Kopírovanie terénu

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna robert
  • Datum začátku Datum začátku
R

robert

Host
Dobrý deň, neviete ako spojiť trať na nerovnom úseku? Mám trať do kopca, pridal som vyhybky a tento úsek nejde spojiť lebo je tam veľký výškový presah, s terénom nechcem hýbať. Potreboval by som aby kolajnice kopírovali terén a nie naopak. Neviem ako to urobiť. Ďakujem.

robert napsal:
Dobrý deň, neviete ako spojiť trať na nerovnom úseku? Mám trať do kopca, pridal som vyhybky a tento úsek nejde spojiť lebo je tam veľký výškový presah, s terénom nechcem hýbať. Potreboval by som aby kolajnice kopírovali terén a nie naopak. Neviem ako to urobiť. Ďakujem.

A v reálu taky kolejnice kopírujou terén?

robert napsal:

K zarovnání terénu ke kolejnicím slouží "Z" a k zarovnání kolejnic k terénu "N" ..

Sklon kolejí :
Označ požadovanou kolejnici a v "módu úprav" klikni na třetí tlačítko z leva v horní řadě.. Poté myší pohybuješ nahoru a dolu (lze i na numerické klávesnici pod 2 a 8 ) ,podle toho zda sklon má jít dolů ,či nahoru.. V okénku "objekt" uvidíš požadovaný sklon kolejnic pod "převýšením" ( 300 , 150 , 000 , -150 , -300 atd..) ..

KaMat napsal:
zssk812 napsal:
zssk812 napsal:
Čo mám robiť keď mi nejde zarovnať terén ku koľajniciam?
Skúšal som to na iných tratiach a tam to ide. Len na tej mojej nie. :(
mozna uz mas koleje tak vysoko ze tam teren zarovnat nejde. musis zvednout celou kostku
Asi jsi s kolejemi už výše než je nastavená maximální výška na čtverci. Ta se nastavuje ve vlastnostech čtverce (označíš ho a pravým tl. myši ti vyjede nabídka).

Back
Nahoře