Aktivity Zdeněk Itterheim

Modely od J Skury jsou na posledních DVD s tratí. Nečinná T499 je na DVD od aktulaizace 64. Na mém webu je zatím nehledejte, u Jardy jsou ve značení BP, tak by neměl být žádný problém.
Na aktivitu se také těším, ale až večer doma.

Zase tu chybí jeden nedostatek: aktivita je kompatibilní s BP 63 i s BP 64??? Toto je potřeba uvést. Jinak také děkuji za zajímavou aktivitu a už se těším až ji vyzkouším!

Pavlík napsal:
Zase tu chybí jeden nedostatek: aktivita je kompatibilní s BP 63 i s BP 64??? Toto je potřeba uvést. Jinak také děkuji za zajímavou aktivitu a už se těším až ji vyzkouším!
Chlapi, naučte se, že nové aktivity jsou vždy k poslední aktualizaci. Nebo si myslíte, že uděláte díru do světa, když vytvoříte novou aktivitu určenou pro aktualizaci např. BP20? :salut:
Nebo budete mít na HD 64 verzí tratě BP?
Přemýšlejte.

Tak jsem se taky včera těšil, že si tuto aktivitu zahraju. Na začátku jsem nevěděl, jestli můžu posunovat do stanice nebo ne. Tam by se hodila nějaká hláška. Ale OK, nakonec jsem zapřáhl Nexák a vyrazil. První pád u tunelu Bílá skála, další Rokytka, potom Rokytka o 200m dále, pak Libeň a dál jsem na to už neměl nervy. Škoda. :cry: :cry: :cry:

Michal napsal:
Tak jsem se taky včera těšil, že si tuto aktivitu zahraju. Na začátku jsem nevěděl, jestli můžu posunovat do stanice nebo ne. Tam by se hodila nějaká hláška. Ale OK, nakonec jsem zapřáhl Nexák a vyrazil. První pád u tunelu Bílá skála, další Rokytka, potom Rokytka o 200m dále, pak Libeň a dál jsem na to už neměl nervy. Škoda. :cry: :cry: :cry:

Asi tak....Do Libně mi to žuchlo nejmíň 7x tak už jsem s ena to potom taky vybodl a šel na Pawlikovu 9339 (nejsem si jist číslem) do Kolína a opět u Hrabovky mi napsal, že vozidlo nejde přidat do světa :wink: ...

Hawk napsal:
Asi tak....Do Libně mi to žuchlo nejmíň 7x tak už jsem s ena to potom taky vybodl a šel na Pawlikovu 9339 (nejsem si jist číslem) do Kolína a opět u Hrabovky mi napsal, že vozidlo nejde přidat do světa :wink: ...

Tu aktivitu do Kolína jsem jel pak taky a Hrabovka je jediný problém. PC prostě nestíhá. Stačí uložit a znovu nahrát. Pak dojedeš do Kolína bez jediného pádu.

A já jsem si vůbec nezajel... měl jsem všechna vozidla (rozhodně mi msts nenahlásil chybějící vozidlo) načež se mi při nahrávání aktivity bezdůvodně ukončil. :mad: Můžete mi napsat seznam použitých vozidle k této aktivitě abych se podíval jestli tam skutečně mám všechno?

Naposled editoval moderátor:
Já jsem u aktivity skončil mnohem dříve. Nejprve po startu jsem také nevěděl, co mám dělat, Rozhlédl jsem se, uviděl náklad a dal se do pohybu. Až potom bylo hlášení, tak jsem začal provádět posun dle pokynů. Klídek, piánko, abych někde něco neprojel a ejhle, ke kříži se blížil proti nákladní vlak, myslel jsem, že mám postaveno rovně, ale chyba, pustili mne na ten náklad. ....
...reál je asi takový. I kdybych to stihnul odšibovat a nákladu ujet, je to nehoda jak prase, musel bych být vystřídán a vyšetřovalo by se, kdo je vinen. Tímto by aktivita skončila.
V MSTS jsem rychlobrzdu nepoužil, nevěděl jsem, co autor zamýšlí. Dopadlo to tak, že po zastavení za vyhýbkou náklad do mne krokem najel a zapřáhli jsme se. Chvíli jsme s fírou naproti na sebe koukali a po pár sekundách nečinnosti velký Bill aktivitu ukončil.
Jinak se přimlouvám k omezení trafficu tak, aby MSTS nepadalo.

Bobe57 a kdo si bude kvůli aktivitě instalovat starší aktualizaci??? To máš jako se softwarem. Starou verzi ti taky za čas nikdo nepodporuje, protože se to zkrátka nedá. Zbyněk vždy kolejové změny avizuje dopředu, takže není problém se těmto místům vyhnout a po aktualizaci tratě aktualizovat i aktivitu.

Bobe, nejsem vedle. Právě je na autorovi, aby aktivitu aktualizoval, jinak je taková opravdu k ničemu.
Ale jinak se tady dohadujeme také úplně o ničem. Já jedu naplno, zítra štědrý den, nic nemám hotovo, chtěl jsem ještě vydat balíček další aktualizace, ale pokud mne budete bombardovat takovými zbytečnostmi, tak se k editoru nedostanu a nebude nic. A Tvá poznámka hned po vydání 64 aktualizace mne dost zamrzela, protože asi nemáš nejmenšího tušení, kolik práce jsem musel na ni vynaložit a co vše muselo jít stranou.
Znovu opakuji. Všechny aktivity jsou funkční, dokud není změna v kolejích. Ta je pouze mimořádně a vždy na to zde upozorňuji a je na autorovi, jestli aktivitu přizpůsobí. Takže je zbytečné označovat aktivitu BP104, ...105....120, když od aktualizace 104 do 120 se na koleje vůbec nesahlo. V 121 se bude dělat rekonstrukce stanice, tak se opraví porušené aktivity a znovu se vydá balík aktivity.exe. Vše ostatní se přesune do záloh do doby, než tyto aktivity někdo opraví a přizpůsobí. Jinou cestu nevidím.

Svou aktivitu jsem sice v názvu souboru označil BP63, ale...
Nadruhou stranu je pravda, že když se aktivita jmenuje BP63,
tak není pravidlem, že po aktualizace 64 bude fungovat a naopak může fungovat i na starší verzi tratě.
Chci tím říct, že když jako uživatel uvidím někde ke ztažení aktivitu BP63, tak de facto nevím, jestli to znamená, že to bude fungovat právě jen na aktualizaci 63, nebo i na aktualizacích starších, či mladších.
Je tedy věcí každého autora, aby jím nabízené aktivity byly vždy funkční a to i po nových aktualizacích a pokud tak neučiní nemá takové značení smysl.

Chlapci, Vám všem, kteří se trápili s aktivitou, marnili čas a nedostali se dál než za tunel patří velká omluva. Poslední test jsem Prahu projel na jeden pokus, samozřejmě jsem často ukládal. Můj stroj je Centrino na 1,86 512 RAM a sdílená grafika. Tedy jak vidíte nic moc. Akdyž vyhodim napájení tak frekvence jde o řád MHz dolů, i na takto jsem testoval. Máte všichni pravdu, ta Praha je trochu "zakletá". Úvodní popis měl být taky jasnější. A TO HLAVNÍ jsem neřekl, zeslabil jsem v nastavení detaily grafiky o -2 dílky !!!
Tedy ještě dnes opravím a doplním. Z Libně seberu jedinou stat. soupravu. Uvidíme. Díky za postřehy.

Tak pánové, mně hra spadla akorát za tunelem v Holešovicích a pak až za zhlavim v Libni a jěště jednou pak v Dolních Počernicích. Zatím sem dojel do Peček. Traffic je opravdu bohatý, člověk má sice na co koukat, ale přijde mi nerálné když skoro v každém oddílu mezi návěstidly je jeden vlak. Ještě mám jednu připomínku - složení souprav - je to sice detail, ale přijde mi divné když 151.001 Duha táhne vozy B v nátěru bývalých ČSD. Tyto vozidla v těchto nátěrech by se asi setkat nemohly... Jinak ta stojící souprava v Libni by se mohla nahradit trafficem jehož odjezd by byl blokován. Právě loose consisty dělaj šílený věci a způsobují nemálo pádů - zvlášť v Praze.

Zdravím, taky jsem se v aktivitě nedostal dál než na Rokytku. Ale mám spíš dotaz, který se netýká jenom této aktivity. Nějak mi nesedí řazení některých vlaků. Nikdy se mi ještě nestalo, že bych někde potkal vlak řazený jen z jídelních vozů.... Podle čeho děláte soupravy?

Davidus napsal:
Zdravím, taky jsem se v aktivitě nedostal dál než na Rokytku. Ale mám spíš dotaz, který se netýká jenom této aktivity. Nějak mi nesedí řazení některých vlaků. Nikdy se mi ještě nestalo, že bych někde potkal vlak řazený jen z jídelních vozů.... Podle čeho děláte soupravy?

Víš co je pro největší utrpení? Vytvořit .con X souprav. Poskládat trafic a cestu je pro mě jednodušší. A navíc já nedělám dle SJŘ. Viz můj příspěvěk v diskusi o SJŘ. Podle toho ty .con taky vypadají. Ale to už mi taky někdo vytkl v Saxonii.

Zdeněk Itterheim napsal:
Davidus napsal:

Víš co je pro největší utrpení? Vytvořit .con X souprav. Poskládat trafic a cestu je pro mě jednodušší. A navíc já nedělám dle SJŘ. Viz můj příspěvěk v diskusi o SJŘ. Podle toho ty .con taky vypadají. Ale to už mi taky někdo vytkl v Saxonii.

To je možná kámen úrazu. Osobně bych se také přimlouval za omezení trafficu, především v Praze. Počet pádu jsem ani nepočítal, ale bylo jich dost. Věřím, že je to dobrá aktivita a rád bych si ji celou projel, ale ten traffic zatím omezuje hratelnost.

Back
Nahoře