TRAINSET BP, připomínky, návrhy - archív #1

Vyhovuje mi Trainset BP ?

• Ano, vše mi funguje bez problémů

Hlasů: 23 57.5%
  • Souhlasím a jsem ochoten spolupracovat na dalším zdokonalení

Hlasů: 14 35.0%
  • Je mi lhostejný, vše si přeznačuji dle svého systému

Hlasů: 3 7.5%
  • Nevyhovuje, mám připravenu ke zveřejnění svou práci

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    40
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Mirec napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
... A nestačil jsem se divit, že nikomu doposud nevadilo, že všechny 363 byly nastaveny na rychlost 140km/h (opraveno na 120) a 371 na 140(opraveno na 160), atd. ...

Na ten istý problém som narazil aj pri 1116 a 1014.Práve 1116 je použitá v mojej najnovšej aktivite a pozeral som že má vmax nastavenú "len" na 160 pritom vmax má 230 km/h ... Takmer to isté 1014 - 120, ale v reále (aj na tachometry) má vmax 140 km/h.Tak som aspoň upravil tú 1116, ale ako teraz čítam asi nebudem musieť s aktivitou vydať aj upravení eng súbor ...

A to nielen taurusy, to isté majú aj esá 363, ktoré majú nastavenú vmax=140km/h

Vozidla, která se objeví znovu, tam jsou jen drobné úpravy. Po této stránce to má lépe uspořádáno Ppoollll, kdy se dá stahovat pouze update chování, ale já na to nemám čas, tak vozidla kopíruji komplet. Někde by stačilo pouze chování, ale jinde je nutný celý model.

Robo napsal:
A to nielen taurusy, to isté majú aj esá 363, ktoré majú nastavenú vmax=140km/h

Ale ja som v poslednej dobe pracoval práve s Taurusom a preto som si preklep všimol práve tam.Esá som v poslednej dobe nepoužíval, preto som si to nevšimol.Ale prišiel som ešte na zaujímavú vec - potreboval som pripojiť loko k voznu a nešlo to.Potom som si pozrel wag a eng súbory a definíciu spriahadiel.Obidva boli síce Chain, ale jeden s malým "ch" a druhý s veľkým "ch".Keď som obidva hodil na veľké už to išlo ...

Mirec napsal:
Ale prišiel som ešte na zaujímavú vec - potreboval som pripojiť loko k voznu a nešlo to.Potom som si pozrel wag a eng súbory a definíciu spriahadiel.Obidva boli síce Chain, ale jeden s malým "ch" a druhý s veľkým "ch".Keď som obidva hodil na veľké už to išlo ...
Nehledal bych problém ve velkém/malém písmenku. Otázkou je, jakou jsi měl rychlost při najíždění? Protože pokud není v default.wag změněna hodnota # min coupling velocity z 0.2 na 0.01 nedochází při rychlosti těsně pod 1 km/hod ke spojení, nýbrž k prolnutí modelů až na hranici ESD_Boxů. Na toto jsem již Zbyňka upozornil a upravený default.wag mu poslal.

Bob napsal:
Mirec napsal:
Ale prišiel som ešte na zaujímavú vec - potreboval som pripojiť loko k voznu a nešlo to.Potom som si pozrel wag a eng súbory a definíciu spriahadiel.Obidva boli síce Chain, ale jeden s malým "ch" a druhý s veľkým "ch".Keď som obidva hodil na veľké už to išlo ...
Nehledal bych problém ve velkém/malém písmenku. Otázkou je, jakou jsi měl rychlost při najíždění? Protože pokud není v default.wag změněna hodnota # min coupling velocity z 0.2 na 0.01 nedochází při rychlosti těsně pod 1 km/hod ke spojení, nýbrž k prolnutí modelů až na hranici ESD_Boxů. Na toto jsem již Zbyňka upozornil a upravený default.wag mu poslal.

Kým som si to neprepísal nešlo to ani za boha.Možno bola chyba aj u mňa.Po prepísaní som išiel max. 4 km/h (pri väčšej rýchlosti nasledovalo vykoľajenie) a šlape to ...

Mirec napsal:
Kým som si to neprepísal nešlo to ani za boha.Možno bola chyba aj u mňa.Po prepísaní som išiel max. 4 km/h (pri väčšej rýchlosti nasledovalo vykoľajenie) a šlape to ...
Tak to vážně nevím, schválně jsem tutéž situaci navodil, na loko velká písmena, na voze malá a šlo to. Opačně taktéž.

Výše popisovaná úprava default.wag má právě za následek, že se vozy bezpečně připojí i při velmi nepatrné rychlosti (tak jako jsme se Sergeji najížděli tzv "na krabičku sirek" aby vydržela) :wink:

Jene mi dnes poslal čmeláka okd_770534, tak jsem vše přeznačil dle norem, ale při výpočtu spřáhel mi asi díky přidaným nárazníkům model nesedí, nárazníky nejsou na sobě. Podařilo se mi to srovnat jen když jsem r0 zmenšil z 30 na 20cm, což je mimo jednotné nastavení. Nedá se tohle změnit jiným parametrem?

JOHNZ napsal:
No skus vypocitavat rozmery z toho modelu co su na nom narazniky ... pomoze ...
Díky Johnz, díky J Ungerman, už je to nastaveno a nárazníky sedí jak facka.
Ale víte co je sranda? okd_770.rar odjakživa na webu existuje, stačilo zkusit doplnit vzoreček. Ale jaksi bohužel ještě s nevyladěnými nárazníky. To jsem bordelář, vůbec jsem o tom modelu nevěděl.
Takže stahujte verzi s vyladěnými nárazníky a značením dle dohod.
Nemáte někdo readme?
Kdyby měl někdo připomínky k nastavení chování, dejte vědět, opravím a pak updatuji i všechny ostatní čmeláky i 6tikola, kde bude podobný problém.
Zbytek mnou "vyladěných" vozidel dám k downloadu, až bude čas.
Jinak jsem testoval loko s 15 falls OKD (také vyladěné nárazníky) a měl jsem problém zastavit. Když tak to někdo testněte a dejte vědět. U fallss jsem jen srovnal tlaky, ale s účinkem brzdy nehýbal. Značení zůstává, nechci si více komplikovat život.
ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/okd_770.rar
ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/okd_Fals.rar

Naposled editoval moderátor:
Marian už výpadek odstranil, takže vše je už OK a také tam kopíruji další vyladěné vozy a lokomotivy.
Ale není nad zrcadlové servery, Karle díky.
PS u starých 6tikol jsem oddělil okd_181, použit byl jen u jedné aktivity ve dvou consists.
Většina zůstane zachována, jen to co křičí a není moc používané, tam bude změna.
PS. Může mi někdo znalý vysvětlit proč cd_181 nejdou s soubory zkomprimovat, ale u zssk_183 to lze. Jedná se o stejný původní ruský model. (přepsal jsem ace soubory dle řady

Však Tvůj skin byl jedinný dobře na 120. Ale pokud jsi v MSTS dal mašinám plný knedlík, tak se vždy rozjedou asi o 10km/h více, než je nastaveno. 363 na 130, 362 na 150 , 350 na 170, takže tam těch 10% přibližně máš.

Tak se mi od minulého týdne podařilo aktualizovat asi 96 složek Trainsetu BP, což jsou nejpoužívanější lokomotivy a vozy. Nárazníky jsem testoval u ultradlouhých vlaků. Jinak opravdu nedoporučuji například do Bratislavy jezdit s nákladem o 50 vozech nebo rychlíkem o 20ti vozech. Dojel jsem do tunelu a MSTS padl. Ale průjezd cik cak nádražím výběhem jedna radost.
Téměř vše, asi 90% je už i na webu, zítra tam ještě natlačím zbytek. Odkazy udělám, až bude čas. Kdo se s tím má opisovat, to je horší než trest ve škole. "Napiš 100x, nebudu drzý" (nebo 100x odkaz na novinky MSTS)Vše jsem vkládal přes schránku a to včetně výpočtů , takže chyby by tam být neměly. Conbuilder také nemá připomínek.
Ale už by konečně spojování a rozpojování vozů mělo jít všem stejně.

Tak jsem se konečně zmohl na aktualizování odkazů na vyladěné vozy Trainsetu BP. Na mých stránkách vše najdete.
Pojem "vyladěno" znamená přepočítání spřáhel na 30cm a srovnání tlaků v potrubí dle Ppoolllla, u nákladních vozů zrušení koncových světel.
Vozy, které má vyladěny Ppoollll jsou převzaty komplet i s nastavením chování včetně zkopírování do ostatních variant skinů téhož modelu.
Kdyby nějaký odkaz chyběl nebo by byl dostupný jen po doplnění vzorečku, dejte vědět sem, doplním, opravím.

Na Mirecovej stránke (http://mireck.ic.cz) je uverejnený aktuálny zoznam vozidiel, ktoré sa nachádzajú v Trainsete BP. Tento zoznam je rozpísaný na konkrétne vozidlo - až jeho konkrétnu variantu (ps, ms, noc,...). Na Šemorovej stránke sú uvedené k downloadu vzorčeky. Ale tieto sú uvedené na celé knižnice. Pomocou nich stiahnete všetky vozidlá danej rady. Ktoré sú to sa dozviete až po ich stiahnutí.
Tento zoznam Vám má pomôcť pri hľadaní či sa konkrétne vozidlo/varianta vôbec v Trainsete BP nachádza.

Kebarko napsal:
Na Mirecovej stránke (http://mireck.ic.cz) je uverejnený aktuálny zoznam vozidiel, ktoré sa nachádzajú v Trainsete BP. Tento zoznam je rozpísaný na konkrétne vozidlo - až jeho konkrétnu variantu (ps, ms, noc,...). Na Šemorovej stránke sú uvedené k downloadu vzorčeky. Ale tieto sú uvedené na celé knižnice. Pomocou nich stiahnete všetky vozidlá danej rady. Ktoré sú to sa dozviete až po ich stiahnutí.
Tento zoznam Vám má pomôcť pri hľadaní či sa konkrétne vozidlo/varianta vôbec v Trainsete BP nachádza.

Teda dúfam že som na nič nezabudol ... Sťahoval som predovšetkým vozidlá označené ako "vyladěno".Ale už som mal na teste kopec aktivít a všade 0 chýb, takže by to malo byť všetko ...

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře