Problém s Editorem - vytuhnutí editoru na Win XP

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Jarin
  • Datum začátku Datum začátku

Jarin

Pokladník
Promiňte ,že otravuji svým dotazem, ale potřeboval bych radu.Jedná
se o editor.Již 3dny to nemohu dát dohromady.Konkrétně se jedná o to ,když
jsem měl ME šel editor v pohodě.Nedávno jsem musel přejít na XP.pokud
spustím MSTS je vše také v pohodě,ale problém je právě v tom editoru.Pokud
ho otevřu dám vytvoření úkolu vše se načte,ale jakmile si chci zvětšit
kolejiště okamžitě se to sekne.Přitom u základních tratí to nedělá.Hloubku
barev mám nastavenou na 16bitů jak MSTS tak na grafice.I když monitor v
pohodě udrží 85HZ kvůli MSTS jsem dal 72HZ.Když jsem dával do počítače XP
celé "C" jsem naformátoval a dával jak XP tak MSTS úplně novou
instalaci.Jednotlivé tratě jsem také znova naistaloval proto
prosím zda se již někdo setkal podobným problémem bude tak hodný a poradí co s tím zda je to v grafice nebo
v něčem jiném.Opravdu si již nevím rady.Díky za pomoc

Jarda

Martens : Trošku jsem poupravil %subj% - problém v editoru je trošku ze široka pojatý název

No ,popravdě nevím přesně čím to může být..

Zkoušel si nastavit spouštění editoru pod sysWin98/ME/2000 ?? ..

Jinak zamrzání může způsobovat i nějaká neplecha ve složkách ,jako jsou TRAINS a k tomu i přiložených složkách CONSISTS (příkladem třeba : starý systém značení a nové aktivity ,nebo staré CD trainset a soubor .cab po přeznačení !! .. Také i špatné .eng a .wag jsou příčinou některých problémech při spouštění aktivity editoru)..

Zkus to omrknout a dej vědět ... ,když to nebude ono ,vymyslíme něco jiného..

Z pozdravem ,ocelot24

Jardo a jde o jaký editor? Activity nebo Routes? Pokud máš na mysli AE, nestačí si třeba povypínat zobrazení všech možných informací k trati? U BP, když jsou všechny, tak se AE chová jako by vytuhnul, ale akorát mu všechno trvá delší dobu......

Martens napsal:
Jardo a jde o jaký editor? Activity nebo Routes? Pokud máš na mysli AE, nestačí si třeba povypínat zobrazení všech možných informací k trati? U BP, když jsou všechny, tak se AE chová jako by vytuhnul, ale akorát mu všechno trvá delší dobu......
Toto mi také pomohlo.Další možnost,změna ovl.grafické karty.Zkoušel jsem starší ovladače a tento problém nebyl.

Martens napsal:

Jinak s radou od Martense souhlasím..

U mne ,tedy na trati BP ,když zapnu AE a mám automaticky zapnuté "názvy stanic ,nákladních stanic ,názvy kolejí" ,atd ,chová se simulátor (resp.editor Aktivit) hrozně pomalu ,jako by byl zamrzlý...

Martens ,dobrý postřeh..

Z pozdravem ,ocelot24

Žižkovský Josef napsal:
Martens napsal:
Toto mi také pomohlo.Další možnost,změna ovl.grafické karty.Zkoušel jsem starší ovladače a tento problém nebyl.

Jardo, měl jsem taky podobný problém. Grafika Microstar MX440. Když tam byly poslední Detonátory od Nvidie, tak to padalo, zahodil jsem je, ponechal orig. ovladače od výrobce grafiky a pohoda.

Problém

Mě to dělá taky.Akorát jsem přišel na to že mi to padá jen když nainstaluju aktualizace.Pokud nainstaluju pouze trat tak do AE jde vlézt úplně normálně.Pokud byjste někdo věděli co s tím tak prosím poradte

No mne to zase neumozni vlezt ani na vyber editoru, kdyz mam veskery ENGy ve slozce simulatoru. Kdyz je Train store presune do jeho slozky je to v poho, ja sem z toho taky uplne hotovej

Dobrý den,nechtěl jsem zakládat nové téma,ale chtěl jsem se zeptat,jestli někdo měl tento problém s editorem úkolu a to tento (pročetl jsem si všechnu možnou problematiku,ale nic jsem nenašel)
Když chci spusit Train Simulator Editors & Tools a kliknu na Editor úkolu,a dám nový ůkol,tak zatím vše funguje jak má,ale to jen do té doby,než dojdu k oknu na editor řízení vlaku,a zde je ten problém
Mám u Elektrických na výběr jen 130.049-9,u dieselových a osobních vagonech se nic neobjevuje a u nákládních jen - Cd Vůz Laaes Lozený,toť vše,jinak nic víc k výběru,nevíte prosimVás co mám udělat,aby se zobrazovala celá nabídka,předem díky za odpověď

:lol: banální věc. nahoře v liště klikneš na tlačítko nástroje(v Aj nevím, ale je to třetí zprava) vybereš vše zpět do MSTS (unstore everything) a potom už to bude ok

Čouda napsal:
:lol: banální věc. nahoře v liště klikneš na tlačítko nástroje(v Aj nevím, ale je to třetí zprava) vybereš vše zpět do MSTS (unstore everything) a potom už to bude ok

Ještě jednou dík

Naposled editoval moderátor:
Mohl by mi někdo,poradit proč mi padá Train Simulator Editors & Tools při tvoření aktivit?Děje se to při tom když chci položit soupravu na koleje a zadám vytvořit novou soupravu tak se odporoučí k billovi,přitom když se spouští samotný program nehlasí žádnou chybu.Jako by nedokázal načíst trainset.

To dělá nějaké nevyladěné vozidlo.
Doporučuji program Conbuilder a proklepnout trainset. Mě to jednou takto shazoval jeden vůz s parním topením s kamny, který kouřil jako parní lokomotiva. Byl tam nějaký překlep v zápisu a při vytvořní nové soupravy, jakmile jsem zvolil záložku parní lokomotivy, tak přesně tato závada.
Proto nedoporučuji bez prověření svévolně bez kontroly cokoli do trainsetu zařazovat. Vyhnete se takovým problémům.

Já mám zase jiný problém. Mám jen pár vozidel z trainsetu BP vybraných pro tvorbu aktivity, zbytek pomocí Train Store přesunut jinam. Conbuilder nehlásí žádnou chybu. Přesto vždy, když uložím v pořadí druhý consist, editor bez varování spadne. Při ukládání prvního consistu není problém, ovšem při ukládání opravy prvního nebo nově vytvořeného druhého se to celé prostě vypne. Nevěděl by někdo, kde může být zrada? Díky moc všem.

Omlouvám se za plevelení, ale můj postřeh je takový, že když mám v Trainsetu neúměrné množství vozidel, které asi můj počítač nezvládne, tak editor začne padat. Po projetí Trainstorem a následném doplnění jen těch opravdu nezbytných vozidel už vše jde hladce.

Mám hned několik problemu a už jsem prohledal kde co,ale nikde kloudná odpoved.Mám instalaci msts na externim hdd,system mám na hdd v pc.prvni problem je,že nejde otevřít žadne aktivita v tsunpacku,i když jsem nejdřív spustil registr_fix,který udělá co má,ale tsunpack piše to"failed to open package".další problem je s AE,ten spustit nejde,píše chyba aplikace.instrukce na adrese xxxxx odkazuje..................nelze provest operaci read.pres TS se spusti,ale zase nejde nic uložit,spadne bez jakykoliv hlášky.Mám XP cca měsíc nový i reinstal msts a čištění registru jsem dělal,už si nevím rady.Přitom hra normálně jede,ale jen aktivity co tam mám.Dokáže někdo poradit?

Tipl bych si, že problém bude v instalaci MSTS na externí HDD. Už ti takto editor někdy fungoval? I aktivity se rozbalily?

Súhlasím s Pavlíkom, externý HDD je primárne určený na prenos veľkého objemu dát, nie na inštalovanie programov. Zvlašť to platí pre staré programy, akým je MSTS ...

Back
Nahoře