Model 183 (E669.3) "Rakaňa", "Šestikolo"

JOHNZ

Průvodčí
Prah Betatestu prekročil ďalší nový model a to rakaňa zatiaľ vo farbách bývalej Železničnej spoločnosti a.s.

Podvozky a časť strešnej výzbroje som prevzal z TRAINZu od Maniac1 "výmenou" za moje textúry na 363 106 a 363 069 ktoré som videl pobehovať po TRAINZe s jeho autorstvom ...

Niektorými detailami prispel tomi, postavičku rušňovodiča (na obrázkoch ešte neni) dodal Pikku.

A tu sú spomínané obrázky
357b3bb89129da705a2adb850fabf7a3.jpg
a7e21582302cffbebf2bdddf5e7ecd15.jpg
a08b72b5bb8a49c328fe14aa5c7ae8ec.jpg

Naposled editoval moderátor:
Výborne Johnz, toto tu chýbalo ako soľ do chleba, len pracuj ďalej.Ako vyzerá Tvoja fotodokumentácia na skiny ?

Velmi pěkná práce, ale bohužel ji kazí anarchie v pokusu jedince zavést svůj systém značení za každou cenu.
Je to jakási morseovka vymykající se jakýmkoli dohodám na slezině. Ppoollll, na slezině jsi byl přítomen, závěry byly jasné, tento systém jsi tam myslím také navrhoval, ale byly Ti vysvětleny agumenty proč ne. Přesto bez porady s ostatními tento systém prosazuješ.
Velmi mne zajímá názor ostatních, jestli stojíte o nějaký řád, nebo vám nevadí tohle:

složka:
CD_182.048-9/CD_182.048-9.eng
směrování:
Sound ( "../../zvuky/loko_elektr/183ENG.SMS" )
CabView ( "../../Kabiny/loko_elektr/183/183.cvf" )

Tímto skončilo mé natěšení na nový model a mám po náladě.
Tohle je ignorování veškerých dohod a člověk propadá pesimismu, protože se na nikoho nemůže spolehnout. Já jsem zásadně proti, z důvodu, že po slezině všichni upravujeme svá vozidla jak jsme se na ní dohodli. Neexistuje síla, která by dokázala přeznačit vše do systému Ppoollll. A ikdyby jste věnovali ty 2 roky práce na přepisování, tak nakonec zjistíte, že ty vlaky se chovají úplně stejně jako postaru. Jen na downloady si budete muset zaplatit větší prostor a já budu muset rozesílat dvd o 2 kusech. Ale u každého inventárního čísla budete mít obrázek.
Anebo, že by někdo další zavedl složky pro zvuky vozidel Sound a pro kabiny Cabview ? Je to alespoň mezinárodní. A budeme jen přepisovat, přepisovat jak si kdo smyslí do úplného upřepisování. Nic nového se tvořit nebude, protože na to už nebude čas. Hold musí se přepisovat Trainset.

Zbyněk Šemora napsal:
Velmi pěkná práce, ale bohužel ji kazí anarchie ............
Ja napríklad neviem pochopiť načo sa vymyslelo sprahovanie na 30cm,keď spriahovanie na 80cm už bolo ovela skôr a ako si povedal ty to chovanie modelu je rovnaké. Teraz s toho je totálny bordel,lebo ja som mal nastavené všetko na 80cm. A teraz keď stiahnem nejaký model nastavený na 30, tak to robý blboviny.Buď si to prepíšem,alebo vymažem.
Podla mňa bola blbosť začínať s 30-kou vtedy,keď už väčšina užívatelov mala všetko na 80cm. A to mi Zbyňek prepáč, ale tých 30cm napriek tomu,že si tvoju snahu o zavedení štandardu jednotného značenia vážim,nepochopím.
P.S:Pre tých čo by sa do mňa zase chcely pustiť,že na niekoho útočím som vyzdvihol s kontextu dosť dôležitú myšlienku.Aby bol môj postoj jasný.

Dem, děkuji za názor, ale máš trochu nepořádek v pojmech.
Nainstaluj si MSTS a jak máš nastavena spřáhla? Přece 30 cm, proto vyžaduji 30 cm, protože MSTS není jen Česko, ale uživatelé jsou z celého světa. Pak přišel Frinta se svým vylepšením, ale bylo nutné nastavit spřáhla na 80 cm. A proto se musí i vyměnit složka Default/default.wag
SIMISA@@@@@@@@@@JINX0D0t______

Wagon ( Default
Pantograph ( "0.75s * 1{keyframes} / 30{fps}")
Mirror ( "0.75s * 1{keyframes} / 30{fps}" )
Wiper ( "1.5s * 1{keyframes} / 30{fps}" )
Door ( "0.75s * 1{keyframes} / 30{fps}" )
Wheelset ( "1{rps} * 9{keyframes} / 30{fps}" )
Já v původním žádné 80tky nevidím.
Takže já nejsem ten, kdo v tom udělal nepořádek.
Ale raději se přesuňme do Hydeparku

To Zbyňek. Pokial sa mýlim a to asi ano tak sa ospravedlňujem. Mal som dojem,že je to naopak.

To JOHNZ: Velmi dobrý model. Konečne môžem voziť náklady zo Žiliny.

Zbyňku

K té anarchii. Na slezině se odhlasovalo to že modely budou v jednom adresáři. To nepopírám. Jenže kdo v té době z přítomných měl vyzkoušen větší počet lokomotiv v jednom adresáři? Z přítomných nikdo. A když se k tomu pak dostali i další lidi co zjistili že MSTS snese jen určitý počet eng v jednom adresáři tak tím základní myšlenka tvého systému pro mne padla. Nedělám omezený výběr vozidel pro jednu trať. Pracuji na mnohem širším sortimentu takže nemohu prosazovat to o čem vím že nefunguje! A pokud nechci způsobovat problémy s duplicitou souborů při postupném přechodu tak nemohu mít pojmenovány soubory tak jak to hrneš před sebou ty již delší čas.
Takže zkus místo neustálého napadání druhých přijmout výsledek jejich práce tak jak je zveřejněn a přestaň to neustále předělávat. Ušetříš si tím mnoho času a zbytečné práce. Zveřejněná vozidla jsou v takovém stavu že jako celek fungují bez potřeby do nich jakkoliv zasahovat.

Ale tady se jedná o něco jiného. Já a mnozí ostatní jsme si odřekli svůj volný čas, abychom se zůčastnili 1. sleziny MSTS z důvodu, abychom se tam na něčem dohodli. Já současně stěhoval firmu, což je pro mě životně důležitější než MSTS a přesto jsem přijel. Proto pokládám za nefér, když jsme se na něčem dohodli, že jsi rozhodl bez nás zůčastněných o změnách značení a stavíš nás před hotovou věc. Mohla se udělat nějaká konference na webu..ale stejně to nemá smysl, dokud nemáš přeznačen komplet sortiment.
Dále je na pováženou mít v Trainsetu tolik variant vozidel. Představ si ze všeho nasekat consisty, že jich bude například 10000 a myslíš. že to MSTS zvládne? A budeme tam, kde jsme byli. Jinak duplicity jsme myslím vyřešili a žádné problémy v aktivitách nemám.

Pokud bych nechal stejně pojmenovaný eng a akorát bych ho dal do samostatného adresáře tak problém s duplicitou je.

Až by niekto chcel z rôznych dôvodov skin 183.007-4 ZSSK ( napríklad, aby na postrku nemal tú istú loko ako na čele vlaku ), môže po dohode s Johnzom obdržať tento skin. Keďže som si materiál "požičal" od Atb-a (vektra@tiscali.cz) a je len jemne modifikovaný ( okrem radových tabuliek a znakov žel. správy sa odlišuje len drobnými kozmetickými úpravami škrabancov, hrdzavých a olejových fľakov ... ), bude tento skin až do objasnenia situácie neverejný.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://msts.tyk0kso.sk/tx-work/projekty/zssk183-007-4.jpg

K chování 183/182 bude ještě update. Bob mi sice posílal pár připomínek ještě před zveřejněním ale bohužel k jejich zpracování již nedošlo. Taktéž uvažuji i o drobném doplnění chování kabiny po vzoru 451. Jsou tam aplikovány Martensem 2 věci které má smysl použít i u mnoha dalších kabin.
A od Martense jsem se dneska dozvěděl že při své návštěvě Slovenska měl možnost nafotit mimo jiné i originál kabinu na 183. Jestli se to povedlo či nikoliv zatím nevím.

Hlásim sa ako záujemca o 183 007. Preto píšem sem, lebo súkromná pošta mi štrajkuje. :mad:

Ppoollll napsal:
K chování 183/182 bude ještě update. Bob mi sice posílal pár připomínek ještě před zveřejněním ale bohužel k jejich zpracování již nedošlo ...
No, roboty budeš mať možno viac ... urobil som takúto modelovú situáciu: 183.003 + vlak o 1600 t z Jablunkova na Žilinu ( 321 ) nevylezie ďalej, než za stanicu a zastaví na prvej zákrute za stanicou. Jak dám pieskovanie a nechám po celý čas, vlak sa plazí. Pieskovanie funguje aj vtedy, keď sa minie zásoba piesku.
K tomu istému vlaku som pridal dozadu postrk 183.007 - výsledok je naprosto rovnaký, bez piesku s tým nepohnú zo stanice ani dve mašiny ... predpokladal som, že sa to postrkom zmení ... :!: :?:

Tax napsal:
No, roboty budeš mať možno viac ... urobil som takúto modelovú situáciu: 183.003 + vlak o 1600 t z Jablunkova na Žilinu ( 321 ) nevylezie ďalej, než za stanicu a zastaví na prvej zákrute za stanicou. Jak dám pieskovanie a nechám po celý čas, vlak sa plazí. Pieskovanie funguje aj vtedy, keď sa minie zásoba piesku.
K tomu istému vlaku som pridal dozadu postrk 183.007 - výsledok je naprosto rovnaký, bez piesku s tým nepohnú zo stanice ani dve mašiny ... predpokladal som, že sa to postrkom zmení ... :!: :?:

ROFL...

Taxi, to je neklamny znak toho, ze tebou vybrane lokomotivy pouzivaju engy od Ppolla :D :twisted:

Mozno by bolo vhodnejsie venovat viac casu samotnym jazdnym vlastnostiam vozidiel nez vymyslaniu co najnepriehladejsieho systemu trainsetu a jeho tvrdemu obhajovaniu na tomto fore...

nazov adresara/engu nie je vsetko Ppolle.... :twisted:

Dělám aktivitu (není to trať BP) a chtěl jsem použít 183ku. Tak jsem si je stáhl na vyzkoušení i složku zvuky(32MG ) a dal jsem jí do trafiku. Při načítáni tohoto trafiku v aktivitě naskočila hláška :
-SMS chyba při čtení zvukových stop – příliš mnoho zvukových stop
../../183ENG.SNS Řádek 488
Tím moje rozhodnutí o použití 183ky bylo jasné že ne. Bohužel.

Tax

Díky za připomínku. Podívám se na to proč se to tak chová a opravím.

Luděk

Na sms bude muset kouknout Jacek. Uvedený případ mu posílám.

Luděk napsal:
Dělám aktivitu (není to trať BP) a chtěl jsem použít 183ku. Tak jsem si je stáhl na vyzkoušení i složku zvuky(32MG ) a dal jsem jí do trafiku. Při načítáni tohoto trafiku v aktivitě naskočila hláška :
-SMS chyba při čtení zvukových stop – příliš mnoho zvukových stop
../../183ENG.SNS Řádek 488
Tím moje rozhodnutí o použití 183ky bylo jasné že ne. Bohužel.

Chyba byla způsobena zveřejněním starých verzí sms souborů, bude to napraveno hned jak to bude možné. Aktuální verze jsou zatím zde
http://jacek-msts.ic.cz/183sms.ace

Jinak popsaná chybová hláška je (obecně) "neškodná", nezpůsobí pád MSTS, vozidlo je po potvrzení funkční, jen bez zvuku.

Back
Nahoře