Model ČSD T499 0002 "Kyklop"

Velmi pěkný model. T499 si pamatuji, když jsem nastoupil po průmce na dráhu. Byla v motorárně na ONJ. Na stanovišti měla prototyp pultíku pro automatickou regulaci. Tenkrát ji zkoušeli na expresu Ostravan, ale údajně nikdy do cíle nedojela. Myslím, že tam praskaly hadice, které nebyly dimenzovány na tak velký výkon spalovacího motoru. Proto vždy měla v záloze jako vlakovou bobinu.
Ale noviny tenkrát psali o velké slávě, že tato lokomotiva svým výkonem stačí jet včas dle jízdního řádu tohoto těžkého expresu.

Zbyněk Šemora napsal:
Velmi pěkný model. T499 si pamatuji, když jsem nastoupil po průmce na dráhu. Byla v motorárně na ONJ. Na stanovišti měla prototyp pultíku pro automatickou regulaci. Tenkrát ji zkoušeli na expresu Ostravan, ale údajně nikdy do cíle nedojela. Myslím, že tam praskaly hadice, které nebyly dimenzovány na tak velký výkon spalovacího motoru. Proto vždy měla v záloze jako vlakovou bobinu.
Ale noviny tenkrát psali o velké slávě, že tato lokomotiva svým výkonem stačí jet včas dle jízdního řádu tohoto těžkého expresu.

Děkuji všem a rád bych, aby se "Kyklop" ujal a byl vidět i v aktivitách

T499 0002 byla opravdu nasazována na Ex Ostravan (kde měla ujet 100 000 km) a je pravdou, že s dojetím ,měla velké problémy. ČKD tenkrát závady opravolalo velmi linknavě a pomalu a tak se protahovaly testy a veškeré zkoušky. Podle mých informací byl nějvětší problém s trakčním soustrojím a chlazením výkoného dieselu. Ale pokud loko šlapala jak měla byli všichni velice spokojeni!!!

Pro Zbyňka: Doufám, že je tentokrát značení podle všech úmluv!? :cyclops:

Jarda Skůra

Naposled editoval moderátor:
Značení jsem si všiml, je za jedna s hvězdičkou. Jen prosímtě ještě dej k downloadům poznámku, jak jsou nastavená spřáhla. Já potřebuji 30cm (mezinárodní provoz), ale jiní podle Frinty vyžadují 80cm. Tohle nelze kombinovat. U předchozích modelů inzeruješ nastavení dle Frinty, tedy pro mě nepoužitelné. Tohle by mělo být výrazně odlišeno, aby uživatel věděl co má do svých složek stahovat. Tato připomínka platí pro všechny modeláře a skinaře. Já když jsem viděl poprve Ppoollllovy stránky, ještě ve zkušebním provozu opravdu jsem nechápal, které nastavení mám já stahovat. A takových nechápavců, věřím, že jsem byl jen špička ledovce.
Vysvětlení za jakých podmínek je možné použití modelů s nastavením dle Frinty by mělo být na všech stránkách. (Pokud někdo tohle nastavení nabízí) Já mám vše na 30.

Zbyněk Šemora napsal:
Značení jsem si všiml, je za jedna s hvězdičkou. Jen prosímtě ještě dej k downloadům poznámku, jak jsou nastavená spřáhla. Já potřebuji 30cm (mezinárodní provoz), ale jiní podle Frinty vyžadují 80cm. Tohle nelze kombinovat. U předchozích modelů inzeruješ nastavení dle Frinty, tedy pro mě nepoužitelné. Tohle by mělo být výrazně odlišeno, aby uživatel věděl co má do svých složek stahovat. Tato připomínka platí pro všechny modeláře a skinaře. Já když jsem viděl poprve Ppoollllovy stránky, ještě ve zkušebním provozu opravdu jsem nechápal, které nastavení mám já stahovat. A takových nechápavců, věřím, že jsem byl jen špička ledovce.
Vysvětlení za jakých podmínek je možné použití modelů s nastavením dle Frinty by mělo být na všech stránkách. (Pokud někdo tohle nastavení nabízí) Já mám vše na 30.

Ok na mých stránkách je již vše uvedeno a snad to bude dostatečně přehledné.

Jarda

Re: OK

bob57_cz napsal:
.Ještě chybí kabina. Kyklop měl pult jako T478.3 s více budíky a na polovolantu polohy pro EDB. Jízda stupně po směru hod.ručiček, brzda opačně od 0.

Kabina bude originál po získání příslušných podkladů a proto prosím trpělivost ...

Jarda

Ahoj kluci, můžete poradit jak jednoduše dát k této mašině kabinu, abych mohl pracovat na aktivitě. Děkuji

alcapone napsal:
Ahoj kluci, můžete poradit jak jednoduše dát k této mašině kabinu, abych mohl pracovat na aktivitě. Děkuji
K modelu se zatím,než bude originální,používá kabina od 169,je na stránce J.Skůry u modelu 169 :lol:

Jaroslav Skůra napsal:
Jaroslav Skůra napsal:
Stahujte neanimovaný cabview pro Kyklopa na http://skura.msts.cz
Příjemnou zábavu Skůra
Ahoj Jardo, u toho cabu jsou použity ace komponenty needleblack2.ace, stupne32.ace a napeti.ace, u kterých není uvedena cesta ../common.cab/cab499/, takže nejsou vidět....nevím, jestli je to úmysl, ale při kontrole ConBuilderem mi to vyletělo jako chyba.

Martens napsal:
Ahoj Jardo, u toho cabu jsou použity ace komponenty needleblack2.ace, stupne32.ace a napeti.ace, u kterých není uvedena cesta ../common.cab/cab499/, takže nejsou vidět....nevím, jestli je to úmysl, ale při kontrole ConBuilderem mi to vyletělo jako chyba.[/quote]

............................................

Jedná se o neanimovaný cab a ty komponety by neměly být vidět. Příliš jsem se s ním nemazlil, jen jsem chtěl, aby byl pohled z Kyklopa reálný. Pokud má někdo zájem a čas (né jako já), rád poskytku veškeré podklady co mám a může vytvořit cab animovaný.
Myslím, že pro běžné účely je tento dostačující.

Pěkný den Jarda

Předem díky ti za super cab,ohledně těch chyb tak mě to nevyhodilo nic,je to v pohodě.No problem

742.041 napsal:
Předem díky ti za super cab,ohledně těch chyb tak mě to nevyhodilo nic,je to v pohodě.No problem
No stačilo si projet caby v Conbuilderu a našlo to asi 10 chyb.....žádný fatal to není, po konzultaci s Jardou jde asi spíš o zapomenuté komponenty v cvf......

Martens napsal:
742.041 napsal:
No stačilo si projet caby v Conbuilderu a našlo to asi 10 chyb.....žádný fatal to není, po konzultaci s Jardou jde asi spíš o zapomenuté komponenty v cvf......
Já to projetý v conu mám ale nic.Ale zase na druhou stranu se mě stratily jedle které tam včera ještě byly.

T499.0001 "Mimo službu"

Stahujte model T499.0001 "Mimo službu" na http://skura.msts.cz

Tato verze vznikla na žádost Zdeňka Itterheima, který tvoří aktivitu s Kyklopem. Stavitelé, vemte si z něho příklad ...

0211e087df270bbfe69f5b08a2a58002.jpg

Příjemnou zábavu Skůra

Ono to bylo trochu jinak, ale nechme být. V act. budou k vidění obě T499. Myslíte hloupost ? No, X-krát zde bylo řečeno, že se dějou věci mezi msts a zemí ..... . A navíc ty modely jsou pěkné, proč je nepoužít (nezviditelnit).

Zdeněk Itterheim napsal:
Ono to bylo trochu jinak, ale nechme být. V act. budou k vidění obě T499. Myslíte hloupost ? No, X-krát zde bylo řečeno, že se dějou věci mezi msts a zemí ..... . A navíc ty modely jsou pěkné, proč je nepoužít (nezviditelnit).

No ono je to tak, že jsem T499.0001 udělal ze své iniciativy, ale stejně jsem moc rád, že se tato legenda česko-slovenských kolojí objeví v aktivitě !!! Je to jeho premiéra, takže mu držme palce ... Zdeňkovi patří můj dík !!!

Back
Nahoře