Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #4

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Stary
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Mobil to iste nebol, ten môj PC neovplyvňuje. Mobil mi ruší iba TV prímač v monitore ( mam LCD s TV funkciou, či skôr LCD TV s digitalnym vstupom pre PC). Takže ak robím na PC a moja "polovička" má zapnuty PIP ( TV okienko obrazu v obraze ), tak činnosť mobilu vidim iba na tej televíznej časti. Inak tie spominané prehistoricke digitalne zvuky sa prejavily iba v niektorých náročných aktivitách po prejazde veľkou stanicou.

To zase mě se v poslední době a to hlavně po BP64 začal zvedat terén nad koleje,je to sice jen nepatrně ale najde se i pár úseků kolem ČT kde to je i nějaký ten metro,no vlastně jedu po trávě,díval jsem se na to v nastavení ale jaksi nic.

742.041 napsal:
To zase mě se v poslední době a to hlavně po BP64 začal zvedat terén nad koleje,je to sice jen nepatrně ale najde se i pár úseků kolem ČT kde to je i nějaký ten metro,no vlastně jedu po trávě,díval jsem se na to v nastavení ale jaksi nic.
Zaobloval jsem náspy, ale hlavně v místech kde jsou hranice modrých čtverců se opravy vrací zpět jako bumerang. Terén snížím, uložím, vrátím se zpět a je to jak to bylo. Do Vranovic jsem proto musel zrušit násep vpravo, polňačku snížit na úroveň kolejí a až teprve potom to přestalo zlobit. Hodně oprav je v 64.2 ale dále také průběžně opravuji místa, která mi uživatelé oznamují.

Něco podobného se mě stávalo v dobách prvního TRS když jsem pokusně stavěl jednu trať,bylo to hlavně kvůli textůrám které se neuložily,ale bylo je potřeba přepsat.Ale to je na úplně jiné architektuře programu

Zbyněk Šemora napsal:
... pokud je mi známo, sdílet se dá pouze consists. Šel by i Paths, ale nedoporučuji, protože pro trafiic je nutné, aby se vlak objevil jen na dobu, kdy jej může vidět hráč.

Neviem to presne, ale možno by sa dali zdielať aj súbory paths, ale možno by MSTS začalo riadne drbať a skončilo by to tak ako u Tom-a ... Ale aj tak je to na škodu veci.Vo viacerých aktivitách som zažil že sa používajú con súbory z iných aktivít, napr. aj z vašej "Náročnej služby".Ono to síce funguje, ale časom sa táto "pohodlnosť" vráti ako bumerang.Hlavne pri mazaní, či upratovaní aktivít.

Pre Toma: Skús ešte raz kompletný unistall MSTS (myslím tým všetky trate, vozidlá atď a taktiež poriadne, najlepšie ručne vyčisti registre Windows).Potom skús opätovný install MSTS a vytvor iba jednoduchú aktivitu.Skús najprv nepoužiť TrainStore a vyskúšaj či MSTS šlape.Ak by sa problém opakoval, tak už neviem.Možno jednine reinstall Windowsu ...

no kdyby sla aspon volna jizda...................ale me nejde msts vubec........

jo mirec to se delal!!!pak sem instaloval bp64 a bylo to v p*****.mozna ze je to tim mazanim vsech starych aktivit...........???

Pen Šemora, jel jsem z Břeclavi směr Valtice a až do Bořího Lesa mi to psalo limit 40km/h. Dříve 80-tka začínala kousek za mostem u klacku, je to tak nyní správně, nebo se vloudila chybička?

Kontra napsal:
Pen Šemora, jel jsem z Břeclavi směr Valtice a až do Bořího Lesa mi to psalo limit 40km/h. Dříve 80-tka začínala kousek za mostem u klacku, je to tak nyní správně, nebo se vloudila chybička?
Bylo to za jízdy explore route nebo v aktivitě? Nedávno jsem jel aktivitu do Lednice a opravdu za mostkem skončilo omezení 40 km/h....na aktualizaci bp64 a nebo b tuším.....

To Martens

Myslíte, že by to mohlo být kvůli tomuto? Bylo to při explore route a zkoušel jsem to z několika nástupišť i kusých kolejí. Ale vlastně si teď uvědomuji, že to bylo hned po akt. 64.

Re: To Martens

Kontra napsal:
Myslíte, že by to mohlo být kvůli tomuto? Bylo to při explore route a zkoušel jsem to z několika nástupišť i kusých kolejí. Ale vlastně si teď uvědomuji, že to bylo hned po akt. 64.
Tak to nevím....jenom vím, že po té poslední aktualizaci 642bptrat.exe jsem jel osobák do Lednice (aktivita od strojmistrů) a vím, že tam opravdu naskočila na Track Monitoru 80, ale nebyl důvod to kalit, když v Bořím lese bylo stejně na vjezdu na Stůj....proto jsem tipoval na tu chybu v aktivitě.....

Já průběžně veškeré připomínky do trati doplňuji, ale tento rychlostník je utopený pod terén a až bude statický model, tak jej doplním i fyzicky. A možná ani nebude třeba, protože v reálu jsem jej tam také marně hledal, asi jej někdo ukradl. (železo, sběrné suroviny)

Brzdy

Zdravicko, muze mi nekdo vysvetlit, proc na teto trati s originalmim Trainsetem nefunguje u rad 163 162 363 362 procentualni brzdeni v klasickem rozsahu 0% - 100% pak Suspension a Emergency? Je tam jen to Suspension a Emergency... Nejake divne, ne?

Btw.: v Hodonine a Hruskach chybi protihlukove bariery, coz je podle me docela velky detail v techto stanicich, pred aktualizaci BP64 to bylo OK, po ni uz tam nejsou. Navic Hrusky jsou moc male, ve skutecnosti je ta vesnicka tak 3x vetsi nez je zde...
Tak to by bylo dobre spravit, popripade rozsirit :wink: Thanx

2 Cosby>Předpokládám, že ti pan Šemora odpoví, že když by to tam dal, tak by jste si nezajezdili nebo tak něco....prostě v téhle trati si myslím, že nesmíš koukat na detaily jinak by ti to vůbec nepřišlo jako reálná trať....v mezích MSTS...

2 Hawk:
To (doufam) nenapise. Za a) ty protihlukove zdi uz tam byly pred aktualizaci 64 b) je to docela podstatny detail, kdo po te trati obcas jede, tak vi.
Zvlast to prasti do oci v Hruskach, kde to je po cele delce zastavky.

Re: Brzdy

Cosby napsal:
Zdravicko, muze mi nekdo vysvetlit, proc na teto trati s originalmim Trainsetem nefunguje u rad 163 162 363 362 procentualni brzdeni v klasickem rozsahu 0% - 100% pak Suspension a Emergency? Je tam jen to Suspension a Emergency... Nejake divne, ne?

Btw.: v Hodonine a Hruskach chybi protihlukove bariery, coz je podle me docela velky detail v techto stanicich, pred aktualizaci BP64 to bylo OK, po ni uz tam nejsou. Navic Hrusky jsou moc male, ve skutecnosti je ta vesnicka tak 3x vetsi nez je zde...
Tak to by bylo dobre spravit, popripade rozsirit :wink: Thanx

Protože mají brzdiče BSE. Jedeš, dáš do polohy brzda a koukáš na manometr a tlak stoupá automaticky. Až ti to bude stačit dáš brzdič o polohu zpět, a tlak drží. pokud chceš přibrzdit tak zase na chvili do polohy brzdä a zase zpět. odbrzdíš v poloze jízda nebo rychle v poloze švih.

Brzdy

2 Miran:
Aha, tak to sem nevedel. Dik za help, uz jsem to testl, vpohode.

Ahoj Cosby, už jsi se dlouho neozval, jak se máš?....
...hold chybí toho více, vše se staví neboj, ale jaksi jeden člověk nemůže vše stíhat v tak krátkém časovém limitu. Tvé protihlukové zdi byly, ale po rekonstrukci se dostaly mimo trať, takže se musely zbourat. Teď přes zimu jsou mrazy a špatně se staví....vydrž, vše postupně bude. Současně dělníci pracují v Bratislavě. Hrušky jsou určitě větší, ale to samé Břeclav , Brno, Praha, a ostatní města. Možná za dva roky bude lépe. Ale vše není jen špatné, všude na jih od ČT už máš originál kolejivo, nová návěstidla, atd. Já musím mít trpělivost se stavbou a uživatelé s čekáním, až to bude. Tak přeji také hodně trpělivosti. Ale úplně vše nebude. Ortofotomapa v MSTS nelze.

Cosby,

nechcem rýpať, ale skoro každému asi došlo že krajina v okolí Břeclavi, Hrušiek atď sa pri rekonštrukcii menila a teda sa musela zmazať.A teraz sa stavia nanovo.Lenže to chce čas, a ako povedal p.Šemora na jedného je to veľa.Ale hlavne že koľaje sú origoš a už na svojom mieste a do toho sa ešte stavajú nové veci (Bratislava a spol.) ... Myslím že táto trať napreduje úžasním tempom o ktorom sa mi pred dvoma rokmi hádam ani nesnívalo ... :wink:

Zbyněk Šemora napsal:
Ortofotomapa v MSTS nelze.

Keď som si požičiaval od kolegu videokameru na natáčanie videa trate pre účely stavby, tak si myslel že to video sa len nejako nakopíruje do PC. A že takto hneď a ľahko máme fotorealistickú trať. :lol: :lol:

Naposled editoval moderátor:
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře