Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
JJ, na 99% je to on.....poison napsal:Ad:Jiří:
Já jsem vám chlapy nevěřil,ale je to tak.
V té Velimi to bylo asi takto: Zabezpečovák, šel na pražskou stranu dělat revizi na výhybce a vyjmul ji ze závislosti ZZ přestavením do přímého směru a vypnutím z automatického stavění, ručně řadičem na pultu u výpravčího stavět šla, ale bez kontroly postavení. Aby nemusely vlaky jezdit po dobu revize výhybky na přivolávačku (max.30) a mohly jet na volno, vykrátil zabezpečovák v reléovce dohledací smyčku s tím, že výpravčí měl nařízeno jezdit jen po "rovnejch". Vše fungovalo, jak mělo. Po dokončení revize se odebral zabezpečovák na cestu od výhybky do dopravní kanceláře, aby uvedl vše do původního stavu. Než stačil dojít tu dálku, praváděla pracovnice stanice mazání výhybek a porůznu blafounem sdělovala výpravčímu, kterou výhybku ji má otočit pro namazání z druhé strany. Ten ji nejdříve nechtěl vyhovět z důvodu revize, ale když jej ujistila, že jsou již hotovi a zabezpečovák jde do dopravy, požadované udělal poté, co se podíval do dálky kolejiště a viděl zabezpečováka na cestě.Tak se povedlo otočit zcela "regulérně" i křížem. Když si později šlápnul rychlík k vjezdu, výpravčí automaticky postavil průjezd po rovné,na dvě tlačítka - začátek a konec vlakové cesty. Přitom si ale neuvědomil, že předtím stavěl kříž a po prosvícení postavené vlakové cesty na panelu po rovné si ničeho zvláštního nevšimnul. Nemohl, protože ruční řadič se přepíná jen na dobu obsluhy konkrétní výhybky a poté se musí vrátit do základní neutrální polohy. Rychlík prosvištěl stanicí kilo a na odjezdu se vrhnul na nesprávnou kolej po čtyřicítkových výhybkách. Naštěstí pantograf, s kterým se pravidelně na zhlaví potkával byl mírně seknutý, tak se nezbouchli a je na sebe po zastavení zdálky pokukovali. Tenkrát ten rychlík řídil dnešní instruktor pendolin Jarda M.Zbyněk Šemora napsal:Na rychlost se vykašli, po staru to bylo obráceně, na Koridor to promítalo 60tku a musel jsi tak jet až do Moravské Nové Vsi, což byl větší problém.Jiří napsal:A co ta rychlost ? Já vím, ale je to blbé, když fíra vidí 60 -ku a ve skutečnosti může jet avizovaných 160. Ale i tak je to zvláštní trať, neboť do Holíče mohu i s motorákem 842 jet rychlosti 100 km/h pak před Holíčem snížit rychlost na 40 km/h, a přitom mám zapnuté vykolejení. Ale zpátky už je to O.K. Tedy z Holíče do Hodonína je rychlost 60 km/h. A když jedu 80-kou tak v některých úsecích tam kde jsou oblouky mne to vykolejí.![]()
A vykolejení si nezapínej, to je největší nesmysl v MSTS. Jo, kdyby jsi jel na 80tce 130, budiž, ale jinak to musí držet, jen cestující ve voze se budou přemísťovat odstředivou silou k na jednu stranu![]()
Do Stránčic je oblouk na 80km/h. Úřednickou chybou se tam několik let jezdilo 100km/h a to padalo vše na zem včetně obědu v kastrolu. Ale nikdy tam nic nevykolejilo. Když něco vykolejí, tak je na vině lom kolejnice, lom na vyhýbce nebo horké ložisko vagonu. Ale překročení rychosti.....to musí být opravdu hodně. Jednou se stala nějaká chyba ve Velimi, kde před koridorem byly vyhýbky na 40km/h a postavili to takto rychlíku na "volno". Kolik tam tehdy měl, když to projel do odbočky nevím, ale nevykolejil. Jen jsme se tenkrát smáli, že ve Velimi testují nové vyhýbky pro 100km/h do odbočky.
Zbyněk Šemora napsal:Vtip roku. Michal se hrabal v souborech mé trati a objevil tajnou trať. Do podezřelé oblasti se přesunul v editoru a ocitl se někde u Chorinu. Nevěřil jsem. Zadal jsem souřadnice a Bingo. Je tam schovaná komplet trať Berlin - Stetín. Před třemi lety jsem do vygenerované trati zřejmě omylem nakopíroval i W soubory této trati. Pokud by se zpět doplnila Německá návěstidla a já dostavěl Praha - Děčín - Berlin, tak se to mohlo propojit a Bastardi by měly pořádné aktivityA já koukal, že ve World mám hodně souborů z roku 2002 a nedošlo mi, že je to nesmysl, protože jsem začal stavět až v roce 2003.
Jsem zvědav, co Michal v mé trati ještě objeví. Už by mne vůbec nepřekvapilo, kdyby tam byl schovaný Vladivostok![]()
Zbyněk Šemora napsal:Vtip roku. Michal se hrabal v souborech mé trati a objevil tajnou trať. Do podezřelé oblasti se přesunul v editoru a ocitl se někde u Chorinu. Nevěřil jsem. Zadal jsem souřadnice a Bingo. Je tam schovaná komplet trať Berlin - Stetín. Před třemi lety jsem do vygenerované trati zřejmě omylem nakopíroval i W soubory této trati. Pokud by se zpět doplnila Německá návěstidla a já dostavěl Praha - Děčín - Berlin, tak se to mohlo propojit a Bastardi by měly pořádné aktivityA já koukal, že ve World mám hodně souborů z roku 2002 a nedošlo mi, že je to nesmysl, protože jsem začal stavět až v roce 2003.
Jsem zvědav, co Michal v mé trati ještě objeví. Už by mne vůbec nepřekvapilo, kdyby tam byl schovaný Vladivostok![]()
Otázka pro Jiřího neboli PUDr Matějka - k čemu Ti to bude?Jiří napsal:Ale ve složce Shapes žádné cedule se souborem SZCECIN GLÓWNY
Však si ty souřadnice doplň například (5570 14973) v editoru a po odklikání chybějících souborů uvidíš na vlastní oči, co se tam nachází. Sice naní terén, ale i tak objevíte tajnou traťJiří napsal:Co se týče W objektů, jeden jsem našel je to w-005570+014973.w a soubor byl upraven či změněn 30.6.2002. Ve Wordpadu jej sice otevřu, ale jsou tam nesmyslný znaky, ale dokáže tento soubor otevřít program MSTS tree editor.
Je zajímavé, že W soubory se dají otevřít i ve Wordpadu, které byly vytvořeny až kolem roku 2003. Jako kdyby ty staré w soubory byly nějak šifrované.
Jiří napsal:Mne to pošle k Billovi, zadám čtverec x : -5570 a pak čtverec Z:14973 dám skok a pak volej Microsoft.