spojovací vozy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Syrda
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.

Syrda

Cestující
Umí MSTS že na jedné straně je jiné spřáhlo než na druhé? Abych mohl spojit do české soupravy "chain" mohl zařadit skupinu východních vozů "automatic"-SA3? Nebo že některé jednotky mají mezi díly pevnou spojku "bar" (popř. i pro spec. vozy pro rozměrné náklady kdy je řazení: jeden podvozek - náklad - druhý podvozek)?

Napises tam ty 2 sprahla a jedno bude vepredu a druhy na konci, takhle mam treba delany sprahla do Esusu, aby nesly mezi vozy rozpojit, ale souprava sla spojovat, taky je to dobre mit u parovky s tendrem, ale ma to problem - nesmis otocit v CON souboru dany vagon, pak by to nemuselo fungovat korektne - vim, ze kdyz jsem tocil paru tak to blblo.

Chci se zeptat, jestliže já nastavím ve všech ENG a WAG souborech tuto informaci

Coupling (

Type ( Chain )

Spring (

Stiffness ( 7.5e6N/m 1e7N/m )

Damping ( 1e6N/m/s 2e6N/m/s)

Break (1.1e8N 5e8N )

r0 ( 80cm 150cm )

)

Velocity ( 0.01m/s )

)

jestli mi vůbec pojedou vozy a loko, chci se tedy zeptat, zda je to tak správně nastavený, jestli třeba nemají být mezery mezi řádky užší, nebo jestli to tak stačí ?

Dá sa s veľkou (100%) istotou povedať, že vozidlá pôjdu, takisto riadkovanie ani iné podobné záležitosti na to nemajú absolútne žiadny vplyv (môžeš to napísať so 100 riadkovými medzerami, môžeš to napísať do 1 riadku všetko spolu, stále to bude fungovať). Problém bude inde.

Jedná sa o to, že spriahlo sa zohľadňuje priamo v údajoch o rozmeroch modelu (uvádzajú sa v parametri ESD_Bounding_Box súbore .sd resp. parametroch InertiaTensor a Size v súbore .eng resp..wag /podľa druhu vozidla/). V prípade že tieto parametre nekorešpondujú so skutočnými rozmermi modelu (.s súbor) bude dochádzať ku vzniku nepekných medzier medzi vozňami, v opačnom prípade bude dochádzať ku prelínaniu častí nárazníkov aj celých modelov (efekt "spojených saní" tak známy zo starých definící pri Radovych vozňov rady UIC X /Amee, Bmee, BDshmee, Bdtmee/). Takisto sa občas objevia problémy pri pripájaní v hre.

Ohľadom tohoto problému a jeho riešení sa viac dozvieš tu (autorom textu je p. Ondřej Frinta, zverejnené na Ppoollllovych stránkach): http://www.train-sim.cz/Navody/Sprahla/Navod_naraznik_naraznik_obec_V2.htm

Naposled editoval moderátor:
Já jen doplním proč jsem nikdy nezveřejnil a ani o tom neuvažuji druhý díl návodu obsahující konkrétní rozměry.
1 - Seznam vozidel by se musel neustále doplňovat o všechny možné nové modely co kde jsou dostupné
2 - Zejména u nákladních vozů koriguji v S souboru polohu nárazníků tak aby mi seděl model šroubovky. Tím by pak docházelo k matení uživatelů stáhnuvších si model ode mne.
3 - U zveřejněných vozů u mne toto není zapotřebí upravovat.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře