Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #4

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Stary
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
instalace trati z DVD

Musel jsem přeinstalovat PC kvůli systémové závadě,která šla odstranit jen přeinstalací.Takže jsem si znovu nainstaloval MSTS na jeden disk,tam mám všechny trati,které nepotřebují nějaký XTrack.Na druhém disku mám pak trať BK.Protože tam tak něco haprovalo,tak jsem to taky smázl a nainstaloval MSTS komplet znovu.Pak jsem do mechaniky vložil DVD s datem 2.1.2005 a těšil se na instalaci.Jen se otevřelo okno,co chci dělat,tak jsem dal otevřít a ručně jsem chtěl spustit Setup.Ale ouha,mechanika běží a pořád nic.Tak si říkám,mechanika to nepřečte,tak šup s DVD do druhé.Úplně to samé.To si už říkám,že to není možné,videa jdou spustit,ale ten Setup ne.Tak DVD vrazím do druhého PC,schválně,co to udělá.Zase nic,videa jdou,Setup ne.A co víc,ikona se zobrazuje jen jako program,tak to mám utrum.Setup prostě nespustím.Setkal se tím někdo a je nějaké řešení?Díky za radu.

JOHNZ napsal:
Ano stretol, keď som mal riadne poškrábané CD ...
To mě napadlo taky,ale já CD a DVD s věcmi okolo MSTS mám vždy v krabičce,takže o nějakém poškrábání nemůže být ani řeči,já je nikomu nepůjčuji,mám tam své úpravy...

Naposled editoval moderátor:
JOHNZ napsal:
Nainštaloval is to niekedy z toho CD?
Ale Johnzi,ty neumíš číst?Psal jsem o tom,že je to DVD.To víš,že jsem z toho před rokem instaloval,jak bych jinak legálně přišel k trati.Ještě mám z roku 2004 vydání se 2 CD,asi to budu muset instalovat z toho.Já si každý rok kupuji novou verzi,ty updaty mě ničí,zapomínám nějaké instalovat a pak mám v MSTS bordel. :eek:

Naposled editoval moderátor:
Jak myslíš dodrbané?Že jsem ho nějak poškodil a ono nejde načíst?Tak jsem se na to DVD pořádně podíval a na třech místech je na okraji pěkně omlácené,protože ta papírová nálepka není vycentrovaná,protože na jedné straně je o 10,6mm od středu a na druhé straně je to 11,2mm od středu,měřeno šuplerou.Co je to za značku DVD,to nevím,musel bych strhnout tu nálepku.Podle testu Nero CD/DVD Speed jde o neznačkové DVD-R medium s rychlostí 6,2x a které má 35%chyb u kraje disku.Právě tam je Setup.exe,takže ho už nikdo nespustí. Já ti ho pošlu a zkus z něj nainstalovat trať.

Ohledně DVD, to mám také několik záhad. Mě se dostaly do rukou materiály na nejobyčejnějších DVD nosičích a neměl jsem nikdy problém. Trať vypaluji na Verbatim-R, dříve 8x, nyní verze 16x. Měl jsem malé procento reklamací, že zákazník DVD instaloval a asi v 70% se instalace kousla. Ani se jim nepodařilo instalační soubory překopírovat na hardisk. DVD se mi vrátila a ikdyž byla od prstů na aktivní straně umazaná, načetla se mi nezávisle na dvou mechanikách bez nejmenšího problému včetně instalace. Na cestě zpět je další DVD. Ani nevíte jak si přeji, aby už konečně bylo vadné. Samozřejmě nesmí být poškrábané.
Také si neumím vysvětlit, že vypalování DVD rychlostí 8x trvá 9 minut, a pokud vypaluji 16x, tak to trvá také 9minut. Rozdíl je jen ve výsledném hlášení, "vypalování 16x proběhlo úspěšně"

No to je uplne normalne ... narazas na obmedzenia prepustnosti systemu, rychlosti DVD mechaniky, ... ja mam na svojej kombomechanike Toshiba tiez napisny zapis CD 32x a v zivote mi to neslo viac jak 15x ... :lol:

Petr Novak: Tu nalepku by som z toho asivynechal, prepocital som to a ak by sa pri pouzitej hustote papiera excentricita taziska tocila maximalnou rychlostou 2 hodiny, tak to obuchanie svedci skor o nekvalite teniera v DVD-ROMke, ktory nic neudrzi ... Ja tam mam rozdiel az 1,75 mm, a funguje doteraz ... i ked ten tanier aj s tym spodkom je na tom taka sajba, ze by to udrzalo asi aj polku CD keby tam bola ...

Kdyby ta trať byla vypálena na Verbatim,tak mi to Nero řekne,já na ně vypaluji běžně.Jenže tohle DVD bylo vypáleno 4.1.2005 na no name mediu,ani LG GSA 4160B s nejnovějším firmwarem není schopna určit,co je to za DVD,tedy od jakého výrobce.Na CD-R serveru se o tom svého času vedla obšírná diskuze jak komu vydrželo dlouho vypálené CD či DVD a všichni se shodli na tom,že na no name mediích již po půl roce jsou problémy se čtením a ani tak nezáleží na typu vypalovačky.Čili i no name,pokud je čerstvě vypálené nedělá problémy.Ty nastanou až po delším čase a to DVD nemusí být vůbec poškrábané,dnešní mechaniky umí takové médium v pohodě načíst.CD nejsou tak náchylná ke ztrátě dat jako DVD,v časopisu Computer běží již půl roku test na trvanlivost DVD nosičů a vypálená jsou již ze 60% nečitelná na rozdíl od lisovaných,kde ke ztrátě dat dosud nedošlo.A je zajímavé,že záznamy na DVD-RAM jsou čitelné bez problémů i po třech letech.Co se týče toho mého DVD,taky nemohu zkopírovat instalační soubory na harddisk.Podle mě je to hlavně kvůli tomu,že jsou až na samotném okraji DVD a tam zápis dělá vždy problémy.Nejlepší umístění pro tyto soubory je na začátku disku ,tedy u středu,tam jsou čitelné téměř vždy i po delší době.
Vypalování si řídí vypalovačka sama a ta rychlost kolísá,není stálá.Tudíž je možné,že na DVD 16x nezapisuje touto rychlostí,ale menší,záleží na jejím firmawaru,jakou má zapsanou rychlost pro tu značku a také na konstrukční rychlosti vypalovačky.Je zřejmé,že vypalovačka 8x nebude moci vypalovat rychlostí 16x,ale vždy jen 8x nezávisle na mediu.

Pane Petře Nováku, nesmíte věřit lžím, co Vám navykládá pan Nero.
Strhněte nálepku a najdete tam Verbatim - R tehdy 8x Jiná media už asi 2 roky nepoužívám. Jeden čas v počátcích DVD jsem měl balík Imation, protože Verbatimy nebyly k dostání. Ale ani Imation není NoName. Na CD jsem také používal Verbatim.
Asi bych doporučil DVD vyzkoušet na jiné mechanice.
Ale v každém případě platí.
Zálohovat každou funkční aktualizaci a při reinstalci systému použít tohle.
Připadá mi nelogické instalovat nějaké původní CD a pak 70 aktualizací.
Nejlépe zálohovat komplet složku Train simulátor. Komplet aktualizace zabírají místa rozhodně více.

Petr Novák napsal:
Kdyby ta trať byla vypálena na Verbatim,tak mi to Nero řekne,já na ně vypaluji běžně.Jenže tohle DVD bylo vypáleno 4.1.2005 na no name mediu.
Dle mých záznamů jsem panu Petru Novákovi naposledy posílal svou trať v polovině listopadu 2004, což neodpovídá datu DVD, které mu nefunguje.
ale mám dojem, že tenkrát byl nějaký problém zde v diskuzi. Pan Novák nebyl spokojen, že se dělaly nějaké zásadní změny v Trainsetu, kvůli kterému si medium tento pán objednal, tak pro klid zbraní jsem panu Novákovi posilal DVD nové. Mohlo to být měsíc na to. Ale No Name se mi do rukou nikdy nedostalo. Jak vlastně takové medium vypadá a kde se prodává? Ale na tržištích opravdu nenakupuji.

chyby na DVD

po tom co sa mi po vymene msts objavilo pocas instalacie bp hlasenie ze nemoze citat z disku som radsej setup zalohoval na hdd (to este slo - nastastie; momentalne vraj najvyhodnejsie miesto na zalohu dat ;) a dvd uz nepouzivam. obecne sa palitelne (+-r) dvdcka na zalohu dat nedoporucuju koli malej zivotnosti, ze (btw: moje dvd je z 28.7.2005).

Je zaujímavé že ja mám DVD z 13.12.2004 a odvtedy som už x-krát preinštaloval MSTS a trať BP.Naposledy v januári tohto roku a nebol žiadny problém ... Ale fakt je zasa to že je to DVD značky Eximpo.

Na problém s DVD som narazil aj ja a Dráčik. Bolo to tuším BP 64. Ja so všetko nainštaloval a neskôr o cca 1 mesiac som požičal MSTS na otestovanie na inom PC a už nešiel nainštalovať Trainset ( niekde v polovici sa to zahryzlo ). Dráčikovi Trainset tuším nešiel od začiatku.
Na podobný problém som narazil aj doma pri napalovaní DVD vyššou rýchlosťou ( 16x ). Po napálení bola verifikácia obsahu v poriadku, ale DVD bolo po nejakom krátkom čase už s chybami. Odvtedy napalujem radšej nižšou rýchlosťou. Tiež používam DVD značky Verbatim.

Pro klid duše tady nebudeme řešit,co je to za značku DVD.V listopadu 2004,přesněji má CD datum 22.11.2004 a tam chyběly nějaké soubory z trati,kvůli tomu byla velká diskuze.Pak p.Šemora poslal DVD,na kterém již byly všechny soubory.Tak tu verzi jsem si nainstaloval a šlapala bez problémů.Ale jak už jsem psal výše,musel jsem přeinstalovat PC a zálohu jsem si neudělal,trainset mám svůj na DVD-RAM a trati většinou koupené s CD či DVD,tak jsem trati nezálohoval.
Tou nálepkou prosvítá nějaký modrý tisk a dolní půlka DVD je bílá,tak to Verbatim není,ten je celý stříbrný.Maximálně má celou plochu matně bílou,pokud jde o verzi Printable,tu také vlastním.

Takže jsem pracně sloupal po kouskách tu papírovou nálepku a co pod ní bylo? MULTIDISC DVD-R 1x-4x.Tak tohle medium nemůžu ani vidět,moje zkušenosti s tímhle typem jsou tak mizerné,že jsem je vyhodil a to tam byly ještě čisté.Není divu,že ho Nero nepoznal.
DVD jsem zkoušel na třech mechanikách - LG,Sony a QSI v noťasu.Ani jedna si ani neškrtla,jen u LG se mi podařilo zkopírovat Setup na pevný disk a dál to nešlo,došlo k redundantní chybě v načítání dat.Ještě před tím jsem otestoval DVD na chyby a přes 36% dat je nečitelných právě u konce,kde je Setup.Pokud mi p.Śemora nevěří,mohu mu DVD poslat.Jest-li p.Šemora tohle vypaloval 8x,tak se nedivím,že ty data jsou nečitelná.

DVD

Už jsem to kdysi psal, třeba to někomu pomůže. DVD naprosto nereagovalo, ani v setupu ani nešlo zkopírovat na disk, prostě nic a všechno jen kvůli aktivnímu Kerio Firewallu. Jak jsem ho vypnul všechno fachalo o.k.

Petr Novák napsal:
Takže jsem pracně sloupal po kouskách tu papírovou nálepku a co pod ní bylo? MULTIDISC DVD-R 1x-4x.Tak tohle medium nemůžu ani vidět,moje zkušenosti s tímhle typem jsou tak mizerné,že jsem je vyhodil a to tam byly ještě čisté.Není divu,že ho Nero nepoznal.
.
Já s Multidisky nemám problémy.
Ale nechápu jek někdo může brečet nad darovaným DVD.

Petr Novák napsal:
Pro klid duše tady nebudeme řešit,co je to za značku DVD.V listopadu 2004,přesněji má CD datum 22.11.2004 a tam chyběly nějaké soubory z trati,kvůli tomu byla velká diskuze.
Nechcete někdo najít co se tenkrát řešilo? Já mám doma pomalé připojení a to bych už nic v trati nepostavil.
Soubory určitě nechyběly, to bych musel DVD poslat všem. Mám pocit, že šlo jen o následnou aktualizaci.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře