Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #4

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Stary
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zbyněk Šemora napsal:
Ikdyž stále marodím, tak sem tam něco postavím.
Právě došlo k zásadnímu zvratu kolejiva BP. S Michalovou spoluprácí, který vyrobil prográmek na rošádu ve všech W souborech.
Pokládané kolejivo v Editoru je nyní starý beton/vyhýbky dřevo. Koridorové kolejivo je směrováno do Track_B. Tímto se přebarvila i dynamická kolej na starý beton a všechny velké uzly (Praha, Brno, ČT, Břeclav, Bratislava) už nepotřebují tyto koleje maskovat a tím zvyšovat i počet objetků na hustě zastavěných čtvercích. Sice je nutné maskovat dynamické koleje na koridoru, ale těch míst zdaleka není tolik.
Také všechny ostatní tratě, používající koleje BP, (Luhačovice, ŽSR130,..)po změně Global budou ve správném kabátě.
Jinak práce pomalu pokračují i ve stavbě. V Kútech je dokončen hrb a depo. Trať z Kútů do Velké Leváre už také vypadá o několik poznání lépe.

Toto jediné chýba na trati Olomouc-Žilina -> otextúrovať koľajivo

ftp://msts.tyk0kso.sk/bptrate/66bptrat.exe
nová aktualizace, tak to testněte jestli je to kolejivo takto lepší.
Opravy jsou po celé trati, nové Kúty depo a hrb a okolí trati Kúty - Velké Leváre a něco v depu Bratislava. Od Švece sloupy TV na Červeném mostě v Bratislavě. Už odpovídá i počet pilířů.
Jdu dom, padla.

Naposled editoval moderátor:
Byl tu příspěvek, že to někomu nefunguje, tak jsem aktualizaci ještě jednou otestoval.
Odinstaloval trať, nainstaloval verzi BP65 a updatoval. Vše OK.

VáclavS napsal:
U mě se to chová jak kdyby se pos... Global.
V Globale aktualizace udělá jediné. Přepíše modely vyhýbek, aby se zobrazovaly vyhýbky na dřevěných pražcích. Samozřejmě musí být textura kolejiva v Breclav - Praha/Textures/acleantrack1_02.ace nejsem si jist jestli je to tento index, ale všechny se nainstalují s tratí. Pokud vyřadíte BP z MSTS, tak ostatní tratě budou vyhazovat chybu, že nelze načíst xxxxx.
V Track_B je změna v Shapes, kde všechno kolejivo včetně vyhýbek je směrováno na koridor (acleantrack1_01.ace)

chyba se projevuje tak, že když měla naskočit lišta u RE, poslalo mě to k Billovi G. :mad: , a když jsem spustil Msts, že si zajedu, sice bez Billa, ale posílá mě to do Windows, a to u všech tratí.

VáclavS napsal:
U mě se to chová jak kdyby se pos... Global.

U mňa je všetko po aktualizácii 66 . Depo v Kútoch je správne postavené, akurát v reále je podstatne viac zarastené, lebo sa cca 15 rokov nepoužíva. Takže v koľajisku depa teraz rastú niekoľko metrové stromy.

JOHNZ: Tak bez tohoto príspevku by sa toto vlákno určite zaobišlo ... nabudúce si premysli, či budeš na niečiu otázku, že mu niečo nefunguje odpovedať štýlom "mne to ide, vy*** si oko"

Už je vše OK. Reinstaloval jsem Msts a vše klape a vypadá to pěkně. Ale zajímalo by mě v čem to bylo.

JOHNZ: Tak bez tohoto príspevku by sa toto vlákno určite zaobišlo ... nabudúce si premysli, či budeš na niečiu otázku, že mu niečo nefunguje odpovedať štýlom "mne to ide, vy*** si oko"[/quote]

Tak som to teda nemyslel, skôr som chcel povedať že chyba je asi lokálna a nie "globálna" ( doslova a dopísmena ). Tiež mi často niečo nejde a často neviem či je alebo nie je chyba v mojom "prímači". V MSTS si nikdy nie som istý. :x

před časem jsem řešil v sekci Aktivity pro tuto trať problém, kdy při zkoušce jízdy v editoru jel vlak hráče v úseku mezi Bratislavou hl.st. a Kútama podstatně pomaleji, než by měl. Nešlo proto pořádně nastavit traffic, jelikož mi editor neukazoval křížení ve správný čas.
Našel jsem kámen úrazu - nevím sice proč, ale způsobuje to úsek mezi Bratislavou hl.st. a návěstidlem, co je za výjezdem z tunelu. Pokud dám počáteční bod PATH za toto návěstidlo, tak vlak hráče jede plnou rychlostí a JŘ dodrží, ale pokud dám počáteční bod před toto návěstidlo, tak jede vlak hráče celou trasu cca 40- 50 km/hod a přijede do Kútú o cca 1 hod. později. Dá se s tím (předpokládám návěstidlem) něco dělat ?

AlesB napsal:
před časem jsem řešil v sekci Aktivity pro tuto trať problém, kdy při zkoušce jízdy v editoru jel vlak hráče v úseku mezi Bratislavou hl.st. a Kútama podstatně pomaleji, než by měl. Nešlo proto pořádně nastavit traffic, jelikož mi editor neukazoval křížení ve správný čas.
Našel jsem kámen úrazu - nevím sice proč, ale způsobuje to úsek mezi Bratislavou hl.st. a návěstidlem, co je za výjezdem z tunelu. Pokud dám počáteční bod PATH za toto návěstidlo, tak vlak hráče jede plnou rychlostí a JŘ dodrží, ale pokud dám počáteční bod před toto návěstidlo, tak jede vlak hráče celou trasu cca 40- 50 km/hod a přijede do Kútú o cca 1 hod. později. Dá se s tím (předpokládám návěstidlem) něco dělat ?
Traffic nemůžeš nechat jet v celém úseku, ale jen místy, kde je předpoklad potkání s vlakem hráče. Tak jak to máš navržené je Killer pro počítače. (je silně omezený počet vlaků vyskytující se současně v aktivitě) Takže dotaz jako takový je bezpředmětný.

jde o to, že když udělám např. obyč.aktivitu z Bratislavy do Kútú ( i bez trafficu), tak pokud budu začínat v Bratislavě hl. st., dám přepočítat JŘ, tak je vše v pořádku. Ale ve chvíli, kdy si v editoru zpustím simulaci jízdy, tak vlak hráče jede max. poloviční rychlostí, než by měl, takže není ve správný čas na správném místě. Ale pokud dám začátek své trasy za návěstidlo co je za tunelem z BRA hl.st., tak je vše OK a můj vlak stíhá naprosto normálně a ve správný čas je na správném místě.

Simulace v editoru nesouhlasí se skutečností, s tím se musí počítat. Nelze řešit. Možná by pomohlo pustit jen solo lokomotivu, pak už to jakš takš odpovídá.

to jsem zkoušel taky a výsledek stejný. JŘ OK, ale jízda pomalá. Je to jako by ten vlak v editoru úplně pominul to zvýšení rychlosti na 100 co je za návěstidlem, ale nedokážu si vysvětlit proč.

Já to dělám tak, že si to projedu v reálu. Poznačím si časy kde jak jsem a podle toho dodělám traffic a nějaké úkoly pro hráče.

no dělám to taky tak, akorát jsem se chtěl zeptat někoho,kdo tomu rozumí "od fochu stavby tratě", jestli není možnost to nějak opravit, jelikož jsem se s tím setkal poprvé

Zbyňku, prosímtě překontroluj tunel v Bratislavě směr Břeclav, nějak mi tam vnitřek toho tunelu nenavazuje. Nevím, jestli není chybka někde u mně, tak to radši prověř.. Díky

dave01

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře