TRAINSET BP, připomínky, návrhy - archív #1

Vyhovuje mi Trainset BP ?

• Ano, vše mi funguje bez problémů

Hlasů: 23 57.5%
  • Souhlasím a jsem ochoten spolupracovat na dalším zdokonalení

Hlasů: 14 35.0%
  • Je mi lhostejný, vše si přeznačuji dle svého systému

Hlasů: 3 7.5%
  • Nevyhovuje, mám připravenu ke zveřejnění svou práci

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    40
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: TRAINSET BP, připomínky, návrhy

Edie napsal:
Šnek napsal:
ČD mašina to už není.
Jedině
Cargo_750330
Nejsem si jistej, ale není náhodou na Slovensku taky Cagro?? Jak bys to pak chtěl rozlišit?? CZ_CARGO_750330 a SK_CARGO_750330 či CARGO_750330_CZ A CARGO_750330_SK ???

A co třeba cdc_750330 a zsc_750330?

alcapone napsal:
Tam to bude něco s monitorama, co mají aktivované oproti jiným mašinam, které jedou, nebo to dělá cab na 180, kterou používají i bobiny.
Žádný cab na 18x zatím není a tyto používají bobinový.
Chybka není v monitorech, ale v součinnosti brzd - psáno již jinde.

train.msts napsal:
A co třeba cdc_750330 a zsc_750330?
Přesně tak. A zavést rovnou i složky, když máme např. oddělený do složek cd a zssk, tak oddělíme i cdc a zscs :wink:

skin je z roku cca 2007 někdy ze začátku - ČD. Jinak návrhy na značení jsou zajímavý. Asi by bylo dobré to místo cd_750330 označit cdc_750330. Dělat novou složku je hloupost. bylo by s tím spousta předělávání a u nákladních vozů by se tuto muselo změnit celé. Nejideálnější by bylo nechat tam to cd a jenom do name napsat to cargo, jako to mám u bardotek (ještě ne u všech). Domluvte normu já se už nějak zařídím.

My jsme na podobné téma měli diskuzi s Bobem, když ladil vozy ČD a upravoval značení do norem. Také bylo dilema jestli OKD . DNT nechat jako samostatné správy. Nakonec mi názorně ukázal, že vozy stále jsou ČD, ikdyž jsou OKD, DNT, atd. proto vše začal značit například CD_Fals_DNT.wag
Cargo by mohlo být nakonec podobně, protože se nebude jednat o nové lokomotivy, ale jen převedené z ČD do Cargo. Od ČD je Cargo koupilo nebo je má jen pronajaté? Já mám někde složky například OKD a pak se snadno zapomene naklonovat nějaká řada. Ono je vždy lepší než zbrkle začít nové značení, raději se předem poradit, aby se probrala pro a proti a pak jsme všichni šli jednotnou cestou a nezaděláváme si na nepořádek.

Tohle je tedy návrh můj.
xy_123456_cargo.eng (pokud by vycházel název moc dlouhý, tak by možna stačilo c nebo car) Takto by to bylo i přehlednější, protože se jedná o existující modely ČD i ŽSSK

Zbyněk Šemora napsal:
...Od ČD je Cargo koupilo nebo je má jen pronajaté? ...
Ani jedno, mašiny i vozy jsou majetkem firmy ČD CARGO a.s. a nemají s ČD a.s. už vůbec nic společného, prostě se to tak rozdělilo při dělení majetku. Já jsem proto, aby složka byla značená zvlášť, třeba již zmíněné cdc_XXX.

Osobně bych se taky přimlouval u souborů za označení dopravce před označením, než za ním, neboť především u mašin máme "příponu" zabranou pro různé verze jednoho konkrétního stroje. Jestli je nutné mít pro cdc i samostatné složky, nechám na ostatních. Ovšem především bych jako cdc_ označoval pouze ty stroje (modely, skiny), které budou jako "cargo" výrazně označeny i ve vnějším pohledu (nový lak, resp. nálepky s logem), resp. jestliže se jejich vzhled s příchodem carga (resp. po 1.1.2008) výrazně změnil a takto jsou vyobrazeny i v MSTS. Ostatní vozidla (ať už HV či nákladní vozy) vybavená dosud logy ČD - bez ohledu na jejich současného majitele nebo datum nafocení textur/tvorby skinu - bych nechal s původním označením cd_, neboť takové modely lze používat i jako vozidla ČD v aktivitách situovaných do GVD 2006/7 a starších (tedy nákladní vozy Eas s logy ČD na bočnici budou stále cd_eas, dokud někdo nevytvoří skin s logy ČDC atp.) Je zbytečné tyto modely nějak přeznačovat a taky se zabrání vzniku duplicit, kdy by např. jeden vůz (nebo mašina stejného inv.č.) byl ve 2 skinech jednou jako ČD a jednou už jako ČDC.

Omlouvám se ze OT, ale nebylo by to lepší to vyřešit třeba na slezině??

Edie napsal:
Jo super nápad, budeme čekat rok na slezinu než se to vyřeší.
Jenom by mě teda zajímalo, proč se tady tomu říká "diskuzní fórum"???

Naposled editoval moderátor:

Mám takovej dojem, že se chtěli pořádat sleziny 2. do roka....tak teď je perfektní důvod.

Však Ondra J to už vyřešil. Odůvodnění jsou napsaná, mě to připadá jasné a logické. Já jen nevěděl, jestli Cargo je pronájem od ČD nebo jsou vozy jejich majetkem.
Na to opravdu netřeba slezina. Stejně kolem problematiky značení by měli rozhodovat jen modeláři a ladičové. Ondra jako modelář to právě odůvodnil velmi dobře.

Naposled editoval moderátor:

Jestli mohu do tohoto promluvit, pak bych značil osobní doprava CD_ ; nákladní CDC_ pro složky a stejně pro .ace stejně tak eng/wag soubory +.s , .sd .To stejné pro Slovenskou osobní a nákladní dopravu ZSSK_ ; ZSCS_

Zbyněk Šemora napsal:
My jsme na podobné téma měli diskuzi s Bobem, když ladil vozy ČD a upravoval značení do norem. Také bylo dilema jestli OKD . DNT nechat jako samostatné správy. Nakonec mi názorně ukázal, že vozy stále jsou ČD, ikdyž jsou OKD, DNT, atd. proto vše začal značit například CD_Fals_DNT.wag
Cargo by mohlo být nakonec podobně, protože se nebude jednat o nové lokomotivy, ale jen převedené z ČD do Cargo. Od ČD je Cargo koupilo nebo je má jen pronajaté? Já mám někde složky například OKD a pak se snadno zapomene naklonovat nějaká řada. Ono je vždy lepší než zbrkle začít nové značení, raději se předem poradit, aby se probrala pro a proti a pak jsme všichni šli jednotnou cestou a nezaděláváme si na nepořádek.

Tohle je tedy návrh můj.
xy_123456_cargo.eng (pokud by vycházel název moc dlouhý, tak by možna stačilo c nebo car) Takto by to bylo i přehlednější, protože se jedná o existující modely ČD i ŽSSK

Takže k tomu značení v reálu. Jestli se nemýlím tak z hlediska mezinárodních norem není podstatné logo (ČD, Cargo, OKD, ...) na vozidlech ale jejich CELOČÍSELNÉ označení kde je na samém začátku i číslo státu (kde je vozidlo domovem) a nikoliv dopravce. Nebo se v tomto pletu?
Dále pokud se podívám na to jak značí Tax své modely - na konci označení má rok v kterém se to dané naskinování vyskytovalo. Takže pokud je na "jeden" model více skinů z různých časových období tak lze poznat ze kdy to je a přitom při tvorbě consistů je ten jeden model stále pohromadě - není rozházen po celém seznamu.
A dále pokud se na to podívám z pohledu tvůrců aktivit tak nevím o žádném, kdo by potřeboval mít modely/skiny od jednoho soukromého vnitrostátního dopravce u sebe. Zato ale asi většina aktivitářů hledá jeden konkrétní typ lokomotivy/vagonu a až teprve pak hledá jeho jednotlivé varianty. Pochopitelně nad tímto vším vévodí státní správa - pokud dělám aktivitu na území ČD tak budu prioritně vyhledávat vozidla od ČD, jsem li na území Slovenska tak budu prioritně hledat vozidla ZSSK atd.
Z tohoto alespoň mně osobně vychází to co zde již napsal Zbyněk Šemora - xy_123456_car_varianty.eng. A pokud má vozidlo v daném naskinování více variant tak naprosto nic nebrání tomu psát zaužívané zkratky stále až na konec toho značení. Toť můj názor na tuto problematiku neboť jakékoliv jiné varianty mají podle mého více záporů nežli kladů.

Kuba napsal:
Edie napsal:
Jo super nápad, budeme čekat rok na slezinu než se to vyřeší. ...
Na slezině se v tomto směru těžko něco vyřeší neboť rejpalové se nedostaví ale zde ve fóru se budou vždy stále projevovat ve stylu "o nás bez nás" a budou si stejně dělat co budou oni sami chtít. A k tomu termínu - nikoliv za rok ale vzhledem k výsledkům hlasování počítám předběžně s termínem konec září začátek října. Přesné datum oznámím až před prázdninama v červnu. To je ale podmíněno tím že se do té doby nikdo z moravských lidiček neodhodlá udělat slezinu na Moravě. Dělat ji krátce za sebou nemá význam.

Tento týden připravuji updaty pro TBP. Bude doplněno ladění od ZSR na 181,2, na hodně starších vozidel, hlavně motorových vozů světla od T, Kabiny 150,151,350 od Radima a Michala. Tímto i na starších 350 budou funkční všechny sběrače. Jarda Brabec dodal noční verze na 830 a já to už dva dny dávám dohromady. Nakonec testy a když jsem všechny překlepy zlikvidoval, tak jsem se zasmál. Tady dělám machry, jak vše mám otestováno a conbuilder mi vždy hlásil 0 chyb, což si pamatuji dobře, tak dnes tomu tak nebylo. 182, jí chyběl jeden wav (nějaká houkačka1) a pak jsem objevil chybný zápis v 183cab.sms, jednomu zápisu chyběla koncovka wav ( "130_ventilator" -1 ) Sms je z roku 2005 (Dejv - Jacek). Stejná chyba je i v 181cab.sms. Jak to, že 3 roky mi to nehlásilo chybu? Možná původní eng měl jiné směrování. Ale tu houkačku jsem vyhledávačem Windows nenašel. Nakonec jsem prohledal archiv s Jackovými testovacími soubory a tam byl, takže už mám opět 0 chyb. :wink:
Namátkové testovací kontroly v provozu ve hře jsou OK, tak mohu jít v klidu spát. Ale mám obavy, že zavřu oči a opět budu vidět buď adresáře vozidel nebo jako v noci na dnešek pojedu nějakou štreku i ve snu. Vlastně jsem ještě nikam nejel. Umýval jsem okna na stanovišti, ale nešlo to vydrhnout, jak byla špinavá. Když se mělo odjíždět, tak zazvonil budík a já se nedozvěděl, jak to dopadlo :lol: :lol: :lol: :lol:

Když už mám samostatné ovládání sběračů pro všechny 350, tak mi vadí varianty ostatních lokomotiv, kde jsou verze ps nebo 2s. Rád bych i všechny ostatní loko, kde to model umožňuje, takto upravil. to je asi většina 363, 362, 130 a 380. Nemáte už někdo tyto upraveny nebo nějaký postup, jak model upravit ? Je to prkotina, dá se bez toho žít, ale uživatelé se na to ptají a já mám chuť do práce, když už jsem v tom. Do engu zápis není problém dopsat.
Teď se mi jedná hlavně o to, jestli modely už někdo nemáte upravené. Ušetřilo by se hodně práce se všemi skiny. Jinak se pokusím kontaktovat autory.

Zbyněk Šemora napsal:
Tento týden připravuji updaty pro TBP. Bude doplněno ladění od ZSR na 181,2, na hodně starších vozidel, hlavně motorových vozů světla od T, Kabiny 150,151,350 od Radima a Michala. Tímto i na starších 350 budou funkční všechny sběrače. Jarda Brabec dodal noční verze na 830 a já to už dva dny dávám dohromady. Nakonec testy a když jsem všechny překlepy zlikvidoval, tak jsem se zasmál. Tady dělám machry, jak vše mám otestováno a conbuilder mi vždy hlásil 0 chyb, což si pamatuji dobře, tak dnes tomu tak nebylo. 182, jí chyběl jeden wav (nějaká houkačka1) a pak jsem objevil chybný zápis v 183cab.sms, jednomu zápisu chyběla koncovka wav ( "130_ventilator" -1 ) Sms je z roku 2005 (Dejv - Jacek). Stejná chyba je i v 181cab.sms. Jak to, že 3 roky mi to nehlásilo chybu? Možná původní eng měl jiné směrování. Ale tu houkačku jsem vyhledávačem Windows nenašel. Nakonec jsem prohledal archiv s Jackovými testovacími soubory a tam byl, takže už mám opět 0 chyb. :wink:
Namátkové testovací kontroly v provozu ve hře jsou OK, tak mohu jít v klidu spát. Ale mám obavy, že zavřu oči a opět budu vidět buď adresáře vozidel nebo jako v noci na dnešek pojedu nějakou štreku i ve snu. Vlastně jsem ještě nikam nejel. Umýval jsem okna na stanovišti, ale nešlo to vydrhnout, jak byla špinavá. Když se mělo odjíždět, tak zazvonil budík a já se nedozvěděl, jak to dopadlo :lol: :lol: :lol: :lol:

Zbyňku na mé straně,ale chyba nebyla že jsi to dával dva dny dohromady nevíš čí to byla vina :?: :wink:

Zbyněk Šemora napsal:
Když už mám samostatné ovládání sběračů pro všechny 350, tak mi vadí varianty ostatních lokomotiv, kde jsou verze ps nebo 2s. Rád bych i všechny ostatní loko, kde to model umožňuje, takto upravil. to je asi většina 363, 362, 130 a 380. Nemáte už někdo tyto upraveny nebo nějaký postup, jak model upravit ? Je to prkotina, dá se bez toho žít, ale uživatelé se na to ptají a já mám chuť do práce, když už jsem v tom. Do engu zápis není problém dopsat.
Teď se mi jedná hlavně o to, jestli modely už někdo nemáte upravené. Ušetřilo by se hodně práce se všemi skiny. Jinak se pokusím kontaktovat autory.

Zbyňku
Ty sběrače je záležitost s souboru. Pokud je model vyexportován od autora tak že má rozpohybovány oba sběrače jako samostatné tak pak se to dá řešit. Je to o názvosloví jednotlivých modelových celků. S eng soubory tohle nemá co dělat. Takže pokud by jsi se do toho chtěl pustit tak ti to vysvětlím přes mejly/SZ/telefon.

Co se týče ČD Cargo. Tak už se určitá část řešila v tématu "ČD 743".
U mě je to umístěné v adr. "CDC_743" a soubory jsou pojmenované "CDC_743003" + koncovky "rv", "bs".

Takže po dlouhé době jsem udělal i update Trainsetu. Dost jsem se do toho zamotal a raději ne vše realizoval. Ale i tak toho bude (bylo) až až.
1. zařazení nových kabin 150,151a350 od Radima včetně jejich přizpůsobení na engy TBP. Původní kabinu jsem zrušil.
2.kabina 350004 od Michala.
3. všechny 350,cd_363 a cd_362, cd_182 a některé cd_130 mají ovládání na všechny sběrače. Ale knoflíky v kabině jsou synchro jen 350 a 182.
4.Jarda Brabec dodal potřebné textury na ucelení kabiny 830 včetně nočních.
5.T dodal na mnohé stroje nastavení světel pro BIN. (110,111,121,2,3, 830,850,853,....)
6.lokomotivy od 749 do 771 jsou směrovány na Jackův nový balík zvuků sndDlok. Kontroloval jsem synchronizaci stupňů a tabulky podle čeho Jacek nastavoval zvuky a vše jsem synchronizoval. Asi polovina modelů byla jinak, včetně kabin. 749nepatrný posun, 750 a 753, špatně všechny skiny na Starého model včetně cvf v kabině, 770 vše úplně jinak. Teď je vše TBP synchronizováno a kdyby byl nějaký problém, že to má být ještě trochu jinak, je třeba kontaktovat ladiče (ZSR) a Jacka kvůli zvukům. V kabině 770 nebyly použity všechny animace u BS2, tak jako vždy jsem je rozanimoval všechny.
7.Udělal jsem pořádek ve svých consistech, které dodávám k trati a používám ve svých aktivitách. Však už bylo poukazováno, že mám ve značení nepořádek. Přišel jsem na to, že v programu Convoi lze velmi jednoduše aktivity s přejmenovanými consisty opravit. Jednalo se hlavně o ty prapůvodní s 250_xxx. Nyní všechny začínají řadou včetně inv. čísla.
Vše jsem přetestoval, jestli jsem se někde neuklep, ale mělo by to být OK. Světla vypadají, že svítí dobře. Na testování zvuků mám doma blbou zvukovku, ještě s tím něco musím udělat.

Aktualizace bude zkompletována po 1.4.

Zdravím Pane Šemora. Mám vyhrady k update trainset 7. Očekával jsem sjednocení stupňů a výkonu u lokomotiv 150, 151 a 350. Ale až na nové stanoviště se nic nezměnilo. U Starých modely 150, 151 a 350 stále neodpovídá proud při stupních. Naopak nové modely 150, 151 a 350(002) jsou nastaveny zcela přesně a odpovídá to realitě. Nechcete tedy vydat opravná balík, který sjednotí nastavení pro všechny tyto řady stejně? Vždyt při rozjezdu na starém engu 350 nakvedlám hned klidně desátý stupeň a ukazuje mi to necelých 700A - naprostý nesmysl! Prosím napravte to...

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře