, připomínky, návrhy - archív #1

Vyhovuje mi Trainset BP ?

• Ano, vše mi funguje bez problémů

Hlasů: 23 57.5%
  • Souhlasím a jsem ochoten spolupracovat na dalším zdokonalení

Hlasů: 14 35.0%
  • Je mi lhostejný, vše si přeznačuji dle svého systému

Hlasů: 3 7.5%
  • Nevyhovuje, mám připravenu ke zveřejnění svou práci

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    40
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Muzeum

T napsal:
Nevím sice kde Zbyněk přišel na to,že můj trainset je muzeum,když ho více jak rok neviděl.Možná tak usuzuje podle jednoho zaslaného archívu,kde nebyla u cd_240 aplikována EDB.Uznávám tam se stala chyba.Již je opravena.
T, tak by mne zajímalo, co vše se upravovalo v souvislosti s EDB.......protože souhlas jsem dal jenom ke zveřejnění a nikoliv k modifikaci.......ta kabina je laděna na eng, který má u sebe PPoollll a pochybuji, že by dovolil uvolnit nehotový eng.....

Re: Trainset

T napsal:
Martensi

reakce na můj poslední příspěvek je od Vás neadekvátní k danému tématu.Psal jsem tu o trainsetu.Nabídka pomoci se týkala přejmenování názvů v con a act,které se týkají použitého vozového parku.
Pokud si dnes stáhnu jakoukoliv aktivitu musím všechny parametry týkající se trainsetu v con a act stejně díky tomu bordelu co v trainsetu na scéně msts je přejmenovat,abych si vůbec zajezdil.

A k Vašim pochybnostem.Pro mne není problém udržovat con a act i při update v pasážích,které s týkají trainsetu v aktuálním stavu dle jednotného trainsetu.

T.
Neadekvátní by byla, pokud by jste se staral jenom o trainset. Tohle však bohužel není pravda a tudíž i můj příspěvek je adekvátní (viz vaše citace). Protože pak předpokládám, že s požadavky na přepočet aktivit v případě, kdy další update trati zneschopní aktivitu, už nadále budete provádět jenom vy......tím líp.......alepoň vím, na koho se budeme obracet........

Protože v případě vaší pomoci už tady máme 2 verze veřejně šířených act a con souborů ( k ativitám)......vaši a autorovu...... která je ta pravá a originální?

cd_240

Martensi přeskakujeme z tématu na jiné,ale budiž.

Na engu v archívu cd_240 nebylo modifikováno nic.Všechny 240 které chtěl Zbyněk jsou vybaveny engy bez EDB,protože žádný nový eng s EDB nemám k dispozici.Tedy mám ten co je distribuovaný na Vašich stránkách,ale ten je zpracován pro nastavení 80 cm v defaultu pokud se nemýlím.

Ad con a act.

Nepsal jsem o tom,že budu aktivity při update přepočítávat.Psal jsem o tom,že není problém přepsat uvnitř con a act dle jednotného trainsetu.Pouze pro jedince,kteří budou chtít aplikovat zveřejněný trainset a nebudou si vědět rady.Samozřejmě vycházím z předpokladu,že by autor aktivity používal jinak značené vozy a složky.

T.

Pokud je mi známo, tak asi před několika měsíci mi T napsal, že s činností pro MSTS končí....
Já nic nepodnikal, jen Trainset doplňoval v systému ala slezina. Hodně vozů bylo převzato od Ppoolllla ať v originále nebo s menšími úpravami, ale v každém případě se v conbuilderu vše řadí dle určitého systému (vyladěné vozy ....je tam slovo "vuz" za správou).
Pak mi poslal nějaké věci T a ten samý vůz, úprava Ppoollll, name je ale trochu jinak, pak se vozidlo zařadí v Conbuilderu úplně na jiný konec, zvuky byly zpět do kořenového adresáře Sound. Původně chyběly i gif obrázky, které později T doplnil. 240 měl eng muzeum, poslal jsem mu nový, ale za pár dní opět změna, Martens dodal novější eng lépe vyladěn. Tato verze je zatím na rozesílaných DVD, protože ještě nebyl čas sladit opět novější materiály od Martense po slezině, tak na webu ještě nic neupdatuji. Je nutné ještě odebrat EDB u 230 a většině 240zssk a dále přepínání den noc (a to včetně 451) a ve finále jsme zjistili, že nesedí rozměry nárazník na nárazník.
Jen kvůli tomuto mluvím, že není možné něco jen nakopírovat na web, ale je třeba komunikovat s ostatními, jestli někde už nemám náhodou muzeum.
Pokud někde mám muzeum já, dejte vědět, rád opravím.
Jinak asi bude nejlepší řešení u nových modelů originál instalačka, (Bobina, Žabotlama,...) a přes to nejede vlak. Jiný tvar pro šíření neexistuje a jen tak bude zaručeno, že si uživatel nekopíruje muzeum a všichni to budou mít stejně. Update si ohlídá autor, verzi není problém dopsat do instalátoru.

T napsal:
... vycházím z předpokladu,že by autor aktivity používal jinak značené vozy a složky...
Najvyšší čas, aby všetci, od autorov aktivít cez rôznych úpravcov až po radových užívateľov konečne začali dodržiavať autorské práva a nesiahali na značenie vozidiel. Toto treba prenechať na autorov vozidiel, ktorí by sa mali držať určitých doporučení, aby boli vozidlá použiteľné. To ale neznamená, že musia mať svoje vozdlá v dvoch, troch štyroch tvaroch názvov podla svojvôle rôznych tvorcov a úpravcov trainsetu. Adresáru/zložke, textúre, modelu, eng a wag súboru ja lautr jedno, ako sa volá, jedinou podmienkou je aby bolo zretelné, čo obsahuje a len nech nekoliduje s ostatnými položkami trainsetu. Podstatné je, čo je uvedené v položke "Name" v eng-u/wag-u a to sa zobrazuje pri práci s consistsami v editoroch a simulátore.
Ale buzerovať s tým, že ak to neni tak a onak, že to nemá podtržníky alebo bodky alebo číselká, to nemá žiadne opodstatnenie. Všetci mimo autora modelu ste len užívatelia modelu a teda sa riadite tým, čo je uvedené v polože name v eng-u alebo wag-u. A keď je v eng-u alebo wag-u v položke "Name" napísané napríklad CSD 475.101, inteligentnému človeku je jasné, že je to parná lokomotíva a nie parný valec alebo tank ... Eng alebo Wag jasne určuje, či je to elektrická, dieselová alebo parná lokomotíva alebo či je to osobný či nákladný vagón - mimo sú jediné dve veci - služobný/poštový vagón, ale tu to odlíšime podla označenia ( A, B, C osobné vagóny, D a F služobné a poštové alebo prípadne ich kombinácie ) no a tendre pre parné lokomotívy sa dajú tiež rozumne oddeliť od nákladných vagónov - stačí jednoducho tender CSD 935.101 ...

Konečne raz a prevždy sa naučte, že to, čo je obsahom inštalačného balíku vozidla ( trate, objektu a pod. ) je nedotknuteľné a meniť to má právo jedine autor - platí to pre každého bez výnimky, či už sú to skinári, tvorcovia aktivít alebo radoví užívatelia !

Trainset

Zbyněk Šemora

Ohledně engu pro 240 jsem po Tvém zjištění kontaktoval Martense jestli by mi nemohl poskytnout nejnovější variantu pro 30 cm v defaultu.Byl jsem odkázán na to ,abych kontaktoval Ppooollla,ale jak sleduji dle toho co píšeš Martens pár dní na to poslal nový updatovaný eng pro 240???

Tomu nerozumím.O několik řádků výše je u Martensovi odpovědi uvedeno a pokud to dobře chápu,že ještě není vlastně eng s EDB hotový a že by ho Ppooolll nedal k downloadu,takže kde se tak najednou vzal???

Nemám zájem o hádku o to co kdo má tak nebo nemá.Každopádně je nutné,aby vozidla ke stažení a je jedno kde budou k downloadu měla ty nejaktuálnější data.Souhlasím s tím,že bez spolupráce to nejde.

Mimochodem to co jsem si už na web nakopíroval je vše již dle toho nejnovějšího.Takže nejde o bezhlavé kopírování nějakého muzea.

T.

Re: Trainset

T napsal:
Zbyněk Šemora
Tomu nerozumím.O několik řádků výše je u Martensovi odpovědi uvedeno a pokud to dobře chápu,že ještě není vlastně eng s EDB hotový a že by ho Ppooolll nedal k downloadu,takže kde se tak najednou vzal???
T.
Zbyněk má ten eng ještě z doby, kdy jsem upravil cab na 240, což už je minimálně rok........na slezině Zbyněk ode mne dostal jenom variantu stejného cabu bez EDB.......s odkazem na to, že eng není ještě ve finální podobě.....

T: jenomže jsme v rubrice BP a za kompatibilní trainset, který uživatelé na DVD vyžadují, zodpovídám. Bez diskusí nemohu cokoli měnit, takže nemůžeš Karlovi jen tak tvrdit, že kopíruješ jednotný Trainset. Píšeš výše, že o svém značení se s nikým se nemíníš dohadovat, mě jsi napsal, do emailu před několika měsíci, že s tvorbou do MSTS končíš, tak nechápu, co stále řešíš.
Já jsem dříve vyjádřil, pokud někdo příjde s novou koncepcí, kterou všem předloží k nahlédnutí, každou složku obhájí předevšemi, nevidím problém.
Trainset T byl favoritem, ale jaksi jej nikdo, jako celek neviděl, čekal jsem jeho představení alespoň na slezině, kde by se nezávisle analyzoval. Stačilo někomu poslat DVD, ale u tak zásadní věci je nutná i osobní přítomnost. Jinak tu diskutujeme o ničem.
Rád se břemene zvaný Trainset zbavím. (jedná se o postaru značené vozy a některé lokomotivy, nové věci už jsou OK)

Chtěl jsem se zeptat jako řadový uživatel, co je to ta zkratka EDB ? viz věta " ode mne dostal jenom variantu stejného cabu bez EDB"

2 Zbyněk Šemora> já zase nechtěl rejpat¨, ale asi rejpal 8) .....já si hrozně moc vážím úsilí a času, které vynakládáte pro MSTS, ale přijde mi, že před velikostí vaší tratě už ostatní nevidí ty ostatní, což mi přijde škoda....nebýt vaší tratě , tak už se MSTS nijak nezabývám a přešel bych to jako další vlnovou hru....ovšem tím se pro mě MSTS nestala právě díky vaší trati za což jsem vám moc vděčný. Každopádně denně mi píše hodně nových lidí na ICQ, kteří znají vaši trať spojenou s trainsetem BP a mnoho si jich myslí, že se smí trainset BP používat jen pro tuto trať a Mike se vyjádřil podobně, tak jsem to chtěl veřejně napsat, tak že trainset BP není jenom pro trať BP pod kterou to chtějí a vidí dost lidí zaštítěné....
Ňo snad jsem to alepoň trochu obhájil.....zdar práci a nezlobte se na mě :wink:

Naposled editoval moderátor:
Hlopi ... jak sa tu okamzite neprestanete vadit, postupne ponasierate autorov, ti si vyrobia vlastny system znacenia a zakazu jeho modifikaciu ... a mozete zjednocovat babkin gulomet ...

JOHNZ napsal:
... postupne ponasierate autorov ... zakazu jeho modifikaciu ...
Už sa stalo ... pozri si licenčné ujednania Mirana, Tomiho, Pikka a mňa ... a je to ak dobre rátam +/- prinajmenšom polovica aktívnych modelárov.

Hawk napsal:
2 Zbyněk Šemora> já zase nechtěl rejpat¨, ale asi rejpal 8) .....já si hrozně moc vážím úsilí a času, které vynakládáte pro MSTS, ale přijde mi, že před velikostí vaší tratě už ostatní nevidí ty ostatní, což mi přijde škoda....nebýt vaší tratě , tak už se MSTS nijak nezabývám a přešel bych to jako další vlnovou hru....ovšem tím se pro mě MSTS nestala právě díky vaší trati za což jsem vám moc vděčný. Každopádně denně mi píše hodně nových lidí na ICQ, kteří znají vaši trať spojenou s trainsetem BP a mnoho si jich myslí, že se smí trainset BP používat jen pro tuto trať a Mike se vyjádřil podobně, tak jsem to chtěl veřejně napsat, tak že trainset BP není jenom pro trať BP pod kterou to chtějí a vidí dost lidí zaštítěné....
Ňo snad jsem to alepoň trochu obhájil.....zdar práci a nezlobte se na mě :wink:
OK nezlobím se, jen jsem měl stále pocit, že proti mé trati něco máš.
Chyba byla, že jsi nebyl na slezině. Tam jsme vše mohli prodiskutovat a byl by klid. S Ppoollllem jsme v diskusích také někdy jako dva kohouti, ale u pivka úplně v pohodě. Ústně se komunikuje lépe a nevzniká tolik nedorozumění.
Trainset BP není jen můj nápad. Začal to T, něco Pikku, já to pak opravoval a rozděloval do commonů a po slezině je vše doplňované už dle dohod. Starší modely, tam jsou ještě nějaké odchylky, ale nové modely, to už jede dle systému (až na drobné vyjímky) .
Tohle značení nevyžaduji kvůli nějaké ješitnosti, ale aby aktivity byly kompatibilní a mě nechodily emaily, že něco někomu nefunguje.
Problém je, že uživatelů jsou tisíce a něco od základu měnit ve značení může být velký problém. Vyřešily by to například nové, dokonalejší modely vozů a ty samé staré s chaotickým značením by se vyřazovaly.

Naposled editoval moderátor:
Trainset

Panove, doufam, ze se neurazite, ale kdyz tady tu diskusi sleduju tak se mi vybavuje Cimrmanovsky Lijavec a veta hostinske "tak si tu do deseti jeste blbnete, ale v deset se zhasne a bude se spat" :-)

No lenze je tam aj taky detail ze Miran (ktoremu engy ostatne robil Ppoollll) aj tomi to maju v "dohodnutom" tvare, na ktory som bol ukecany na slezine aj ja a snad aj Ppoollll. Takze ostavas len ty a Pikku ... no co ... aspon ze ja osobne vozne z 30-60 rokov az tak moc nemusim ... a ani tie pary ...

JOHNZ napsal:
No lenze je tam aj taky detail ze Miran (ktoremu engy ostatne robil Ppoollll) aj tomi to maju v "dohodnutom" tvare, na ktory som bol ukecany na slezine aj ja a snad aj Ppoollll. Takze ostavas len ty a Pikku ... no co ... aspon ze ja osobne vozne z 30-60 rokov az tak moc nemusim ... a ani tie pary ...
Nehovoril som o názvosloví, ale do rýpaní do modelov ... názvoslovie neodporuje funkčnosti ...

Takže ještě jednou.
Eng na 240 jsem neuvolňoval vzhledem k těmto dvěma bodům:
- nebyla dopracována kabina s Mirelem ve spolupráci s Martensem
- neměl jsem jasno jak bude vypadat mé finální rozhodnutí ohledně názvosloví souborů

V tomto okamžiku mám jasno v těchto bodech:
- počet eng souborů v jednom adresáři není zásadním omezením. Cvičně jsem já i Bob vyzkoušeli přes 200 eng v jednom adresáři. Podotýkám že šlo pouze o jednu lokomotivní řadu. Jediný problém byl v AE - nezvládl consist čítající vlak o všech variantách použitých loko - půlku obrázku ořízl. Tomu se ale nelze divit. Souprava o cca 230 kusech je přeci jen nad původní záměry autorů. V samotném MSTS se tato souprava chovala také vcelku korektně - krom rychlosti zobrazení a pár jiných drobností.
- postupně jsem narazil na jiné problémové věci ale nikdy jsem je nedokázal definivat zcela přesně. Na jedné instalaci problém byl a na jiné instalaci s tím samým vozovým parkem nebyl. Díky tomu částečně tuším čemu se mám vyhnout. Jako příklad mohu uvést 451. Ve čtvrtek jsem poslal Bobovi57 k závěrečné kontrole na překlepy soubory s chováním. Výsledkem bylo to že se mu sesypal MSTS. A tak v pátek bádal dlouho do noci čím to. Něco vybádal a to jsme zapracovali na slezině. Jenže jsme pak jen tak ze zvědavosti zkusily i ty původní soubory a MSTS fungoval bez nejmenšího problému. Takže opět jen nepotvrzené dohady.
- lokomotivy mám nyní v plánu zveřejnit ve tvaru názvů souborů tak jak to prosazuje Zbyněk. Vzhledem k tomu, co zde hlásá do světa T jsem se s T domluvil (alespoň mi to vyplynulo z naší vzájemné mejlové komunikace i když dost děravé) na tom že mi pošle celý jeho výtvor. Z mé strany byl jediný důvod proč jsem to chtěl vidět. Věřím tomu že má určitý systém v názvech. Čemu ale nevěřím už dlouho je to že by bral ohled na druhé lidi a na to co již mají dlouhodobě k dispozici. Podle toho co psal na jiném místě ve fóru bude v tomhle okamžiku on autorem již třetího pojmenování vozů Uacs (a ne jen těchto). (Druhé má na svědomí Zbyněk) Takže jsem chtěl akorát vidět jak má ten svůj systém názvosloví aplikovaný abych neuvolnil nově něco co vzápětí potom bude zveřejněno a opět jinak pojmenováno. Místo toho se zde dozvídám že se Zbyňkem jsme něco jako cenzoři. Nádherná ukázka spolupráce.

S přenosovou i obsahovou kapacitou serveru si já osobně starosti dělat nemusím. Obojí je dostatečné. Takže tímto odmítám jakékoliv argumenty na toto téma. Co ale uznávám je ta věc, že stejný obsah dostupný na více místech není na škodu. Je tady ale jedno velké ALE. Nevím o tom že by ten obsah byl opravdu stejný a vzhledem k tomu jak někteří jedinci reagují pochybuji o tom že k tomu vůbec někdy dojde. Proto ta má rozpačitá reakce na slezině když byla řeč o zrcadlení.

Ppoollll napsal

S přenosovou i obsahovou kapacitou serveru si já osobně starosti dělat nemusím. Obojí je dostatečné. Takže tímto odmítám jakékoliv argumenty na toto téma. Co ale uznávám je ta věc, že stejný obsah dostupný na více místech není na škodu. Je tady ale jedno velké ALE. Nevím o tom že by ten obsah byl opravdu stejný a vzhledem k tomu jak někteří jedinci reagují pochybuji o tom že k tomu vůbec někdy dojde. Proto ta má rozpačitá reakce na slezině když byla řeč o zrcadlení.

Pavle já taky nemám problém s kapacitou a rychlostí, jde opravdu o to, že neškodí mít zrcadlovou zálohu. Jsou to jen zamotané dráty, co to poskytují. Pokud se týká sjednocení Trainsetu, je to má vize a jen doufám, že splnitelná. Sakra, že bych se mýlil ?!?
Karel

Stáhnul jsem si novou složku zssk_240 s úctyhodným počtem lokomotiv pro nově tvořenou aktivitu,ale u všech modelů AE vyhazuje hlášku "This service is missing a max.acceleration or a max. velocity value"
Daly by se ty engy nějakým způsobem opravit,nebo alespoň zatím napsat jak,abych si to opravil sám?Díky

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře