Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #4

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Stary
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Nebulusovi veřejně děkuji za nonstop dodávané materiály z Bratislavy a jeho průběžné kontrolování průběhu stavby mé trati, aby Bratislava byla co nejblíže realitě.
Ptám se, nechce se někomu z Bratislavy a okolí, nebo kdo má Bratislavu rád modelovat bloky budov v okolí kolejí? Zatím dosazuji náhražky, ale jaksi ikdyž Romanovy bloky činžovních domů z Prahy nemají chybu, přece jen v Bratislavě je trochu jiná architektura. O nádražní budově nemluvě. Také by modely byly využity nejen pro BP, ale i pro další slovenské tratě, které se budují. Ale v mém případě výsledek může být už v některé z příštích aktualizací.
Taxi, netroufáš si alespoň na nějaké baráky. Jsou nutné celé bloky ulic nebo nádražních domků (rampy od tunelu do stanice). Já jsem současně ve čtverci na 1050 objektech a to jsem se stavbou města ještě pořádně nezačal. Doufám, že mi někdo sloučí do jednoho objektu zdi a perony i náspy. To by se hodně ušetřilo.

Jaká je rychlost Bratislava Nové Mesto - Bratislava hl.n/Rača - hl./Vajnory-hl. ? Tam nebude všude 100km/h Do Nového Mesta to vypadá na R 300m. Jen tak to ale hotové vše nebude, ale už jsem asi na 4. pokus konečně trefil do Vinohradů. (víno jsem ještě nepil)
Podjezd na Nové Mesto je v km 57,4 a Vinohrady mám 58,4, dle fotek, směrování kolejí je dle ortofotomapy, tak snad to projde.
Mezi jmenovanými stanicemi je několik trianglů, kde se dají otáčet soupravy. Dál do Vladivostoku stavět nebudu. Ale možná ještě Taxovo nádraží. Jak se to tam jmenovalo jak jsme tam spolu tenkrát byli?

Zbyněk Šemora napsal:
Taxi, netroufáš si alespoň na nějaké baráky. Jsou nutné celé bloky ulic nebo nádražních domků (rampy od tunelu do stanice).
Zbyňku, neni problém vymodelovať, problém je nájsť si čas nazbierať fotomateriál ... Keby sa našiel dobrovolník alebo viacerí dobrovolníci a nafotili by dostatok materiálu, môžem na tom začať pracovať.
Je ešte jedna možnosť: čo páni stavitelia trate ŽSR 130/135 ??? Je ich viac, robia v trojici - vo štvorici ... Slušilo by sa, keby ti poskytli nejaké materiály.

Zbyněk:
Rýchlosť Hlavné-Mesto je 60km/h a pred Mestom v rovine od km 3,800 je 80km/h.
Hlavné-Vajnory: Od hlavného 100km/h, za oblúkom kde končí depo (neviem teraz aký je to kilometer) začína 120km/h, cez odb.Močiar je 100km/h a dalej po Vajnory 120km/h
Hlavné-Rača je 100km/h, až za Račou je 120km/h

Tax: Modelári sa nám zatial do náručia nehrnú, ale Zbyňkovi som poslal celú trať, tak ako momentálne vypadá, aby tie spojky mal čo najlepšie, ak je to málo tak potom sorry, viac nemáme ani my k dispozícií.

Tax napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Taxi, netroufáš si alespoň na nějaké baráky. Jsou nutné celé bloky ulic nebo nádražních domků (rampy od tunelu do stanice).
Zbyňku, neni problém vymodelovať, problém je nájsť si čas nazbierať fotomateriál ... Keby sa našiel dobrovolník alebo viacerí dobrovolníci a nafotili by dostatok materiálu, môžem na tom začať pracovať.
Je ešte jedna možnosť: čo páni stavitelia trate ŽSR 130/135 ??? Je ich viac, robia v trojici - vo štvorici ... Slušilo by sa, keby ti poskytli nejaké materiály.
Nuž keby som ešte stále robil na železnici a Duuso tiež,tak by sme v trojici vyrazili aj do Bratislavi a Zbyňkovy by sme poslali asi celé mesto :D ,ale už to nie je teraz pri týchto cenách reálne. Ideálne by bolo keby to bol Blavák a asi preto sa Zbyňek obrátil s prosbou na teba.
P.S: Inak keď niečo máme tak sa so Zbyňkom určite podelíme a nemusí nás ani prosiť.To je pre nás samozrejmosť. Ale zatial toho vela nemáme.Len tak pre orientáciu Miro býva od Blavy 60-70Km,Duuso 100Km a ja 140km a mám ešte dve malé deti. Takže až také veselé s časom a financiami to nie je.

Miro a Dem: trať chcú všetci ... ale fotiť nemá kto ... no povedzte, zaslúži si to verejnosť vôbec ? Ešte by bolo riešením osloviť Kukuk-a z trainzu, ten má pomodelovaných desiatky objektov z BA, možno by s ním bola reč.
Na chodenie s foťákom v ruke nemám ani ja príliš času. Dosť mi ho zožerie modelovanie a hlavne práca a rodina.

Tax napsal:
Miro a Dem: trať chcú všetci ... ale fotiť nemá kto ... no povedzte, zaslúži si to verejnosť vôbec ? Ešte by bolo riešením osloviť Kukuk-a z trainzu, ten má pomodelovaných desiatky objektov z BA, možno by s ním bola reč.
Na chodenie s foťákom v ruke nemám ani ja príliš času. Dosť mi ho zožerie modelovanie a hlavne práca a rodina.
Nuž asi sa s tým budeme musieť zmieriť,že stále bude viac ludí typu urobte toto urobt hento.....ale našťastie sa ešte stále nájdu taký ako čo som naposledy komunikoval s jedným na ICQ. Písal mi,že sa učí na 3DSMaxe pracovať a ,že keď niečo bude treba tak nám spraví až sa zaučí. Takýchto ludí si velmi vážim. A s tou prácou a rodinou mi to netreba vysvetlovať. Poznám to dobre. :wink:

No, všetci máme prácu a všetci máme aj rodinu a nie každý do Bratislavy dopľuje, to sa musí nechať, ja to mám do BA 133 km na p...ý chlp.

Čo sa týka materiálu na stavbu Bratislavy ja osobne ju síce nestaviam, postavil ju Miro /koľajovo,návestidlá a peróny/nakoľko ju pozná z nás najlepšie , krajinu a trať smer Štúrovo budem stavať ja, čo sa týka materiálov z BA , vlastním akurát fotky staničných budov z vlaky.net + nejaké doplnkové ale mám k dispozícii videozáznam, no ten istý má aj Zbyňek a nakoniec má tuším od Mira aj 130-ku /dostavaná Bratislava/.Ešte môžem poskytnúť 3 letecké zábery z Google Earth na Bratislavu hl.+depo, viac dokumentácie nemám.Okolo mája sa chystám do Ba fotiť, ako aj stanicu a objekty tak aj do depa nejaké mašiny.Potom sa hádam dokumentácia z BA rozrastie.

Nakoľko úsek Nové Zámky-Štúrovo-Szob mám-e k bydlisku najbližšie najviac dokumentácie pochádza odtiaľ, na zbytku sa bude musieť popracovať,

nemôžme byť všade !

Samozrejme kebyže máme, tak materiály Zbyňkovi poskytneme, touto cestou by som chcel aj ja osloviť nejakých Bratislavčanov s prosbou o panoramatické fotky Bratislavských staníc a okolia.Vopred vďaka.

Momentálne namiesto myši a klávesnice používam štetku, vedro, omietku, miešačku a podobné relikvie nakoľko fachčím na byte ale na jar do BA určite pôjdem.

Čo sa týka modelárov už sa ozvali zsBeer a Nebulus, takže niečo bude, len treba vydržať, keď máme materiál dáme, keď nemáme tak nemôžme dať, to je predsa logické nie ?

Pán boh pomáhaj a trať bude stáť.

Tak já to mám vlastně do Bratislavy nejblíže. Z dob ČSSR bývala v Hustopečích cedule Bratislava 104km.
Jinak fotografové nejsou problém. Nebulus mne zásobuje o 106, viz bratislavský tunel, červený most, které vymodeloval Roman. Ale přece nebude modelovat Bratislavu. On jen ukázal, že to jde, tak si myslím, že by mohl někdo z Bratislavy pokračovat.
Miro díky za informace. Tvoje trať mi slouží jako vodítko, když si nejsem jistý, ale kilometry si přeměřuji.

Ja som v modelovaní pokročil iba toľko, že som nainštaloval GMAX. Voľný čas vyplnilo fotenie trate BA hl - Vinohrady, hlavnej stanice, časti depa a mostných objektov. Ale keď niekdo má ochotu modelovať, rád nafotím podklady. Asi by sme sa naozaj mali nejak dohodnúť a rozdeliť si úlohy, nech je za nami vidieť aj nejaká práca - myslím objekty v BA.

hele lidi chci se jeste zeptat ja rikal pan semora ze se maji sechny aktivity smazat pred 64bp...........kde se to ma smazat vsude aby to bylo uplne???diky sem za odpoved

pokud používáš "MSTS activity mover" tak přesuň všechny aktivity do archivu a pak v adresáři tratě vymaž obsahy složek jménem "+++_archiv" jedná se o activities_archiv,services_archiv paths_archiv, traffic_archiv a případně radši i sesterské složky bez přívlastku "_archiv"(občas tam nějaké soubory zůstanou) a pokud MSTS activity mover nepoužíváš, tak vymaž jen výše uvedené bez přívlastku "_archiv"(s přívlastkem tam ani mít nebudeš;-). A pokud používáš TrainStore, tak ti radši poradí někdo jiný :wink:

AndrewM

Tom napsal:
hele lidi chci se jeste zeptat ja rikal pan semora ze se maji sechny aktivity smazat pred 64bp...........kde se to ma smazat vsude aby to bylo uplne???diky sem za odpoved

Budu-li predpokladat, ze nepouzivas specialni programy (napr. TT, nutne vse vratit zpet pro zjednoduseni), tak si otevres slozku routes/breclav-praha a smazes obsah adresaru activities, paths, services a traffic. Pro uplne vycisteni je treba jeste vymazat vsechny prislusne consisty k tem aktivitam.

Re: AndrewM

AndrewM napsal:
Pro uplne vycisteni je treba jeste vymazat vsechny prislusne consisty k tem aktivitam.
Tohle je zbytečnost - viz můj příspěvek výše. Pokud si je vymažeš, tak vzhledem ke stávajícímu stavu trainsetu je to lístek do blázince, protože si budeš consisty opravovat znovat.
Consisty NEJSOU na verzi tratě závislé.

Martens napsal:
AndrewM napsal:
Pro uplne vycisteni je treba jeste vymazat vsechny prislusne consisty k tem aktivitam.
Tohle je zbytečnost - viz můj příspěvek výše. Pokud si je vymažeš, tak vzhledem ke stávajícímu stavu trainsetu je to lístek do blázince, protože si budeš consisty opravovat znovat.

Pokiaľ nainštaluje aktivity vo formáte APK, tak sa mu predsa vytvoria znovu. Ja osobne upravujem Trainset, lebo nakoľko istý ľudia sú nepresvedčitelní a stále používajú osobitné značenie, alebo špecifické ťažko zohnatelné vozidlá. Faktom je že pokiaľ sa nebude dodržovať nejaký jednotný Trainset, tak si ten lístok do blázinca kúpim.

Naposled editoval moderátor:

nebulus napsal:
Martens napsal:
AndrewM napsal:

Pokiaľ nainštaluje aktivity vo formáte APK, tak sa mu predsa vytvoria znovu. Ja osobne upravujem Trainset, lebo nakoľko istý ľudia sú nepresvedčitelní a stále používajú osobitné značenie, alebo špecifické ťažko zohnatelné vozidlá. Faktom je že pokiaľ sa nebude dodržovať nejaký jednotný Trainset, tak si ten lístok do blázinca kúpim.
Přesně tak - dokud se to nesjednotí, tak bych prostě consisty nemazal....

Martens napsal:
nebulus napsal:
Martens napsal:
AndrewM napsal:

Přesně tak - dokud se to nesjednotí, tak bych prostě consisty nemazal....

Ale jo, to je pravda. Ja mel u preinstalace po BP64 asi 400 chyb v CB, ale chtel jsem to udelat, protoze jsem v posledni dobe trainset docela rozsiril a musel bych to predelavat tak jak tak. Nicmene dotaz byl na kompletni vymazani vsech aktivit a consisty k aktivitam patri :-)

Nazdárek pánové mám skromný dotaz,vím že to tu bylo ale tady hledat je jako hledat jehlu v kupce sena.Potřebuji poradit jak s dynamickou kolejí,nastavovat délku a poloměry díky moc a hodně zdaru Tomáš

Já po aktualizaci 642bptrat jsem zjistil v Aktivity Editoru tři nefunkční path, složky aktivity,services,traffic mám prázdné, protože každá aktivita zatěžuje start MSTS, tak jsem vymazal tyto tři nefunkční path.

Jiří napsal:
Já po aktualizaci 642bptrat jsem zjistil v Aktivity Editoru tři nefunkční path, složky aktivity,services,traffic mám prázdné, protože každá aktivita zatěžuje start MSTS, tak jsem vymazal tyto tři nefunkční path.
Tím jsi nic nezkazil, jestli umíš v AE, tak si můžeš samozřejmě nadefinovat nové.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře