Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #4

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Stary
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
poison napsal:
Ad Chopin:
V Břeclavi nedoporučuju vykukovat z okénka,také se mi stalo,že mi to padlo,ale na vjezdovém do Břeclavi.Proto je třeba stále ukládat SAVE i těsně před odjezdem s Nex.Po pádu a načtení ze save jede aktivita dál.

Jenže mne to zatuhne, ikdyž jsem přímo na stanovišti, jakmile odpojím loco, začínám zvyšovat plyn a pak to za tuhne. Nebo stisknu klávesu 2 a celou cestu ( od vjezdu do Břeclavi přes výstup a nástup cestujících ) se tzv. nehýbám, tedy neotáčím šipkama kamerový pohled pak odpojím loco a když se chci rozjet tak to taky zatuhne.

Že by v tom byl ten traffic co je v Břeclavi ?

Ešte v "starej" Břeclavy som mal v jednej aktivite obrovské problémy. Stále mi to padalo. Musel som použiť pohľad do ľava na stanovište pomocníka. Tam to dáva tak 4x vyššie FPS. Inak zaujímavé že aj pri FPS 20 to zvyklo padnúť. Príčinou bol silný traffic.

AndrewM

nebulus napsal:
Ešte v "starej" Břeclavy som mal v jednej aktivite obrovské problémy. Stále mi to padalo. Musel som použiť pohľad do ľava na stanovište pomocníka. Tam to dáva tak 4x vyššie FPS. Inak zaujímavé že aj pri FPS 20 to zvyklo padnúť. Príčinou bol silný traffic.

No uplne nejlepsi na FPS mi prijde pohled tusim pod klavesou sest (pohled na predni sprahlo maximalne priblizene ke kolejim). Ale nekdy nepomuze ani to :-)

Ad Chopin:
Ve chvíli kdy odpojíš soupravu v Břeclavi je v akci pouze Taurus stojící ve šturcu a stojící souprava Nexu,takže pokud budeš v kabině,t.j. klávesa 1. musíš se rozject normálně.Po skončení nástupu a výstupu dej Save a pokud to spadne obnov hru a musíš ject jak víno.Pokud budou stále potíže tak upravím act. ale myslím,že to musí zvládnout i takhle.

dotaz

Zdravím,chtěl bych se zeptat, jestli nevíte proč mi po nainstalování aktualizace 641bp nebo 642 bp nechce najet MSTS.Těsně před koncem se mi objeví spodní lišta, a je to v rozlišení 640X800..a nic se s tim nedá dělat..Program neodpivídá..Dneska jsem to nainstaloval cele znovu i trat a pořád nic..A mám tam jenom trať Kuty-Praha,nic víc,a vozidla taky jenom jeho..
díky...

poison napsal:
Ad Chopin:
Ve chvíli kdy odpojíš soupravu v Břeclavi je v akci pouze Taurus stojící ve šturcu a stojící souprava Nexu,takže pokud budeš v kabině,t.j. klávesa 1. musíš se rozject normálně.Po skončení nástupu a výstupu dej Save a pokud to spadne obnov hru a musíš ject jak víno.Pokud budou stále potíže tak upravím act. ale myslím,že to musí zvládnout i takhle.

Já myslím, že je aktivita dobře odladěna. Traffic jsem potkával ve slušných odstupech takže to PC vpohodě stíhal. Chce to jet ale na čas.
Jde to bez problémů rozjet i s ext. pohledem, traffic tam není skoro žádný a objekty jsou načteny. Problém je pouze při vjezdu, to se načítá spousta objektů. Ani po připojení Nexu jsem neměl problém, při rozjezdu je tam myslím pouze pojíždějící Taurus. Ale potom před Kútama, je to před stopkou, stojí tam myslím 242, která se asi bude připojovat, tohle si už přesně nepamatuju. Prostě jdu na 40 a na první výhybce končím vykolejením. Vozy a loko jsem postahoval znovu a je to to samé. Ale to nebude chyba v aktivitě, ale někde jinde....

Chtěl jsem zeptat, jaký installátor používá pan Šemora při tvorbě instalaček a aktualizací ? Je to Inno Setup, ClickTeam Install Creator či InstallShield ?

Jiří napsal:
Chtěl jsem zeptat, jaký installátor používá pan Šemora při tvorbě instalaček a aktualizací ? Je to Inno Setup, ClickTeam Install Creator či InstallShield ?

Skús si na jednu z inštalačiek kliknúť pravým tlačidlom myši a vo vlastnostiach máš položku Created by ...

Mirec napsal:
Jiří napsal:

Skús si na jednu z inštalačiek kliknúť pravým tlačidlom myši a vo vlastnostiach máš položku Created by ...

Díky, už vím že je to vytvořeno programem Inno Setup. Teď jsem zjistil, že se to dá zjistit i otevřením souboru uninstall.dat programem WordPad.
Já jsem tento program kdysi používal, ale zdá se mi nějaký složitý, těžkopádný. A má víc verzí. Škoda, že tento program neumožňuje zadat při instalaci sériové číslo, asi jako když rozbaluji zaheslovaný archív RAR. Tedy ochránit instalačky sériovým číslem.

Jiří napsal:
Mirec napsal:
Jiří napsal:

Díky, už vím že je to vytvořeno programem Inno Setup. Teď jsem zjistil, že se to dá zjistit i otevřením souboru uninstall.dat programem WordPad.
Já jsem tento program kdysi používal, ale zdá se mi nějaký složitý, těžkopádný. A má víc verzí. Škoda, že tento program neumožňuje zadat při instalaci sériové číslo, asi jako když rozbaluji zaheslovaný archív RAR. Tedy ochránit instalačky sériovým číslem.

Ale dá ... Neviem či všetky verzie ale tá moja ( 5.1.5) umožňuje zadať heslo ...

Mirec napsal:
Jiří napsal:
Mirec napsal:
Jiří napsal:

Ale dá ... Neviem či všetky verzie ale tá moja ( 5.1.5) umožňuje zadať heslo ...

A kde bych tu verzi 5.1.5 stáhnul ? A je k tomu i čeština ? A je určena jak pro začátečníky tak i pro profesionály ? Ta těžká verze prý umožňuje jenom vytvářet instalačky přes nějaké scripty bez možnosti tzv. wizardu. Tedy i pro běžného uživatele.

Jiří napsal:
Mirec napsal:
Jiří napsal:
Mirec napsal:
Jiří napsal:

A kde bych tu verzi 5.1.5 stáhnul ? A je k tomu i čeština ? A je určena jak pro začátečníky tak i pro profesionály ? Ta těžká verze prý umožňuje jenom vytvářet instalačky přes nějaké scripty bez možnosti tzv. wizardu. Tedy i pro běžného uživatele.

No čeština to toho neexsistuje, ale je tam možnosť tvorby pomocou Wizardu ... A po vytvorení sa scrpit dá upravovať ... Presne takto som robil inštalačku na Jóže Plečnika.A link momentálne neviem, ale ak ho zoženiem dám vedieť ...

Pre Johnza, alebo Martensa: Prosím Vás vyhodťe tieto posledné príspevky do HydeParku, s traťou BP nemajú nič spoločné ...

Mám problém. Když jsem si nainstalval trať a všechny aktualizace po sobě až do 64-2, tak jsem vytvořil aktivitu, kde jedete z Prahy hl.n. směrem do Pardubic. Když jsem ji testoval na verzi tratě 64-2, vše bylo OK. Když jsem si ale naistaloval aktualizaci 65 a jel jsem tento úkol znovu (bez jakýchkoliv úprav), tak mi kousek za Libní a někde kolem Dolních Počernic vyskákaly miliony chybových hlášek, že sem už nemoh a přenul se do Windows, odklikl poslední chybu a pak následoval odkaz k Billovi. Všimnul jsem si, že nějaké chyby byly v adresáři TRACK_B. Aktivita je to zimní a tudíž chybí zimní textury, ale jak říkám, instalací BP 65 se nějak vytratily. Nevíte někdo co s tím? (Jiné řešení než to, že bych všechny soubory nakopíroval z jiných adresářů.)

Chybové hlášky

Protože mám poměrně obstarožní sestavu, s tímto problémem se potýkám poměrně často. Není to ale způsobeno chybou v aktualizaci, ale tím, že se prostě nestačí vykreslovat vše, co má a potom simulátor upozorňuje na chybějící objekty a textury, i když ve skutečnosti existují. Při explore route by se vám to asi nestalo. Řeším to častějšími saves při hře a když je hodně zle, uberu detaily grafiky na minimum alespoň na projetí nějakého krizového úseku.

Zbyňku při tvorbě Chopina jsem si všiml,že při výjezdu z Lanžhota směr Kúty je na levý koleji kilometrovník 102 místo 120.Až budeš dělat revizi tak na to koukni. :wink:

Při testovací jízdě žabotlamou 451 jsem zjistil že ve stanici Modřice je perón utopen v kolejišti ( ta první kolej poblíž staniční budově ) Vypadá to nepěkně.

Jiří napsal:
Při testovací jízdě žabotlamou 451 jsem zjistil že ve stanici Modřice je perón utopen v kolejišti ( ta první kolej poblíž staniční budově ) Vypadá to nepěkně.
To je sice pravda, kouknu na to, ale s 451 v Modřicích zvednout klepeto, nechtěl bych vidět ten ohňostroj. Nevím, jestli by to také nevypadalo nepěkně.

Zbyněk Šemora napsal:
Jiří napsal:
To je sice pravda, kouknu na to, ale s 451 v Modřicích zvednout klepeto, nechtěl bych vidět ten ohňostroj. Nevím, jestli by to také nevypadalo nepěkně.
Ahoj Zbyňku, třeba by to mohla být náhradní souprava za Brněnský drak....bimbadlo na raketový pohon....ale bacha na tu 30 v Brně......:-)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře