ZABRZDENÉ VAGÓNY

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna pitt
  • Datum začátku Datum začátku
TO Ppoollll: Chyba bola pravdepodobne v tej duplicitnej položke v eng súbore. Koniec koncov vagóny som mal aj predtým z tvojej stránky. Uz sa pripojím aj rozbehnem, ale vagóny ako keby stále boli čiastočne zabrzdené, po ubraní výkonu súprava 475+ 5x Ba spomaluje rýchlosťou cca 1km/s. Netestoval som to na zadnom spriahadle, ale tipujem že tam sa to bude chovať korektne. Inak rozbeh súpravy vyzeral OK, neviem či to nie je len ďalší bug MSTS.

Naposled editoval moderátor:
Ppoollll napsal:
K té 475-1142 - nějak mi není jasné proč je u ní 2x stejný parametr TrainBrakesControllerMaxPressureDropInNormalApplication( ?? ) s různými hodnotamy s tím že u druhého použití je poznámka že to nefunguje. POprvé tam je 72 a podruhé 21. Takto zapsané do eng to skutečně je problematické. MSTS toto nezvládá!!! neboť se toto navzájem přebíjí.
Já osobně bych doporučil řádek s tímto parametrem nastaveným na 72 smazat.
Pozor, je zakázáno lézt a cokoli upravovat ve složkách 475.1. Tady na příkladu je alespoň vidět, jak nesmyslné tohle přání autora je. Vyladění chování vozidel je dost kolektivní záležitost, každý můžeme narazit na nějaký problém. Jen špatně je, že si tohle opravuje každý sám doma. Vše by mělo být veřejně konzultováno i s autorem a po otestování by mělo být ke stažení update pro ostatní uživatele.

Zbyněk Šemora napsal:
Ppoollll napsal:
K té 475-1142 - nějak mi není jasné proč je u ní 2x stejný parametr TrainBrakesControllerMaxPressureDropInNormalApplication( ?? ) s různými hodnotamy s tím že u druhého použití je poznámka že to nefunguje. POprvé tam je 72 a podruhé 21. Takto zapsané do eng to skutečně je problematické. MSTS toto nezvládá!!! neboť se toto navzájem přebíjí.
Pozor, je zakázáno lézt a cokoli upravovat ve složkách 475.1. Tady na příkladu je alespoň vidět, jak nesmyslné tohle přání autora je. Vyladění chování vozidel je dost kolektivní záležitost, každý můžeme narazit na nějaký problém. Jen špatně je, že si tohle opravuje každý sám doma. Vše by mělo být veřejně konzultováno i s autorem a po otestování by mělo být ke stažení update pro ostatní uživatele.
Zbyňku, teraz si si jemne nasral do hniezda, pretože engy 475.1 robil majster nad majstrov, pan L. Možný a sú prepočítané na reálne podmienky. Pokiaľ nejaký problém je, stačí sa ozvať, vyriešime a zverejníme ofociálny update na stránke s modelom. Ale amatérske zásahy do engu a partizánčina so zverejňovaním toho istého po rôznych weboch narobia chaos a vernosti jazdy každopádne nepridajú. A nechcite, aby parná loko ťahala 40 Eas-ov naložených každý 80 tonami, to je nonsens, hlavne u osobnej mašiny. Stačí sa opýtať pamätníkov, ako jazdili a čo spôsobovali ťažkotonážne budovateľské vlaky na čele so štokrami. Súprava loko so spojnicami + 5 vagónov nemá výbeh ako elektrická jednotka s kotúčovými brzdami a s modernými valivými ložiskami.
O jazde s parnou loko a jej chovaní tu pan Možný už písal. Nasvyše, Nebulus nešpecifikuje, s akými vagónmi Ba jazdil, či mal defaulty, alebo tie "vyladené" z Ppoollll-ových stránok.

Tax napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Ppoollll napsal:
Zbyňku, teraz si si jemne nasral do hniezda, pretože engy 475.1 robil majster nad majstrov, pan L. Možný a sú prepočítané na reálne podmienky. Pokiaľ nejaký problém je, stačí sa ozvať, vyriešime a zverejníme ofociálny update na stránke s modelom. Ale amatérske zásahy do engu a partizánčina so zverejňovaním toho istého po rôznych weboch narobia chaos a vernosti jazdy každopádne nepridajú. A nechcite, aby parná loko ťahala 40 Eas-ov naložených každý 80 tonami, to je nonsens, hlavne u osobnej mašiny. Stačí sa opýtať pamätníkov, ako jazdili a čo spôsobovali ťažkotonážne budovateľské vlaky na čele so štokrami. Súprava loko so spojnicami + 5 vagónov nemá výbeh ako elektrická jednotka s kotúčovými brzdami a s modernými valivými ložiskami.
O jazde s parnou loko a jej chovaní tu pan Možný už písal. Nasvyše, Nebulus nešpecifikuje, s akými vagónmi Ba jazdil, či mal defaulty, alebo tie "vyladené" z Ppoollll-ových stránok.

No jo Taxi, jenomže to není o tom, jestli to utáhne nebo ne....tady Šlachta není prostě schopna vlak odbrzdit.....a ta PPoollllem nalezená chyba je ve všech variantách tohoto modelu....zrovinka jsem si to pro kontrolu nainstaloval a je rozlezlá všude.....a nemyslím si, že by to bylo o tom, že někdo chtěl tahat nesmyslně složené vlaky....

Martens napsal:
No jo Taxi, jenomže to není o tom, jestli to utáhne nebo ne....tady Šlachta není prostě schopna vlak odbrzdit.....a ta PPoollllem nalezená chyba je ve všech variantách tohoto modelu....zrovinka jsem si to pro kontrolu nainstaloval a je rozlezlá všude.....a nemyslím si, že by to bylo o tom, že někdo chtěl tahat nesmyslně složené vlaky....
V tom prípade oslovíme autora engu - ten svoj počin buď vysvetlí alebo obháji - a keď je to naozaj chyba chovania, tak to odstráni. Doslova platí: kto nič nerobí, nič nepokazí. Každá chyba, ak chybou je, sa dá napraviť. Len žiadnu partizánčinu s úpravami a zverejňovanie rôznych úprav na kdejakých weboch. Keď to autor engu napraví a prípadne prebehne na tento problém verejná diskusia, úprava či oprava bude zverejnená na domovskom webe modelu ako oficiálny update. Ale zverejňovanie čiastkových úprav po kdejakých weboch vnesie do toho akurát tak chaos a tomu sa predsa chceme vyhnúť.

Tax, ta šlechtična byl jen příklad. Jen si přečti toto forum, jak si každý doma na kolene ladí nějaký vůz či lokomotivu. Mě vadí to, že se zde zveřejňují postupy, jak tohle upravovat, který parametr měnit, tím pádem to má každý jinak a jsme v chaosu. Já osobně se věnuji trati a nemám čas tohle přepisovat. Proto bych si přál aby se jakékoli změny prováděly oficielně a po otestování by byly k dispozici update pro ostatní uživatele.
Takže shrnuto podtrženo, veškeré problémy a úpravy je nutné nejprve konzultovat s autorem a po otestování by autor a pověřené osoby vydaly update pro ostatní uživatele. Veškeré nastavování parametrů by se mělo řešit v soukromé korespondemci a zde by se dal pouze odkaz na stránky nebo přímo download opravy. Jedině takto to budeme mít všichni stejně.

Zbyněk Šemora napsal:
Tax, ta šlechtična byl jen příklad. Jen si přečti toto forum, jak si každý doma na kolene ladí nějaký vůz či lokomotivu. Mě vadí to, že se zde zveřejňují postupy, jak tohle upravovat, který parametr měnit, tím pádem to má každý jinak a jsme v chaosu. Já osobně se věnuji trati a nemám čas tohle přepisovat. Proto bych si přál aby se jakékoli změny prováděly oficielně a po otestování by byly k dispozici update pro ostatní uživatele.
Takže shrnuto podtrženo, veškeré problémy a úpravy je nutné nejprve konzultovat s autorem a po otestování by autor a pověřené osoby vydaly update pro ostatní uživatele. Veškeré nastavování parametrů by se mělo řešit v soukromé korespondemci a zde by se dal pouze odkaz na stránky nebo přímo download opravy. Jedině takto to budeme mít všichni stejně.
V príspevku nad týmto tvojim posledným som napísal presne toto:
... úprava či oprava bude zverejnená na domovskom webe modelu ako oficiálny update. Ale zverejňovanie čiastkových úprav po kdejakých weboch vnesie do toho akurát tak chaos a tomu sa predsa chceme vyhnúť.

Takže kto s týmto nesúhlasí, sám svojím konaním sa zaslúži o vznik chaosu. Partizánčina by mala skončiť. Updaty vo forme inštalačných balíkov sa postarajú o to, aby sa zmeny preniesli do modelov bez zásahu užívateľa ... ale funguje to len u toho, kto nerýpal a nezasahoval do archívov a nepremenovával ich k obrazu svojmu.
Zbyňku, aj tvoja trať by sa nedala updatovať, keby si ju kdekdo prerábal po svojom a čiastkové úpravy by zverejňoval a prípadne by zverejňoval postupy čo a ako upraviť, kam presunúť tú a tú cedulu či to a to návestidlo ... ber to tiež ako príklad ... nerýpanie do archívov autora alebo distribútora by malo byť alfou a omegou spolahlivého fungovania systému updatov. A to platí nielen u trate, ale aj u vozidiel alebo čohokoľvek iného.

nebulus

Zkus ještě v eng souboru té 475 smazat/zapoznámkovat parametr EngineBrakesControllerMaxPressureDropInNormalApplication. Tento parametr není v originální dokumentaci nikde uveden a mám vyzkoušeno že slepé kopírování parametrů s rozdílem engine-train není vždy to pravé. Někdy to funguje (ačkoliv není dokumentováno) a jindy to naopak je jen zdroj problémů či to nefunguje vůbec. Navíc je i u tohoto parametru nesmyslná hodnota 72. Pokud by to mělo fungovat tak by tam mělo být těch 21.

Tax - Šemora

Tohle je nesmyslná debata naprosto nesouvisející s problémem. Já osobně nepochybuji o reálnosti chování daného stroje. A že se někdy vloudí chybičky i u lidí jinak velmi dobře znalých mi je jasné. A jak píše Tax stačí na toto upozornit a pokud to autor daný model zveřejňující uzná za vhodné tak pak výsledek určitě i zveřejní. Zejména pokud se jedná o opravu nekorektního chování.
Moje poznámky jsou zde jen vkůli problému samotnému. Dané situace jsem netestoval a ani nezkoumal uvedená vozidla až do okamžiku uvedení těchto problémů zde. Veškeré mé příspěvky jsou zde jen za účelem odhalit jádro daného problému. A jelikož nemám tuto situaci na mém PC navozenou tak zde jen teoretizuji a pokud se to u lidí majících tento problém podaří tímto způsobem odstranit tak pak se to dá zevšeobecnit - aplikovat příslušný update s jeho zveřejněním.
A jinak mějte na paměti že těch neodbrzditelných problémů je vícero a netýká se to jen jednoho konkrétního modelu.

Ahoj,

Martens se na me obratil s prosbou o vysvetleni - omlouvam se vsem, ale jsem ted hodne vytizeny.

Problem s odbrzdenim jsem otestoval a neprojevil se. Drive (cca pred 2 lety) jsem s nim take zapasil.

Mam odzkouseno, ze neodbzdovani je zpusobeno ruznym nastavenim brzd ve vlaku. Pokud jede souprava rovnou cela (sestavite masinu a vagony v conbuilderu), tak to funguje, ale pri najeti na soupravu (consist je jen loko a ta si jede pro loose consist), ktera ma pelmel ruznych brdovych systemu (ruzne hodnoty triplevalveratio, nektery vagon ma evropsky tlak v potrubi 72psi, jiny americky 90psi), pak bohuzel tato nejde nafoukat a odbrzdit.
Jedinym resenim, ktere znam, je mit na HD sjednoceny brzdovy system (je to ovsem logicke, na tratich ve skutecnosti je tomu take tak) a pak vse funguje bez problemu.

Kazdopadne musim podekovat za zkoumani engu - kazdeho vyzivam, at se v nem povrta a posle mi sve vysledky - ledacos se da vyzkoumat.
Skutecne jsem se prehledl a polozku

TrainBrakesControllerMaxPressureDropInNormalApplication

tam mam dvakrat. To ale v praxi nevadi, nebot MSTS vzdy pracuje s posledni hodnotou klice v souboru, zde tedy s tou spravnou - 21. Propriste to odstranim (nebo si kazdy muze odstranit sam - spravna je hodnota 21). Urcite ale nema cenu vydavat novy download, overil jsem, ze vliv na jizdni vlastnosti je nulovy.

Vysvetleni parametru:
Nastavuje hodnotu, o kolik poklesne tlak v hlavni potrubi pri pouziti klice FullService nebo Westinghouse Knorr brzdy se necha proste brzda ujit. To umoznuje odlisit pokles tlaku pro emergency brzdeni (tlak v trubce jde na nulu).

Spravna hodnota je 21. je to v PSI a plati pro evropskou brzdu s max tlakem 72 PSI (kterou pouzivam). Pri plnem brzdeni tedy poklesne tlak v trubce na 51 PSI, cili 3,5 baru. Toto jsou hodnoty, ktere se pouzivaji i v realu (prosim opravte me, pokud ne)

Naopak hodnota 72 znamena, ze se trubka i pri normalnim brzdeni vypusti na nulu a to je nesmysl (v engu jsem to prehledl)

Kazdopadne problematika brzdy je relativne komplexni, v engu spolu spolupracuje cast v sekci wag, dale cast v sekci eng a jeste controller.
Proto musite stejnym zpusobem nastavit vsechny lokomotivy a vagony predevsim v sekci Wag, jinak se nezbavite popisovaneho problemu.
Pro dalsi studium doporucuji stranky Petra Smutka, z kterych jsem prevzal hodnoty rychlosti napousteni a vypousteni brzd (pro loko, rychliky, os vlaky a nakl. vlaky).
Tyto hodnoty jsem testoval proti predpisum o zabrzdnych vzdalenostech a opravdu vsechny vyhovuji.

Kazdy si tedy musi zvolit brzdovou soustavu a tu pozuivat v celem trainsetu, jinak obcas neco neodbrzdi.

V pripade dalsich dotazu jsem k dispozici.

ZSR

Po niekolkých hodinách pokusov som zistil že pokiaľ mám loose consist a chcem sa naňho pripojiť predkom, tak ho jednoducho neodbrzdím. Pokiaľ som na tú istú súpravu pripojený pri štarte MSTS a odpojím sa v zabrzdenom stave, tak ju už potom znova nedokážem odbrzdiť ( ak sa odpojím odbrzdený, je to bez problémov) . Súprava je zložená z CSD 475-1142 + 5x Ba 3390. Súbor ENG je originál k loko ( akurát je tam vymazaná vyššie spomínaná duplicitná položka, ale nešlo to ani s ňou) a WAG od Ppoollla. Nepomohli ani žiadne zázračné návody typu: porozpájeť a znovu pospájať. Uvažujem už o preinštalácii MSTS, lebo niektorým užívatelom to išlo aj s pôvodnými hodnotami bez problémov, takže neviem či má nejaké laborovanie ešte význam. :mad:

nebulus napsal:
Po niekolkých hodinách pokusov som zistil že pokiaľ mám loose consist a chcem sa naňho pripojiť predkom, tak ho jednoducho neodbrzdím. Pokiaľ som na tú istú súpravu pripojený pri štarte MSTS a odpojím sa v zabrzdenom stave, tak ju už potom znova nedokážem odbrzdiť ( ak sa odpojím odbrzdený, je to bez problémov) . Súprava je zložená z CSD 475-1142 + 5x Ba 3390. Súbor ENG je originál k loko ( akurát je tam vymazaná vyššie spomínaná duplicitná položka, ale nešlo to ani s ňou) a WAG od Ppoollla. Nepomohli ani žiadne zázračné návody typu: porozpájeť a znovu pospájať. Uvažujem už o preinštalácii MSTS, lebo niektorým užívatelom to išlo aj s pôvodnými hodnotami bez problémov, takže neviem či má nejaké laborovanie ešte význam. :mad:
A čo ti pomôže reinštalácia MSTS. Tá ti eng a wag súbory neprepíše. A toto správanie majú nastarosti iba eng a wag súbory.Treba to poriadne naladiť. U mňa napr. vela suprav a mašín neodbrzdí na predné spriahadlo,ale skúšal som to s 350-kou,nechal som zabrzdenú súpravu a tak som obehol a ODBRZDIL. Takže musí to byť len tým nastavením.

ehm, keď to iným funguje a majú taký istý wag a eng.... :twisted: Ak vieš akú súprava sa dá odbrzdiť, skús pobádať čo za úžasný parameter je tam iný oproti súpravám čo sa nedajú odbrzdiť.

nebulus napsal:
ehm, keď to iným funguje a majú taký istý wag a eng.... :twisted: Ak vieš akú súprava sa dá odbrzdiť, skús pobádať čo za úžasný parameter je tam iný oproti súpravám čo sa nedajú odbrzdiť.
Ja som s tým ( vagóny Bai 4 dv., Ba, BRa a Da ) jazdil s pôvodným wagom od p. Starého ( vagon Bai osemdverový ), ktorý sa len upravil na použitie s novým modelom. Tam žiadne problémy neboli, pretože je to vlastne default MSTS. Nie vždy sa oplatí hnať vernosť chovania na alebo za hranice možností simulátora. Menej je niekedy viac ...

Na přední přáhlo je lepší nejezdit.. Sice mi na předním táhle jezdí,ale třeba zmizí zvuk těch vozů a u některých není vidět třeba jedna náprava.. :( Jo,a všimnul jsem si,že u loko ř.742 se mi točí kola obráceně.. A je to znát když dám směr vzad,tak má svižnější rozjezd.. :)

No ja by som na predné spriahlo nejazdil, keby ho nepoužívali v niektorých aktivitách. A tam kde ho použijú si nezajazdím. :x

Tax napsal:
Ja som s tým ( vagóny Bai 4 dv., Ba, BRa a Da ) jazdil s pôvodným wagom od p. Starého ( vagon Bai osemdverový ), ktorý sa len upravil na použitie s novým modelom. Tam žiadne problémy neboli, pretože je to vlastne default MSTS. Nie vždy sa oplatí hnať vernosť chovania na alebo za hranice možností simulátora. Menej je niekedy viac ...

Ja som si zajazdil či so šľachtičnou, či s peršingom, či so zamračenou a to s Baikami od Starého, či s tvojimi pensylváňákovými vozňami, či s inými vozidlami, vyhlasujem, že som do chovania ani jedného vozidla nezasiahol (prešing aj bardotka sú originál Starého modely stiahnuté stadeto, šľachta tiež, vozne to isté, stiahnuté od teba, ešte som použil originál Ondrove Béčka (ale na tie myslím robil už originál wagy Ppoollll /som si neni istý/) a predným spriahlom som NEODBRZDIL ... 8)

Back
Nahoře