Ovládání parních lokomotiv

Re: Modely parních lokomotiv ČSD

zsr napsal:
Muj tip na problem s klavesou C je ovladani odvodnovacich ventilu pomoci mysi, to funguje spolehlive.
ZSR

Přeji hezký den, rád bych se Vás (nebo jiného znalce) zeptal, jak se ovládají odvodňovací ventily pomocí myši. V jednotném cabwiev pro čs. parní lokomotivy nějak nemohu páku k ovládání odvodňovacích ventilů najít. Předem děkuji za pomoc. T.

Re: Modely parních lokomotiv ČSD

Tomachek napsal:
zsr napsal:
Muj tip na problem s klavesou C je ovladani odvodnovacich ventilu pomoci mysi, to funguje spolehlive.
ZSR

Přeji hezký den, rád bych se Vás (nebo jiného znalce) zeptal, jak se ovládají odvodňovací ventily pomocí myši. V jednotném cabwiev pro čs. parní lokomotivy nějak nemohu páku k ovládání odvodňovacích ventilů najít. Předem děkuji za pomoc. T.

Protože problémy s klávesou "c" nastaly až při určité versi binu, v původní jednotné kabině páka nebyla. zsr ji dodal později a mou vinou ještě úprava není na stránkách ke stažení. Poslední vyladěné .engy (od zsr samozřejmě) problémy s klávesou "c" nemají - zkoušeno na upravených 534.03, 477.0 a na zatím neveřejném 556.0. U albatrosu 498.0 nepadal MSTS překvapivě nikdy. Prosil bych přesné označení engů (popř. mi to pošlete na mail, ať vidím, které engy jsou ještě zapotřebí upravit.)

To Edie - já bych rád, ale viděl jsi to sám.

Hledal jsem cosi na mých záložních CD o objevil jsem vyprávění pana Ptáčka z Lovosic o obsluze prní lokomotivy, které jsem si kdysi stáhl odkudsi z webu. Nemám sice svolení k jeho publikaci ale dávám ho ke stažení sem: http://www.prima-linka.cz/para.doc
Myslím si ýe vysvětluje mnohé otázky ohledně jízdy s párou.

Tom Kanka napsal:
Hledal jsem cosi na mých záložních CD o objevil jsem vyprávění pana Ptáčka z Lovosic o obsluze prní lokomotivy, které jsem si kdysi stáhl odkudsi z webu. Nemám sice svolení k jeho publikaci ale dávám ho ke stažení sem: http://www.prima-linka.cz/para.doc
Myslím si ýe vysvětluje mnohé otázky ohledně jízdy s párou.
Pokud se nepletu, tak pan František Ptáček je Pikkův táta ..... a i proto se Pikku pustil do 414.202 :wink:

Ale jinak moooc hezké čtení.

Mrzí mě, pokud jsem tady způsobil nějaký trapas. Tento článek jsem si uložil a potom, protože jsem se MSTS nějakou dobu nemohl věnovat, jsem už ztratil pojem kde co bylo. Chtěl jsem jsem jenom pomoci těm, kteří chtějí vědět, jak to na páře chodilo. V žádném případě nechci nikomu brát jeho duševní vlastnictví nebo se chlubit cizím peřím. Pokud pan Ptáček je Pikkův táta, oběma gratuluji, jednomu k synovi a druhému k otci. Tímto se za zveřejnění oběma omlouvám a mohu toto zveřejnění kdykoli zrušit.

Předem se chci omluvit že odbocim od tematu, ale jenom trosku:
Chtel bych se zeptat co znamena v MSTS pojem malé/velké zrychlení, které je v nabídce na ovládání u el loko?

fíííííra napsal:
Předem se chci omluvit že odbocim od tematu, ale jenom trosku:
Chtel bych se zeptat co znamena v MSTS pojem malé/velké zrychlení, které je v nabídce na ovládání u el loko?
S párama asi nic.

Naposled editoval moderátor:
Prosím o radu. V read Me ke zvukům od Jacka je napsáno, že pokud je loko zabržděna průběžnou (vlakovou) brzdou, je třeba před odbržděním nejdříve dofoukat kompresor. Pod jakou klávesou je toto ovládáno??

(předem se omlouvám, jestli to zde někde je psáno a pouze jsem si toho nevšiml.)

Kompresor se spustí zvednutím sběrače( u elektrik), u dieslů automaticky - však to je ve zvucích slyšet a trvá cca 1,5 min.

Back
Nahoře