E669.3 vs. dohodnuty standard

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna JOHNZ
  • Datum začátku Datum začátku

JOHNZ

Průvodčí
Zbyněk: Iné zložky pre kabíny a zvuky sú použité celkom zámerne. V oboch častiach (zvuky ani tak nie, ale kabína určite) sú použité z určitých dôvodov mierne odlišné princípy ako doterat, a teda sa rozhodlo takto, aby bolo možné jednoznačne delimitovať, ktoré zvuky sú od čoho a ako sa ku nim správať. Vozidlá z oboch štandardov

A ak sa pozrieš do iných častí tohoto fóra (a toto isté zdôvodnenie má Ppoollll) na stránke, dozvieš sa, že je vyskúšané, že tebou používaný systém značenia je ako všeobecný systém nepoužiteľný, nakoľko pri všeobecnom nasadení je schopný efektívne položiť MsTS na lopatky ...

Spriahla sú tam 30 aj 80 cm, vozidlo sa chová štandardne a nie je problém ho vložiť do súčasného systému. Tak prečo na tom niečo meniť.

A možno, že sa tá sila, ktorá by všetko prepísala do systému Ppoollll prepísala, nájde ...

Já jsem v systému neměl jediný problém, ale tady se jedná o to, že nějaký systém značení, byť nový by se měl dohodnout mezi všemi a ne aby jednotlivec nadiktoval svůj způsob ve stylu, tak to bude a basta.
Nezlobte se, když chcete chaos, máte jej mít.
Nevykládej mi, že složka zvuky funguje jinak, než common.snd. Ale dělejte si co chcete, hold bude několik Trainsetů.
Každý jen žvaní, jak by to mohlo být a nikdo ze žvanilů ještě nedokázal svůj systém aplikovat do celého Trainsetu.
K čemu tedy byla slezina? Tohle je plivnutí do tváře nám všem, kteří jsme se o něco snažili a strávili nad systémem stovky hodin. Nakonec to dopadne tak, že takovými hurá akcemi otrávíte i zbytek těch, kteří do MSTS něco tvoří. Už mne to také nebaví. Tady v diskusi řešíte úplné ptákoviny, ale neviděl jsem od sleziny jedinou diskusi ohledně připomínek ke značení a návrhu jak tohle řešit.
Ještě mi vysvětli jak může ppoollllova morseovka prakticky lepší fungovat
CD_182.048-9.eng než podle sleziny dohodnuté cd_182048.eng . Když mi to vysvětlíš, smeknu, omluvím se,.....ale asi jsem málo študoval. Zřejmě i delší řetězec bude ve windows rychlejší.

No pre MsTS toto znamena pramalo, ci je tam cd_182048.eng alebo cd_182.049-8.eng. To mas pravdu. Ale pre rozne programy (ci uz na kolektivnej alebo individualnej baze) mimo MsTS je druhy zapis podstatne vyhodnejsi ohladom analyzy.

Riesilo sa to tu (ked to tu najdem, ukazem), kedy som hovoril ze pri utcitom pocte eng suborov v adresari (nie vsak .wag suborov - zaujimavy fakt) zacina MsTS robit nevysvetlitelne veci. Napriklad zamiena medzi vozidlami textury, pada, Activity Editor chybne vytvara consisty atd.

Moj nazor je takyto: standard = ano, sucasny standard = nie. Ber to ako chces, ale ja odmietam pripravovat vozidla v takej podobe, ze aj ked je vsetko OK, budu tieto posobit nefunknost MsTS. System ktory pouzivas je dobry na obmedzeny pocet vozidiel (zopar kuskov z kazdej rady), teda to co siris so svojou tratou. Ale na vseobecny system je to nepouzitelne.

JOHNZ napsal:
No pre MsTS toto znamena pramalo, ci je tam cd_182048.eng alebo cd_182.049-8.eng. To mas pravdu. Ale pre rozne programy (ci uz na kolektivnej alebo individualnej baze) mimo MsTS je druhy zapis podstatne vyhodnejsi ohladom analyzy.
By mne tedy opravdu zajímaly konkrétní výhody toho druhého způsobu značení proti tomu prvnímu.....
JOHNZI, přesuň to, prosím, z tohohle vlákna k diskusi k trainsetu.....z PDA se to dělá strašně blbě

Johnz, ale kvůli jednomu modelu nebudeme všichni přepisovat celý Trainset. A navíc, když změna, došlo to tak daleko, že je nutná komunikace všech zůčastněných. J Skura měnil komplet downloady na systém, Ondra J tohle provedl před rokem, Dejv jede dle systému také. A ti všichni budou vše předělávat dle momentálnímu nápadu jednotlivce? O nás bez nás? To není jednání, to je diktát. Jinak s Tebou uvedených problémů se u mě neprojevil ani jeden. Ruku na srdce, potřebujeme mít 50 brejlovců? Od každé mašiny stačí kolem 10 variant a stejně se to vše nevyjezdí. Dokázal už někdo, jestli uvedené problémy nebudou také pokud bude v Trainset 4000 složek? Ano, zveřejni komplet předělaný Trainset, který bude bez chyb a logicky značen a pak můžeš mít argumenty a můžeme dát do diskuse, zda na tento sytém přejít. Za další. Kdyby se dodržovalo značení ala slezina, je pro programátora otázka pár hodin, udělat prográmek, který celý Trainset převede do jiného systému. Ale touto anarchií bude v Trainsetu takový bordel, že tohle už nedá dohromady nikdo.

50 brilovcov snad ani nepotrebujeme, ale za sitacie kedy je na kazdu loko n .eng suborov (teda 2n ked dame kabinu do tvaru ako ju mas ty) nam na to v pohode staci 10-15 vozidiel. No a toho z kazdej rady po 10 .. tym si sa prave zriekol pouzitia tvojho systemu ako vseobecneho ... lebo co ti co chcu ine? Ti si budu muset dorobit adresar CD_750_2? Kde je tomu system? Dorobit do programu ktory prepise jeden trainset do druheho ine vzorce je tiez otazkou len par minut ... najma ked su vsetky casti nazvu oddelene inym znakom (TOTO je hlavny dovod na tu morzeovku. Da sa to potom premenovat na cokolvek co vznikne. A bez problemov!).

Princip viacero vozidiel v jednom adresari pouzit odmietam. Ako som povedal, robi problemy a ja ich nechcem posobit. V pripade ze sa to uzna za ucelne, da sa to potom premenovat. Zatial to vsak za ucelne nepovazujem. Nie je k dispozicii norma, ktora by bola bez problemov vseobecne pouzitelna. Az ta bude, potom nebude problem to strojovo cele naraz premenovat. Konec.

Johnz, dělěj si co chceš, nevím, čím Tě Ppoollll podplatil, ano udělejte si svůj MSTS s názvy souborů: _.-_.-.eng, když to podle Tebe a Ppoolllla lepší funguje. Ale já se od tohoto distancuji. Nezlob se, ale označit si dvě složky z tisíce a bít se v prsa, že jsem vymyslel nový systém, je trochu trapné. Hlavně že tam mám navíc pár teček a čárek. a místo commonů mám vlastenecky kabiny a zvuky. V tomto nevidím žádný přínos.
Takové jednání se mi vůbec nelíbí Pro info, složka cd_363 má 20 eng souborů a neměl jsem jediný problém. Takže nechápu, na co stále narážíš. Vše je jedna paní povídala, ale nikdo neuvedl konkrétní případ, za jakých okolností je problém.
Další info, aktualizace 65 trati zatím nebude, protože se musím rozčilovat nad takovými ptákovinami. A vyhrazený čas je fuč.

Adresáře a trainset

Sice jsem to neměl v úmyslu a nechci se řadit na jednu či druhou stranu,ale jedno na srdci mám.

Mám vše přeznačené dle toho jak to ve většině případů propaguje Zbyněk.
-společné adresáře.
Mám společné adresáře,u 363-19 variant,750-20 variant a podobně.Nevím o co se opírá názor Johnze v tom,že msts bude padat a mít chaos v texturách při provozu.Zřejmě jde o mylný názor a já jsem ani jednou s tímto neměl problém.Takže bych byl rád,aby mi někdo z diskutujících vysvětlil,kde a s čím jsou ty potíže.

-téma značení eng,s,sd a wag souborů:
To už tu bylo mnohokrát a stejně to nic nevyřešilo.Osobně dávám přednost jednodušším formám.U Johnzových modelů cd_182048,cd_182048_ms,por,pos....

Proč Ppooolll do názvu cpe další tečky a pomlčky a kontrolní číslici jak u lokomotiv,tak i u vagónů nechápu a je mi to fuk,ale v tomto případě platí proč dělat věci jednoduchým způsobem,když to jde složitým názvoslovím.

Kdysi jsem měl velkou chuť trainset přeznačit.Také jsem to tak udělal,ale tato nechuť komunity msts přijmout nějaké řešení mne odradila od další práce,protože to nemá žádný smysl.S tímto přístupem všech zúčastněných se budou znovu a znovu objevovat nové a nové "systémy" a tím se v tom vytvoří další a nyní již několika jedinci organizovaný "chaos".

(Je to jenom můj názor a někteří s ním nemusí souhlasit)
T.

Zbyněk:
Spominaný problém sa prejavuje pri 60 engoch a viac. Ale pamätaj na to, že v súčasnej dobe sa u jednoho vozidla (nového) vyžaduje 4-5 eng súborov pre jedno vozidlo. To znamená pri úplnom počte engov 12 vozidiel kým to "padne" ... A padlo mi to neraz. Tiež som mal v TRAINSETe tvoj systén, ale potom som to zrušil a dve hodiny to rozkopírovával po adresároch. Odvtedy problém v tejto oblasti nenastal. A ja ti nekážem sa tu nad čímkoľvek rozčuľovať.

ale stále se vyhýbáš odpovědi, proč měníš i značení engů na systém tečka čárka, také nevidím důvod, proč by mělo být od každého inventárního čísla 5 variant. Dnes se to dá řešit i jinak. Zatím jsi mě nepřesvědčil a máme skore 1 pro Tebe : 2. Kdo má další názor ?

Johnz

Znovu si dovolím reagovat na text od Johnze ačkoliv jeho text patřil spíše Zbyňkovi.

Pro ukázku:
cd_363.U každé z variant mám vytvořeny tři a nebo čtyři engy.
-cd_363001.eng (zadní sběrač)
-cd_363001_noc.eng (zadní sběrač,noční kabina)
-cd_363001_ps.eng (přední sběrač)
-cd_363001_ms.eng nebo wag (mimo službu)

Takto je to u všech inv.čísel,kterých je 19.Při tomto dojdeme lehce k číslu 76 ks eng souborů v jednom adresáři a zmiňované problémy jsem nikdy nezaregistroval.Takže i přes potřebu u každého nového modelu mít vytvořeno více engů označujících různé stavy lokomotivy by to neměl být žádný problém.

T.

Tak dal som si do jedneho adresara 363 tak a tam bolo 82 engov. MsTS sa ani nezapol ... po odobrati tohoto adresara vsetko bez problemov (samozrejme ze som ich tam vratil rozkopriovane a ani do jednoho som ani nesahol ... )

Na ciarke alebo pomlcke nezajde. Ak sa vsak potom naskytne nutnost to premenovat, tak sa to premenuje. A narozdiel od toho tvojho systemu neni problem ... ale najprv musi byt system, ktory funguje vsade ... a to tento nie je ...

Ukaž mi aktivitu, kde potřebuješ 80 engů. Ale stále jsi neodpověděl, proč měníš názvy engů a nepoužíváš commony, zkrátka vše, k čemu jsme během několika let se kolektivně dopracovali, ptám se už od rána asi po páté.

JOHNZ napsal:
Dorobit do programu ktory prepise jeden trainset do druheho ine vzorce je tiez otazkou len par minut ... najma ked su vsetky casti nazvu oddelene inym znakom (TOTO je hlavny dovod na tu morzeovku. Da sa to potom premenovat na cokolvek co vznikne. A bez problemov!).
Johnzi, sorry, ale pokud tvrdíš, že naprogramovat to je pro Tebe otázkou několika minut, tak nevim nevim, na kolika trainsetech Ti to bude fungovat....s jistotou bych to tvrdil jenom o Tvojem....a co stovky dalších kompů.....? Při dnešním stavu značení trainsetu, kdy si to každý značí, jak chce, je to takřka neřešitelný algoritmus.....a vím to, protože jsem se o to pokoušel a nakonec mi takovýto automat dokázal zpracovat 15% chaoticky značeného trainsetu a zbytek jsem si musel upravit růčo.....sorry, ale takováto práce není efektivní...IMHO, jak budeš zpracovávat Kryšpínovo značení?

Keď urobím aktivitu a dám ju na web tak v akom značení? "Šemora" alebo "Ppoollll"? Alebo najlepšie v obidvoch? Ako to budene riešiť? To sa nedokážeme na ničom zjednotit!

To by mě také zajímalo,zrovna celé odpoledne na jedný aktivitě pracuju a když to tady pak čtu tak se ani Zbyňkovi nedivím,že je znechucenej a nechce nic dělat.Zajímalo by mě kolik uživatelů má 82 engů ve složce s esy a kolik 80 engů v bardotkách,laminách a podobně,a hlavně by mě zajímalo kolik uživatelů má stejný "problém" jako JOHNZ.Podle mě je v tom úplně něco jiného.Tento systém funguje a větší část komunity jej díky Zbyňkovi a dalším využívá,tak nevím nač to stále řešit a vymýšlet si novoty,které až zase tak nové nejsou a připadá mi to,že se spíše vracíme hóódně zpět.
(Můj osobní názor)

Kebarko napsal:
Keď urobím aktivitu a dám ju na web tak v akom značení? "Šemora" alebo "Ppoollll"? Alebo najlepšie v obidvoch? Ako to budene riešiť? To sa nedokážeme na ničom zjednotit!
Pokud se jedná o aktivitu do BP, tak výhradně trainset BP.
Dohoda je mezi účastníky sleziny, kromě Ppoolllla, který svou porážku neuznal, dále se přidal Dejv i Jarda Skura. Duuso s Demem také souhlasí. Proti je Tax. Ppoollll přepokládá, že se postupně přejde na jeho systém, Johnz nesouhlasí od vydání jeho modelu 6koláka. To je dnešní bilance. Mezi účastníky sleziny byli Ondra J, Miran, Martens, Bedlisch, Bob, Livi, Trunda, Lord, ...snad jsem to nepopletl nebo na někoho důležitého nezapomněl. Ale Martens má někde seznam.

Ja si myslím,že značenie ala slezina nie je zlé. Veď trainset,ktorý je ponúkaný Zbyňkom nemusí obsahovať pri každom vozidle 6 eng súborov.Okrem toho nemusí mať každý rušeň 5 až 6-variant. Ja si osobne myslím,že stačia max. tri.Predný a zadný zberač+nočný.Pre mňa je úplne zbytočné mať každý rušeň aj ako neschopný.Týchto neschopných rušňov by malo byť len zopár,kvôly niektorým aktivitám a mohli by byť v samostatnom adresári.Ja osobne likvidujem všetky nepotrebné verzie rušňov a dostávam sa s počtom engov na jedno vozidlo max.3. Ja si totiž chcem zajazdiť a na to mi stačí jedna mašina.Nepotrebujem za sebou ťahať dve neschopné.

P.S:Dokonca som napísal aj chybne,lebo nočný pohlad je vec cvf a tak sa znižuje počet eng na jedno vozidlo na max.2.

Ako mlé deti, ako malé deti ... dohodli sa na blbosti a nepriznajú ... Tak si to pre mňa za mňa premenujte ... ale keď narazíte tak za mnou nechoďte ... a takisto nenesiem akúkoľvek zodpovednosť za čokoľvek spôsobené týmto preznačením. Podmienkou je, že to bude výslovne uvedené, že sa to oproti originálu preznačilo ... Takisto, ktokoľvek urobí nejaký repaint musí ho vystaviť vo aj verzii takej, v akej je ku stiahnutiu originál. Tak a teraz všetci do roboty, nech je vidieť, že čas ktorý "nezabijete" tu strávite efektívne ...

Ppoollll:
Značenie vozidiel (lokomotív) aj s kontrolným čislom je nadbytočné. Je to len kontrola správnosti označenia vozidla. MSTS nič také nevykonáva. Nevidím jediný rozumný dôvod aby v označení vozidla sa nachádzala aj "pomlčka+kontrolná čislica". Predsa keď označím vozidlo napr. CD_182.048 tak je jednoznačne idetifikované a nie je nutné tam mať aj "-9". Predsa neexistuje žiadna varianta napr s "-7" alebo "-4", vždy je tam len "-9". Takže načo zbytočne predlžovať identifikačný reťazec. Plne dostačujúce je mať označenie vozidla bez kontrolnej číslice.

Back
Nahoře