Jak mám postavit křižovatkovou výhybku (angličana)?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Jarda
  • Datum začátku Datum začátku
J

Jarda

Host
angličák

Prosím pěkně poraďte mi. Mám problém s umisťováním angličáků. Mohl by mi někdo napsat jak mám postupovat? :?:

angličan

Normálně...
1. V editoru tratí si vybereš rovnou angličana (A1tDblSlip10d.s), umístíš ho a „dospojuješ“ ho kolejema A1t0_3mStrt.s, aby byl sjízdný (nebude mít svislé modré čáry).
2. Sesavíš si ho z jiných kolejí (pospojuješ výhybky, doplníš dynamickýma kolejema, ...).

Re: angličan

Petr napsal:
Normálně...
1. V editoru tratí si vybereš rovnou angličana (A1tDblSlip10d.s), umístíš ho a „dospojuješ“ ho kolejema A1t0_3mStrt.s, aby byl sjízdný (nebude mít svislé modré čáry).
2. Sesavíš si ho z jiných kolejí (pospojuješ výhybky, doplníš dynamickýma kolejema, ...).
To platí pro základní tsection.dat nebo pro upravený z tratě Kůty-Praha?

Krizovatky snad normalni nema, to umi snad az Xtrack ne?!

Take je moznost dat tam A1tDbl10d.s a osadit to A1tDbl10dend.s

To není tak jednoznačné, záleží z jakých vyhýbek je složeno zhlaví. Pro klasické vyhýbky se použije a1tdblslip10d.s a jako druhý díl a1tdblslip10dend.s nikoli A1t0_3mStrt.s. Ale tento má nevýhodu, že se jich nevejde více za sebou. V tomto případě je nutné postavit zhlaví z vyhýbek A1tPnt3dBLft.s a A1tPnt3dBRgt.s, propojky mezi kolejemi jsou A1t0_3mStrt.s plus A1t15mStrt.s a angličan je složen z pěti kusů 2x A1tPnt3dLft.s, 2x A1tPnt3dRgt.s a uprostřed je A1tXover6d.s. K vyhýbce A1tPnt3dBLft.s je doplněk A1tFrog3dLft.s a to samé k pravé vyhýbce. Další angličan se dá složit i z A1tPnt6dLft.s 2x levá dvakrát pravá a kříž je ...to jsem zapomněl, asi 11, ještě jsem jej nepoužil, ale ten se hodí na zhlaví, kde se jezdí maximálně 30.
Ještě jsem měl verzi 3 stupňového angličana ze dvou dílů, ale na tom mi vykolejovaly vlaky, tak jsem jej obratem z Global BP vyřadil.

Zbyněk Šemora napsal:
To není tak jednoznačné, záleží z jakých vyhýbek je složeno zhlaví. Pro klasické vyhýbky se použije a1tdblslip10d.s a jako druhý díl a1tdblslip10dend.s nikoli A1t0_3mStrt.s. Ale tento má nevýhodu, že se jich nevejde více za sebou. V tomto případě je nutné postavit zhlaví z vyhýbek A1tPnt3dBLft.s a A1tPnt3dBRgt.s, propojky mezi kolejemi jsou A1t0_3mStrt.s plus A1t15mStrt.s a angličan je složen z pěti kusů 2x A1tPnt3dLft.s, 2x A1tPnt3dRgt.s a uprostřed je A1tXover6d.s. K vyhýbce A1tPnt3dBLft.s je doplněk A1tFrog3dLft.s a to samé k pravé vyhýbce. Další angličan se dá složit i z A1tPnt6dLft.s 2x levá dvakrát pravá a kříž je ...to jsem zapomněl, asi 11, ještě jsem jej nepoužil, ale ten se hodí na zhlaví, kde se jezdí maximálně 30.
Ještě jsem měl verzi 3 stupňového angličana ze dvou dílů, ale na tom mi vykolejovaly vlaky, tak jsem jej obratem z Global BP vyřadil.
Ja som ich urobil dve za sebou a funguje to v pohode, fungovali by aj tri ... rozdiel je v tom, že to skladáš z 2 alebo 5 objektov ... 8)
Ináč je to na Xtracks od Tygyho
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://msts.tyk0kso.sk/screen/anglican2a.jpg

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://msts.tyk0kso.sk/screen/anglican2b.jpg

Tax, nepochopil jsi. Jedná se o to aby jsi dododržel rozteč mezi kolejemi. Např. 4 kolejný díl, aby jsi propojil angličany. OK? To s a1tdblslip10d.s nelze

Zbyněk Šemora napsal:
Tax, nepochopil jsi. Jedná se o to aby jsi dododržel rozteč mezi kolejemi. Např. 4 kolejný díl, aby jsi propojil angličany. OK? To s a1tdblslip10d.s nelze
To je pravda.

Angličan typu "6" =

A1tPnt6dLft.s + A1tPnt6dLft.s + A1tPnt6dRgt.s + A1tPnt6dRgt.s + A1tXover11_3d.s ..

ukázka:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.o24a.wz.cz/ang6.jpg

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.o24a.wz.cz/ang6_1.jpg

Kolik tam tedy může být max. ?? .. 30 mi připadá málo .. Ale jist si nejsem ..

Když postavím A1tDbl10d.s + A1tDbl10dend.s ,má podobný sklon jako angličan z vyhýbek 2x A1tPnt6dLft.s + 2x A1tPnt6dRgt.s + A1tXover11_3d.s (popsaný nahoře) ,ale nedá se osadit ve více kusech posobě (při zachování rozteče kolejí) ..
Angličan z vyhýbek 2x A1tPnt3dLft.s + 2x A1tPnt3dRgt.s + A1tXover6.s ,je zase v malém sklonu a je dlouhý..

Chtěl bych se tedy zeptat Zbyňku ,čím by si osadil západní záhlaví na Pardubickém nádraží ?? ..

Díky ,ocelot24

To je opravdu do stanic, kde se jezdí max 30. Pamatuji se, že se nově osazovaly vyhýbky pro konstrukční rychost 50, tedy ty 3 stupňové bych osadil bez obav. 6 stupňové do Pardubic ani náhodou. Budou se hodit do Brna na Židenické zhlaví. Tam je to krátké a jezdí se tam 30.

To se to pěkně rozjelo. Měl jsem to lépe specifikovat. Používám kolejivo BP. Nestavím nijak extrémní kolejiště a tak bych rád použil právě angličák a1tDblSlip10d.s ale nevím jak zacházet s a1tDlblSlip10dend.s.
Z několika pokusů o vytvoření se mi povedl jen jeden a popravdě ani nevím jak.

Naposled editoval moderátor:
Jarda napsal:
To se to pěkně rozjelo. Měl jsem to lépe specifikovat. Používám kolejivo BP. Nestavím nijak extrémní kolejiště a tak bych rád použil právě angličák a1tDblSlip10d.s ale nevím jak zacházet s a1tDlblSlip10dend.s.
Z několika pokusů o vytvoření se mi povedl jen jeden a popravdě ani nevím jak.

a1tDblSlip10d.s

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.o24a.wz.cz/10_1.jpg

--------------------------------------------
a1tDblSlip10d.s + a1tDlblSlip10dend.s.

(vkládá se na pravo ,kde je momentálně pouze červená čára - dle obrázku)

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.o24a.wz.cz/10_2.jpg

--------------------------------------------
Pokud je potřeba a1tDlblSlip10dend.s. otočit ,použijete klávesu "T"
(Takto vypadá otočený a1tDlblSlip10dend.s.)

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.o24a.wz.cz/10_3.jpg

Z pozdravem ,ocelot24

Naposled editoval moderátor:
Ocelot24:
Zdar kde jsi ty výhybky prosímtě sehnal ty přesně potřebuji :)

JOHNZ: Takéto citáty prosímťa nepoužívaj, obzvlášť keď cituješ príspevok, čo je hneď nad tebou.

čo je toto za angličana (ak to vobec je angličan :roll: ) A1tSgSlip6d.s
tu spomínaný A1tDblSlip10d.s mi nevyhovuje lebo používam výhybky A1Pnt6dBRgtMnl.s
prosím poradte uviazol som na tom :cry:

Rozteč mezi kolejemi dělám a1t15mstr a at10_3mstr a vycháí to úplně v poho a angličany tvořím 1*xover6d + 2*pnt3drgt + 2*pnt3dlft a vše se mi napojuje dobře

Nejlepší návod je, otevřít si v editoru libovolnou trať a podívat se, jak se vše skládá. Já se tak také učil a dle tohoto vybíral koleje do BP

Křižovatkové výhybky

Prosím vás,rád bych se zeptal,dají se ty křižovatkové výhybky složit ze základního kolejiva v MSTS ? protože to máte tak,Xtracks ať mám stavitelský nebo uživateslký balík,stejně to hází 1000ce chyb s texturami a stím se nedá pracovat,dále když sem umístil hotovou křižovatkovou výhybku,tak vlak vykolejil na toto jsem nenašel tady odpověď tak jestli by něco někdo věděl co stím ? protože já křižovatkové výhybky zbožňuju :wink:

Re: Křižovatkové výhybky

Minigunix napsal:
Xtracks ať mám stavitelský nebo uživateslký balík,stejně to hází 1000ce chyb s texturami
A kam jsi ty textury vložil ? Jestli do Global/Textures, tak se není čemu divit ! Textury patří do trati, je to v návodu.
Pokud stavíš štreku v českém prostředí, tak zvol raději Tygyho UZK.

Back
Nahoře